Evangeline Lilly a szívedre céloz

Taurielt alakítja a The Hobbit: The Desolation of Smaugban. Elvileg alacsonyabb szintű tünde, és egyértelműen kap egy szerelmi szálat, ami miatt nem elégszik meg a helyzetével. De az olvasottabb kommentelők ezt mindjárt kijavítják.

human
írta
2013. 06. 05. 18:22
megjelenés
33
hozzászolás


33 hozzászólás a “Evangeline Lilly a szívedre céloz” bejegyzéshez

 1. Nem emlékszem ilyen nevű karakterre egyik könyvben sem, gondolom P.Jackson találhatta ki. Ha alacsonyabb rendű, akkor Bakacsinerdei erdőtünde lehet, mint Legolas.

 2. Csak azért, mert bakacsinerdei erdőtünde, attól még nem alacsonyabb rendű. Attól alacsonyabb rendű, hogy valószínűleg nem a királyi család tagja. Ugyebár Thranduil a bakacsinerdei tündék királya és (lehet, hogy egyeseknek SPOILER) Legolas a fia. Nem emlékszem rá, hogy kettejükön kívül a családból meg van-e említve valaki a könyvben.

 3. Még a végén Legolasba lesz szerelmes és emiatt nem lesz megelégedve a társadalmi különbségekkel… :)

 4. IronFrankie: A tündék között is van egyfajta “kasztrendszer”, és az erdőtündék egy alacsonyabb rendbe tartoznak. Az erdőtündék, az Eldák, nemestündék és a féltündék alatt állnak, az erdőtündék királya Thranduil például Elrond (féltünde) és Galadriel (Nolda/nemestünde) alattvalójának számít, engedelmességgel tartozik nekik.

 5. Maga a királyi család is alacsonyabb rendű a Bakacsin erdőben, mint mondjuk Galadriel, mivel a könyvek szerint az erdőtündék sosem látták a Fák fényét Nyugaton, sosem keltek át a tengeren a valák hívószavára.
  Amúgy én sem emlékszem rá a könyvekből.

 6. Én nem emlékszem ilyen karakterre a könyvből. De ez elég furán néz ki :/
  Nem néz ki olyan valódi tündének, mint bármelyik másik a Középföldén játszodó filmekből.

 7. Már régi info, hogy lesz egy kitalált karakter (Tauriel). Igen PJ-ék találták ki. Most megint sorra mindenki leírja, majd, hogy “jaj Én nem emlékszem erre a karakterre”…

  BTW inkább infot kérnénk, hogy mikor jön ki a DOS előzetese, az AUJ előzetese tavaly már rég kijött ilyenkor :S

 8. Ezen a ponton, főleg az első rész után, már nem nagyon érdekel, hogy ki lesz-mi lesz. Csak legyünk túl rajta, azt jól van.

 9. nyílméregbéka és Weasel. Köszönöm a leckét, rám fért! :) Rég olvastam már.

 10. idézném magam:

  “Malachi says: 2013. January 20 at 20:09
  hát, ez is eljött. életem első filmje, amin elaludtam a moziban. mármint szó szerint. IMAX, szemüveg, nagyvászon, puha szék, menetelés, duma, ének, duma, duma, menetelés…hork. ennyi.”

  de azért megnézzük majd ezt is. kár, hogy nem lesz jó. :(

 11. Kár hogy tíz évente egyszer élhetek át többszörös orgazmust a moziban PJ jóvoltából. De még milyen kár.

 12. Ritkán mondok ilyet, de nem áll jól neki a vörös… főleg fekete, sötét szemöldökkel.

 13. Eszméletlenül élveztem minden percét (talán a kő óriásos 5 percen kívül)… Mármint az első résznek. Ez se lesz rosszabb.
  A trailerről még csak annyi a hír, hogy nyáron lesz.

