Podcast: Nyilvános vetítés 049: Acélos tekintetek

Extra hosszú adás, jövő hétre winnie kedvenc filmjét, a Közönséges bűnözőket nézzük. Na meg mentünk moziba is. Man of Steel haterek összeborulhatnak Bélával és Waynenel!

Premierek: Monsters University, World War Z, Lopom a sztárom, A háború sámánja
Trailerek: The Anchorman 2, jOBS, Willow Creek, Prince Avalanche, The Counselor, Free Birds, The Spectacular, The Turning
Apróságok: Rövidfilm – The Runaway, Pixar Blue Umbrella Photorealism, Taken 3
Megtekintve: Man of Steel
IMDb250: Once Upon a Time in the West

Letöltés és shownotes és RSS és iTunes.

28 hozzászólás a “Podcast: Nyilvános vetítés 049: Acélos tekintetek” bejegyzéshez

 1. “miért nem megy apu meg anyu” “nem magyarázzák meg”
  De. Megmagyarázzák.
  Sok olyan dologba kötöttetek bele, amit azért nem tudtok, mert nem figyeltetek rendesen. Ejnye, nem csináltátok meg jól a házitokat :P

 2. Úgy látom, Human az egyetlen, aki normálisan meg tud nézni egy filmet, a másik kettő csak kötekedni tud mindenen. Minden esetre jókat röhögtem a baromságokon, amiket összehordtak a Man of Steel kapcsán.

 3. Logikátlanságok, hülyeségek? Hát ti se vegyetek képregényt a kezetekbe soha. “Ha megszerzik a terraformálót miért nem mennek el egy másik bolygóra?” volt a kedvencem. Tényleg mekkora ötlet lenne, elmennek és kész mindenki boldog. :D
  Kent halála pedig nagyon is jó volt, (mondjuk a kutya miatti dolog nekem is sántított) mivel nem is azon van ott már a hangsúly, hogy ki látja és ki nem. Mikor a hátad mögött van a hurrikán nem feltétlenül gondolkodsz reálisan, ezért állította meg Clarkot. És PONT AZÉRT nem mentette meg mert szerette.
  Egyébként érdekes, hogy a Dark Knight Rises-t mennyire isteníti mindenki, mikor gyakorlatilag szembeköpte a képregényeket, és annyi logikátlan baromság volt benne, amit fel sem lehetne sorolni, de ugye Nolan kezéből csak arany jön ki őt nem bántjuk.
  De ez túl hosszú lett, a kritika alatt lenne a helye, bocsi! :D

 4. Egy fekete lyukba küldik Zodot és katonáit ahol nem tudják,hogy mi lesz velük csak azt hogy elnyeli őket.
  Ez a büntetésük.Nem menekíteni akarták őket a pusztuló Kriptonról csak eltűntetni onnan.

 5. A Man of steel a közönségből azért nem váltott ki akkora őrületet, mint amit szeritem vártak a készítők. A hype-hoz képest gyenge a bevétel. Nem bukott, de ez nagyon harmatos bevétel, amit elért. Iszonyatosat esett, ami azt mutatja, hogy az emberek nem kajálták meg a dolgot.

 6. És rögtön felmerül a kérdés, hogy akkor mégis miért erőltetik a fókuszcsoportozást? Úgy tűnik nem végzi el a dolgát, miközben kiherélik miatta a filmeket…

 7. Béla végleges kiborulásán atomnagyot röhögtem, nagyon jó volt :D

 8. A Man of Steelhez hozzászólva: a stúdiók mondjuk nem ma kezdték a rendező dolgába való beleszólást.

  Nekem sem tetszett a film, hozzáteszem, a Sötét Lovag filmektől sem voltam annyira elájulva, de kétségtelen, hogy ez a nyomukba sem ér azoknak sem.

