Minden idők 20 legijesztőbb filmje

Az EW megpróbálta őket összeszedni, de tuti van olyan amin te egy pillanatra sem féltél, és amúgy is ez meg az kimaradt.

human
írta
2013. 06. 11. 17:37
megjelenés
17
hozzászolás


17 hozzászólás a “Minden idők 20 legijesztőbb filmje” bejegyzéshez

 1. namármost tényleg nem akarok kötekedni, de az alien-t hogy tudták kihagyni?

 2. Nekem ez inkább kulthorror + 1-2 közepes alkotás a közelmúltból listának tűnik. Szeretem amúgy az ilyen listákat, viszont itt semmilyen koncepciót nem véltem felfedezni a sorrendben. Meg hol van itt az, hogy “legijesztőbb” 20 film?

 3. Bocsánat, valamit félrenyomtam és én az elmúlt 20 év legjobb horrorfilmjei listát egybemostam a fentivel. Mea culpa. Nem szóltam.

 4. #2 Scream (?)

  Hogy lenne ez a legjobb horrorok listája ha ilyen köpedelem előfordul rajta ráadásul ennyire elöl?

  Ez inkább egy “Az utóbbi 20 év legismertebb(legsikeresebb) horror filmjei” lista. Annak viszont szerintem jó.

 5. Én eddig azt hittem, hogy az Amerikai farkasember Londonban egy vígjáték. De lehet, hogy csak nekem nem jöttek át az ijesztgetős részek.
  Az Event Horizon-ért viszont egy nagy pirospont a lista összeállítójának. Talán a mai napig az egyetlen olyan horrorfilm, ami tényleg rám tudta hozni a frászt.
  A Meghalgatás dvd-je meg itt porosodik a polcomon már vagy három éve. Lehet érdemes lenne belekukkantani? :)

 6. Ezen a listán amcsi film nem is szerepelhetne. Shutter/Ju-on/REC trióval kellene,h kezdődjön a lista.Természetesen az eredeti filmekre gondolok,nem a fostos remake-ekre.

 7. Nem akartam kekeckedni de az egyiken nem birok nem. Dead alive mint ijesztő film? Ez már kissé túlzás.

 8. “Hogy lenne ez a legjobb horrorok listája ha ilyen köpedelem előfordul rajta ráadásul ennyire elöl?”

  A Scream minden idők egyik legzseniálisabb horrorja. Rém intelligens és tele szenzációs poénokkal, aki ismeri a horrorfilmeket, az imádja. De aki nem, az nem érti. Ez benne van.

  Viszont cseppet sem ijesztő.

 9. Természetesen az ilyen listákat mindenki fikázza, mert ez egy szubjektív dolog, egész egyszerűen nem fedheti mindenki (sőt a többségét sem) ízlését, mindenki tucatnyi “jobb” “ijesztőbb” filmet ismer a felsoroltaknál, és mindenki a “saját listáját” tartja az igazinak… Én sem vagyok különb, szerintem is rém gyenge ez a felsorolás.

 10. @kemény:
  Lehet túl fiatalon láttam. Arra emlékszem, hogy egyáltalán nem érdekelt, mi lesz a huszonX éves idióta “tinédzserekkel”. Maximum az ironikus hangvétele miatt kerülhetne fel bármilyen horror listára. Ott is az alsó harmadba. De #2? Érted. A Ragyogás meg a végén. Szóval furcsa nagyon.

  SlyZero:
  Nyugodtan előveheted a Meghallgás-t a polcról, egy mestermű. A Scream-mel egészen brutálisan kontrasztol egyébként, hogy a lista szerint, csak egy fokkal ijesztőbb. Pedig nem :)

  Az biztos, hogy a horror műfajában ez a lista nagyjából tartalmazza azt a legminimumabb minimumot, amit látni kellene, és olyan filmekből lett összerakva, amik elég kommerszek ahhoz, hogy bárki képes legyen befogadni.

 11. Hát a Paranormal Activity-n húzom a számat…nálam még belefér mert piszkosul fosós típus vagyok,de a 3. hely viszont erős túlzás..

 12. szerintem itt sokan át-tébláboltak egy másik huszas listába (legijesztőbb filmek/az utóbbi 20 év horrorjai)
  bár az inkább az oldal sara, hogy ennyire észrevétlen az átjárás a kettő között

 13. Ez inkább ilyen kötelező klasszikusok lista, de számomra a mai napig a ragyogás az egyetlen film amin elejétől a végéig paráztam(az eredeti 2 és fél órás változat).Pedig láttam azért jónéhány horrort…Persze ez inkább személyiségfüggő, nemhiszem hogy valamit objektíven félelmetesnek lehetne nyilvánítani.

 14. Mackóka: sosem értettem, hogy a Sikoly mégis hogy lehetett sikeres. Horrornak szar, paródiának még szarabb. De nyilván bennem van a hiba, a többség zabálja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.