21 & Over (Képszakadás)

Ilyen egy rövidfilm sorozat a bulizásról, csak épp moziba nézhettük összefűzve a részeket. Lehet csak azért látom így, mert nem sikerült annyira jól a film, de teljesen olyan érzés volt, mintha 10 perces bulik váltogatták volna egymást 3-4 perces átkötésekkel. Nagyon éles határvonalakkal elválasztva ezeket a jeleneteket.

Három gyerekkori jóbarát, akik elég rég látták egymást, összefut egyikük 21. születésnapján. Végre ihat mindenki! Szegény srác, milyen jól érezné magát Magyarországon. Bár reggel fontos interjúja van, amit a faterja intézett neki, de azért mégis elmegy meginni pár pohárkával. Itt jön a képszakadás, a 20. percnél járunk, amikor is kidől egyik hősünk. Mivel rég látták egymást, így a másik kettő nem is tudja pontosan, hogy hol lakik, de mégis haza akarják juttatni. Elkezdenek az eszméletlen Berni haverjukal a vállukon össze-vissza mászkálni, hogy kiderítsék a címet. És ennyi. Természetesen jönnek a “már nem is vagyunk igazi barátok” klisék, meg a sok buli, hiszen… a történet csak ezek közepes felfűzésére szolgált.

A 21 & Over tényleg több sebből vérzik, bár vannak benne jó poénok és nők, de valahogy mégis üres az egész. Inkább az érződik, hogy erőlködve próbálják a régi nagyokat felidézni a témában, nem pedig csak úgy elvannak és jól érzik magukat a klisék ellenére is. Ezen az sem segít, hogy a 20. percnél kidőlő Jeff Chang bármikor amikor ébren van, akkor a jó öreg Ken Jeong-nevetést akarja idézni a Hangoverből, de annyira másolat és művi amit csinál, hogy fáj.

Nem azt mondom, hogy bánom a rászánt másfél órát, de nem ez a mostani tinivígjátékok csúcsa sajnos. Ajánlani nem tudom kifejezetten, csak olyanoknak, aki hozzám foghatóan kifejezetten kedvelik a stílust. Egy két jobb beszólás és jelenet nem tud megmenteni egy egész filmet sajnos. Amúgy le sem tagadhatná a film, hogy a Hangoverhez közük volt a készítőinek, csak most nem másnap idézik fel a történteket a főszereplők.

17 hozzászólás a “21 & Over (Képszakadás)” bejegyzéshez

 1. Pont két napja láttam ezt a “filmet”.
  Egy szóval összefoglalva: Fosrakéta.

 2. “qpak”

  Ettől csak jobbakat lehet mondani. Pl hasonló témában a Project X.
  Az sem egy oscar díjas alkotás de ettől mindenképpen jobb.

 3. qpak – Animal House, Fast Times at Ridgemont High, Nobody’s Perfect, The Sure Thing, Bachelor Party, License to Drive, Can’t Buy Me Love – soroljam még? Ezek a filmek alapok.

 4. “próbálják a régi nagyokat felidézni a témában”

  voltak ilyenek?

  nekem csak kettő jut eszembe: American Pie, The Girl Next Door

 5. A srác a második képen úgy néz ki mint Josh Radnor a himym-ből. Tényleg a girl next door még jó volt. A többit kösz kameraman, nagyrész nem ismerősek.

 6. Úristen… Ugyan még nem láttam, de kezdek félni, ha azt írjátok, hogy rosszabb, mint a Project X… Azt amikor végignéztem, csak bambultam a monitorra, hogy mi a fene volt ez a fos? :? Sokkal többet vártam, és sokkal kevesebbet kaptam…

 7. Csiki hát az már a te hibád ha az ilyen agyatlan filmektől vannak elvárásaid.. ülj be rá és kapcsolj ki. A Project X és a Hangover is fényévekkel jobb ennél.

 8. Itt természetesen a 2007-es The Girl Next Door-ra kell gondolni! Az aztán a tinivígjáték a javából.

 9. Az első Hangover tetszett, amikor kijött egy hét alatt 3x néztem meg, de a kettes már abból sem passzolt… :?

 10. Nekem ez a film teljesen feldobta a délutánomat. Ha a Project X-hez akarnám hasonlítani, akkor rosszabb a zene, de szerethetőbbek a karakterek. Ha a Hangoverhez, akkor kevésbé mesterkéltebb a humorforrás, ami nekem jobban fekszik. Újranézem valamikor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.