 9. Man of Steelre minden hibája ellenére a héten újra el fogok menni
  mert fan is vagyok, meg visszaállították a megtépázott dicsőségét a karakternek, ha nem is 100%-an, de arra majd jó lesz a 2. rész, ha lesz (remélem)

 10. Na örülök, hogy nem csak én nem értettem egyet a podcastben elhangzottakkal (a többségével).
  Én moziban láttam a Man of steel-t és biztos az is sokat tesz hozzá, de nekem jó volt. Nem hibátlan mű, de élvezetes volt és nem untam el az akciókat, hanem tátott szájjal néztem őket. Szerintem a folytatásra kiforrja magát. Remélem a rendező marad :)

 11. kameraman!

  oké, hogy nagyot esett a steel, de a world war z és a monster uni ellen. ami két bika erős film…szóval az esésben ez is benne van vastagon

 12. Human, azt néztétek, hogy ahhoz képest amikor elkezdtétek az IMDB250-es nézéseket, mennyit változott a lista (kerül ki vagy be új film vagy változtak pozíciók drasztikusan)?

 13. UEVCS – de én már a múlt hétről beszéltem, ahol amerikában alig ért el 20 milliót. Bőven a várakozások alatt teljesít szeritnem – kizárt, hogy ne várták volna 700 millió környékére a végén, ez most úgy néz ki nem lesz meg. 520 milliónál járnak, nemrég nulláztak, most jön(ne) a bevétel.. de amerikábúl nem fog. A világ többi részéért imádkozhatnak. Hibás döntések sorozata, beküldték két erős film ellen, nem tudott kifutni + messze nem hozta, amit a rajongók vártak volna, nagyon megosztó film lett.

 14. Kameraman
  Jah oké, én ennyire nem voltam naprakész. mondjuk, ha tanulnak ebből, meg a kritikákból stb, egy elég bika második részt tehetnek össze. aztán meg remélem azért még keresnek rajta valamit, mert pl. az Iron Man 3-nál (objektíven nézve is) jobb volt, de hogy nem rosszabb az fix, mégis az jár milliárd felett. (persze benne van RDJ, meg, hogy 3. rész már)

 15. Hát én egyet értek abban hogy a Man of Steel gyengén sikerült. A Batman Begins minden szempontból jobb lett, a trailer pedig nem ezt sugallta. Hát, majd megnézem itthon még ha kijön, de csalódtam benne nagyon, pedig Zack Snydert is bírom. Igenis számít a bevételnél az hogy közepes film lett. Olyan a bevétele is. Ha egy jó forgatókönyv lenne alatta, az embereknek tetszene és többször is megnéznék, de a stúdiók erre soha nem fognak rájönni.

  Volt egyszer egy vadnyugat meg minden idők legnagyobb westernje. Sokan dög unalmasnak tartják, de én már vagy 10 szer láttam. :)

 16. Úgy vagyok a Man of Steel- lel, mint Wayne, elég lett volna egy koncert belőle!:D

  Jó lett volna, ha kifele a moziból fel lehetett volna emlegetni pár momentumot, hogy ez meg az milyen jó volt benne, de alig vártam már, hogy vége legyen és kiszabaduljak.

  Nagyon egymásnak mentetek srácok! Nyílván az a jó, ha minden oldalt képviseltek, de ez kicsit erős volt. Remélem nincs harag, mert jók vagytok együtt!!:)

  Jah!! Jövő hétre a The Usual Suspects-et nehogy szinkronosan nézzétek! Benicio Del Toro embertelenül jó!!!:)

 17. mrclichée, ja megmagyarázzák az a magyarázat, hogy egy “régi rendszer” maradványai és a fiuk kezdheti új alapokról az egészet..
  ez magyarázat? az ilyenek nem szülők
  human, nem volt sehol a filmben, hogy az öregek nem hisznek Crowe-nak, sajnos ez is kimaradt ebből a jó scriptből, kellett az idő a csihi-puhinak
  amiről te berszélsz az a 78-as film

 18. Első adás óta hallgatlak titeket, remélem nem pihentek sokat, mert nyáron is sokat kell buszoznom :)
  Csak így tovább

 19. Gyurex,

  a 250-es lista legalább fele nem illik oda. Az első film még a top 1000-be sem.

