Furious 6

Ezt írják a film elejére, a Fast 5 után kellett valamit variálni, de természetesen a Fast & Furious filmsorozat 6. részéről van szó. Azt tudom mondani most is, hogy Justin Lin a szemünk előtt alakult még jobb akciórendezővé.

Ne értsetek félre, a film stupid. Az ilyenre inkább azt kell megjegyezni, hogy stupid fun, avagy annyira buta, hogy már jó. A történet némelyik húzásán egyszerűen csak nevetni lehet. Szerintem ez is a lényeg. Teljesen B-film. 160 millióból. Maximumra járatva. Működik már megint. Tényleg eldobtak mindent, ami hihető lehetne. Világhírű bűnözők? Kegyelmet nekik. A család érzése miatt mindenképp haza akarnak költözni a jó levegőjű Los Angelesbe. Az akció közben olyasmit csinálnak, amivel úszik a kegyelem? Nyilván. Márt az dráma és izgalom. Haha.

Amúgy a történet annyi, hogy van egy szuper bűnöző, aki hasonló módszerrel dolgozik, mint Torettoék anno. Rock karaktere úgy dönt, hogy farkas ellen farkast, kegyelemért és az életben levő Lettyért cserébe a bűnöző fejét várja. Vagy testét, lehetőleg lélegző formában. Szóval ezúttal nem heist, mint a Fast 5, hanem nyomozós filmet kapunk. Faék az egész Furious 6, nagyon alap érzelmi skálán mozog.

Ami elviszi mégis a filmet, az a ritmus. Justin Lin pont azon változtatott, amin muszáj volt az 5. rész után: nincs a közepén üresjárat. Tényleg, tojik az karakterépítésre alapozó erősebb forgatókönyvre, tényleges drámára, inkább csak középre is több dolgot tesz. Amikor szinte felesleges mellékszálra megy el 15 perc, semmi új információt nem hoz, az olyan feszesre van vágva, mint az állat. Ezen kívül a poénok mennyiségét is feljebb állították. Üres lenne a jelenet? Akkor jöjjön pár beszólás, vagy valami baromság Romantól.

És mindeközben az akciójelenetek? Szinte a teljes skálát megkapjuk. Rock és Vin ezúttal nem egymással bunyózik, hanem összefog, cserébe a csajok püfölik egymást. Aztán Walker bunyózik. Aztán mindenki bunyózik már mindenhol. Mindezek mellé van pár eszméletlen autós trükk is. Na meg tippre a nagy autóbuzik is megcsodálhatnak pár eszméletlen kocsit mozgás és dörmögés közben. És akkor a kevés, de remekül kidolgozott lövöldözés már csak hab a tortán. Az a hidegvérű csaj, huhh.

Az egyedüli amit valamennyire negatívan megjegyeznék a látványhoz, hogy szinte minden éjszaka játszódik (oké, a tankos nem). Ez az illegális versenynél természetesen alap. A rablásoknál is. Ellenben a végső leszámolásnál felkelhetett volna a nap. Ide azt hiszem el is fér a figyelmeztetés, hogy aki a fizikához ragaszkodik, az inkább ne nézze meg a filmet.

Ride or die, and blow shit up.

human
írta
2013. 05. 25. 16:48
megjelenés
29
hozzászolás


29 hozzászólás a “Furious 6” bejegyzéshez

 1. Holnapra készülünk moziba menni, de még nem döntöttünk ezt vagy a Nagy Gatsby-t nézzük meg. Az írás után még inkább hajlok a F&F-ra…

 2. Többet vártam, trailerben lelöttek elég sok dolgot! De azért jó volt!

  2 kérdés:-1. Diesel piros kocsija milyen márka/típus??

 3. “Paul”

  dodge challenger daytona.

  Nekem jobban tetszett mint az előző 5 ös rész.

  A legvégén még lesz egy plusz jelenet ;-)

 4. Spoileres lehet…

  Jo reg lattam szinkronos filmet, de az OV-t eleg idiota idopontba tettek, ugyhogy maradt a magyar verzio. Mia hangja volt kicsit oreges, de a tobbivel nem volt nagy gaz. Pataki Attilas poen, ha jol emlekszek, most nem volt, hal’isten.

  Viszont, ami feltunt, hogy a specko kocsi Ludacris szerint turbodizel volt, azota ezen gondolkozok, hogy biztos az-e, vagy csak felreforditottak valamit, de rendesen. :D

  Ja! Es a trailer nagyon sokat lelott sajnos :s

 5. Múlt szombaton láttam mozban(Angliában), majd megnéztem vasárnap a “Good Day to Die” (ezt már csak itthon) cimű filmet ami szintén folytatás, és ezzel egy szörnyű filmes hétvégét zártam.
  Eddig sem volt valami hű a fizikához ez a széria de szerintem ezzel nagyon de nagyon túlestek a ló túloldalára. Nem tetszett. Az idáigi egyik legrosszabb rész.

 6. Kifejezetten tetszett. A sorozat eddigi legjobb része, szerintem. Én úgy ültem be, hogy jól akartam szórakozni, és nem érdekelt, hogy most ez akkora mese, hogy húha. Haverok úgy ültek be, hogy húú nézzünk valami komoly filmet, ők csalódtak. Én nem, és nagyon bejött. Remélem nem cseszi el a sorozatot az évenkénti új rész.
  8/10

 7. Sztem már (majdnem) mindeki hallott róla h jön! Csak én látni is akartam, mert lemaradtam!

 8. Az utolsó jelenet miatt érdemes még ülve maradni :D Megint hintelik a következő részt és mi majdnem felsikoltottunk haverral a moziban mert komolyan nem tudtunk róla. :D

 9. Én azon röhögtem, hogy olyan most már mint egy tévésorozat. Gondolok itt többek között az elején a montázsra, ahol gyorsan összefoglalták mi volt az előző részekben, aminek a végén az összes szereplő MOSOLYOGVA BELEGYALOGOLT A KAMERÁBA! :D

  A spoileres rész a végén dettó.

