Star Trek Into Darkness

Avagy Star Trek The Dar Kness (ST TDK). J.J. Abrams már megint megcsinálta; egyszerűen ért a szórakoztató sci-fikhez, és nem ért a lens flare kiszűréséhez. Ígérgette, hogy az első részt ért kritikákat megfontolja, gondolom ezt meg is tette, aztán úgy döntött, hogy tojik rá, had jöjjön a lens flare. És ezzel szinte túl is vagyunk az első nézéskor szembeötlő negatívumokon.

star trek into darkness főbb szereplői

Igazából a történetről nem akarnék túl sokat elárulni. A trailerekben igyekeztek rejtegetni, pár netes spoilerhuszár természetesen rápacsált a főbb dolgokra, így 1-2 meglepetés elmaradt, és akkor most jön a de: még így is veszettül szórakoztató filmet kaptunk. Nem hiszem, hogy ez modern idők legjobb sci-fije, vagy hogy az idei hasonló tematikájú filmek közül a többieknek be kéne húzniuk fülük farkuk, viszont simán lepörgeti a több, mint két óráját.

Az már az előzetesekből is leesett, hogy a terrorizmus lesz a főbb téma, csak ugye a jövőben megvitatva, de nagyon tetszett, hogy ehhez hozzájött a “mi felfedezők és tudósok vagyunk, nem katonák” boncolgatása is. Mi az amit megteszünk félelmeink fogságában?

Annyira nem üti az első részt, mint vártam, viszont annak egy nagy hibáját kijavította: sokkal durvább a gonosz itt. Benedict Cumberbatch egyszerűen uralja a jeleneteit. Tényleg illik Kirk ellen. Elhiszed neki, hogy ő bárkit lenyom, ha úgy adódik, legyen az egy ember vagy egy teljes nép. A stratégiája eléggé blockbusteres bonyolultságú, pont ezért örülök, hogy Cumberbatch tudott erőt adni neki. A többiek azt hozták amit az első részben, igazából ha ott megkedvelted őket, akkor itt sem lesz bajod velük. Az egyedüli, akinek fejlődni kellett, az Chris Pine, de benne sem találtam komoly kivetnivalót.

Szóval a jó színészek és erősebb gonosz már adott, mi kellethet még… hát persze, hogy az akció. Eszméletlenül látványos lett a folytatás. Kaptunk bőven űrharcot, meg szárazföldi harcot. Egyszerűen süt belőle az űrkaland végig, még akkor is, ha a tónus sötétebb az első résznél. Amúgy volt két Star Warsot idéző jelenet, az egyik teljesen a Millenium Flacont idézte az átférünkkel, máshol pedig a zene ütött be egyszer. Meglátjuk mi lesz ebből.

Biztos vagyok benne, hogy pár logikai problémát lehetne találni az Into Darknessben, de JJ egyszerűen annyira ért a popcornhoz mostanában, hogy szemet lehet hunyni mind fölött. Sokkal inkább beszippantott a film, mint az Iron Man 3.

114 hozzászólás a “Star Trek Into Darkness” bejegyzéshez

  1. SPOILER

    A film feléig nagyszerű, utána viszont a mélybezuhan az egész.
    A csavarok nagyrésze kilométerekről látszottak, úgy hogy egy nyamvadt promót nem néztem meg. Az, hogy mire és kinek kellett Harrison az ügyes volt és valószínűleg megvan a harmadik film főbb témája is. A színészek alakítása Cumberbatch kivételével a 0-nullához közelített, mikor Spock kiakadt, akkor elkezdetem röhögni, annyira nem adta magát a jelenet, és annyira súlytalan volt minden történés. (ja meg a nagy csavar, ugyanmár)

    Ami pozítivum volt a fő főgonoszon kívül (komolyan, szinte neki szorítottam, de ugye a popcorn moziba kell hogy a “jók” gyözzenek)
    az a klingon bolygón lévő csatajelenet. (spoiler: ha visszahozzák Khan-t a 3. részre, akkor szívesen megnéznék egy pár augment vs. klingon jelenetet vagy flashbacket az Eugenikus háborúból)

    Végül nem az volt a bajom hogy sok logika/történetbeli baki volt a filmben, hanem hogy ezt nem tudja elfeledtettni veled. Ja és az ILM megint azt hitte hogy egy tv-s sorozat egy részéhez csinálja a munkákat
    10/5,5 de csak azért mert nagyok voltak az elvárások.

  2. Spoileresen

    Jó volt, de én az első felét untam kicsit.
    Túl sok dikció, kevés akció, aztán szerencsére felpörgött.

    Mókás, hogy a szinkron elrontotta a csillagidőt (a . utáni részt napnak mondta, vagy annak ilyennek kell lennie?).

    Érdekes volt Quinto feje az elején.
    Pufók, a hajfestés színárnyalata nagyon mű, és az egész bilifrizura is furcsa volt.

    Előző nap néztem újra a 2009-est, ahhoz képest mondon.

    Meg ahogy az elején erőltették a “csak azért is logika, bla, bla”.
    Szerencsére az öreg Spock-al való beszélgetés után ez már nem volt gáz.

    Azt kell, hogy mondjam, hogy végre jól vágták össze a trailereket, hiszen végig elhitették, hogy az enterprise fog lezuhanni, pedig nem.
    Illetve a nagy csavar a végére, hogy nem Spock, hanem Kirk hal meg.

    Azért azt nem értettem, hogy miért kellett hajtogatni a végén, hogy Khan élve kell, mert nem kellett élve, csak a vérére volt szükség!
    Illetve még arra se, hiszen ott volt náluk 72 ugyanolyan ember.

    A fekete hajóért kár.

    Igazából a 3D se volt gáz, sőt, szerintem jobb volt, mint az iron man 3 imax verzió, ami kimondottan fos volt.

    Azt nem tudom továbbra se felfogni, hogy ha annyira nagy 3d mánia van kint, akkor miért nem eleve úgy forgatnak le mindent, mintsem utólag, sok millióért és drága időért átkonvertálni, ami úgyis rossz lesz.
    Vagy ennyire drága lenne 3d-ben forgatni?!

    Na mindegy, itt még kb jó is volt, illetve volt egy tribble is. :D
    Viszont a lens flare nyomatás ezerrel továbbra is zavaró volt.

    Aztán majd úgyis jönnek az őskövületek “ez nem star trek” oltásokkal, de kit érdekel.

    Összességében kellemes élmény volt.

  3. Spoiler

    Ja igen, a végén mi a fenéért kellett Khant lefagyasztani?!
    Ha egyszer már halálra lett ítélve a társaival együtt!
    Á..

    Meg attól még, hogy ő jó stratéga és okos ember, 300éves tudásával hogyan tudott ilyen hiper modern hajó építésében segédkezni?!
    Főleg, hogy elvileg 2000 előtt voltak az eugenics hábórúk (ehhez elvileg nem nyúltak), és a first contact pedig 2060 után az első warp hajóval.
    Amúgy kár azért a fekete hajóért. :)

  4. Zirowe: SPOILER

    Miért kellett lefagyasztani: a 3. részhez szerintem, és nem csak őt hanem a megmaradt augmenteket.
    Elvileg Az Eu wart- is retkonolták, kb egy bevezetőháboró a III. VH. elé (kb mint a spanyol polgárháboró)
    És Khan nem csak okos, hanem gátlástalan és gyorsan tanul is, rálát az összefüggésekre, tud távlatokban gondolkodni. Nyilván a vengeance-t sem ő tervezte magában. Itt volt ideje beletanulni a dolgokba, nekem ezzel a résszével egyáltalán nem volt bajom.

  5. Kapitány, baj van, megrekedtünk 230 000 km-re a Földtől és nem tudunk hazamenni, de ha leáll a stabilizátorunk akkor lezuhanunk a Földre!

  6. Ma delelott lattam. Hat keremszepen azt hittem, kipukkan a szemgolyom a latvanyorgiatol, amit kaptam. Komolyan mondom emellett egy IRON MAN 3 vagy akarmi mas 2D-s sprie-tokbol felepitett alacsonykoltsegvetesu filmnek tunik. Nagyon tetszettek a regi trekkie-knek szolo kikacsintasok SOPILER:

    – Kb ugyanugy hal meg most kirk mint anno spock
    – Szerintem amugy az egyik tartalyban siman DATA volt full ugy nezett ki mikor rakozelitenek.

    SPOILER OFF

    Imadom ezt az evet. A Rengeteg minosegi Sci-fi, ami jon es sehol eny csilliogo vampir, vagy nyomorult romantikus vigjatek sztarokkal (egyelore). En nagy ST fannak mondanam magam, de pillanatig nem zavar, hogy ujragondoltak az egeszet. Kulon orom volt, hog yodafigyeltek olyan dolgokra mint “biztosnagi ov” es nem repkedtek az emberek ossze vissza egy lezuhano urhajon. Szepen eltek a 3D adta elehetosegekkel is. Minden fillerjet megerte ez a film, varjuk a kovetkezot:) 11/10

    U.I.: A zene, na az valami hihetetlen jora sikerult megint.

  7. Jól vezeti fel a filmet, viszont képtelen megtartani a lendületet és kissé klisés, kissé kiszámítható utolsó 40 percet kapunk, teliszórva felesleges effektekkel. Nagyjából ez a ST ITD konklúziója. Nem rossz film, simán elmegy, még úgy is, hogy pl nekem nem sok közöm van az univerzumhoz, szégyen, de nem ismerem eléggé, pedig meghatározó a sci-fik között, csak az alap dolgokkal vagyok tisztában.

    A legnagyobb gond szerintem a színészi alakításokkal van, vagyis azok hiányával. Ez egy látványfilm, vállalja is, és sajnos ez az átélés rovására megy. A főgonoszon kívül gyakorlatilag a többi szereplő semmit sem tud hozzátenni a filmhez.

    A legjobb szó talán az öncélú a filmre. Nem vezet sehova, felesleges filozófiai kérdéseket karcolgat csupán, nem akar és nem tud több lenni, mint aminek készült, egy agyeldobós popcorn sci-fi. Viszont annak tökéletes. Kissé “b” filmes mélységeket súrol, felesleges érzelmekkel és harsány, hangos és látványos jelenetekkel.

    Az sajnos mindent elmond – ahogy anno az SW EPI-nél is -, hogy a főgonosz a legjobb karakter, Chumberbatch nagyon jó választás volt a szerepre, és látszik, hogy a karakterébe öltek egyedül energiát.

    Nekem hiányoztak az akciójelenetek is. Kevés volt a filmben, mondjuk a régiek sem arról voltak híresek, de valahogy ebbe fért volna még. Kicsit félek a star wars-tól, ha a rendező megtartja ezt a fajta fényképezési módot és túl sok közelit alkalmaz, akkor annak nem örülnék. Zavaró volt, hogy túl közelről fényképezte a karaktereket.