 14. oké, de srácok, ezt a filmet már láttuk egyszer, nem is olyan régen, és az volt a címe, hogy Gyűrűk Ura – A gyűrű szövetsége. jó volt látni a régi arcokat, meg kicsit jobban megismerni Középfoldét (már így filmben) Gollam meg most is telitalálat, az tény, de három órához ez NAGYON kevés…

  mindegy, bocs az offért, de ha a Gyűrűk Ura kilenc pont, akkor ez jóindulatal öt.

 15. Hát pedig lemerem fogadni, hogy a DOS és a TABA tarolni fognak, a LOTR trilógiában is a 3. rész tarolt, és itt mind a két részben lesznek akciók és izgalmas események, és az AUJ-vel is elégedett voltam, simán néztem volna tovább

 16. Filmhez kitalált karakter, valóban.

  A bakacsinerdei erdőtündékről annyit érdemes tudni (ahogy erre Stephen Colbert is felhívta Peter Jackson figyelmét videóüzenetében), hogy míg az uralkodó család sindákból áll (Thranduil király, és a fia, Legolas), addig az alattvalók csekélyebb tünde-törzsekből származnak, valószínűleg avárok vagy nandák, esetleg ezek keverékei.
  Ennek okaiba nem mennék most bele, hosszú lenne. :0)
  A Harmadkorban már egyáltalán nem voltak ritkák a keverék tünde-népek.
  Viszont nemestündék egyáltalán nem éltek a Bakacsinerdőben, ők Lórienben, Völgyzugolyban és Szürkerévben laktak ekkoriban.

 17. nyílméregbéka: nem, nem számít alattvalójuknak (nem ebből a szempontból számítanak magasabb rendűnek), és nem is valami jó a viszonyuk. Thranduil apja, Oropher pl épp azért ment keletre az erdőtündék közé, mert arrafelé nem volt befolyása a noldáknak (korábban meg Doriathban éltek, ahol Thingol király konkrétan be is tiltotta a nolda nyelvet). Thranduilnak meg személyes okai is vannak nem kedvelni a noldákat, mert az Utolsó Szövetség idején nagyon komoly veszteségeket szenvedtek a bakacsinerdei seregek. Az apja is a dagorladi csatában esett el, részben épp az önállóskodása miatt, mert nem akarta elfogadni Gil-galadot főparancsnoknak (akinek épp Elrond volt a fegyverhordozója), inkább a maga feje után ment és megrohamozta a mordori seregeket…

 18. Tauriel a rendező kreálta karakter, a műben ilyen nem szerepel. Már a Tolkien Gateway is így hozza.

  A Hobbit könyvben is mesésebb volt, külön kezelem a Gyűrűk urától, és így bőven szórakoztató.

  A tündéknél sem nemes mindenki. Valakinek meg kell szőni azt a fránya csini rucikat is az urainak… Valaki elkészíti azt az ételt az asztalaikra… Az más kérdés, a könyvek főszereplői éppenséggel általában pont nemesek, vagy valamilyen fontos szállal kötődnek az urakhoz, úrnőkhöz, és nem egyszerű katonák, kézművesek, szolgák.

  Tündecsoportok felosztása: ez max maguknak a tündéknek fontos, az emberek előtt talán nem is ismertek, csak a fenemód kiművelt és előkelő dúnadánoknál.

 19. Anno azt mondta Peter Jackson, hogy egy nagy várományos nyári film előtt debütál az előzetes. Általában az előzetes előtt dobálnak ki Entertainment-es képeket, szóval valszeg jövő héten jön a Man of Steel-el.

 20. Amekkora Tolkien-rajongó vagyok (voltam), úgy nem várom ezt a filmet semennyire.

  Túrónak kell ezt nyújtani ennyire, egy háromórás filmben simán le lehetett volna zavarni.

  Nem, a függelékek sem hatnak meg.

 21. A sok érdekes komment mellé bepasszírozom a saját véleményem is. Nagy PJ rajongó vagyok és nekem tetszett. Semmi rossz sincs benne, tán nekem is csak a kőóriásos rész volt kicsit erőltetett.

