35 hozzászólás a “Ne a telefonod basztasd a moziban” bejegyzéshez

 1. kicsit gyerekes ez a nem szabad telefonálni a moziban

  én rengeteget járok moziba, és szerencsére nem nagyon voltak rossz tapasztalataim, még ha tömött előadásra is mentem, az emberek általában csendben vannak és senki nem telefonált

  egyébként Fellini filmjeiben láttam, hogy az olasz kisvárosi mozikban mindenki dumált és röhögtették egymást a film alatt, nem mentek egymás agyára, egyszerűen csak ez volt a szokás, hogy kiabálnak egymásnak, és ennek tök jó hangulata van

  vagy pl. a Rocky Horror Picture Show amit direkt úgy kell nézni, hogy a nézők együttműködnek és beszélnek, énekelnek

  és, hogy őszinte legyek én is felvenném a telefonom a moziban, mert lehet, hogy munkaügyben keresnek, szóval én se szeretem ha pofáznak, de ez végső soron csak egy film, és nem kell annyira komolyan venni

  ha valaki már így megy moziba, hogy ilyen hülyeségeken feszül, az képzelem milyen idegállapotban lehet

 2. sőt régen szerintem cigizni is lehetett a mozikban, hogy teljesen őszinte legyek, nekem hiányoznak azok az idők

 3. kakapitány: hat bizony bekaphatod ha te dohanyoznal a zart moziban 60 ember orra alatt.. es szinten hogy felvenned a telefont.. ha dolgozol es telefont varsz es netan mozi alatt csorogne akkor fogd meg, halkicsd le, ballagj kifele a terembol es veddfel / hivd vissza az illetot. ne massal basszal ki mert suttyo vagy.. vedd eszre hogy tovabbi 50 ember szeretne normalisan nezni a filmet es azt hallani nem pedig azt hogy te mit beszelsz a kollegaddal..

  all:
  amugy engem a sok csamcsogo is zavar neha :D

 4. annyira feszültek vagytok, egyszerűen hihetetlen, így nem csodálom, hogy még a filmeket se élvezitek

 5. Szerintem ez nem akkora probléma, mint amekkorát csinálnak belőle. Egy néma-csendes rövid telefonbeszélgetés kevésbé zavaró, mint pl egy idióta neveletlen gyerek, akit nem tudtak bébiszitterhez adni és kénytelenek magukkal vinni a szülők, ott unatkozik és pofázik egész film alatt, vagy olyan libák, akik csak azért ülnek be egy filmre, mert “divat”, de marhára nem érdekli őket és az egész filmet végigtrécselik.

  Meg ahány ország annyi szokás – és városa is válogatja. Itthon a kis mozikban (már amíg voltak ilyenek) sokkal jobban figyeltek egymás szórakozásának meg nem zavarására az emberek, mint manapság a multikban. Magyarázható ez azzal is, hogy egy 10-30 ezer fős városban aki ott él, az ha máshogy nem, látásból ismeri az embereket és kellemetlenebb is “rosszalkodni” ilyen szűk közegben, míg a megyeszékhelyek gyűjtik lényegében ma a mozilátogatók jelentős hányadát, így ott szélesebb a szórás, valamint a nagyvárosokban kevésbe figyelnek egymásra az emberek.

  Meg gondolom az itteni fiatalok jelentős része nem ült még kertmoziban, mint mi (az én 30-40-es korosztályom) anno pl a Balatonon, mert ott aztán cigi-pia ami kell ment. (Hozzá tartozik az azért nyitott volt, de a szúnyogoknak is. Emlékszem anno így néztem meg a Légy feldolgozását 1992-ben és azon poénkodtunk hazafelé, hogy a sok csípéstől mi is átváltozunk majd :D)

  Én elmondhatom, hogy nagyon sok moziban megfordultam már, és nem rosszabb, de nem is jobb a mozis kultúra más orzságokban. Más. Odakint sima a film közbeni taps, vagy fütty, sokan teljesen elragadtatják magukat és bekiabálnak a szereplőknek, (mondjuk ez annak is betudható, hogy valahol ösztönös a dolog, sok amerikai nem jut el színházba és itt jön ki… ) folyamatos a wc-re járkálás, ugyanakkor ha sokat pofázol film közben simán rádszólnak és kivezettetnek a jobb helyeken, szóval azért a legtöbb teremben kuss van (már ha nem valami vígjáték meg ugye), míg itthon még te vagy a hülye, hogy szólni mertél, angliában néha a filmet sem érteni a bekiabálások miatt, vagy a mozgás miatt, hollandiában voltam olyan moziban ahol full részegen ültek az arcok, de ez sem a nagy többség. Attól függ, hogy éppen milyen közönséget fog ki az ember.