    Félreértés ne essék, elszaladt a játékidő, de nem tudott olyan szinten lekötni, mint egy igazi rajongót. Sok volt a hiba a forgatókönyvben, a trükkök néhol eléggé gyengére sikerültek, de ami a legzavaróbb volt az a színészi játék hiánya. Ennek ellenére bőven megérte megnézni, egy erős 6/10-et nálam megér, remélem a star wars ennél erősebb lesz, nulla digitális lens flare-rel és kevésbé gyenge karakterkezeléssel.

  8. Spoiler

    everest456: ok, azt értem, hogy a folytatások miatt lett fagyasztva, de a sztoriban sehogy nem lett indokolva.

    De az miért lett retconolva?
    Nero sokkal később jött Nero..

    Akkor is fura számomra, hogy egy 300éve fagyasztott ember segítségével építik meg minden idők legerősebb hajóját.

    Amúgy a harmadik részre majd jön biztos a háború a klingonokkal.

  9. SPOILER

    Lejti: én is arra gondoltam, nyilatkozták is, hogy hülyeség lenne Cumberbatch-csal nem számolni a 3. filmben. Filmbeli logikát nem látok benne, de szerintem ennyi simán belefér.

  10. SPOILEREZEK ÉS ALAPBÓL NEM JELÖLÖM MERT EVEREST VAGYOK

    Hogy miért lett retconolva azt nem tudom (ugye sokáig az Eu war volt a 3. VH, de a First Contact ezt nagyjából ütötte, és ez a verzió EU+3. VH annyira nem zavar senkit, szerintem)
    Khan-nak nem a tárgyi tudása a lényeg, hanem a gondolkodása és a gátlástalansága. Pluszpont, hogy itt nem hegyezték ki az elvakultságátt mint az eredet filmben, szerintem vétek lenne nem használni a 3. vagy esetleg 4. filmben

    Azt a “Nero sokkal később jött Nero..”-t nem értem

  11. Nagyon jó film volt. Csak azoknak nem tudnám ajánlani jó szívvel, akik elvből elutasítják a sci-fi akció filmeket, vagy csillag flottás pizsiben alszanak :D

  12. SPoiler

    everest456: természetesen a film végi lefagyasztásra gondolok.

    Hiszen az első a botany bay-el (vagy mi a neve), az elvileg maradt ugyanúgy, csak a csúszás miatt nem Kirk találta meg.

    A másik meg a hajó magja.

    Az előző film végén Scotty vagy 5-6 magot lő ki a fekete lyukba kékes kapszulába, itt meg egy nagy terem két szembenálló karral. :S

  13. Spoiler

    Jaj de jó, hogy valaki szóba hozta a biztonsági öveket!:D:D:D

    Star Trek Nemesis kivágott jelenetében volt, hogy Picard kap egy új széket, amiben van egy ilyen öv, ő meg mondja, hogy “about time”. :D

    Youtubeon is fent van:
    Star Trek Nemesis Deleted Scene: “Where noone has gone before”
    1:48-tól

  14. everest456: Nero később jöttet úgy értem, hogy az új sorozatban csak onnan vannak új dolgok, tehát amik előbb történtek maradtak.

    De te akkor a First Contactról beszéltél. :)

  15. ***SPOLIER VÉGIG***

    Arra számítottam, hogy ez lesz az új Birodalom Visszavág, vagy az új TDK. Hogy felülmúlja a várakozásaimat. Nos, ha nem is múlta felül, simán hozta azt, amit elvártam.

    A film egy remek felütéssel indít: akcióval, amit manpság nagyon sok látványfilmrendező elfelejt. És ez tulajdonképpen előrevetíti azt, amit végig látni fogunk: hogy J. J. Abrams NAGYON ért a blockbusterekhez. Blockbuster-király, mondhatni. Fizimiskájával is lassan már a fiatal Spielbergre kezd hajazni, és képes hozni azt a feszültséget, azt az izgalmat, azt az érzelmi töltést, amit egy ilyen filmtől várnánk.

    Egyáltalán nem unatkoztam, egy másodpercre sem, a mozi érdekes témákat boncolgat, a fordulatok, poénok ülnek, a látvány elsőrangú, fenomenális, pontosan elég volt az akciójelenet, és mindez a plotot szolgálta, nem pedig random csihipuhi volt. Érdekes, meglepő sztori, ami éppen elég sötétséget tartalmazott.

    A végén pedig, talán örültem volna, ha Kirk halott marad, de ezzel a pozitív befejezéssel sem volt semmi bajom. Végülis beleillik a Roddenberry által kreált, pozitív hozzáálláshoz. Cumberbatch kiválóan hozta Khan-t, tényleg, nem igazán lehet belekötni ebbe a filmbe, természetesen a saját kontextusán belül. Ha függetlenfilmes szemüvegen keresztül nézném, akkor ez egy filmes roncs, az összes többi nyári mozi mellett, de mindent kezeljünk a helyén szerintem…

    Szóval, végeredményben nekem 9/10. Még ülnie kell, megemészteni, mert kb. egy órája jöttem ki a teremből, de így is rá merem nyomni ezt a pontszámot. Az első részt valamivel felülmúlta, de inkább azt mondanám, hogy büszkén foglalhat helyet mellette.

    Jöhetnek a fanyalgók, mert 1 óra 27 percnél az egyik pajzs először még sárga volt, aztán 10 perccel később már vörös, és ez egy hatalmas logikai hiba, ergó a film borzasztó.

  16. SPOILER

    Amikor elindultak a képsorok nem tudtam mit csinálni elvigyorodtam már csak az IMAX 3D minőségétől is. Egyszerűen képtelen voltam abbahagyni a mosolygást annyira üt a 3D ebben a filmben. Ehhez képest a Vasember tényleg gyenge kezdő látványilag.
    A film egyéb részeivel már nem voltam ennyire megbékülve, nem tehetek róla én is Cumberbatch-nek szurkoltam. Egyszerűen annyira kemény ahogy Khan-t hozza, hogy senki másnak esélye sincs ellene a képernyőn. Mondjuk ilyen értelemben JJ ráhibázott a karakterre, hiszen tényleg az Enterprise legnagyobb ellenfele volt.
    Viszont az kiverte a biztosítékot, hogy Kirk felébresztéséhez el kellett kapni Kahn-t. Ott ücsörgött Bones még 72 eugenikuson, de eszébe nem jutott… Ezt sokkal jobban el lehetett volna sütni egyszerűen azzal, hogy valamelyik vérével magához térítik a kapitányt, Kahn meg eszmméletlenre veri Spock-ot, meglép, és jöhet a 3. rész amiben így az olvasztási költséget is megspórolhatják. :D

  17. Számomra iszonyatosan nagy élmény volt, mindenképpen az évtized leglátványosabb sci-fije a film! Szerintem mindenki nagyot alakított, még Chris Pine is, akit rühellek. Egyszerűen annyira nagyot ütött képben és hangban egyaránt (még a szinkron ellenére is), hogy eszméletlen, többek között ezért nem tudott negatívumként hatni a legtöbb kitalálható fordulat. IMAX 3D-ben néztem meg, az egyik legjobb konvertált 3D, amit valaha láttam. Nem hibátlan, de csak sötétebb, kontrasztos jeleneteknél szellemképesedik. A hangok és zene is szintúgy a karfába döngölnek.

    Több okból nem forgatnak 3D-ben Hollywoodban. Pl. itt az volt a fő ok, hogy Abrams film-párti, nem hajlandó digitális kamerákkal dolgozni, ráadásul itt IMAX-es filmkamerákkal dolgoztak, amiknek a minősége tényleg verhetetlen. Filmre nem lehet 3D-t forgatni, mert analóg, és nem lehet hibátlanul összeszinkronizálni 2 kamerát.

    Másrészt, 3D-ben forgatni lassabb. Nem csak az élességet kell állítani, hanem a konvergenciát, a szemtávolságot, rengeteg dolgot jól kell belőni, hogy minél kevesebb hibát kelljen utómunkában beállítani. Ha lassabb forgatni, az azt jelenti több forgatási nap szükséges ugyanannyi anyag leforgatásához. A színészek napi gázsit kapnak. A stúdióbérlés is napi pénz. Egy film átkonvertálása 3D-be 1,5 millió dollár. 185 milliós költségvetésnél ez aprópénz, ergó sokkal olcsóbb a stúdióknak a blockbustereket konvertáltatni.

  18. SPOIIIILER

    Zirowe: ja értem, ez az Eu wars/3 vh dolog valamikor a reboot előtt lett letisztázva hivatalosan, akkor jött ki valami ST-s játék is (talán egy MMO szerű valami) és egy kb mindenki számára megnyugtató megoldást akartak találni.
    Amúgy a 2009-es rész a Nemesis után kb 4-5 évvel lehet (kár, hogy kisporólták a régi szerplőkkel való pár jelenet leforgatását, én is film után tudtam, hogy vanak elötmény képregények és akkor sokat dobot volna a filmen, ha bemutatják azokat, de pl a klingon börtönből való szökést talán le is forgatták meg talán a V’jer-es jelenete is )
    Amúgy nem tudom mi ez a nagy lens flare fika, én sokkal rosszabra számítottam, az említett khan,kirk,spock,uhura vs. klingon csata egész jó lett, bár ott pár ugrásnál nem tudtam eldönteni, hogy kaszkadőr vagy CGI, de ez legyen a legnagyobb baj.
    A poénok jók voltak, scotty :)
    A zene viszont teljesen jellegtelen lett, pár ismerős motívumot behozhattak volna.

  19. Ja, és Chekov feje az elején, amikor mondja neki Kirk, hogy vegyen fel piros zubbonyt. :D

  20. Nagyon jó volt, csak az előzetesek engem baromira félrevezettek.

  21. SPOILER

    everest456: a klingon börtönös a másik film törölt jelenetei között van.

    V’ger-el is foglalkozott jj?
    Mert ugyebár van ő meg a másik szonda, ami közeledik a Földhöz, hogy majd elpusztítsa. :D

  22. MISI VAGYOK, SPOILERT NEM SZERETEM JELÖLNI, CSAK NYOMOM

    latom sokan ott vannak felakadva, hogy Bones-nak miert kellett Khan vere. Az en szemszogembol ez nem kerdes: a tribbel-en a kiserlet sztem hosszabb idot tartott. Bones mondta, hogy nehez a reaktivalas, nem tudja pontosan hogy kell, meghaladja ot, szoval miert is kell akkor Khan mikor: mar kivan fagyasztva es tudod biztosra, hogy az o vere mukodik. Szoval itt nem latok egy arva problemat sem.

