Hellbenders-előzetes

Mivel az ördögűzéssel még nem poénkodtak eleget, így lássunk akkor egy ebben a témában készült paródiafilmet. Eléggé olcsó digitális kamerás a kinézete, de van benne pár hülyeség. R besorolású amúgy.

human
írta
2013. 06. 04. 03:46
megjelenés
3
hozzászolás


3 hozzászólás a “Hellbenders-előzetes” bejegyzéshez

  1. Eheheh már teljesen el is feledkeztem erről a filmről. Kicsit nyers, néhol erőltetett a humoros része, de sajnos ez ma dívik. Sokaknak talán még lassú és unalmas is lehet a sok párbeszéd miatt. A 3D-t nem volt rossz, volt pár jó jelenet, ahol vér, vagy egyéb dolgok, legyek pl kijöttek a vászonról, de összességében nem hiányzott volna ha nincs. (viszont sokkal jobban működtek az effektek, mint pl egy Ironman 3-ben, mert merték kihasználni, nem csak mélységet/térélményt adtak vele a filmnek.)

    Nem azt mondom, hogy nem klisés, mert az. Nyilván a forgatókönyvíró/rendező nem erőltette meg magát, és sikerült egy – a démon jön/felélesztik és ha nem állítjuk meg őket, akkor egy olyan portált nyitnak a világunkra,melyen keresztül leigázzák azt – filmet összehozni, de ezt legalább kellően véresen és fanyar humorral teszi. Sőt nagy pozitívum, hogy végre szakít azzal a beidegződéssel, hogy nőket száll meg a démon és fekszik az ágyon, meg agonizál, mert ilyen szerencsére nincs benne. (sajnos szerelmi szál van, ami meg is töri a film lendületét néhol)

    A film erőssége mindenképpen a dialógusokban rejlik, ami azért nagy előny egy ilyen b horrorfilmnél. Jól kidolgozottak és van azért szép számmal nyelvi humor is. Jól összeállított a csapat és a különböző stílusú karakterek közötti ellentétek is jó humorforrások. plusz megvan bennük az a kettősség, hogy bár idióta állatok és soha nem gondolnád róluk, hogy papok, közben valóban képesek érzelmekre is.

    Nehéz megítélni a filmet, mert akiknek tetszenek a káromkodós, direkt humorú filmek, azoknak be fog jönni, nekem sok helyen már sok volt és erőltetett,de azért egynek bőven elment. Klasszikus soha nem lesz, de simán nézhető.

    Ha a rendezőtől a Burrowers-t bírtad, akkor ez is tetszeni fog. Gyakorlatilag sok ponton ugyanazon a vonalon halad. (És mindegyikben a legendás Clancy Brown játszik)

  2. Jó mókának néz ki.
    (Tényleg egy óiásmuff lebeg a tűzben 01:44-nél, vagy csak képzelődtem?)

    Clancy Brown/Kurgan-nak külön örülök.

  3. Akár még jó is lehet. Örülök hogy túlmutat a Bújj, bújj, ördög! és a Horrorra Akadva fingós szarós viccein. Bár itt is lesz rendesen káromkodás és társai de valahogy még is komolyabbnak tűnik az egész. Már már kicsit angolosan hat. Külön tetszett hogy a gonosz a traileren keresztül (lélek kiszívós részek) valahogy hihetőbbek és veszélyesebbnek hat mint egy átlag vígjátékban. Nekem bejön.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.