 6. Osztom Noname nézetét!
  Nem azért fizetek, hogy azt halljam, hogy körülöttem telefonálgatnak az emberek, hanem hogy szórakozzak, kikapcsolódjak, mert érdekel ami a vásznon megy.
  Persze mindenkinek lehet fontos hívása, de ezt ne már a moziteremben intézzük el.
  A dohányzás kérdése a moziban meg egyenesen szánalmas és felesleges.
  Ezt te som gondoltad komolyan Kakapitány!!!

 7. Watchtmen- 2009 végkifejlet, beszólal egy telefon, csávó mögöttem felveszi ezzel: “Moziba vagyok, de mondjad”
  Na most ez hol normális?
  Tessék kikapcsolni vagy lenémítani és elfeledkezni róla, filmet nézni jöttél nem telefonálni.

 8. nem kéne ezt relativizálni. alap, hogy mások szórakozását nem rontjuk el, mindegy, hogy színház, vagy mozi. moziban telefonálni: bunkóság. a filmre reagálni, tapsolni, füttyögni teljesen más, az az élmény része.

 9. én pl jórészt az emberek miatt is járok kevesebbet moziba, pedig szeretem/szerettem a mozi élményt, de a jópofa tinédzserek, az értetlenkedő, mindent 6x hangosan a másiktól megkérdező, mobilozó, zajongó emberektől elment már a kedvem a mozitól.

  az ember azért megy moziba, hogy a nagy vásznon, az ottani hanghatásokkal stb nézze a filmet amire kíváncsi és élvezze, mert lehet bármilyen házimozid otthon az eredeti feelinget nem kapod meg 100%-osan. de sokak miatt én is inkább kiválasztom azt a 3-4 filmet 1 évben ami mozis lesz. pedig régen havonta (többször is) elemntem és ez csak részben a jegyárak, gazdaság miatt változott.

 10. UEVCS – mi ezért járunk korai vetítésekre. esélyes, hogy beesik egy-két kisgyerekes család, de eddig jók a tapasztalatok. a terem harmadig általában, a menő, hangoskodó, vicceskedő csajok és pasik pedig olyankor még otthon vannak. :)

 11. Malachi-nak igaza van, korai vetítések a megoldás. Én is figyelmetlennek, otrombának tartom amikor valaki pofázik, unja a filmet (esetleg meg nem érti) és nem kimegy, hanem szétbassza a többinek is az élményt. Vagy amikor valakinek a személyes problémája (keresnek munkából), értsem már meg hogy ez de-fontos, hadd pofázzon már bele az én pénzemből vett mozijegybe is. Frászt. Másszon ki a helyéről, menjen ki.

  (amúgy a korai vetítések mellett szól az is, hogy nekem baromira nincs kedvem este 10-kor a részegeket kerülgetni az utcánkban, ami szintén paraszt dolog)

 12. Hát amikor lehet én is korai vetítést célzok, de munka mellett ez ugye azért nehezebben kivitelezhető. Max hétvégén. Ki fogom próbálni gyakrabban. thx a tippért!

 13. Én a három Gyűrűk Ura filmmel voltam “megáldva”.

  Az első alatt mellettem egy gyerek másfél órán keresztül cuppogott valami kínai szószt, ami amellett, hogy idegesítő volt hallani, még büdös is volt.

  A második alatt egy csaj végig azon vinnyogott a pasijának előttem, hogy neki mennyire fáj a hüvelykujja, és menjenek már haza.

  A harmadik alatt volt egy kiskölyök a sorban, aki be volt tojva a filmtől, ezért vagy tizenötször kimászkált a teremből.

  Én sem szeretem a telefonálgatást mozikban ,de vannak helyek, ahol olyan a film hangulata, az évszak, meg a vetítőterem atmoszférája, hogy az simán elmegy.

  Például Balatonfenyvesen a kertmoziban szokott lenni minden, de megvolt annak is a maga hangulata.

  Vagy emlékszem, egyszer valami nagyon késői vetítésen néztem multiplexben az első Tomb Raidert, ami kegyetlenül rossz volt, de az egyik legemlékezetesebb vetítésem egyben. Volt bent egy csávó, aki olyan óbégató-vinnyogó vihogást produkált az egész film alatt, hogy az egész terem azon röhögött :D

  Vagy a régi Szivárvány moziban Kaposváron a füttyögések, bekiablásások időnként, átszólogatások sorokba ritkás nézőterek esetén. Hol zavaró volt, hol nem.