    Maskepp a film veri a 2009-est, ha nem is tul sokkal. Ha mas nem, nagyreszt ugyanaz egy kis kulombseggel ami oriasi: zsenialis az ellenseg es az ot alakito szinesz. Bar szamomra az igazi ellenseg szerintem Marcus, Khan motivaciojat valahol meglehet erteni, es a kivitelezeset is, hisz egy genetikailag manipulalat szuper harcos. Szoval Marcus a nagy ellenseg, Khan csak egy eszkoz szamara. Es, hogy miert egy 300 eves szamara az eszkoz? Mert a federacio eleg bekes lett, az agreszivitasukbol visszavettek, es Khan igen is van amit tanitson nekuk. Szoval …

    Nekem 10/10

  23. SPOIIIIIILER

    “Annyira nem üti az első részt, mint vártam, viszont annak egy nagy hibáját kijavította: sokkal durvább a gonosz itt. Benedict Cumberbatch egyszerűen uralja a jeleneteit.”

    Na most ezért kapni fogok de akkor is ez a véleményem ígyhát leírom.
    Ez a főgonosz nekem egy nagy núdli volt. Az első részben Néróék jobban tetszettek. Piros trutyi aztán szétba***ák a bolygót. Ilyen egy főgonosz azokról tényleg elhittem, hogy ők a főgecók. De ez a Khan. Egy kicsit jobb kondiban van mint bárki egy két ember meg bírja pofonokat mint egy boxoló aztán ennyi. Látványra tényleg fasza a film. Egyedül a főgonosz miatt tetszett egy picivel kevésbé mint az első rész.
    (Hozzáteszem képregényt egy szálat se olvastam sorozatból meg láttam kb 2 részt.) Lehet más lenne a véleményem ha ez másként lenne.

  24. Zirowe:
    Ezt benéztem, az csak a képregényben volt ( a 2009-es hez volt több is nem csak a Countdown és jobbak is voltak mint amit a mostani filmhez szántak)

  25. Bandido:
    Talán mert it Khan nem is volt annyira gonosz, és inkább neki volt igaza (zsarolták a “családjával” és miután elvégezte a r feladatát mind őt mind a hetvenvalahány augmentet mag akarták őlni, totál jogos volt amit csinált)

  26. SPOILER SPOILER
    Egy kérdésem van azokhoz, akik ismerik jobban a Star Trek világát. A Csillag flotta keretein belül van halál büntetés? Mert ha nincs, akkor érthető, hogy lefagyasztották Khant. Börtönbe zárni veszélyes lenne, jégben pedig ártalmatlan.

  27. Én is meglestem még tegnap, és azt kell mondjam, nagyon bejött. A kritika kapcsán: én pont ugyanígy a Millenium Falconra asszociáltam az átfér-nem fér át jelenetnél, és konkrétan fülig szaladt a szám nyomban, főleg tudva, hogy JJ az új SW rendezője.

    Megjegyzem ugyanakkor, hogy nekem a film egy kicsit amolyan 1. rész-benyomását keltette, valahogy lezáratlan, magyarázat nélküli a

    SPOILER (ha még az)

    Khan-féle konfliktus. Hozzáteszem persze, hogy én SW-fan vagyok, az ST-univerzum (szégyenszemre) nekem elég ismeretlen. Így fogalmam se volt, mi ez a 300 éve lefagyasztottak minket, meg hogy superhuman, meg egyebek. Szóval kicsit úgy éreztem, ez valójában csak felvezetés egy következő filmhez, ahol majd jól megmagyarázzák az egyszeri nézőnek is, mint én :)

    SPOILER VÉGE

    Cumberbatch viszont egetverően jó volt, minden rezdülése, minden mozdulata a helyén volt, persze tőle nem is vártam mást :) Azt kell mondjam, Chris Pine is elég jól hozta a figurát, sokkal több volt benne, mint az első részben, mélyült azért a karakter. Én kicsit Zachary Quinto-val nem vagyok kibékülve, ő valahogy nem tudja eladni nekem, hogy a vulkáni és emberi személyisége harcol egymással, valahogy túl gépiesre vette a dolgot, amitől az emberi megroppanása nekem nem annyira hiteles.

    Mindent összevetve, én remekül szórakoztam, 8/10 részemről.

  28. “everest456”

    Spoiler!?

    Ez így van. Az igazi főgecó Marcus volt ő csinálta az aljasságokat.
    Mégis mindenki Khantól van hasraesve, hogy mekkora de mekkora főfő gonosz. Aztán csak ellopott egy ürhajót és annyi. Bocsánat kettőt. Egy kicsit aztán meg egy nagyot. Még a robbantást sem ő csinálta hanem más őhelyette…

    Spoiler vége.

  29. JJ Abrahams tényleg megcsinálta!:) Úgy néz ki ez tényleg a sci-fi éve lesz! A legjobb Star Trek film lett szerintem az Into Darkness, pedig én rajongok a régiekért. Nálam sima 9/10

    Zirowe says: SPOILER!!! “Ja igen, a végén mi a fenéért kellett Khant lefagyasztani?!
    Ha egyszer már halálra lett ítélve a társaival együtt!”

    Mert a Föderációban már régóta nincs halálbüntetés.

    …Olvastam pár kommenteben, hogy sok “logikai baki” van a filmben. Kifejtené valaki (egy spoiler alert alatt) melyek ezek, mert én nagy kekec vagyok, utálom ha egy sztori lyukas vagy logikátlan, de ebben én nem találtam. Pont ezért tetszett annyira, mert nagyon szépen fel volt építve, ügyeltek minden apró részletre.

  30. A film feléig nem volt semmi gond, DE AZTÁN….az érzelmek csak úgy csattogtak a vásznon és nem hogy sírás meg szomorkás hangulat nem volt a teremben hanem bekövetkezett az “annyira szar hogy már nevet rajta az ember” kategória, ennek a résznek valahogy sosem volt igazán csúcspontja, én mindig azt vártam hogy naaaaa akkor most tényleg legyen valami. Nem lett semmi csak a nagy lelkizés….

    Akinek az ironman 3 “gyereket a filmbe ötlete” kivágta a biztosítékot az tuti, hogy csapkodni fogja a fejét.

    Spoiler:
    Mennyire röhejes volt a hiper szuper űrhajó mezőgazdasági üzemet mintázó “motor” tere vagy mi… nagy fém hordók stb….vicces volt.

    Én csalódtam ebben a filmben pedig az első rész nagyon tetszett.

  31. SPOILER, csak a film végéről beszélek de nem akartam jelölni.

    Még valami, a mesterséges gravitációt előállító szerkezet még bőven az űrben szart be, nem vagyok fizikus de a discovery-s tudásom alapján akkor mindenkinek súlytalanul kellett volna libegnie nem pedig össze vissza zuhanni azon a hajón, nem?

    Az is elhangzott, hogy ha beérnek a föld légkörébe akkor szanaszét ég az egész hajó, ehhez képest a felhőket is elérték ami bőven a légkörön belül van és a parázson kívül semmi sem történt.

    A star trek világban a pajzs hogyan működik? Hiába volt pajzs a hajó körül szanaszét lőtte az egészet a fekete veszedelem, gyakorlatilag semmit sem védett.

  32. Kova: Én végigültem, de nincs after credit. Legalábbis a W…End 14.15-ös vetítésén nem volt :)

  33. predakon says:
    SPOILER!!! Amikor beszart a mesterséges gravitáció, már a bolygó tömegvonzásában voltak, ezért nem lebegtek, hanem ahogy forgott az űrhajó, belül a tárgyak és emberek mindig a bolygó irányába zuhantak.
    Mikor beértek a légkörben el is kezdett szanaszét égni az égész burkolat, épen csak hogy egyben maradt.
    A pajzs erőtérként működik, kódolt frekvenciájú energiaként, plusz a hajó burkolati integritását is egyben tartja. egy másik föderációs hajó, pláne egy tábornok, nyilván ismerhette ezt a frekvenciát ezért tudták szétlőni.

  34. SPOILERES lesz

    Nekem tetszett bár soha nem voltam nagy trekiuniverzum ismerő:)
    Khan nagyon jó volt, mx azt sajnáltam, hogy hulladék szinkronnal láttam a filmet.
    Kirk kicsit uncsi Spockkal együtt de elmentek Scotty lehetett volna többet is a vásznon Csekovval meg Szuluval együtt Bones meg végig durcás arcot nyomott bár a példáit szerettem Uhura meg lehtett volna többet fehérneműben de az univerzum nem tökéletes.
    Nekem még mindíg túl fényes a képivilág a TDK-n edzett szemeimnek de ez se volt vészes. A Zene nem volt nagy szám.

    Azért fagyasztották le Khant szerintem, mert biztosabb mint a börtön + Kirkék nem gyilkosok.

    Azért kellett Khan vére mert az már biztosan működött míg a többiekét még nem tesztelte gondolom biztosra akart menni

    NYÍLMÉREGBÉKA

    Nekem az egyik logikai bukfenc az volt amikor Spock leboxolta Khant.
    Mivel láttuk, hogy Kirk mennyire nem tudta megverni az elején pedig még csak nem is védekzett, Spock viszont “simán” leverte ami engem kicsit zavart.(Bár lehet hogy a Vulkániak 10x erősebbek mint az emberek.

    A végén álló helyzetből bevonzotta őket a tömeg vonzás 230000km-ről 23000-ről hihetőbb ez a sztori.

    Nagyon trágyák voltak az érzékelőik a Klingon bolygónál mikor csak Khant érzékelték az 500 klingont meg a 10 űrhajót vagy repülőt azt nem.
    Így elég hátrányban lesznek majd a háborúban vagy csak lehet, hogy rosszul kalibrálták őket:)

    A film 8/10 én sötétebb tónust vártam mint amit kaptam de ez van.

  35. Jajj ne, már megint az Iron Man 3-hoz hasonlítjuk a filmet. Az egy vígjáték volt, fogyatékos szintű poénokkal. Ez meg egy sci-fi. Méghozzá Star Trek. Pár órája néztem a filmet, de legszivesebben visszamennék és megnézném még egyszer. Nem akarok spoilerezni, meg elemezgetni, azt majd megteszi más, meg ott a cikk. Erősen ajánlott a film, nem csak ST fanoknak! Várom a 3. részt és a Star Wars 7-et is!

  36. A lens flare ellenére is baromi látványos és veszettül szórakoztató. Szinte végig vigyorogtam a filmet. A fan servicere sem lehet panasz, jók az utalások.
    Ugyan akkor egyszerű, mint a szög, már-már buta. Szájbarágós, kitalálható és hatásvadász.
    Abrams fejét pedig egy zseblámpával kéne véresre verni, mert az baromi bosszantó, hogy van olyan jelenet, amikor a színész, meg a fél vászon nem látszik a kibaszott villogástól. Plusz a marketingesek is mondjanak le.