  Ebben a részben tetszettek legjobban az autók, talán még sosem voltak ilyen változatosak.

  Amikor a Daytona meg az Interceptor üldözték egymást, az egy nedves álom volt, hát még mikor tandemben az Escorttal…

  Mindezek után azért remélem, valami “csendesebb” és egyben utolsó film lesz a következő. Ezt már tényleg nem lehet hova vinni. Bár ezt már az ötödiknél is mondtam :D

  Basszus, 12 év alatt 6 film. Egy műmájer, amúgy egészen szórakoztató, low-budget autós filmből az egyik legnagyobb akció-franchise lett. Ki gondolta volna ezt akkoriban.

 10. Én nagyon jót szórakoztam rajta tegnap este!!!
  A legvégén pedig leszakadt az állam,nem győztem pislogni! :D

 11. Tegnap néztem, nagyon jó kis akciós film (ha nem figyelsz a párbeszédekre azok néha kicsit röhejesek).

  ***SPOILER!!!
  ***SPOILER!!!
  ***SPOILER!!!

  A vége jelenet kicsit érdekes volt számomra, mert aki meghal benne azt már kiírták a Tokyóban nem? vagy az teljesen külön filmnek számít?

  ***SPOILER VÉGE!
  ***SPOILER VÉGE!

  Szóval várom a következő részt. Aki nem veszi halálosan komolyan magát annak biztos tetszeni fog.

 12. Balázs: az a harmadik rész egyik jelenete volt amúgy, csak volt benne némi plusz..

 13. Kicsit. Kényelmetlen. Olvasni. A tőmondatos. Kritikát. De ja. Tényleg. Cool. Volt.

 14. Jó kritika után egy jó filmet várok, mert az 5 nem tetszett, de újból felcsigáztad az érdeklődésem.

 15. sirok: akkor ne nézd meg.

  balázs: szerinted hol játszódott az a jelenet a végén?

  károly: direkt lett olyan. néhol. a forgatókönyvhöz igazítva.

 16. Balázs ezek a részek kronologilag a 3. rész előtt játszódnak, időrendben ezután a 6. rész után jön a 3. rész.

  a filmhez, végig pörög , itt tényleg lehet tudni, hogy mire számítson az ember így 5 rész után, akinek azok bejöttek ez is be fog, akinek nem mit vár?
  kb. 5. résszel van egy szintben, de pörgősebb és viccesebb
  agyat tényleg ki kell kapcsolni, mert a végén nagyon hosszú az a kifutó pálya :-)

 17. Spoiler!

  Azt hittem már senkinek nem fog feltünni a film végén lévő több 100 km hosszú kifutópálya :)

  De mondhatnám még a tankos rész záró jelenetét is, ahol ugye Toretto mint “Superman” repül vagy 20 métert… (a többit hagyjuk)

  Spoiler vége!

  Mindezek ellenére nem unatkoztam, sőt brutális mennyiségü popcorn-t faltam fel a film alatt, ami azzal egyenlő hogy jól szórakoztam. Jöhet a 7es :D

 18. Spoiler!!!

  És tényleg, a jelenetre pontosan nem emlékezetem csak a végkifejletre,a kronológiát is vágom, de most megnéztem és tényleg.. :)
  Köszi a válaszokat.

  Spoiler vége!

 19. Garrison: mindenkinek feltűnt, mozi még nevetett is hogy pont a végére értek, csak nem emelgetjük ki hibának

 20. Én csak annyit kérdeznék a sok fanyalgótól, hogy miért baj az, ha egy mozi szórakoztat?
  Ez a film teljesen nevetséges és hihetetlen…aztán mégis többet ér, mint a sok egyéb fos, amit hollywood termel.

  Ez egy sima akciófilm. kib…ott cool!.

  Pont ez a jó ebben a filmben: hogy nem veszi komolyan magát.
  Kit érdekel hogy Vin Diesel hogy repked, vagy hogy milyen hosszú a kifutópálya?
  Komolyan mondom, itt elég sokan valami hiteles autós-doksifilmet vártatok, vagy mi? :)

  Úgy kell kezelni mint az Expendables két részét.

  peace

 21. Teljesen agyatlan, mégis eszméletlen jó film! Ilyen rövid idő alatt pláne…

 22. ma este nézzük meg.
  és máris fáj a szívem a sok szép autóért.
  nyugodtan összetörhetnének eggyel kevesebbet és egy életre boldoggá tennének vele ha nekem adnák inkább :)

 23. Szórakoztató popcornmozi volt, látványos és pörgős, és tudom, hogy nem kell az ilyet komolyan venni, de sajnos egyszerűen nem tudtam benyelni a sok blődli jelenetet és értelmetlen egysoros dialógusokat, film nézése közben, folyton kizökkentet a hangulatból, a moziban is kínos heherészések voltak egy-egy jelenetnél. Szerintem gyengébb volt az előzőnél, nálam ez egy egyszernézős 5/10 Sajnálom, hogy nem a Tajtékos napokra ültem be (majd holnap…) ez ráért volna egy év múlva valamelyik tévécsatornán.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.