  A telefonálásnál engem jobban szokott zavarni az sms-ezés, mert ott világít a szemem sarkában perceken keresztül az a fos.

 14. kakapitány na neee, ezt te se gondoltad komolyan :)
  Malachi +1
  Angliában már voltam egy jó párszór moziban de nincs rossz tapasztalatom de ez attól is függ,h melyik részéről beszélünk.

 15. ti még a popcornt is betiltanátok szerintem :)))

  az nem zavar ha zörög?

 16. Mondjuk korai vetítés is büntethet. Én pl így jártam anno a Die Hard 4. részével. Veszprémben néztem a Balaton Plázában, pont itthon voltam a szüleimnél és csak én voltam bent és egy 8 fős társaság az egész teremben. Na a kis csoport azért szabadabban elengedi magát én meg nem mertem szólni, hogy ne pofázzanak, meg ne játszanak közben telefonon(!), mert megettek volna a taco mellé :D

  Angliában London egyes kerületeiben öröm moziba menni, pl ahol több afro-amerikai csoport is lakik ott vagy hatalmas a hangulat, vagy olyan duma van, hogy nem hallod a filmet. Így voltam néhány sráccal anno Brixtonban egy filmen, de többet röhögtünk a háttérzajokon, mint magán az alkotáson.

  Kicsit off, de legepikebb mozinézésem 97-ben volt, amikor hozzánk is behozták a star wars felújított változatát és a birodalmat a mára sajnos megszűnt Petőfi moziban néztem Székesfehérváron. Fent vettünk jegyet az erkélyre és az én székem nem nyílott le, csak félig. Szóval az egész filmet úgy kellett végigülnöm, hogy egy v alakra nyílott székbe valahogy beleügyeskedtem magam, de amit kaptam azt nem felejtem soha, ugyanis majdnem 190 vagyok, így ülve sem alacsony, de most erre rájött még néhány centi és az erkény dőlése nincs akkora, hogy ezt ellensúlyozza.. két órán keresztül szidtak félhangosan hátulról :D

 17. Húúúúha, azért azt nem gondoltam volna, hogy valakik még helyesnek tartják a telefonálást, meg egyéb zajkeltést mozi közben. Kakapitány, meg a többiek: “It’s not your f!?*king living room!” Ha nem tetszik, hogy nem lehet zajongani, ülj be a nappalidba, aztán nézd ott, senki sem kényszerít a moziba. Én azért megyek oda, hogy filmet nézzek, nem pedig hogy kajáljak, vidáman röhögcséljek, bulizzak, vagy a mögöttem ülőkön szórakozzak. A FILMÉRT megyek oda, és szeretnék elmélyülni, nem pedig folyamatosan a mellettem való csámcsogást hallgatni… Elképesztő, hogy egyes emberek ma már mennyi minndent megengednek maguknak, tönkretéve ezzel más élményét. Bocsi a kicsit heves hangvételért, de számtalan rossz tapasztalat miatt ez a téma már nagyon fel tud húzni…

  És nem a füttyről, meg a tapsról beszélek, mert az egészen más, a fesztiválokon is állandó a hasonló véleménynyilvánítás, na de basszus, hogy az legyen a sztenderd, hogy pofázunk, meg telefonálunk mozi közben…

 18. telefonálás mellett tényleg az sms-ezés, vagy szimplán pötyögés az, ami kikerget a világból.
  tesómmal poénból anno vmelyik harry potter részre ülhettünk be középre, lépcső mellé közvetlenül..tőlünk balra egy sorral előrébb a másik oldalon kiscsávó a tenyérnyi kijelzőjű telcsit nyomkodta vadul, még filmkezdéskor is (!), tesóm megelégelte és átszólt neki, h tegye el, vagy ő teszi el :)) egyből nyugi volt..
  legutóbb Vasember 3-nál volt a Mammutban az, h a bejáratnál kikapcsoltatták veled a telefonodat. Nem mindenki bírta ki sztem h ne kapcsolja vissza a teremben, de való iga z hmoziba telefon nem való..vagy akkor nézze meg otthon, aki nem tud moziban normálisan létezni..

 19. Érdekes, hogy amikor pár hete szóbakerült ez a téma, azt hiszem az Iron Man 3 kapcsán, akkor leírtam a véleményemet: már régen ki kellett volna kapcsoltatni a telefonokat az emberekkel, nem csak figyelmeztetni őket. Human szépen megcenzúrázott – amúgy szokást csinált belőle, nagyon idegesítő, pedig nem szoktam obszcén szavakat használni. Human oldala, akárhányan is vagytok erre a névre, ez idáig rendben is van. De itt csak azt szabad mondani, ami Humannek tetszik. Cenzúrázd meg nyugodtan, de nem csak engem zavar.