    SPOILER

    Sajnos a főgonosz kiléte ugye már korábban kiderült, így nem volt meglepetés, de ha titokban marad akkor is elég könnyen kitalálható akár már a film elején is.
    Viszont engem a szuper hajó ellövése a plakáton jobban zavart. Ennek hála, mikor Scotty megkerüli a holdat az ember nem annyira meglepődik, hanem csak bólint, hogy ja itt jön a hajó, annak ellenére, hogy nem is mutatják.

    A buta megoldások alatt a “zsebben hordható” bolygóközi transzporterre gondoltam, ami persze nem semmisíti meg magát, hogy követhető legyen. Ha még van neki pár, akkor szívathatta volna kicsit a bandát.

    Khan csoda vérét muszáj volt kétszer a néző arcába tolni, hogy biztos megértse, meg el ne felejtse, borítékolva, hogy valakivel gond lesz. Majd a reaktornál minden izgalmat kiölve egyértelműsíteni, hogy Kirk önfeláldoz. Persze a vér nélkül is tudható lett volna, hogy a főhőst nem ölik meg, még két film közti időre sem. Talán hatásosabb lett volna, ha Csekov, vagy Scotty megy be és akkor talán, talán, egy pillanatra az emberben felmerül, hogy ő esetleg tényleg ott marad, de akkor meg nem lett volna meg a hú de karakter fejlődés.

    Az meg nagy fekete pont, hogy Khant szépen elrakták a hűtőbe későbbi felhasználásra.

    Jó, hogy mindjárt kezdődik az előző rész a tv-ben, mert nem emlékszem, hogy abban mennyi szó volt a klingonokról, hogy vásznon kívül ennyit változott volna a viszonyuk.

  37. “Bár lehet hogy a Vulkániak 10x erősebbek mint az emberek.”

    Pontos számértéket nem tudok, de így van.

  38. Hehe, komment után olvasom a posztot,és most nézem, hogy human te is “veszettül szórakoztatónak” tituláltad.

    Meglepetésemre a szinkron egész jó volt Cumberbach esetében is. Nyilván nem adja vissza az eredetit, de egész karakteres volt.

    SPOILER

    Ami kicsit fura volt nekem, hogy miután Khan felfedi kilétét, egy másik univerzum beli karaktertől szereznek róla információt. Ha ekkora genyó volt, hogy fagyasztották, meg száműzték, akkor miért nem volt benne valami adatbázisban.

    A klingonok nem voltak rosszak, de hiányzott a hajuk. :)

    Nagyjából tisztában vagyok a ST univerzummal, egyedül azt nem értem, hogy a korlátozott személyzetű hídon melyik szekrényből szedik folyton elő a vatta embereket, amikor átülnek?

  39. 2SY says: SPOILER!! “Nekem az egyik logikai bukfenc az volt amikor Spock leboxolta Khant.
    Mivel láttuk, hogy Kirk mennyire nem tudta megverni az elején pedig még csak nem is védekzett, Spock viszont “simán” leverte ami engem kicsit zavart.(Bár lehet hogy a Vulkániak 10x erősebbek mint az emberek.”

    Az első részben elhangzott, mikor Kirk verekedésbe keveredett a vulkániakkal, hogy mekkora hülye, mikor tudja, hogy 5x erősebbek az embernél.

    “A végén álló helyzetből bevonzotta őket a tömeg vonzás 230000km-ről 23000-ről hihetőbb ez a sztori.”

    Szerintem azt félrefordították, valóban hihetőbb a 23.000…

    “Nagyon trágyák voltak az érzékelőik a Klingon bolygónál mikor csak Khant érzékelték az 500 klingont meg a 10 űrhajót vagy repülőt azt nem.”

    Azért azt ne feledd, hogy itt még a Föderáció kezdetén vagyunk, messze még a Voyager vagy Defiance szuper érzékelőitől!:)

  40. Nekem nagyon tetszett. Bar en gyerekkorom ota nagy fan vagyok. Mar ketszer megneztem moziban. Most msr varom a dvd-t, hogy angolul is megnezhessem.

  41. SPOILER

    Amikor Khant elöszőr lelővik (scotty), egy kábító lövéstől lefekszik, igaz nem sokáig, a végső harcnál meg már meg volt “nerv pinchelve” spock által és uhura vagy 6-ot belelő és csak nem akar megfeküdni (mint a Star Wars clone wars-ban, mindig az adott párbajhoz igazították a szereplőket, kb itt is ez volt, csak itt filmen belűl nagyon kilógott)
    A khan vs Spock-hoz: ekkor már Khan sérült volt ( a zuhanás az űrhajóval) + a nerv pinch + a kábítólövések + Khan ugye nem nyerhetett :) (nyilván a fizikális erősorrend kb ez lehet klingon > vulkán > ember és Khan elég simán elintézte a klingonokat szóval az augmentek mindent ütnek, kivéve mikor nem, lásd SW-s példa)

  42. Van pár illogikus dolog benne.

    SPOILER:
    Miért kellett a legmegbízhatatlanabb kapitányra – Kirk-re – bízni a Khan incidens eltussolásának ügyét?

    Miért kellett Kirknek adni azt a 72 testet, ami bizonyítékul szolgál? Honnan vette az admirális, hogy nem fogja a torpedókat kinyitni? (Még ráfoghatjuk Kirk bosszúszomjára, még le is nyelném. De ne a nézőtől várják már el, hogy minden logikátlan dolgot mi hidaljunk át. Van egy határ, ami fölött már szerintem nem az én dolgom. Igenis magyarázzák meg.)

    Scotty hajóját senki nem észlelte, amikor a megadott koordinátákra ért? Nem tűnt föl senkinek, hogy hirtelen eggyel több hajó van, ráadásul bement a hangárba az űrsiklójával?

    Khan vére és a 72 másiké gyógyító, igaz? Miért nem tartotta meg magának az admirális, legalább azt a 72 embert és használta fel a vérüket a közelgő háborúhoz? A Klingon faj azért elég brutális ellenfél, érdemes lenne kihasználni egy kis öngyógyító dzsúznak az erejét.

    Ez az önfeláldozósdi meg eléggé elvesztette a súlyát. A régi filmben legalább Spock meghalt, és a rajongók/nézők két évre rá nézték meg, hogy hogyan hozzák vissza az életbe. Bizonyos értelemben csak a klónját sikerült… Bár ez már talán nézőpont kérdése.
    De így, hogy Kirk szinte azonnal visszatért az élők sorába, ezentúl hogyan aggódjak értük?

    A szinkron nem volt valami jó, de ez nem a film hibája.

    Én nem szeretem a filmeket piszkálni, mind olyan, amilyen. De az első rész nekem különösen tetszett. És ahhoz képest ez a második nem ütötte meg még annak a mércéjét sem. Biztos abban is voltak logikai furcsaságok, de nekem ott nem voltak zavaróak. Itt viszont igen.

    Ami tetszett, hogy a régi “sörgyárat” vagy “tejgyárat” visszatették. :) Nem felejtették el használni az előző részben már bemutatott helyeket az Enterprise-on. A legtöbb franchise mindig újít az előzőhöz képest.

    Ami megint csak fura volt nekem, az a térváltás. Az előző részben nagyon szép és újragondolt ötlet volt. Itt meg húz két kondezcsíkot az űrben? Menjenek már… De komolyan, ezt minek kellett fejleszteni? Most lehet kötekedni, hogy “biztos mert gyorsabb és más technológia”. Nekem jó volt az előző megoldás, az újabb és újabb Batman autóktól is a falra másztam, egyazon franchise-on belül.

    A látvány viszont… Hát az valami eszméletlen volt. A robbanásoktól megugrottam, együtt rohantam a szereplőkkel, baromi mozgalmas volt.

    Nekem az előző rész sokkal jobban tetszett, de összességében ez sem volt rossz.

  43. countrypecos says:
    SPOILER

    “Miért kellett a legmegbízhatatlanabb kapitányra – Kirk-re – bízni a Khan incidens eltussolásának ügyét?
    Miért kellett Kirknek adni azt a 72 testet, ami bizonyítékul szolgál? Honnan vette az admirális, hogy nem fogja a torpedókat kinyitni? (Még ráfoghatjuk Kirk bosszúszomjára, még le is nyelném. De ne a nézőtől várják már el, hogy minden logikátlan dolgot mi hidaljunk át. Van egy határ, ami fölött már szerintem nem az én dolgom. Igenis magyarázzák meg.)”

    Válaszoltál is a kérdésedre! Azért Kirkre bízta a feladatot, mert az admirális azt hitte, a bosszúvágy miatt eszébe sem jut foglyot ejteni, és egyből kilövi a torpedókat, nem számított Spock hatására. Nem a nézőtől várták el, az admirális el is mondja ezt Kirknek a filmben.

    “Miért nem tartotta meg magának az admirális, legalább azt a 72 embert és használta fel a vérüket a közelgő háborúhoz?”

    Mert még az admirális sem bízott a génmanipuláltakban, ezért is ébresztett fel csak egyet, Khan is csak arra kellett neki, hogy kifejlesszen neki egy fegyvert a klingonok ellen, de nem akarta használni a javítottakat.

  44. everest456 says: Azt hiszem a DS9-ben volt egy epizód amiben azt taglalták, hogy a klingonok és a vulkániak nagyjából egy erősek. A klingonok a hirtelen nagy erőkifejtésben kicsit jobbak, míg a vulkániak sokkal kitartóbbak az erejükkel. (már tiszta Sheldonnak érzem magam, pedig nem vagyok ekkora treki kocka!:)))

    Amúgy, SPOILER! Szerintem a hajón csak tettette hogy lebénult a lövéstől.

    countrypecos:

    A térváltás kondenzcsíkja tényleg gagyi. Az ilyenekért nem kapott nálam 10/10-et :)
    Az előző részben (pont most megy a tévében), óriási bakik voltak szerintem. Pl. két bolygót is lazán fúrkáltak órákon át, közben semmi légvédelem vagy tüzérségi támadás nincs a fúró ellen, még akkor sem mikor a földön, San Franciscóban a főparancsnokság mellett kezdenek el fúrni??!

