Még mindig Only God Forgives

Jött egy friss előzetes a Bangkoki bosszúmozihoz, amit a Drive duója hozott össze. Össze is veszhettek, hiszen Gosling ugye kitáncolt Nicolas Winding Refn következő filmjéből, ez az ami kicsit alátámasztja a hallható negatív kritikákat. 18+ videó.

Kzaamatán is.

15 hozzászólás a “Még mindig Only God Forgives” bejegyzéshez

 1. Szeritem az volt a fő gond, hogy kultfilmet nem lehet tudatosan “csinálni”. Egy film azzá tud válni, de az kevés, ha patterneket összelapátolunk. Valahol régebben már írtam, hogy mekkorát bukott a fesztiválon, kifütyülték, kimentek közben a teremből (először azt hittem, csak valami gag :D ). Azt hiszem Gosling ezzel a bukással végleg eltemeti ez a néma faarcú figurát. (Már a Drive-nál is cinkes volt, de ott még elment, hiszen nagyon jól emelték át a 70-es évek nihilista, gyakran önpusztító karaktereit, igaz pont ezért tűnt – számomra – klisésnek.)

  Refn-t régóta egy Peckinpah wannabe-nek gondolom. Lenne benne fantázia, a véres-erőszakos dolgokat stílusosan is meg tudja fogni, de ezt nehezebb adaptálni a mai korra, mint mondjuk anno a 70-es évekre. Más a befogadó közeg és más a “mentális” környezet is. Míg a 70-es években a társadalom szélén egyensúlyozás, a konvenciók felrugása, kiszakadás a politikai/jóléti rendszerből a hétköznapokban is jelen volt és indokolható volt a vásznon, valamint a sokszor öncélú erőszak nem pusztán azért volt, hogy jól mutasson a moziban, addig mára a közösségi társadalom világában az ilyen karakterek nem mindig találnak célba.

  Ez a film is megmutatta, hogy kevés, ha csak egymás mellé pakolunk patterneket és nincs kohézió, pusztán a néző arcába akarjuk tolni az erőszakot, minden mögöttes tartalom nélkül.

 2. nem láttam a filmet, csak tippelek: elhangzik egy mondat a trailerben, hogy “I have a special relationship with my son”

  Megindult az agyam, mögé látok minden gusztustalanságot :)
  nem lehet, hogy egyszerűen emiatt a “special relaitonship” miatt fujjoltak annyian? Mert ha csak ennyi áll a háttérben, attól még lehet jó film. (nyers, őszinte etc.)

 3. ez a csávó annyira tud nézni, remélem majd itt is sokat fog nézni

  mutatja a fejét a kamera és ő nem beszél, mint charles bronson, csak néz

  aztán üt

 4. bëiz:

  SPOILER! Aki még nem látta az eredeti Oldboy-t.

  Ott is volt a főszereplőnek egy furcsa kapcsolata a lányával. Finoman szólva is gusztustalan volt, aztán mégis zabálják azt a filmet. Speciel nekem az nem tetszett.

  Fene tudja, én azt sem tudtam, hogy gond van a film körül. Én azért megnézem.

 5. Hát bárki bármit is mond, én akkor is moziba fogom nézni, max. csalódok.
  kakapitány: igen állítólag itt is csak nézni fog, egy kritikában írták, hogy az egész film alatt összesen 17 v. 18 mondata van, ha jól emlékszek. :)

 6. Mi a trailer második felében hallható zene címe/előadója stb…?
  Egyébként hangulatra nekem nagyon bejött ez a trailer.

 7. Ryan Gosling’s Acting Range :)
  Tessék rákeresni a neten, szerintem telitalálat.
  Majd ha kijön VHS-en, vagy DVD-n talán megnézem, de moziban úgy érzem nem bírnám ki.

 8. VHSen? még a bakelitet a minőség miatt megértem… de VHS most szívatsz?

 9. a hipszterek visszahozzák a vhs formátumot. én se fogom moziba nézni, főleg mert a drive is egy kicsit csalódás volt a hypeh-oz képest. mondjuk érik az újranézése. előtte még meg akarom nézni a többi NWR filmet is, főleg azt a trilógiát mikkelsen-nel.

 10. Azt hiszem ezzel a filmmel véglegesen betettek a 80-as évek retrohullámának. Most jön a 90-es évek színes-szagos, csvarodókamerás, oldalrafésült hajú, Hawaii-inges világa, lehet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.