Short Term 12-előzetes

Indie dramedy, szerethetőnek nézki. A főszereplő egy nevelőotthon felügyelője, aki többet akar tenni a gyerekekért annál, amit jelenleg tesz.

Kamuunál is.

human
írta
2013. 06. 04. 03:54
megjelenés
1
hozzászolás


Egy hozzászólás a(z) “Short Term 12-előzetes” bejegyzéshez

  1. Ez a film minden, csak nem dramedy, vagyis nem a szó szoros értelmében. Legalábbis nevetni nem nagyon lehet rajta az biztos. Az SXSW-n nagyon jó volt a fogadtatása,(mit jó – díjnyertes lett) nekem is egy éjszakába tellett feldolgozni, átgondolni. Igaz, vannak humoros jelenetek, de nem a komédia, pusztán a hétköznapi életet túlélni akaró, a magányt és ürességet átlépni próbáló emberi reakciók ezek. Próbál mélyre ásni a fiatalok lelki világában, és annak ellenére is nagyon jól sikerült darab, hogy nem tud túlnőni bizonyos sablonokon (SPOILER – terhesség, rap zene SPOILER OFF) és meglehetősen az érzelmekre játszik a beállításokkal és a zenével.

    Megpróbál és sikerül is egy szeletet kivágni néhány ember, néhány fiatal életéből, akik két oldalon állnak ugyan, nem azonos háttérrel, mégis gondjaik és érzelmi világuk összekapcsolja őket ezen a helyen. Ugyanakkor benne van a saját magunkkal szembesülés, múltunk újraélése, másban felfedezése és az elfeledett, fel nem dolgozott problémák megoldása egy másik emberen keresztül. Naturalisztikusan, egy nagyon mininális pátosszal, de mégsem csöpögősen épiti fel a filmet a rendező, a karakterek kidolgozottak, megfelelő háttértörténettel. Jót tett a filmnek az idő, amely 2008 óta eltelt és sikerült felépíteni a rövidfilmből egy komplexebb történetet gyakorlatilag ugyanolyan sikerrel. Realizmus kell? Ne képregényfilmben keressük, hanem az ilyen filmekben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.