  45. SPOILER

    Azért Marcus terve, hogy háborút provokál a klingonok ellen, elég rázós és teljesen logikátlan. A Section 31 (ahol Khan nagy vsz dolgozott és amit felrobbant a Londonban) feladata elvileg a veszély elhárítása és technológiaszerzés lenne ( ST 6-ban a Klingonok térdre kényszerítése, ST9-ben fejlett regeneráció megszerzése), de itt egy kamikaze háborút provokáltak volna ki, volt egy prototípus hajójuk (ha minden igaz ez az első, ami kifejezetten harcra terveztek, a klingonok meg kb állandó harckészültségben vannak)
    Az az érv, hogy mindenképpen háború tört volna ki, az nem érv arra, hogy siettessem, főleg ha elág nagy az esély rá, hogy elvesztem azt. Mivel a Vengeance nem egy Narada, önmagában szinte semmire sem jó.
    Kirk és az Ent. legénysége meg csak sodródik az árral (mennyi ideig várt, hogy Khannak ajánlatot tegyen, hogy segítsen + hátba-támadta Khant.
    Amúgy tippre, ha köv részre visszahozzák Khant, akkor 90%-ra veszem, hogy a “jók” oldalán lesz (kb Karib tenger 2: Barbossa )

  46. SPOILER:
    + az sem derul ki, hogy mindnek gyogyito lenne e a vere. Hisz ha mar modositjak oket velhetoen, gondolom en a feladatra modositjak oket, kb. mintha robotokat csinaltak volna, van aki bombat hatastalanit van aki ajtokat hegeszt az autokra.

    Kirkre azert volt jo ezt bizni mert alapvetoen egy egyszeru karakter (sorozatban is igy volt) akinek sokszor van szerencseje. Illetve, ha barmi balul ut ki akkor csak egy alapvetoen nem fontos tisztet veszitene el a flotta akivel “konnyu elszamolni”.

    SPOILER OFF.

  47. everest456 says:

    SPOILER!! Az admirális nem akart kiprovokálni háborút a klingonokkal, mert szerinte már rég háború van. Kirknek kifejti, hogy már évek óta folyik a háború a Föderáció és a Klingon birodalom között, és sorolta hány bolygót foglaltak el a klingonok mióta megtörtént a kontakt, ő csak a nyílt összecsapásra akart felkészülni, mert szerinte túl “civil” a flotta és hadihajókat akart…
    Khan meg soha nem lehet a “jók oldalán” az miatt, amit már fentebb írtam a személyiségéről. Legalább is ha nem akarják szembeköpni az egész ST univerzumot. :D

  48. SPOILERES

    Én csak azt tudom mondani: Hooollyy sshittt! Nagyon betalált nálam ez a film 9-9.5/10 csak apróbb hibákat tudnék felsorolni, de igazából nem is akarok. Egyetlen egyszer volt ténylegesen olyan, hogy azt mondtam: C’mooon… de ez még az elején volt (simán megközelíthetőek egy felfegyverzett járművel a Föderáció legmagasabb rangú vezetői?!). Utána úgy berántott a film, hogy a végéig észhez sem tértem. Zseniális! Az agyam eldobtam a látványvilágtól; a “kameramunka”, a rendezés egyszerűen gyönyörű volt. Soha nem látott szögekből mutatta ezt az univerzumot, ami fantasztikus élmény volt nagy trekie ként; tényleg úgy éreztem mintha én is ott lettem volna a filmben, a hajó hídján, az állomáson… nem találok szavakat.

    A Khan haragjából visszatetsző fordított jeleneteket egyszerűen csodálatos volt látni (KHAAAAN!:). Még úgy is, hogy számomra az a film egy kicsit csalódás volt (csak nemrégiben néztem meg, és ugye az évek alatt viszonylag nagy hype épült köré), És persze ne tegyünk úgy, mintha a Star Trek mindig is a megtestesült királyság és értelem bajnoka lett volna. Jó néhány évbe és sorozatba bele telt, mire értelmes történetekkel álltak elő az írók, és még akkor is gyakran belecsúsztak a “cheesy” kategóriába.

    Cumberbatch pedig persze fantasztikus mint mindig, nagy kedvencem lett a BBC-s Sherlock-ot nézve (mellesleg szvsz a legjobb Sherlock adaptáció); öröm volt nézni ahogy megformálja Khan-t. Tehetséges színész, remélem még sokat látunk belőle!

    Egy szó, mint száz: nem tökéletes, de bitang közel van hozzá. Egy Star Trek geek-nek mindenképpen :).

  49. Első rész spoiler.

    nyílméregbéka

    Az első részben a Föld megtámadásánál Nero tudta a védelmi rács belépőkódját, azért kínozta Pike-ot.

  50. SPOILER biztos ami biztos:)

    Lehet az a baj, hogy semekkora Star Trek rajongó nem vagyok, de szerintem ez egy nagyon közepes film volt. Nekem körülbelül olyan 6 pont körül hozott. Az első fele tetszett, vártam, hogy lesz valami, de mire azt hittem beindul, vége. Sok minden volt ami nekem kilógott, de ezek lehet hogy szintén a tudatlanságomnak köszönhetők. Például ha az Enterprise egy hatalmas űrhajó, több száz emberrel, és elsősorban nem katonai ha jól értem, akkor miért kell a mindent elpusztító csatahajót róla mintázni? És ha egy ember is el tudja vezetni akkor minek kell 3-szor nagyobbnak lennie az Enterprisenál? Annyival több fegyvere nem volt, ráadásul egy akkora tányért nem túl nehéz eltalálni harcban. Ráadásul ha épp kirobbantottak egy háborút, akkor miért egy hajóval jönnek egy egész nép ellen?

    A másik, hogy úgy felvezették a Khan-os bossharcot, amikor Spock magával beszélt, hogy mekkora áldozatot kell hozni, aztán végül leütik egy vasdarabbal, és vége a filmnek? Azt hittem még legalább 20 perc hátravan.

    A harmadik nagy negatívum számomra kb. az összes lelkizős Kirk és Spock jelenet, akármennyire is próbálták, nem igazán tudott egyik sem bármilyen érzelmet kiváltani, még Kirk “halála” sem, hiszen lehetett tudni, hogy ott van a vér. Maguk a főbb színészek amúgy jól játszottak, nem ők tehettek róla, hogy ezek a lelkizős részek nem működtek. A mellék színészek viszont szinte kivétel nélkül borzasztóan túljátszották a szerepeiket, nehéz elhinni, hogy képesek egy űrhajót működtetni:).

    Összességében nem nézhetetlen, egyszer tökéletes szórakozás, de nem értem a nagy hypeot, vannak sokkal jobb történetű alacsony költségvetésű sci-fi filmek, néhány német próbálkozás pl. sokkal jobban lekötött, látvány ide vagy oda.

  51. SPOILER

    Én Angliában néztem a filmet és itt szokás, hogy rendesen izegnek-mozognak a nézők és zajosan eszegetnek-iszogatnak, de amint az első pár perc után jött a londoni robbantás, akkor vágni lehetett a csendet és a háttérzaj megszűnt pár másodpercre. Piros pont a készítőknek. ;)

  52. szendroib says:

    SPOILER

    1) Nincs az Enterprise-ról mintázva, egyszerűen csak ilyen az alap design-ja minden hajónak a Star Trek univerzumban, egy csésze + 2 gondola. Ezt szokták megvariálni kisebb-nagyobb mértékben.

    2) Nem mondta senki, hogy közelharcban lesz nehéz legyőzni Khan-t.

    3) Ezen én is gondolkoztam, és kicsit tényleg kényelmetlen volt a jelenet. Szerintem egyfelől a már említett tükör jelenet miatt működik, ezen kívül/felül igazából maguknak a karaktereknek is kínos kicsit, mert ők is csak most kezdték el boncolgatni a barátságuk mibenlétét, de érezhetik, hogy lehet valami abban amit öreg Spock elspoilerezett nekik :). De ezt tényleg csak tippelgetés, mert az eredeti sorozatot nem néztem, a Khan haragjában meg már nagy “havernak” mutatják őket. Mindegy is, nekem ez a magyarázat megfelelő :).

  53. Spoiler

    everest456: amikor Khant először lelövik, akkor végig kamuzza az egészet, szóval szerintem annyira nem volt változtatva az ereje.

  54. szendroib: Ezeket mind értenéd, ha minimálisan ismernéd a Star Trek világát. SPOILER LEHET! Amúgy, a nagy hajó azért kellett, mert nagy tűzerőhöz nagyobb energia és reaktor kell, Az Enterprise-t is elvezetné pár ember, volt is rá példa a régebbi részekben, de az egy felfedező hajó, tele tudósokkal, kutatókkal és más személyzettel, több éves utakra tervezve. Azért hasonlít, mert ez egy “hajó osztály”, a tervek, az építő dokkok, az alkatrészek és építő robotok is ehhez formához vannak kialakítva. Az “eltalálás” meg nem téma, mert ezeket a hajókat pajzs védi, és minél nagyobb annál erősebb pajzs.
    A “lelkizős rész” megértéséhez meg tényleg képben kéne lenni Spock és Kirk viszonyát tekintve. Ízlés kérdése, kinek mi tetszik, de szerintem a film egyik csúcspontja volt, remekül “működtek” és fontos volt a történet szempontjából.

    STi says: “Az első részben a Föld megtámadásánál Nero tudta a védelmi rács belépőkódját, azért kínozta Pike-ot.”

    Igen az rendben van, nem is azt kifogásoltam, de én azért vártam egy minimális ellenállást, mikor belógatták a nagy fúrót, valami légköri vadászgépeket vagy más légvédelmet. Mégiscsak a Földről és a parancsnokságról volt szó! Most egyébként megint végignéztem a tévében, és komoly lyukak és logikátlanságok tátongnak az első rész sztorijában, ellentétben az Into Darknessel ami szerintem patent lett. Jobban odafigyeltek az írásakor.

  55. Sok esetben az emberek elfelejtik az ST vilaga egy utopia. Ahol nincs fizetes annyit veszel el ammenyi kell kb egy modern megvalosult kommunizmus. Rengeteg a anyagi/kulturalis kulonbsegekbol fakado dolog itt mar nem letezik. Egyszeruen nincsenek felkeszulve/nem szamitanak ra, hogy megtamadjak oket ugy, hogy eszre sem veszik (ugye vannak a hatarmenti erzekelok amik szolnak es vonultathatjak fel a haci gepeket, belso tamadas eszukbe se jut). Egyszeruen ez a tarsadalom, mar nem a felelemre/hianra/szuksegre van berendezkedve, de ehhez ismerni kell, legalabb felszinesen az univerzumot.

    SPOLIER:

    – a dramai resz valoszinu annak utott nagyobbat amit fentebb is irtam, akik lattak a regebbi mozifilmeket es ugye ott spock hal meg hasonlo korulmenyek kozott.

