77 hozzászólás a “The Hobbit: The Desolation of Smaug-előzetes” bejegyzéshez

  1. A cgi néhol nagyon kilóg, de a tájak és a total még mindig csodálatos. A törpöket még mindig nem nagyon bírom, de azért várom ezt a részt is, függetlenül attól h az első rész nem volt az az áll romboló.

  2. Á pedig azt hittem, a végén Smaug modnani fog majd valamit, de azért így is elég király lett így első trailernek.

  3. Ez is iszonyatosan tetszett, két dolog zavart:
    1. az a CGI Legolas 0:35-nél kifejezetten ronda
    2. a végén igazán kaphattunk volna egy kis Benedict Cumberbatch-et :)

  4. A CGI még sokat fog fejlődni ahogy tették ezt az előző résznél a trailerhez képest vagy az Avatar esetében ugyanígy volt. Jó lesz ez.

  5. Nemtudom, de a CGI nekem az első résznél is valami iszonyatosan gagyinak tűnt. A Gyűrűk Ura óta eltelt egy kis idő, és mégis a Hobbit gyengébbnek tűnik cgi szempontból.

  6. Fú nálam 10/10 ez a trailer..:)
    Csak azt nem értem hogy miért megy a flame a kommentelőknél,hogy Legolas benne volt e a könyvben vagy nem.

  7. Elképesztő, nagyon tetszik! Ott van Beorn papa is! :)

    Történet szerint hol lesz vége? Valaki tudja esetleg?

  8. Én konkrétan tátott szájjal néztem végig, szerintem kib*szottul jól néz ki – könyvolvasóként sincs ellenvetésem, nagyon érdekelnek a változtatások.

  9. Klónok támadása

    Sóhajtozom, mert PJ-re most már biztosan keresztet vethetünk.

    Hála az égnek, hogy 14 éve forgatták a trilógiát, ma már azt is elaszná PJ.

  10. Első részt is vagy nyolcszor láttam, ennél sem lesz ez másképp, háh :P Cool trailer.

  11. Béla:

    Tudod ennek akkor lenne bármi alapja is, ha kicsit többen lennének rajtad kívül, akiknek nem tetszik. Mivel eddig az összes kommentelő dicséri, eléggé nagy baromságnak tűnik, amit mondasz.

    bb

  12. 12. yeeeyha

    “változtatások”

    Én ezekre a dogokra úgy tekintek mint amik akár meg is történhettek volna.
    Hisz tudjuk Gandalf elmegy a történet közepén, hogy dolga van. Aztán a történet végén újra megjelenik és Tolkien egy pár mondattal le is rendezi, hogy hol jár és mit csinélt. Itt a filmben legalább meg van mutatva, hogy hogyan is történhetett ez a dolog.
    Vagy Legolas miért ne találkozhatott és beszélhetett volna a társasággal, hisz ott élt az erdőben. Stb..

  13. Hát igen Legolas Thranduil fia. Gandalf egyéni kalandja meg le van írva részbe na függelékekben a Gyűrűk ura 3. könyvben is és Jacksonék megszerezték Tolkien leveleit is ahol ezekről még bővebben ír.

  14. Legolasnak kibaszott vámpír szeme van , meg nem tudom Smaug hangjának elképzelni Chumberbatch-ot , a trailer nem a legjobb de a film kárpotól , már most látni a regényhez képest átírásokat

  15. Hát ez most baromira odab@szott, akarom látni most!!! De messze van még december…

  16. Szerintem az már eleve ultragáz, ha a film ELŐZETESÉNEK háromnyegyedében csupa olyan jelenetet mutatnak, melyek NEM voltak benne a könyvben…

  17. Az teljesen egyértelmű hogy a “3 film többet hoz mint 1”-elv vezérelte őket a sztori átgondolásában, amely anyagiasság sokaknak ellenszenves, de amíg ezek csak kiegészítik és kibővítik a történetet, addig nincs senkinek oka a hőbörgésre, és szerintem eddig jó úton haladtak.

  18. Bazsi,

    tudom, az imdb top250 nem mérvadó, de a trilógia benne van az első 20-ban, a hobbit pedig már csak a 203. helyen áll, pontosabban szépen zuhan.