  Egyébként nem kell kikapcsolni a telefont, én lenémítom. Hívjon aki akar, majd a film után – a stáblista is hozzátartozik – visszahívom az illetőt, aki keresett. Egyébként meg tényleg nem otthon vagytok. Ez a régen cigizni is lehetett meg egyáltalán nem érdekel. A mozi az egy közösségi hely, és bizonyos illemszabályokat be kell tartani. Jó hogy nem alsógatyában nézzük a filmet és vakargatjuk a golyóinkat, mert úgy kényelmes. A szék rúgdosása, a hangos csámcsogás, a papírzacskó csörgetése, a folytonos pofázás, a telefon babrálása mind olyan dolog, ami zavaró. (De már mindent lehet, senki nem tesz semmit.) Majd jön a mozik Dredd bírója, aztán nézegethettek. :D

 20. 1: nézz utána a cenzúra szó jelentésének
  2: nem akartam h mindenki arról írjon, hogy micsoda motozás volt Iron man előtt. Itt viszont ontopik, szóval hajrá.

 21. amúgy az viszont tényleg zavaró, hogy a lépcső kis kék fényei visszatükröződnek a 3D-s szemüvegben, vagy látszanak a szemem oldalából, legalábbis a Westendben

  ilyenkor vagy beljebb ülök, vagy kabáttal megpróbálom eltakarni

 22. Human: Azt sem szeretem, ha leereszkedően beszélnek velem. Tisztában vagyok azzal, hogy mit jelent. Ne tévessz össze azokkal, akikkel így beszélhetsz.

 23. MiamiHeat: Erről már írtam a CinemaCitynek is, hogy azok a kék csíkok mennyire zavaróak. Én is takargatom a szememet, mert sajnos már nem mindent adnak 2D-ben, valamit muszáj 3D-ben nézni, ha moziban akarom látni.
  Plusz a 4DX termükről is írtam, hogy ott meg a menekülési útvonal zölden világító táblája rávilágít a vászon bal alsó sarkára. Kb a vászon 1/3-át teszi ki. A Star Trek és Oblivion filmeket néztem meg ott, a sötét felvételeknél kifejezetten zavaró volt. Gondolok itt az Űrben játszódó jelenetekre. De azt a választ kaptam, hogy majd szólnak az üzemeltetőnek. Van egy olyan érzésem, hogy nem foglalkoznak vele.

  Azzal, hogy elviselhetetlenül viselkedünk a moziban, zavarva másokat – vagy hogy a mozi nem figyel az ilyen részletekre, hogy ne tükröződjön a szemüvegemre a lépcső fénye, mind arra sarkallják az embert, hogy egyre kevesebbet járjon moziba. Nekem is trükköznöm kell, hogy mikor menjek moziba, hol vannak kevesebben, hol van kevésbé esély arra, hogy zavarjanak mozizás közben.
  Én bizony film kezdetekor a termet is bezárnám, kívülről már csak a terembiztosok jöhetnének be, kifelé természetesen kulcs nélkül is mehetne az ember, ha a mosdóba kell mennie, teszem azt. De vissza csak és kizárólag az arra jogosult dolgozó engedheti a terembe. És ha lekéste valaki az előadást? Semmi probléma, adni kell neki egy másik előadásra időpontot, de másokat ne zavarjon meg, akik képesek voltak pontosan érkezni. Ez a másik nagy probléma, mindenki már belekalkulálja, hogy “ááá, még reklámok vannak a film előtt, ráérünk”. Én kifejezetten utálom a reklámokat, évek óta TV-t sem nézek, így el lehet képzelni, hogy mennyire utálom a reklámokat egy olyan helyen, ahol fizetek azért, hogy nyugodtan nézhessek meg egy filmet. Mégis képes vagyok időben odaérni, kivárom azt a negyed órát, és kész.
  Az a disznóól meg, amit egyesek hagynak maguk után… A mozi dolgozói roppant mód örülnek ennek, szoktam rajtuk látni. Mert sokan arra képtelenek, hogy kivigyék magukkal a maradék kukoricát-kólát. Nem, minek is, majd valaki kiviszi. Meg minden szét van szórva, hogy a büdös sajtokról már ne is beszéljek, amit szétkennek a székeken. Egyszer még rágóba is ültem, kellemes volt órákat ücsörögni benne, amíg vége nem lett a filmnek és lekaparhattam.

  Ne szúrjunk már ki a másikkal, mind kifizettük a jegyet, de ez nem azt jelenti, hogy akkor már elnézést, de bunkón is viselkedhetünk.