    SPOLIER OFF

  56. + a tarsadalom, arra van berendezkedve, hogy a fejlodest szolgalja. Nincsenek is nagy hadihajoik…

    SPOILER: …ezert volt nagyon jo az admiralis, mert o kilogott ebbol a kozegbol. O egy maradvanya volt a regi rendszernek, ahol mindig mindenkiben az ellenseget kellett latni, aki ellen fegyverkezni kell, holott pont ezzel robbanthatja ki a klingonokkal a haborut.

    SPOILER OFF

    Tovabbra is lehet vannak benne hibak bizonyosan, de annyira odatettem magat a film, hogy egy pillanatra se erdekel. Tovabbra is orulok annak, hogy a vilagot nem hagyjak elveszni, lehet mar kicsit popcorn kicsit egyszeru, de cserebe sok ember elmegy ra es nem tunik el a sulyesztoben az egesz gazdag sci-fi univerzum.

    Aki meg szidja a latvanyt, annak irany az ofotert:D Engem a lensflare sem zavart, de ez izlesek es pofonok.

  57. Hát nekem is sikerült megnézni. Egy negatívumot tudok mondani, az a szinkron, valami hihetetlen szar lett. Kár hogy Szegeden nem adták angolul, de ettől eltekintve a film nálam bőven 11/10. Viszont volt egy vicces dolog tegnap miközben néztem, beszart a vetítőgép így volt egy kb 10 perces kényszer szünet a film közben. Másnál is előfordul ilyen ?

  58. Tetszett a film a bizonyos Lens Flaret meg kb észre sem vettem az egész film alatt. A történet jobban megfogott, minthogy azt keresgéltem volna mindenfele.

  59. Sziasztok, SPOILER-veszélyes lesz az írásom, előre is bocsánat érte.
    Elolvastam mindent, amit itt írtatok és kiviláglott előttem a két nagy tábor közti ellentét és amit maga Abrams is hangsúlyozott a film előtt: hogy ez egy olyan Star Trek, ami a régi rajongókat is meg akarja fogni, nem csak újakat szerezni és ezt maradéktalanul is képes végrehajtani ez a film.
    Az olyan baromságokra, mint hogy “miért feküdt ki Scotty lövésétől, mikor később Uhura féltucat töltettel sem tudta kiütni” nem reagálok, mert akinek nem nyilvánvaló, hogy azért dobta el magát a hajóhídon, hogy abból majd előnyt kovácsoljon, az inkább nézze meg megint (ugyanez a “Bones miért nem ovlasztott ki egy másik szuperembert” kérdésre a válasz)
    Én, mint régi nagy rajongó írom azt, hogy ez a film minden igényt kielégít, megvan benne minden olyan momentum, ami mosolyra késztetett, kikacsintás az előző filmre és a Khan haragjára, a Tron óta az első film, ami IMAX kötelező, ha megteheti az ember. Tetszett, hogy Abrams nem erőszakolta meg a régi film hagyatékát, hanem okosan átalakítva használta azt fel és hogy tisztelettel bánt minden karakterrel (bár Carol Marcus nekem kicsit sántít, nem tudom, hogy lesz belőle az, aki az eredeti timeline-ban volt)
    Én most már csak azt remélem, hogy hoz rendesen pénzt, mert ha a minden szinten csalódás Iron man 3 milliárd fölé lövi magát, az összes szinten jobb szórakozást nyújtó Star Trek meg nem, az kicsit gáz lenne szerintem.

  60. Én is odáig vagyok a filmért,Pécsett néztem 3D-ben,néhol kicsit homályos volt a kép,de okés volt.1-2 jelentnél volt zavaró a fokusz és szerintem az rontotta a tárgyak képminőségét,ha lehet így mondani.Am ami nekem nem tetszett benne,kövezzetek meg érte,de a drámai jelenetek szerintem nem sikerültek..
    SPOILER
    Egyedül Kirk kapitánya/Mentora (nem emlékszem a nevére)tudta szerintem hozni a jelenetet abban a szituban,de a többiek,mint pl apja-lánya jelent..nemtudtam komolyan venni.
    Am nekem ami még a Star Warsra hajazott az néhány hajó kinézete,illetve a hangok effektek 75%a.
    De összességében imádtama filmet és azt kaptam amit vártam.
    Mindenkinek ajánlom!

  61. Legjobb ez a SW parhuzam:D Kb olyan, hogy amiben lezer van es urhajo akkor az mar tiszta SW. A hajo meg nem is tudom kb 1963 ota igy vagy ehhez hasonloan nez ki. Hat en rohadjak meg nem reg lattam az SW-ket, de ott a lezerfegyverek “ugatnak”, itt meg nem. Maximum annyi a valtozas hogy a regi ST-kben a lezer nem lovedek volt, hanem egy egyenes vonal, mig itt mar valoban lezer lovedekeket lonek, de ez nekem igen eroltetett parhuzam vonasnak tunik. Azt azert nem szabad elfelejteni, hogy a ST univerzum majd 20 evvel korabban szuletett mint az etalonnak tartott SW.

  62. Tegnap néztem meg IMAX 3D-ben a filmet. Mondhatom igazi élmény volt. Ennél a filmnél legalább tudták, mi az a 3D, nem úgy, mint az Iron Man 3-nál, ahol a 3D egyenesen nulla volt. (Meg a film is, Star Trek-hez képest.)

    Úgy összességében részemről 7/10, de annyira jól sikerült a 3D, hogy az még erre rá +0,5 pont. :)

    SPOILER
    Az egyetlen amin félig meddig kiakadtam, hogy már a kezdetek óta nyomják orrba-szájba ezt a “spock nem érez / hazudik” dolgot, erre elsírja magát? Hát pfff. Ettől teljesen olyan érzésem volt, hogy egy olyan lapot játszottak ki, amit rohadtul nem kellett volna.
    SPOILER

  63. kindzsal: szerintem olvasd újra és próbáld meg a “csakazért is beszólok és félreértem” mentalitás nélkül.

  64. angolul 2d-ben hol lehet látni? a kurva anyjukat már a moziknak hogy csak 3d-ben adják szinte mindenhol…..

  65. Human:

    Tavol alljon tolem a “csak azert is beszolok”, ettol fuggetlenul nem egy kommentet emeltem ki, hanem ugy amblock, a hasonlitgatasokat. Es barhogy is olvasom, ezeket a “megallapitasokat”/”hasonlitgatasokat” nem nagyon tudom felre erteni. Nem a fanboi szol belolem, sot fentebb emlegetett flottas pizsim sincs, egyszeruen nehany hozzaszolasbol nekem erosen ez az erzes jott le, hogy “amiben ur van, meg urhajo, meg lezerfegyver meg terugras” az csakis az SW-re hajazhat, holott ha kronologiailag nezem ST elobb volt. Illetve a masik, a hajok megtartottak jellegzetes ST kinezetuket, es barhogy probalok megfeszulni, az istennek nem talalom azt a pontot, ahol egyezest talalnek 75%ban.

  66. SPOILER

    kindzsal: Párhuzam nem is, de utalások voltak a SW-ra. A klingon bolygón, az üldözéses jelenet egy az egyben Star Warsos volt. Kirkék hajója kicsit úgy nézett ki mint a Milleneum Falcon, úgy manőverezett a lövések elől és bujkált a terepen mint Solo, és még az alatta szóló zene és hangeffektek is tiszta WS-osak voltak. JJ Abrams bevallottan SW rajongó, sose nézte a Star Treket, így várható volt tőle egy ilyesmi homage.

  67. Legyen, nekem tovabbra sem megyozo. Nalam a fedezekbe vonulas se, m a zene se tunt SW-snek no mindegy, nekem pillanatra nem jutott eszembe a SW film. Azert egy MF-nek eleg jellegzetes kienzete volt, amennyire emlekszem:

    http://scifanatic.wpengine.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2013/03/stid-t3-25.jpg

    Nekem ez rohadtul nem tunik MF-esnek, de en vagyok vak. Egy szo mint szaz, ha nagyon akarok barmit belelathatok egy-egy jelenetbe, de elfogadom ha szmotokra van parhuzam, nekem ez nem ennyire trivialis.

  68. Bele lehet ilyesmit látni, nyilván. Bár én nem vettem észre a Star Wars-os utalásokat abban a jelenetben.

    SPOILER:

    Viszont egy rakás általam felvetett kérdésemre nem adtatok (okoskodó) magyarázatot. Nem tűnnek fontosnak, vagy csak kényelmesebb nem foglalkozni ezekkel a lukakkal a történetben, mert ti sem tudtok rá magyarázatot? Ez nem volt rossz film, de szerettem volna, ha ezeke a kérdések föl sem merülnek bennem, ennyi. És ez az “annyira látványos volt a film, hogy nem érdekelt a történet” nem valami értelmes hozzáálllás. Szerintem a Khan haragja sokkal jobb volt. Ott volt súlya a halálnak. Itt semmi. A statisztákat nyugodtan ki lehet lőni az űrbe, a főbb karaktereket nem merik bántani. És most nem azt vártam volna el, hogy nyírják ki Kirk kapitányt, de akkor ne is halasszák meg, hogy 5 perc múlva újra lássam. A sorozatokban szokott ilyesmi lenni, a huszadik halálnál már marhára nem fog érdekelni, mert amíg pénz van a karakterben, úgysem ölik meg. Ezért mondtam azt, hogy a halál elvesztette a súlyát.

  69. countrypecos: Szerintem kaptál magyarázatot a kérdéseidre, csak lehet, nem figyeltél. Vagy csak nem volt elég “okoskodó”?

  70. SPOILER

    Na jó, kizárt hogy ennyi kommentet végigolvassak :)

    Csak annyit tennék ide, hogy leginkább azt bírtam, hogy bár máshogy zajlott a Khannal való első találkozás, mint a TOS-ben, de a végkifejlet után (hacsak nem siklok át valamin) ha nagyon akarom, simán passzol a Wrath of Khan :)
    Az önfeláldozás felcserélése pedig tényleg csemege a régi rajongóknak.
    Az bevallom, csak a végén kattant a helyére, hogy dr Marcus-t hova is tegyem :) (Régen néztem már W.o.K-t, na).

  71. Spojler:
    Tényleg data volt a kapszulában, úgyhogy lessz harmadik rész is.

  72. Spoiler

    Pedig nekem is rohadtul az mf jutott eszembe a menekülős jelenetnél.

    Konkrétan a második halálcsillag elpusztításának jelenetei, amikor repül a szűk szellőzőben.