    A jegybevétel is meredeken elmaradt, szóval nem csak én látom így.

  19. Ürge? Radagast a Gyűrűk Ura 1. könyvében volt viszont a filmben nem. Most pótolták csak a Hobbit trilógiával. :) Azelőtt úgyis a Bakacsinerdőben élt.

  20. Jó lesz ez…A CGI-n javítanak, a történetet meg kikerekítik. Én abszolút elégedett vagyok vele, sőt…csak messze a december…nagyon!

  21. Oh, az ilyenkor szokásos keresztbeanyázások tengere itt a comment szektorban, csodálatos.

    Gondolom az Öt sereg csatája lesz a trilógia fénypontja. De vajon mivel töltik ki az aranybarlangba való behatolás és a csata közti részt?

    Most mi lesz ugye: séta séta, pók, elf királyság, hordó víziváros, settenkedés bejutás.

    Nem tudom elképzelni ezt kerek egészként, megöl a kíváncsiság.

    Látom Azog (Crixus) megint jön zúzni, vajon a fia, Bolg mikor kerül elő.

    Bolg: http://images.wikia.com/lotr/images/b/b2/Bolg.png

  22. Ez meg mi a fene volt? Legolas találkozik Bilbóval, meg össze-vissza ugrándozik. Érdekes, de nem emlékszem, hogy a Gyűrűk urában képesek lettek volna, ilyen ugrásokra a tündék. Meg úgy az egész, még rosszabbnak néz ki, mint az első rész. Én inkább passzolom. Lehet, hogy a könyv gyerekes, de azért ennél jobb és több köze van a Gyűrűk urához.

  23. Béla:

    180 millából készült kb, és 1 milliárd felett hozott. Nem hiszem, hogy anyagi szinten bármilyen csalódást okozott volna.

  24. A tündék kicsit “majmosodtak”, már mozgásban. Vagy nem tudom, nekem kicsit furábbak. De előnyükre.

  25. Mielőtt mindenki a torkomnak ugrik, jelzem, tisztában vagyok, hogy javul a CGI, de az utolsó sárkányos jelenet nekem egy az egyben Sárkányszív megboldogult emlékét idézte fel… minőségben is :D

  26. Ez is viszi a prímet.
    Az utálkozókat meg nem értem. A gyűrűk Urában is voltak kihagyott részletek (Bombadil Toma, az őslakosok akik segítik a rohaniakat)és sok minden volt amit átírtak. Ez most is ugyanígy van és nem is csak olyan légből kapott módon hanem a függelékekkel kiegészítve. Ez körülbelül olyan mintha raknának még egy plusz hús a hamburgeredbe te meg visszaküldenéd, hogy ez szar.
    A trilógia látványvilága nekem jobban tetszett, de ha úgy vesszük, hogy ezzel akarják vissza adni a könyv meseszerűségét akkor ez is pozitívum.

  27. Spire4369 says: “Érdekes, de nem emlékszem, hogy a Gyűrűk urában képesek lettek volna, ilyen ugrásokra a tündék”

    A tündék nem emberek, hanem természetfeletti lények, ezt azért ne felejtsd el! A Gyűrűk urában is így ugrált Legolas, és a könyvekben is többször leírják, hogy “könnyű léptű” tündék… Legolasz pl. a hó tetején rohangászott a Ködhegységben, míg a többiek derékig jártak benne.

  28. ban3bbal:

    Szerintem az eléggé más kategória ha egy filmadaptációból kihagynak dolgokat terjedelmi okokból és más az, ha hozzáírnak új dolgokat – csak azért, hogy három film legyen belőle (tök mindegy, hogy a GyU függelékeiből húzzák elő vagy totál új dolgot írnak – az nem olyan mintha extra húspogácsát kapnál a hamburgeredbe, hanem majonézt meg ananászt egy másik fajtából).

    Nem mondom, hogy rossz lesz, de azért erősen pénzlenyúlás szaga van a dolognak, az meg elhúzza a számat.

  29. Nagyon várom, de akkor ezek szerint nem csak nálam lóg ki a CGI, nem értem miért ilyen gagyi időnként, holott a LOTR óta eltelt egy kis idő, és a technika nem visszafelé fejlődött. :S De a színészek és a zene nagyon el lett találva.

