Riddick másodszor

Itt az új trailer. Az odavetítés néha kicsit necces, de azért nem tűnik rossznak. Riddick egy bolygón dekkol, kitaszítva megint, amikor is fejvadászok érkeznek érte. Csak aztán a bolygó is rákapcsol. Kicsit nagyon az első részre nyúlnak vissza, meg az Alien filmekre.

human
írta
2013. 05. 15. 21:41
megjelenés
35
hozzászolás


35 hozzászólás a “Riddick másodszor” bejegyzéshez

 1. Megnéztem már vagy 3x
  eleinte nem jött át annyira, főleg a várakozás fényében, de szerintem jó lesz.
  Azt gondolom így az előzetes alapján, hogy a necrok kiteszik a bolygón, amit látunk a faszi elég necro cuccba meg pisztolyokkal kilövi a sziklát alóla, aztán jönnek a fejvadászok akik Riddick mellé kapnak egy halom kedves háziállatkát is nyakukba.
  Így kb az első és második rész legjobb momentumai lehetnek újragyúrva. Lehet nem a legkreatívabb, én pl örültem volna 1 Butcher Bay filmnek is, de akkor is Riddick! várós nagyon.

 2. Egyet értek, Alien+Pitch Black összegyúrva és sajnos ezek közül egyiket se szeretem… Miért nem tudják a Sötétség krónikáját folytatni.

 3. A Pitch Black fényévekkel jobb volt bármelyik folytatásnál, úgyhogy nekem tetszett a trailer. És alapból volt egy erőteljes Alien utánérzés az eredeti filmben is, szóval semmi gond. Én nagyon örülök, hogy inkább ezt a vonalat viszik tovább.
  Mondjuk ahogy az Alien hangulatát alapjaiban határozta meg az állandó “szélfúvás” hangja, úgy a Pitch Blackhez is rengeteget tett hozzá a lények huhogása. Ahogy filmzenék képesek a hátukon elvinni filmeket, úgy igaz ez az ilyen aprónak tűnő részletekre. Jó lenne, ha ilyesmikre is figyelnének a készítők, és nem csak véletlenszerűen kerülnének bele a mozikba ezek a momentumok.

 4. Előző videó végén szeptember 6 volt, itt pedig coming soon? Akkor most mi van?

 5. Várom akarom, MOST! Nem ősszel, hanem mennék holnap már moziba hogy megnézzem újra és újra! Riddick a kedvenc Diesel film! :D

 6. Akkor ez most a két előző film között fog játszódni igaz? Nekem úgy tűnik. Ott úgy is volt vagy 10 év lyuk, közte sztorinak jól néz ki.
  Amúgy várós, nemrég nézettem meg barátnőmmel, mert nem ismerte, most nagyon rá van katanva ő is.

 7. Abszolút várós, imádtam az eddig Riddick filmeket is. Bár egy pöppet zavar, hogy a trailer után olyan érzésem van, mintha már meg is néztem volna a filmet… De remélem, rosszul érzem.

 8. Áááá… ez oda*aszott, de kőkeményen!
  Reménykedjünk benne hogy nem lesz bukta, különben eltemetik Riddick-ek jó időre a stúdiók.

 9. Csak engem irritált szörnyen a mellékszereplők pocsék színészi játéka?

 10. tetszik, tiszta PB hangulat – csak mai köntösben. remélem jól áll majd neki.

 11. Nem volt szerencsés választás szerintem hogy egy az egyben megmutatták a lényeket a trailerben.
  Egyébként egész jónak tűnik.
  Bár örültem volna hogy ha második rész sztoriját követhette volna ez a rész inkább :)

 12. Kompromisszumos megoldásnak nem lenne jó az, hha emellé forgatnának még egy “nagy” filmet is, mint a második rész? :)

 13. Tényleg jó a látvány, nagyon adja. Az alienek meg elég jól ki lettek találva. Nagyon várom.

 14. Nem lesz ez rossz, megnézzük majd. Annyit azért hozzáfűznék, hogy túl sokat mutattak a trailerben…

 15. Szomoru vagyok kicsit. Miert forgatnak egy uj Pitch Blacket ahelyett,hogy a 2/t folztattak volna valami epiksabbal.Tudom ez olcsobb volt

 16. Azért ez sem tűnik feltétlen olcsónak. Jó sok benne a cgi és nem is a rossz fajtából. Funnak néz ki.:)

 17. 1:30-nál leállítottam, hülye büdös bunkók, lőjék már le az összes fordulatot a filmben, előre, de komolyan… marhák.

  nagyon tetszik. NAGYON. bár reméltem, hogy lesz benne egy kicsi (sok) Chrinocles is, de így is simán TOP3-as. jöjjön már!

 18. Nagyot csalódtam, én is azt vártam hogy a Sötétség krónikáját folytatják. Állítólag 40 milla volt a film, így már értem, hogy miért egy Alienre hajazós, felturbózott 1.részt kapunk.

 19. Hála az égnek ez Pitch Black-es lesz. Azt a filmet imádtam, a Sötétség krónikáját viszont alig bírtam végignézni.

 20. Ennél azért többet vártam! Nem lehet valami ütős egy forgatókönyv! A második részhez biztosan nem fog felnőni! Első rész sztori vonalára hajaz! Hogy eleinte az ottaniak ellen van, majd velük! Le merem fogadni, hogy a csaj belezúg! Gagyi! a szörnyek is, majdnem mind koppintás valahonnan, semmi eredeti! S néhol látszik, hogy eléggé “számítógép szaguk” van! Kár érte!