  73. nyílméregbéka: De, figyeltem. :)

    Mindegy, hagyjuk. Szerintem vannak benne lukak, de még letudom nyelni. :)

  74. SPOILER

    Nem olvastam egy deka kritikát és véleményt sem a filmről mielőtt láttuk volna. De mikor néztük a moziban nekem is a Millenium Falcon ugrott be, mikor menekültek a hajóval a Kronoson és átférnek vagy nem férnek jelent következett.
    Amúgy szerintem is hasonlít a két hajó.
    http://scifanatic.wpengine.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2013/03/stid-t3-25.jpg

    http://www.starshipmodeler.com/starwars/jm_mf/20_front.jpg

    Ha levesszük a tányért róla és a pilótafülkét a széléről :D
    Nem ismerem teljesen az univerzumot, lehet volt a sorozatban ilyen teherhajó vagy szállító nem is tudom mit emlegettek már és csak a véletlen műve de számomra akkor is olyan.

    Jó volt a film, bár néha kicsit közelről volt fényképezve az egész de ettől függetlenül ütött.
    Azért megnézném, hogy milyen lenne ha nem két órás lenne a film, hanem 2*2 vagy 3*2 filmet kapnánk ezzel a sztorival kicsit részletesebben. Lehet lassabb folyású lenne az egész viszont jobban ki lehetne bontani a karaktereket, itt főleg a két ellenfélre gondolok meg na értitek :D

  75. Először is egy OFF amiben szeretném megköszöni a feltűnési viszketegséggel megáldott “Elsőzés mindenáron” Ironman warez személyeknek akik miatt a CC úgy bekeményített hogy a megváltott jegyem mellé kaptam egy olyan szintű “motozást” amihez képest egy “labdarugó” mérkőzés kutya f.a.sz.a, amitől bűnözőnek éreztem magam. Ezen annyira fel is b.tam magam hogy a film elejének a feelingje teljesen kiesett és sajnos az ígéretek szerint ez most már mindig így lesz. Annyira nem értem hogy kinek kellenek ezek az igénytelen CAM verziók főleg olyan filmeknél ahol a látvány az elsődleges.

    Star Trek – Into Darkness
    Fura volt a film. A nagy hype ellenére csöndben folydogált a történet. Olyan nagy WTF élmények a történetben nem értek. Néhány gyenge mosolyt elmorzsoltam a jelenleg még létező bajszom alatt.
    A drámai elemnek szánt jelenetek pedig kicsit sem hatottak meg.
    BC játéka példa nélküli a többiekről inkább nem mondanék semmit, csak annyit, hogy hozták az előző részbeni színvonalat.
    A legfőbb erő a párbeszédekben rejlett. Összességében a sok pozitív fogadtatású kritika hatására kicsit túl nagyra tettem a film megnézése előtt a mércét. Azért egy 10/8 at kap így is mivel régen láttam már egy jó kis scifit.

  76. Ma megnéztem másodszor is, nem bírtam magammal:)) 10/10-et azért még mindig nem adnék rá apróságok miatt, de megerősödött bennem a 9/10
    Így másodszorra, a részletekre is jobban odafigyelve, meg kell állapítsam tényleg nagyon rendben van a film és a sztori, minimális kis következetlenségek, hibák persze akadnak, de ez nem írói/rendezői hanyagság, inkább csak a nagyobb látványosságra törekvés “rovására írhatóak”.

    SPOILER

    Most újranézve, egy kicsit az az érzésem volt a végén, mintha JJ.A. nem is akarná folytatni a ST filmeket. A történet rebootolása után ennek a résznek a végén tulajdonképpen teljesen visszakanyarodtak az eredeti történethez, mintegy lezárva a rebootot azzal, ahogy az első többéves mély űri utazásra indul az Enterprise a film végén. Ha úgy vesszük ezután következhetne a TOS első epizódja…

  77. Hmm, nekem csak most esett le, hogy ez a filmet csak a héten mutatták be. 4DX-ben, már előző hét csütörtökön meg tudtuk nézni. (“véletlenül” ültünk be rá, mert Ironmanre csak szar helyre volt szabad szék) nézni. Nem tudjátok, hogy ilyenre lehet számítani a jövőben is más filmeknél ? Egyébként a film -nem startrek fanként- nagyon jól sikerült, igazi látványorgia. Egyedül a színészi játékok voltak pocsékak majdnem mind. különösen az új szöszi volt rettenet.

  78. SPOILEREK AGYBAFŐBE

    egyszer sem néztem az órámra, ez jót jelent. ügyesen húztak a vörös inggel, a trailerrel (Spock/Kirk csere), Khannal…teljesen rendben volt. aki a Kronoson menekülős “átférünk, nem férnünk át”-ba nem látta bele a Jedi visszatér Falconos jelenetét, az azonnal pótoljon. még a kamerabeállítás is tökugyanaz a végén. Khan brutál főellen, elhittem, hogy veszélyes.

    pár negatívum – kicsit ugyanazt éreztem, mint a Super8-nál, az eleje nagyon megy, nagyon pörög, nagyon beránt, de az utolsó harmadban kicsit elveszti a fonalat, és nem is találja – itt viszont az végső 15-20 perc megint nagyon ütős, mondhatjuk, hogy igazi csúcspont. aztán, fura volt a lelkizős jelenetnél, hogy miután a fekete hajó szitává lőtte az Enterprise-t, Kirkék leállnak trécselni egy folyosón (oké, ez kell) VISZONT, a legénység körülöttük páni halálfélelem helyett nyugisan sétálgat, mintha semmi nem történt voltna. egyetlen ember szaladt a jelenet legvégén. fura. egy apróság még, amire kitérhettek volna – a teleportáció, a fénysebesség fölötti kommunikáció, meg a térugrás idejében NEM HISZEM EL, hogy ha két csillaghajó zuhan az egyik legnagyobb város felé, azt semmiféle radar nem fogja, nem indítanak vadászokat, vagy nem feszítenek ki egy gigászi csillagflotta hálót a levegőbe, valami. esetleg utaltak volna rá, hogy a radarok nem látják a hajókat, vagy nem tudom. ezekért kár csak, egyébként nagyon élveztem a filmet, szerintem jobb volt az elsőnél. színészek kb. ugyanott, Khan kimagasló, úgy általában a sztori és a tempó jobb volt.

    jöhet a harmadik! csak jöjjön…

  79. Baromság ez a 3d-s dolog! Minek kell erőltetni! Semmivel se volt jobb, mint nélküle a film, pedig jó volt! Történet is, a szereplők is! S valaki magyarázza meg nekem, hogy miféle logikai bakik voltak a filmben, erre nagyon kíváncsi lennék, már csak azért is, mivel az első filmben borult minden!! Szóval, itt akkor az már mindegy is, vagyis másképp alakul!! Ennyi

  80. SPOILER PERSZE

    Azt nem értem, hogy miért volt gáz az a “átférünk jelenet” Most kb. itt mindenki azt akarja bemagyarázni, ha volt egy filmben egy adott jelenet, az más filmben nem szerepelhet! Ez kész röhej, s vicces! :D Akkor ezentúl felkérném a rendezőket, hogy ne rendezzenek akció filmeket, mivel abban a bunyók, üldözések nagy részét már elsütötte valaki! :D
    Viszont az tény, hogy egyszer-kétszer Kahn erejét eltúlozták! Azok a gyerekes nézések, ahogy ámulnak, s bámulnak, hogy milyen erős, jó hogy nem össze nem f..ták magukat! S az új hajon Scotty egy lövéssel megbénította, igaz csak rövid időre, de Uhura pedi beleeresztett 5-6-ot s meg se kottyant neki! Spock-ot meg elcseszték azzal, hogy a végső fight-nál, mivel vulkáni köztudott, hogy sokkalta erősebbek, mint az emberek! Szóval neki jobban kellett bírnia!

  81. SPOILER

    Imtal

    Épp ez a lényeg, hogy nem volt gáz, sőt a legtöbb embernek tetszett ahogy olvasom a kommenteket egy-kettőt leszámítva.

    Scotty lövését meg már leírták páran, elsőt megjátszotta, hogy előnyhöz jusson, a végén viszont nem kellett neki.
    Egy felturbózott ember aki elgyepálta a klingonokat is, még szép, hogy nem tudja elintézni csak úgy Spock :D

  82. hát szépen megcsinálták, de sikerült összehozni a legunalmasabb ST-sztorit 4/10, ezen a sztorin filóztak ennyit???

  83. Ez egy kiváló második rész. Talán a valaha volt egyik legjobb folytatás, amit láttam. Nem hiszem, hogy bármelyik nagy nyári blockbuster is képes lenne lenyomni minőségben. 10/10

  84. Malachi says:

    SPOILER!!! “NEM HISZEM EL, hogy ha két csillaghajó zuhan az egyik legnagyobb város felé, azt semmiféle radar nem fogja, nem indítanak vadászokat, vagy nem feszítenek ki egy gigászi csillagflotta hálót a levegőbe,”

    A filmben elhangzott, hogy milyen gyenge a védelem, a Vulcan pusztulása és a vulcani hajók visszavonása miatt, a Földi csillaghajókkal kellett pótolni a Föderáció térségének őrzését, és szétszórni a galaxisban, így nem volt a Föld közelében hajó. Ezért is volt csak a robbantás miatt összehozott vésztanácsban csak egy csillaghajó kapitány.
    Csak egy hajó, Khan hajója zuhant a földre, az Enterprise egy másik bolygó felé zuhant előtte…
    SPOILER OFF!

    Watchmen: Pont ezen gondolkodtam én is, hogy talán ez az első eset, hogy a második rész sokkal jobb lett az elsőnél.

  85. SPOILERES

    nyílméregbéka – oké, hajók nincsenek, de földi légvédelem, vagy riasztás, a lakosságnak, egyáltalán bármi…nem akarok szőrszálhasogatni, de jobban esett volna a lelkemnek, ha egy központban egy radaron valaki meglátja a pittyegő pontot akár, ami gyorsan zuhan és riaszt valakit, akárkit. mindegy.

    viszont az Enterprise hova zuhant volna, ha nem a Földre? akkor melyik bolygó felhőiből emelkedett ki? és főleg, hogy kaphatta majdnem teliba a Földre zuhanó fekete hadihajó?

  86. Malachi:

    SPOILERES LEHET! Igen ezt a földi légvédelem dolgot én is felemlegettem még az első rész kapcsán, hogy hogy a fenében nem támadták a fúrót, mikor órákon át lógott a főparancsnokság mellett. De páran írták, és valamennyire igazuk van, hogy annyi ideje volt már béke a Földön, és maga a társadalom is teljesen demilitarizált lett, hogy nincs földi légvédelem, csak a bolygó körüli védelmi rács, amit meg egy föderációs hajó át tud lépni.
    SPOILER!!
    Az Enterprise a csata helyszínén, ahol kiesett a térugrásból (még nem érték el a Földet), kezdett egy közeli bolygó felé zuhanni mikor elment az energia. Legalább is nekem így jött le.