    Leoben: Szerintem Legolas-on az látszik, hogy már öreg… :D

  30. Gábor Vajda

    Semmi baj. Neked nem tetszik, húzod rá a szádat stb. Ne nézd meg, ennyi..
    Nézd meg a Keresztapa 3. részét az IMDB-n. Sehol sincs. Pedig kurva jó film, csak hát ott volt előtte az első két rész, ami magasan ver minden más filmet, és a rajongók ugyanolyan jót vártak megint. Egy picit gyengébb lett, a sok év elteltével a régi filmek felértékelődtek nosztalgiából, a 3. rész viszont ezt már nem tudta 100%-ig visszaadni. Ettől még sokkal jobb film, mint amennyire leszavazták. Így van ez most is…
    Az meg, hogy anyagilag sikertelen egy film, ami 1 milliárd dollár fölött hozott… no comment

    Amúgy szerintem meg fergeteges lesz ez is, mint az első rész. Én azt is imádtam, már pusztán azért, mert visszavittek ebbe a világba 10 év után megint. Egyedül talán a kőóriásos jelenetet vágtam volna ki belőle.

  31. Hát én egyáltalán nem bánom azt az 1400 forintot amit ki kell adnom a plusz 1 rész miatt :D Még három órára elmerülhetek ebben a világban. o/

  32. Rossznak nem mondanám az elsőt, csak gyengébbnek a többihez képest. Azért ezt is megnézem a moziban:) Bár a trailer nem valami jó, minden harmadik jelenetben ugranak egy nagyot. Remélem azért ennél izgalmasabb jelenetekkel is fogunk találkozni a filmben.

  33. Már az elsőt is tátott szájjal ültem végig, pedig visszagondolva semmi nem történt benne, egy unalmas szar. Ezt is várom. Ilyen köcsög ez az elfogult vélemény…
    Ezért örülök, hogy három film lesz abból ami bőven belefért volna egybe is.
    Jöjjenek a 20 perces sétálós légifelvételek középföldéről! :)

  34. Hobbitban gagyi volt CG? Hát Azog a pusztító kurva jó volt, jobb lett mint Gollum
    Ez is várós, ritka halivúdban az igényes popcorn mozi.

  35. Ahogy már az előttem szólok is írták… K*rva jó lett!!!!
    A végén már vártam, h megszólal a sárkány , mert már tátotta a száját, de nem.

    Sőőőt azon is meglepődtem h beletették, ez váratlanul ért, PJ-t elnézve szeret titkolózni, azt hitem h megint csak egy láb, szárny vagy elsuhan város felett.

    Sztem a vége az lesz, hogy megölik a sárkányt és készülődnek majd a csatára és az utsó részben lesz a Dol Gulduri kiűzés is…

  36. fardavid:

    Nem egészen értem hogyan jön ide a Keresztapa III. mint ahogy a bevételi adatokkal példálózást sem.

    Én a puszta tényt kritizáltam, hogy nyilvánvalóan a pénz miatt van három filmre széthúzva, semmi más nem indokolta.

    Emellett hab a tortán, hogy az előzetesben mutatott jelenetek közül jó, ha három vagy négy szerepelt a könyvben is. Az nem feltétlenül biztos, hogy jót jelent.

    Azért ez nem egy Philip K. Dick novellaötlet ami köré ténylegesen fel kell építeni egy sztorit.

  37. A látvánnyal eddig se volt baj, most meg még nőt is kapunk szóval ez pipa, de remélhetőleg a film is ennyire mozgalmas lesz mint a trailer, és nem olyan üresjáratos unalmas valami, mint az első rész.

  38. hagyjuk már ezt a plussz jelentek miatti nyavajgást, tényleg nagyon jó film lenne ha a film felénél lelépne Gandalf (a film egyik főszereplője), senki nem tudná hova, végére meg csak úgy visszatérne …Úristen, tényleg néha használjuk már az eszünket, ha jóIsten megáldott vele.

  39. sandor8206

    Eleve, az már a könyvben is kicsit wtf volt, Gandalf egyszercsak balra el, utolsó pár oldalon megjelenik és fél sorban “levertük a feketemágust, segáz” elintézi merre járt. Persze ott “működött”, főleg ha az ember tudta hol keresse a megfejtést, de azért az egyszeri mozilátogatótól talán ne várjuk már ugyanezt el.