 20. nem akarok belemenni, mert ez már a podcast, de

  “ja megmagyarázzák az a magyarázat, hogy egy “régi rendszer” maradványai és a fiuk kezdheti új alapokról az egészet..”

  De basszus, a film képregény alapján készült, ez superman története. Nem lehet máshogy megcsinálni, hisz ez az eredettörténet. Hogy berakják egy “kapszulába” a csecsemőt, azt lezuhan a Földön…ez a története.Ez olyan kb, hogy batmannél miért haltak meg bruce szülei? Mert ez van a képregénybe, ez a története.

  “nem volt sehol a filmben, hogy az öregek nem hisznek Crowe-nak”

  a film elején benne volt…

 21. Hüjjèèk!szètrôhögtem magam,..ez volt a LEGJOBB pod’ eddig!!:-) “Fòkuszcsoportag” akarok lenni!:-)

 22. Acélemberhez szolva,én zuzást vártam megkaptam,ok forgatoköny párbeszéd – hát öszintén trágya ,de kit érdekel,könyörgöm ez egy superman film itt zuzás a lényeg,elmélkedés szintre viszik akkor kapunk egy olyan szart mint a superman visszatért,hát anno aszt alig birtam végignézni,most meg csak tátottam számat.

  ok van benne nem egy baromság ami akár kihagyhattak volna no de melyik film tökéletes meg képregénynél én nem követelem meg oscar dij értékü forgatokönyvet ebböl szempontbol bosszuállok se volt nagy szám söt Acélember egymaga lenyomta zuzás tekintetében,akkor mi lesz igazság ligájával,és már ugynézki lesz fojtatás.

 23. Zsírfeka, ok, hogy ez Supi története
  de 1 kis gógyival meg lehetett volna oldani
  pl: eleve nincs űrhajó a bolygón (ezt jól meg is oldották a 78 filmben), mert tiltja a törvény ahogy gyerek nemzést is (pl. azért mert ahogy az űrt járták régen szörnyű dolgokkal találkoztak- itt pl elejthettek volna egy Darksaid utalást) és Crowe mint tudós gyorsan összedob egyet a gyereknek, hogy legalább ő megmenekülhessen
  ja de akkor nem tudták volna tele pakolni nagy nagy űrhajókkal meg kicsikkel a filmet

  “…a film elején benne volt…” nem volt benne, ennyi volt a Tanácsos jelenet, Crowe mondja hogy mi van, az egyik öreg
  “DE mit tehettünk volna?” kb. olyan hangsúllyal, hogyhát ezt elbasztuk
  Erre Crowe ” Az ég felé kellett volna tekinteni bla bla”
  + Adják neki a bizbaszt, hogy újra kezdje
  és megjön Zod, ennyi

  Sehol se volt a filmben, hogy nem hisznek ezt kb. hozzá kell gondolni, ami már régen rossz

 24. Az megvan, hogy a Volt egyszer egy vadnyugatot mikor először adták nálunk moziban és később tévében, nem adták le az eredeti végét? A moziban úgy lett vége, hogy elkezdik az állomás építését és begördül a vonat, aztán felirat. Happy and-et akarhattak vagy mi, és nem mutatták tovább, ahogy Harmonikáék tovább lovagolnak a töltésen keresztül, majd Chayenne lefordul a lóról és meghal…
  Amúgy film végső összecsapása szerintem a filmtörténet legjobb pisztolypárbaja, pedig látszólag nem sok minden történik benne, de tele van apró kis mozzanatokkal amitől izgalmas és érdekes volt. Pl. mikor köröznek, és Fonda egy pillanatra felnéz az égre, hogy úgy forduljon, hogy végül háttal legyen a napnak, meg ilyenek…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.