  87. SPOILER

    a Földre ugrottak, a Hold mellett sodródtak el, szóval bennem fel se merült, hogy nem a Föld felé zuhannak. ha jól emlékszem, mikor kiestek a térugrásból, akkor mondta Sulu, hogy 230 ezer kilométerre van a Föld. (kb, ezt nem tudom most) az biztos, hogy megnézem még párszor majd, ha kijön BD-n, szóval akkor egyértelmű lesz. :) de egy százasom van rá, hogy a Föld mellett zajlott az egész csata és annak a tömegvonzásába kerültek.

  88. Hol is kezdjem. A fenti kritikával nem értek egyet. Az is egy vélemény, oszt jó’napot.

    Forgatókönyv szintelen, szagtalan, gáz. Ahol a rendező tisztelgni próbál az eredeti előtt (értsd pofátlanul ellop és átvariál mozznatokat), szimplán buta és béna.

    A score meg szégyentelenül semmilyen. Komolyan azt érzem, hogy J.J. szándékosan a frencsájz sárba tiprására törekszik…
    Nolannel együtt őt tartom a mai filmművészet szemfényvesztő kontárjainak… Túlértékelt ripacs mind2.

    SPOILEREK

    Na de vissza a filmhez. Spocknak nincs szerepe, se jól megírt dialógjai (istenem Nimoy az eredeti szériában micsoda súllyal szerepelt és milyen szövegei voltak te jó ég…). Khanból meg csináltak egy terminátort… Az ő háttértöténetét is nevetségesen rövidre fogták, így az ő bosszúhadjárata teljesen érdektelen.

    Az összes párbeszédet próbálták ‘buddy’-szerűre megírni, gyomorforgatóan eröltetett lett az egész… Nem működött a kémia a szereplők közt.

    Kirk ‘ál’-halála röhejes lett (és pofátlan és ötlettelen kifordítása az eredeti film hasonló jelenetének). Áhh, az egész film úgy szar ahogy van. Abban reménykedem, hogy dzsédzsé jól elbarmolja a sztarvarzt majd, és többet nem kell látnom a kreálmányait a vásznon. Bár a tudat megnyugtat, hogy már így is hullagyalázást követ el a mesteri direktorunk azzal, hogy hozzá mer nyúlni Skywalkerékhoz…

    Ajánlom mindenkinek inább az eredeti 2. részt. Jóval fajsúlyosabb alkotás mint ez a szarkupac.

  89. duran6: úgy írod le, mintha valaki kötelezővé tette volna a film megtekintését. oké, hogy nem tetszett, de az ilyen “többet nem kell látnom a vásznon a kreálmányait” mondatokat nem erőltetném…

  90. Malachi: Lehet, én kétszer is láttam de nekem valahogy így jött le. De most jobban visszagondolva, könnyen lehet, hogy neked van igazad… :)

  91. EpicZurg: Stilisztikai és pszichológiai vitát sztem ne kezdeményezz…
    Miért ne írhatnám le azt amit szeretnék (és amit érzek)???
    Vélemény -és szólásszabadság, ajánlom figyelmedbe eme becses fogalmakat.
    Köszönöm, hogy megtiszteltél egy hozzászólással. Amúgy.

  92. duran6: nem offense-nek szántam, és igazad van, azt írsz le amit akarsz.

    a filmhez: a mozi előtt nem volt meg a ST-hangulat, de amint felhangzott a sokak által semmilyennek tartott téma, megjött a kedvem. a film végig fenntartja az érdeklődést, még a kiszámíthatósága ellenére is. a karakterek nem sokat változtak az előző részhez képest, Kirk egy kicsit “egyszerűbbre” sikeredett, ahogy Spock érzelgőssége is. Cumberbatch nagyon jó Harrison, sajnálom hogy nem volt többet a vásznon, bár akkor elvitte volna a show-t, úgyhogy a film érdekében pont jól lőtte be Abrams az arányt. a látvány fasza, az imax nem volt rossz, de ha egyedül megyek tuti 2D-ben nézem. erős 9/10, azt kaptam amire számítottam, várom a BD verziót.

  93. nyílméregbéka

    SPOILER

    Ha szerinted az Enterprise nem a Föld felé zuhant, akkor hogy gázolta le majdnem a másik hajó a városfelé menet, illetve hogyan kerültek oda térváltás nélkül, hogy Spockot le tudják sugározni Khan után?

  94. “Pont ezen gondolkodtam én is, hogy talán ez az első eset, hogy a második rész sokkal jobb lett az elsőnél.”

    Mondjuk ízlés kérdése de szerintem az alábbiak is ilyenek:
    Birodalom visszavág
    Halálos fegyver 2
    Terminátor 2
    The Dark Knight

    Vagy néha csak ugyanolyan jó a második: Alien – Aliens

  95. kurva jó volt ez a film, és szuper a kritika !!

    lehet, hogy az előzőt nem übereli, de látványában, hangulatában egy nagyon ütős kis filmet kapunk

    Hosszú és eredményes életet !!

    nyugodtan menjen rá mindenki a moziba, ezerszer jobb, mint a Vasember 3

  96. Nagyon jó kis film volt ez. Nekem nagyon tetszett. Azt nem mondom, hogy jobban, mint az első rész, de abszolút rendben volt.

    SPOILER:

    Azért ha már ennyit titkolóztak Benedict Cumberbatch karakteréről én valami nagyobb meglepetesét. Mondjuk Picard kapitány a Tüköruniverzumból vagy valami ilyesmi…mert Khan, szerintem abszolút nem volt meglepő, kb. a forgatás kezdete óta mondta mindenki, hogy úgyis Khan lesz. Azt hittem Abrams húz egy váratlant és mégsem. Na, de ez legyen a legnagyobb baj.

    SPOILER VÉGE

    Én 2D-ben láttam a filmet (mindent úgy nézek) és eredeti nyelven (nem Magyarországon élek, úgyhogy a szinkronos verzió nem is volt opció)
    A film elején egyébként pár jelenetben benne van Noel Clarke is, nekem ő tavaly oktatóm volt az egyik londoni drámasuliban, így neki egyből gratuláltam, amint kiléptem a moziból, mert egy Star Trek filmbe azért nagy dolog bekerülni egy már befutott színésznek is (Noel eléggé elismert színész/rendező itt Angliában) akármilyen kis szerepben is.

  97. Szeretem ezt a filmet..nincs mese…életemben először sikerült..MAJDNEM pityeregni egy Star Trek filmen..pedig nem vagyok trekkie…:) DE A SZINKRON/tegez..magáz..tegez..magáz…stb…idegesitő…!!/!!!!!!!!!!!egyszerüen gyalázatos….nem sznobizmusból mondom..de le a szinkronnal…Boldog emberek azok akik eredeti nyelven láthatnak filmeket….moziban…nálunk a vidéki plázában egy…azaz 1 film volt feliratos…a többi szinkronos..:(

  98. koponyányimonyók: A Birodalom visszavág azért nem jutott eszembe mert én egy filmként kezelem a “régi” Star Wars-t en bloc. De ha már Star Wars, akkor az SW episodeII, tényleg jobb volt az ep.I-nél, már csak a kevesebb Jar-Jar miatt is. :)
    A többiben amit felsoroltál, már vitatkoznék, igaz mind látványosabbak és mozgalmasabbak az elsőnél, de azért szerintem nem jobbak. De ez tényleg ízlés kérdése.:)

  99. 3D 4DX ben néztem meg és nem csalódtam. A film behúzott és végig szórakoztatott. Itt had emeljem ki, hogy előszőr voltam 4DX vetítésen, és meglepően tetszett. A székek, a fújókák nagyon jól reagáltak, és az űrben játszódó repülős jelenentek nagyon jól kihasználták a szék lehetőségeit.

    Kirk megformálója még mindig zavar egy kicsit. Szerintem egyáltalán nem illik a szerepébe. Cumberbatch pedig zseniális. Remélem minél több filmben látjuk őt. Sima 8/10.

  100. Nekem szemet szúrt egy pillanatra wgy ismerős színész. Az új csatahajón jelentést tesz egy fekete bőrü tiszt az admirálisnak. Mint ha az ugyan az színész lett volna aki Tuvokot játsza a Voyager-ben.

  101. Ja, az Earthbound and Down c. szám hasonló egy kicsit a Star Wars dallamaira.

  102. tegnap sikerült eljutni rá. élveztem, talán paraszthajszálnyit gyengébb volt mint az első rész. de így is tetszett. Benedict Cumberbatch iszonyat jól hozta a gonoszt, már csak az ő jeleneteiért is megérte, de a látvány se volt piskóta.
    szóval 7,5 kb.

  103. 1 dolog van ami még nem feltétlen tetszik, ez most a Trek kapcsán jött elő belőlem, SPOILER de már sokan írták.

    Ugye bevett, hogy a második rész a darkos többnyire, Birodalom visszavág szindróma, ami tök jó, de nem értem mérnem merik bevállalni, hogy a főhős legalább a rész végéig meg legyen murdálva…itt is. meghalt, 5perc múlva már élt…súlytalan
    ugyan ez volt a Transformers 2-ben is Löböffel. Vagy a Gyyűrűk Ura Két torony, Aragorn, oké ott a könyv, meg a sztori miatt más tészta, meg se halt amikor lezuhant a farkassal stb. mind1.
    Hozzák őket vissza persze de csak a 3. részre…
    Én tuti úgy csinálnám meghalt vágás vége. vagy kis szörnyülködés, lezajlik ami kell és vége. aztán a következő részt is igyekeznék úgy marketingelni, hogy a visszatérés a lehető leginkább kérdéses maradjon, de ma már ehhez túl puncik Hollywoodban

  104. Nekem abszolút tetszett a film! Én 9 éves korom óta SW fan vagyok, de amóta JJ elkezdte felújítani a Star Treket, az első rész után érdekelni kezdett, mostmeg főleg. Úgyhogy biztosan bele fogok nézni a sorozatba és a régebbi filmekbe is.
    És nagyon örülök, hogy az SW-hez is hozzá tud majd tenni.
    A látvány 5** és a zene is nagyon jó!
    A történet meg olyan amilyen. Akinek csavarok kellenek olvasson Asimovot vagy Herbertet, és az SWtől meg mostmár a ST-től is látványt, szórakozást, űrcsatákat, dübörgő zenét várok.

  105. arwen***: Ha tényleg bele akarsz nézni a ST sorozatokba is, akkor az Enterprise-szal, Deep Space Nine-nal vagy a Voyagerrel érdemes… A többi felett már kissé eljárt az idő, bár a Nex Generation második fele is érdekes lehet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.