  40. Jaj, már nagyon várom! És minden kibővítése JP-nek eddig logikus lépés volt, ami látszik azoknak, akik elolvasták a könyveket a-z-ig. Én szívesen járok plusz két óráig Középföldén, még ha ezek a mocskos dollárszeműek lehúznak az ezer forintos jegyemmel. ;)

  41. Remélem ez a film kevésbé lesz vontatott elődjénél. Tudom, hogy PJ össze ollózta a Hobbit mellett párhuzamosan futó történéseket, de az első film számomra lagymatag volt.

  42. A tájak itt sokkal jobban tetszenek mint az előző részben (ott is tetszettek nagyon, de itt egzotikusabbaknak tűnnek), a CGI kicsit valóban kilóg, de ez a rész trailer alapján számomra jobbnak ígérkezik az előzőnél is. Bár maga a trailer gyengébb mint az első filmé, de csak a zene (ének) miatt, ami ott volt:).

  43. kicsit pörgősebbnek tűnik mint az első. de a végén az a sárkány tényleg viccesen néz ki.

  44. A hátterek/tájak az első részben se voltak CGI-sek ám! Van egy videó róla hogy mind valós sokan azt hitték a színészek barátaiból és rokonaiból is hogy CGI pedig ne mamikor elmentek a forgatásra csak tátották a szájukat ők is. :D S van összehasonlító kép és annyi, hogy színeznek árnyalatosan digitálisan hangulat erősítésként, s ez ma szinte minden filmben jelen van.

  45. nem hittem, hogy a szörnyű első rész után ilyet mondok, de ez megint érdekel. mintha nem lenne annyira szörnyen lassú és unalmas – bár egy trailer milyen legyen, ha nem gyors, hehe – de itt azért nem látok folyton menetelést-menetelést-menetelést…

    moziban nézős lesz.

  46. Élien nem értem mire gondolsz, 4-szer “lépett” le
    Szövetségben 3-szor: elment Minas tirithbe a könyvtárba, elfogta Szarumán (képzeld el ez is milyen jól nézett volna ki a filmben- nem érkezik meg a Fogadóba és amikor megint találkoznak, hol voltál és csak mondja fogságba pár napig… hát aki kicsit is igényes egy film kapcsán, biztos szívta volna a fogát)lezuhant-fehér mágussá vált és harcolt a Balroggal
    Két toronyban: Elment segítségért és hozta is…gondolom te se kéred számon, hogy nem mutatták, hogy megtalálta a Rohanikat…dramaturgiai öngyilkosság lett volna
    Mindegyiket mutatták!!!

    Lehet szeretni és nem szeretni a filmet, de ordas baromságokat ne írjunk már, ami minden filmmel kapcsolatos logikát és dramaturgiai érzéket nélkülöz

  47. Egyetértek azokkal akik szerint a látvány nincs igazán rendben. Sok helyen nagyon műnek látszik.
    Legolas szeme színével meg mi történt? Olyanok mint a macskák, ahogy idősödnek változik a szemük színe? Vagy mi?:D

  48. Jobb lesz mint az első,akciósabb,de a sárkány a végén elég fura volt,kicsit döcögős,de nem lesz gond a filmmel szerintem

  49. A sárkány miatt vártam ezt a filmet, gondoltam hú de jól meg lesz csinálva, meg milyen jól fog kinézni. Ezze jön ez… Hát nem vitték túlzásba a kitalálását sajnos.

  50. Jaha, azt hittem, maga a kinézete meg a megvalósítás nem tetszik a népnek.

  51. Nekem az első kicsit unalmas és vontatott lett, meg Bilbó karakterét sem csíptem annyira, ettől függetlenül én sem sajnálom, h kihúzzák 3 részre:)) (bár nyilván nem pusztán jóindulatból és emberszeretetből tették;)

    kuckuc: sztm is azért lett szegény Orlando Bloom olyan amilyen, mert már nem úgy néz ki mint 10 évvel ezelőtt:P

  52. A látvány letaglózó már a trailerben is… Smaugot kivéve. Ez most komoly? Már az első részben is szúrta a szemem, de itt valami borzasztó a nagy műanyag sárkány a világitó szemével..

