Podcast: Nyilvános vetítés 044: megfigyeljük a Star Treket

Jövő hétre Vertigo, most meg ezekről volt szó (természetesen a heti premier a podcastban spoileres már):

Premierek: Halálos iramban 6., A zöld urai, Tajtékos napok
Trailerek: The Young and Prodigious, The Wolverine, Europa Report, Last Vegas, Stalingrad, Turbo
Apróságok: új Star Wars sorozat
Megtekintve: Star Trek Into Darkness
IMDb250: Das Leben der Anderen

Letöltés. iTunes feliratkozás. Rss feliratkozás.

13 hozzászólás a “Podcast: Nyilvános vetítés 044: megfigyeljük a Star Treket” bejegyzéshez

  1. ezt úgy írom mint akinek tetszett mint film a 2009reboot és “benyeltem”, hogy ez egy ilyen ST. Nem dőlt össze a világ.
    DE mint igazi rajongó, lehet hülyén hangzik, hogy BC lett Khan nálam szentségtörés.
    Ha már ennyire példálóztok az SW-vel, nem tudom mit szólna a sok rajongó ha az új filmben Han Solot D. Washington játszaná.
    J.J menjen a pic*ába!
    De amúgy tőkre nem értem, hogy hogy gondolták ezt a filmet, telerakták ST kikacsintásokkal, a film teljesen úgy van megcsinálva, mintha alap ST tudás kellene (“hozzá nem értővel néztem, utána folyamatosan csak kérdezett, mi az elsődleges írányelv, miért fontos ennyire, kik a klingonok, ki, mi Khan stb.), tehát mintha a faneknek csinálták volna , de ennek ellenére meg egy sima egyszerű sztorijú sima blockbustert szállítottak, ami miatt a sok treki elküldte J.J már 2009-ben is egy másik helyre + még kihipozták Khant is (már karakter visszahozása is “szentségtörés”, egyik sorozatban se merték megcsinálni még említés szintjén sem nagyon)
    Utána meg csodálkoznak, hogy gyengébben muzsikál mint várták

  2. Az megvolt, hogy Morgan Freeman elaludt interjú közben? Biztos kimeríti a sok forgatás :D

  3. Nem tudom ki az a Q akit emlegettetek, de nem lehet akkora ST fan, ha azzal érvélt, hogy ilyet mint ami a Into Darkness-ben volt, egy föderációs admirális nem tenne meg az “igazi” Star Trek univerzumban.
    Több Star Trek TNG epizód is szólt föderációs tábornokok/admirálisok összeesküvéséről, a ST:DS9-ban is volt egy dupla rész ami a földön játszódott és szintén egy összeesküvés volt benne amiben magas rangú föderációs vezetők vettek részt, sőt a DS9-ban egy árnyékszervezet is létezik (31-es szekció) a csillagflottán belül, admirálisok támogatásával, akik nem törődnek az elsődleges irányelvekkel, egész fajokat akarnak kiirtani a Dominium elleni háborúban, továbbá maga Picard is fellázadt a csillagflotta ellen a Star Trek 9 – Insurrection-ben amikor egy bolygó lakosságát akarták a flotta admirálisai közreműködése mellett kitelepíteni és kiirtani a Son’a.
    Amúgy meg azért sem értem a nyígást, mert maga Roddenberry beszélt arról nem sokkal a halála előtt, hogy reméli egyszer majd egy fiatal rendező elkészít egy friss szemléletű, új alapokra helyezett Star Trek filmet, ami más lesz mint az övé…

  4. Érdekes, hogy nektek és nekem sem a Vertigo ugrik be mint A Hitchcok film. Pedig a Vertigót (Szédülés) többször választották meg kritikusok, filmesek (Pl. az amerikai filmintézet is) Amerika (és persze a világ;)) legjobb filmjének. Általában az Aranypolgár, a Vertigo, meg a Casablanca szokott rotálódni az ilyen listák élén, attól függően, éppen mikor kik állítják össze. :)

  5. nyílméregbéka: Hát ez az, hogy eleve nem egy elszigetelt eset, ami “nem fér bele a Star Trek univerzumba”, ráadásul épp a 31-es szekcióról van szó a filmben is.

  6. kicsit OFF

    Chrome-ot használok, de akárhányszor elindítom a nyílvános vetítést innen az oldalról 1-2 percnél mindig leáll, ha ujraindítom és beletekerek akkor is pár perc múlva leáll, egyedül úgy müködik ha a letöltésre kattintok.

    Valakinek van valami ötlete, hogy mi lehet a probléma?

  7. nyílméregbéka, + ha nem is vesszük alapul a sorozatokat, ott van a Nemismert tartomány, ahol a Föderáció fejét akarják kinyírni admirálisok

  8. sandor8206: Ja tényleg azt kihagytam, ráadásul ott Cartwright admirálisék a klingonokkal szövetkezve akarták megmerényelni a főderáció elnökét…:D

  9. Érdekelne, hogy hármótok közül használja-e valaki a letterboxd.com -ot és ha igen, akkor mi a véleményetek róla? Gondoltam témának feldobom.

  10. Gyurex: Én nyomkodtam már, de túlzás lenne azt állítani, hogy használom. Egyébként nagyon kulturált, van benne potenciál, egy modernebb IMDb.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.