  Nagyon élveztem minden percét és nagyon várom a folytatást. Kár szerintem ítélkezni és pálcát törni felette, mert attól, hogy van akinek nem jön be vagy adott esetben itt rosszabb véleménnyel van róla, attól még nem rossz film.

  És valóban helyesek az információi pár olvasónak, miszerint a Superman film előtt 1-2 nappal jönnek majd a Hobbit finomságok.

 22. Sil: Gyakorlatilag minden tünde a “Három Gyűrű” három birtokosának, Elrond, Galadriel és Círdannak (bár Círdan ideiglenesen átadta az övét, a tűz gyűrűjét Gandalfnak) az alattvalója, ezért is hódolt Legolasz Elrond előtt, és később Galadriel előtt is.

 23. Ne haragudjatok, de úgy néz ki itt mind valami olcsó fantasy pornós főszereplő.

 24. Imádtam az első filmet! Ami kevésbé tetszett az Bilbó “kirohanása” a végén, no meg a kicsit korai összeborulás.

 25. nyílméregbéka: nem, ebben tévedsz, a Három Gyűrű birtoklása sem járt efféle hatalommal. Hisz még a Másodkorban, amikor még volt Nagykirály (Gil-galad, de ő is csak a noldáké), és speciel nála volt kettő is a Háromból, az ő uralmát sem fogadta el minden tünde Középföldén.
  (Legolas “hódolására” meg mondjál már példát, mert legalább hússzor olvastam a könyveket, és nem rémlik ilyesmi…)

 26. Sil: Hát akkor egyezzünk meg abban, hogy nem egyezik a véleményünk.:) Másképpen értelmezzük az olvasottakat, én is olvastam vagy hússzor minden könyvét, nekem így jött le…
  A “hódolatot” persze nem úgy értem, hogy alázatosan leborult, vagy hajlongott volna Elrond előtt, csak hogy mindenben elfogadta a döntéseit és a tekintélyét. De persze tündék ide vagy oda, a legnagyobb hatalmú lény akkor is Bombadil Toma volt Középföldén. :)))

 27. A tünde Hatalom-Gyűrűk legfőbb tulajdonsága az volt, hogy meg tudta állítani a tünde-korszak elmúlását, a faj hanyatlását (holott, ugye, a Harmadkorra az ő idejük már lejárt). A könyvben benne is van, hogy a hobbitoknak feltűnik az idő sajátságos múlása Lothlórienben. Az Egy Gyűrű felbukkanása éppen ezért a “végzet lábnyoma”: ha visszakerül Sauronhoz, az leigázza a tündéket is, ha meg megsemmisül, akkor a tünde-értékmegőrzésnek annyi, nem halaszthatják tovább a végzetüket, és kénytelenek tudomásul venni, hogy Középföldén már lejárt az idejük.

 28. Gandalf: Tolkien igazán sehol nem fejti ki pontosan mekkora hatalmat kovácsoltak a tündék a gyűrűkbe, csak szőrmentén említi itt-ott, meg hogy még az Egy Gyűrűnek sincs hatalma felettük, mivel Szauron sosem érintette őket. Azt is írta, hogy a gyűrűk segítségével még nagyon sokáig ellenállhattak volna a sötétségnek, ha úgy döntenek magukra hagyják az embereket és csak Völgyzubolyra és Lotlórienre koncentrálnak, amiket a gyűrűk hatalma is véd. Az volt a dilemma az egészben, hogy amíg az Egy Gyűrű létezett, addig a Háromnak is megvolt a hatalma, de az Egy pusztulásával a Háromnak is megszűnt az ereje Középföldén…

 29. “még az Egy Gyűrűnek sincs hatalma felettük, mivel Szauron sosem érintette őket”

  Hatalma lett volna felettük, csak megrontani nem tudta őket még készítésük idején, nem úgy, mint a Hetet és a Kilencet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.