 21. Nekem is rögtön az első rész ugrott be, meg ahogy írtátok itt sokan az Alien-ek, nah meg A pap-ból a mocik. :D

  Szerintem egy szerdát azért megér majd a film, de remélem a CGI nem végleges, mert néhol elég fura volt, főleg azok a vetített részek.

 22. Baromi spoileres a trailer, humman kitehettél volna egy figyelmeztetést!!
  Kb felénél lekapcsoltam és remélem őszig pont elfelejtek mindent…:)))

 23. Azért valamit nem árt tisztázni. A második rész marha nagy bukás volt pénzügyileg. Tehát a készítőknek két választásuk volt.
  1. Csinálnak egy alacsony költségvetésű filmet.
  2. Nem csinálnak semmilyen filmet.

  Már vagy egy éve lehet tudni, hogy kb 40 millából gazdálkodhattak. Azt is lehetett tudni, hogy idegen bolygón fog játszódni egy rakat idegen lénnyel, tehát lesz egy rakat számítógépes effekt. Aki ezek után tényleg azt várta, hogy majd ez a film viszi a látványért járó oscar-t, az meg is érdemli hogy csalódott. Teljesen egyértelmű volt már az elején, hogy itt bizony kompromisszumokat kellett kötni. Vegyétek figyelembe hogy egy csomó vígjáték amiben kb semmi CGI nincs, nagyobb költségvetésből szokott gazdálkodni.

  Azt akarom kihozni az egészből, hogy lehet sírni, hogy a második rész után mekkora visszalépés a minőség. De erre már nagyon régóta számítani lehetett. Ha a necromonger szálra épült volna az egész film, akkor is ilyen B kategóriás látványt kaptunk volna, mert ennyi pénzből csak ezt lehet kihozni. Mellesleg a necromonger-eket sem felejtették el. Az első negyed órában elvileg lezárják azt a szálat.

  A sztorira meg csak annyit mondanék, hogy már az első két film sem a nagyon eredeti történet miatt emlékezetes. Mindkettő teli van giccses, klisés elemekkel. Viszont a főszereplő karakter olyan szinten szerethető, hogy ez a fenét nem érdekelte. Tehát ha ez is sablonos sztori lesz, de Riddick megint olyan szerethető lesz mint eddig, én boldogan fogok kijönni a moziból.

  A túlságosan mesélős trailer viszont engem is zavart.

 24. Jó lesz ez, olyan jobbfajta B film, hozva az első rész hangulatát. Viszont tényleg túl sokat mutatnak a trailerben.

 25. Már az első rész is amolyan B-film féle volt, csak Diesel volt ismertebb arc benne. (Bár ha belegondolok akkor még nem volt annyira menő akciósztár)
  A második résszel akartak egy SW-hez hasonló űroperát, nagy és részletes világgal, kidolgozva, elmesélve háttérelemeket… sajnos nem jött be a népnek, pedig szerintem epik volt. (A necromonger flotta kidolgozottságától spontán magömlés volt simán)
  Pontosan a sikertelensége miatt nem folytatták ezen a vonalon, viszont Diesel szeretett volna egy befejező, lezáró részt a két Riddick filmnek, és egyrészt a pénzbeli megkötés, másrészt a rajongók véleményére építve egy az első film hangulatát idéző, de a másodikban felépített világ menőbb elemeit felhasználó filmet akart.
  Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem a kedvencem a második részből a Bounty Hunter-ek űrhajója volt, itt most visszahozzák azt a stílust, nekem baromira bejön.

  SPOILER:

  Riddick DIREKT bújkál olyan bolygókon ami rendkívül veszélyes. (A második részben utalt rá mikor a csajjal beszélt)

 26. “viszont Diesel szeretett volna egy befejező, lezáró részt a két Riddick filmnek”

  Ez szerintem nem így van. Mármint hogy ez lezáró film lenne. Diesel szereti Riddick karakterét. Ezért rávették a stúdiót, hogy had csináljanak egy kisebb költségvetésű folytatást. A facebook-os írásaiból azt lehet leszűrni, hogy a stúdiónak bejött az amit ennyi pénzért csináltak. Olyat is írt, hogy még az is felmerült, hogy lesz további folytatás. Az egész gondolom azon múlik, hogy mennyit hoz a film. 38 milla volt a filmre szánt összeg, amihez még hozzájönnek az egyéb költségek. Most mondjuk azt, hogy kb 45-50 millióba fáj a film a fejeseknek, és akkor már lehet hogy sokat mondtam, mert nem valami erős a reklámkampány. Hogyha a mozikból és az egyéb formátumokból befolyó összeg elér egy bizonyos szintet, szerintem még várható folytatás. Mint mondtam, Diesel szereti ezt a szerepet, ráadásul a stúdiót sem teszi tönkre a belefektetett összeg. Azt viszont valószínűleg elfelejthetjük, hogy nagy költségvetésű filmként folytatnák.

 27. Nem is baj, ha csak ilyeneket forgatnak. A Pitch Black is csak egy jól megcsinált B-film volt, a nekromongeres marhaság második részt jobb elfelejteni.

 28. Örülök a Pitch Black vonalnak, jóval stílusosabb. A Chronicles látványosabb, de szerintem elég műanyag. És valóban, jó trailer, de elég spoileres, sok olyan momentum volt benne, amivel inkább a moziban találkoztam volna először.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.