  53. Nem kommenteltem még ide soha, de néhányan most akkora hülyeséget írtak (“a legtöbb kommentelőnek tetszik, akinek nem az idióta!”), hogy most muszáj vagyok.
    Egyet kell értenem Bélával, hiába vagyok Tolkien életművének és a LotR trilógiának is óriási rajongója, az első Hobbit film egyszerűen nem hozta a szintet. Sajnos. Műanyag, undorító CGI volt a goblinok városának minden lakója a királlyal együtt, a dolgulduri nazgul, Azogról meg az új wargokról nem is szólva… Egyébként Azog sztorijának megkavarása is baromság volt.
    Ezek a filmek illusztrációnak jók lesznek, Tóváros szép, Erebor szép, törpök szépek, Smaug szép… a film meg egyszer végigizgulós moziban, aztán annyit se gondolok rá többet mint a Kaptár 5-re.
    Jó hogy lesz három film, csak ennyi pénzből és időből semmibe nem fájt volna olyan színvonalat nyújtani mint az előző trilógia nyújtott. Dehát ezzel úgy látom hasonló helyzetbe kerül a “Tolkien saga” mint a Star Wars (aminek én pl. szeretem az új részeit is). Persze reménykedem a 2. és 3. Hobbitban, de a trailer alapján megint csak szép lesz a dolog, de nem jó…

  54. Ez a bemutató egész egyszerűen nevetséges volt :D:D:D:D
    Egy másodperce sem fogott meg. Műanyag. Fizika fakt-osoknak le lehet vetíteni, mint kivételt, ami erősíti a szabályokat :D
    Nagyon elkorcsult a filmgyártás sajnos. Csak számítógép! Miért nem lehet szép maszkokat csinálni, és eredeti helyszíneken forgatni? Komolyan ezekre a drogos, gyerekes helyszínekre lesz erekciótok és erre mondjátok, hogy látványos? Pillangós mező, barlangok a 30 centi széles “járdákkal”. A kardot(!) rántó mágus csak a hab a tortán? Látvány (ezek szerint most sem fog tűzgolyókat eregetni :D) Annyira látványos, mint egy “babribabává” retusált modell egy újság címlapján :D Inkább gusztustalanul túlzó és gátlástalanul természetellenes.
    Dagobert bácsi sárkányának drukkolok :D

  55. Háááát, nekem sem tetszett… olyan ez a trailer, mintha egy jól elkészített számítógépes játékot néztem volna….
    És bizony az első részt ugyan megnéztem moziban, aztán még egyszer letöltve is, mert mégiscsak Tolkien, de valójában nagyon gyenge és unalmas lett… :-(

  56. bingu el kéne olvasni a Gyűrűk Urát, mielőtt mindent kritizálsz

    mivel ez kb. a világ egyik első fantasyje még nem nagyon voltak lefektetve a műfaj szabályai, és Tolkien nem az AD&D szabálykönyvből lopkodta össze az ötleteit

    Gandalfnak volt kardja, és még nem az a fajta mágus akinek megvan szépen sorba minden szintű varázslata, és azokat jól bememorizálja

    a tűzlabda nevű varázslat akkoriban egyszerűen még nem létezett, se lighting bolt se magic missile :)

    Gandalf inkább egy őserő egy több ezer éves misztikus lény, mint pl. a Balrog, és egész Középföldén alig egy maroknyi mágus van, nem hemzsegnek össze-vissza

    a sok cgit, meg hülye jeleneteket tekintve igazad van, sajnos ez a verzió Peter Jackson ízlését tükrözi, de legalább így is látunk valamit

    én remélem, hogy 10 éven belül remakelik akár a Gyűrűk Urát is

    de nekem tetszik a trailer, bár az első részt is nagyon vártam, majd meglátjuk

  57. Bingu

    “Miért nem lehet szép maszkokat csinálni, és eredeti helyszíneken forgatni?”
    Eredeti helyszín? Ez jó! :) Melyik légitársaság visz Középföldére? :)

  58. bingu: Kevesebb emotikon, kisebb arc és normális érvelés, akkor talán komolyan lehetne venni a kommentedet és érdemben vitatkozni vele. Így viszont csak röhögni tudok rajtad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.