  Szerintem az itt olvasók többsége ugyanúgy nem szereti az ilyesmit, mi szeretjük a filmeket, megtiszteljük a másikat azzal, hogy nem zavarjuk meg a nyugalmát. Akik pedig ennyire rendetlenek… hát sajnálom, hogy nem lettek megnevelve.

 24. country: ööö, akkor direkt használod rosszul? egy magánoldalon moderálás sehol nem cenzúra, szegény tényleg cenzúrázott alkotók forognak az ágyukban. Bár úgy látom az offtopik dolgot sem akarod figyelembe venni. Azt meg felejtsük már el, hogy ha humannak nem tetszik azt törli, hiszen nagyon sokszor kommenteltek velem ellentétes véleményt, és mégsem törlődnek. Amire harapok az az offoptik és a személyeskedés. Ez a kommentem is offtopik, de csak azért kénytelen voltam megírni, mert nem szarok a kommentelőkre, ahogy azt sokan feltételezik. Innentől lezártnak tekintem a témát.

 25. Jajj de hosszú vita, végig sem lehet olvasni, de:
  – Ne telefonálj, ne cigizz és ordibálj, vagy akkor ne járj emberek közé
  – Dobáld meg popcornnal és vágd szájon azt aki ezeket csinálja.

  (Az nem zavar ha valaki hangosan nevet, vagy egy halk megjegyzést tesz, de ami NEM mozihoz tartozik azt kéretik KINT elintézni.)

  Az a baj, hogy egy filmbuzi révén én azért megyek el moziba, mert egy élményre vágyom és nekem ez egy teljes kikapcsolódás része. Ezért veszem meg a jegyet és nem itthon töltöm le a filmet. Ha meg valaki odajön és lesz@rja az egészet, mert neki nem élmény kell, csak nem akart otthon unatkozni és gondolta beüll egy filmre és (szándékosan) elrontja a többiek élményét azt nyilvánosan meg kell verni!

  Kakakapitany:
  Te sem örülnél, hogy pl étteremben romantikázol az asszonnyal én melléd ülök, krákogok, röhögök és büdös fingot nyomok rátok (ha már cigis vagy akkor az nem zavar). Megtehetem, mert én is fizettem hogy ott lehessek és semmi közöd, hogy mit csinálok. De akkor te is meg akarnál verni sok másik nyugalomra vágyó emberrel, mert elrontom az estéteket.

 26. Az a baj, az emberek többségébe alaphangon nem szorult már semmi kultúra és ez nem csak a mozira igaz. Néha már egyszerűen szar emberek közé menni, mintha kezdenének szép lassan kőbuta ősemberré visszafejlődni, olyan érzésem van egyre gyakrabban. Rohadtul nehéz tényleg 1,5 órát kussban végigülni és élvezni a filmet, nem pedig felzabálni a fél büfét meg megpofázni az életét a haverokkal film alatt… Francokat se érdekli. Az meg már más kérdés, hogy úgy is egyre drágább a mozi, hogy kb. 5 van a s*ggeben kb, de 2 rugó már a jegy és még azért a parasztokat is viseljem el? Kiveszem inkább videótékából, ott a FUllHD tévé és jónapot. Nyugiban rágcsálok és adok ki minden egyéb hangot, engem se zavarnak és én sem zavarok senkit.

 27. Human: Én megmondtam, a te oldalad, azt csinálsz vele amit akarsz… De csak egy Sith beszél végletekben. :)

  Zárjuk le akkor. Ha nem törölgetsz fölöslegesen, ígérem többször nem hozom szóba.

 28. Egy megoldas lenne, hogy lenne egy elit, kutyadraga mozi amiben a mivan-mivan-mivan haveri banda nem tenne be a labat, meg esetleg fizetnek is erte kicsit többet, de akkor az a 2 ora teljesen elvarazsoljon (mert el tud, ha nem zavarnak közben), de felö, hogy ott is lenne olyan aki mert menö/gazdag rajol a telefonjaval film alatt.

  Ha jol tudom regebben voltak felügyelök a mozikban (ha nem is MOn). En nem bannam ha visszajönnenek es egy ilyen embert kitessekelnenek a mozibol, ha nem tartja be a jatekszabalyokat.

 29. Szerintem mindenki bekaphatja, aki telefonál, hangosan beszél és rugdossa az ülésemet hátulról. Én szóltam!

 30. kakapitany: Vicces, hogy neked oké, hogy te telefonálsz a mozi közben, de azt bezzeg nem viseled el, hogy a kommentek közt valaki kommenteljen. Mégis mennyire feszült vagy, hogy még egy cikket se tudsz élvezni?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.