Képek a Divergentből

Nem állnak le a Twilight utódnak szánt Yound Adult könyvek adaptálásával, bár ez inkább a Hunger Games sikerét lovagolja meg. Ezúttal a Divergent kap feldolgozást, méghozzá a Limitless rendezőjétől. A jövőbeli Chicagoban játszódik, ami öt részre van osztva.

Ezek a területek 5 fontos emberi tulajdonság köré vannak szervezve. A gyerekeken 16 évesen elvégeznek egy tesztet, ami eldönti, hogy melyikbe sorolódnak: önzetlen, békés, őszinte, bátor vagy okos. aztán választás elé állítják őket, hogy hova akarnak tartozni, elhagyják-e önzetlen családjukat az okosok közé kerülésért?

A főszereplő 3 helyre illik, így ő egy Divergent, és később tudomására jut, hogy el akarják a hozzá hasonlókat pusztítani, rá kell jönnie miért történik ez, mielőtt túl késő.
human
írta
2013. 06. 26. 03:58
megjelenés
19
hozzászolás


19 hozzászólás a “Képek a Divergentből” bejegyzéshez

 1. Sejtelmem sincs, hogy mi győzte meg a stúdiót, hogy ebből filmet csináljanak. Már a 3/4 felé tartok, de eddig borzalmasan unalmas a könyv. Kiszámíthatóak a “csavarok” már akkor, amikor még csak felvezetik az egészet, hogy talán majd lesz benne valami csavar. Vagy lehet csak a Hunger Games után tűnik ennyire gyengének.

 2. ú viszont a fekete ninják jók az első képen

  remélem lesz benne sok shurikenes meg nunjakus harc

 3. Jajj… már az alapstory nagyon béna, erre hogy adhatnak pénzt a stúdiók?
  Danzig
  Ezen jót nevettem :-)

 4. A Young Adult sztorik hatványozottan idegesítőek, mert nem csak hogy pocsékul írják meg őket, de ráadásul jó alapötleteket nyírnak ki. A Meyer picsánál is például olyan alapszituációk vannak, amiből fantáziával (ha lenne) tök jó dolgokat lehet kihozni, de aztán halálos unalomba fullad az egész, mert leghalványabb fogalma sincs, hogy mit kezdjen vele.
  A Hunger games még a jobbik eset, az legalább tényleg, következetesen kifejti az alapötletét, tematikailag koherens (elnyomott társadalom, fiatal generáció lázadása).
  Ennél a filmnél is tetszik az alapfelállás, ez az 5 területre osztós téma, de már most van egy olyan gyanúm, hogy semmi érdekeset nem kezd vele, mert különben már halottam volna róla.

 5. Igen, mert 5 fele ember letezik. Az irok hatalmas pszichologiai tudas birtokaban vannak.

 6. És a főszereplő kiscsaj ezért a szériáért hagyta ott a jövőbeni Pókember-filmeket (ő lett volna Mary Jane)? Hát lehet, hogy utólag bánni fogja. A Pókemberek szépen jövedelmeznek, ezt meg ki tudja h fogadja a nép.

 7. Hú, van aki képes okos, együttérző és érzelmes is lenni egyszerre? Kiválasztott! Pusztítsuk el mert valami oknál fogva veszélyes a rezsimre de nagyon! Ő a következő Jézus!
  Mondjuk amilyen 1 dimenziós karakterek vannak a legtöbb filmben, így még akár van is alapja, csak a környezetet kéne lecserélni Hollywoodra.

 8. Az önzetlen negyeddel gondolom úgy trollkodnak a többiek, hogy bedobnak 1 darab csokit a falon.

 9. A delíriumból legyen film, a legjobb könyv, amit olvastam a témában, és a szerelem, mint érzés nélküli világ is teljesen ki van építve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.