Under Attack

A Pacific Rim a tovább mögött igyekszik megmagyarázni, hogy miért robotokat építettek a tengeri szörnyek ellen.

human
írta
2013. 06. 30. 17:34
megjelenés
29
hozzászolás


29 hozzászólás a “Under Attack” bejegyzéshez

 1. shushu: Guillermo szerint manapság nincs nagyon ‘kalandérzet’ a filmekben, ezt akarja újjáéleszteni. Amikor becsöppenünk a történetbe, már húsz éve folyik a harc, és eléggé csehül áll a szénánk. Nem csak az USA csepálja őket, hanem az ‘egész világ’ (hollywoodi felfogásban), mint ahogy azt láthattuk a posztereken. Idris Elba lényegében a film mozgatórugója. Azt viszont nem tudtuk meg, miért óriásrobotokat építettek a szörnyek ellen. Véleményem szerintem hatásosabb lenne olyan bombákat építeni, amik mélyen belefúródnak a lénybe, aztán pukkannak.

 2. Lehalok! Eddig fel se tűnt, hogy a robot hangja GLaDOS :D Ettől most csak még várósabb.

 3. úristen, mekkora guilty pleasure lesz ez a film nekem, jaj. Battleship turbo3000 de luxe! minden más elbújhat. :D

 4. Én ezt már tutifix, hogy nem nézem meg (mint ahogy semmi egyéb mozgóképet se ebből a filmből vagy egy hónapja) :D

  De amúgy meglátásom szerint azért építenek gigarobotokat a megaszörnyek ellen, hogy aztán ezek agyba-főbe gyepálják egymást a vásznon, míg én belealélok a székbe az ámulattól :D:D Ja, hogy egyszerű vagyok? Ám legyegy! Hát, én elképesztően várom, már tűkön ülök!

  (Charlie Hunnam a SoA-ban is szokott így nézni, mint a videó állóképén, és abból se sül ki soha semmi jó az ellennek :) Go, Jax!)

 5. Azért építettek gigarobotokat mert olyan fegyver kellett a szörnyek ellen ami kellően hatékony, de nem rombol le velük együtt sokszáz négyzetkilométernyi területetet, vagy tesz lakhatatlanná. Az atombomba pédául emiatt nem megfelelő. Azaz, hogy Bruce Willis-t idézzem nem szablya kell, hanem szike. Még ha kellően meredek is a hasonlat a gigalények esetében :)

 6. azért építettek bazi nagy robotokat mert kurva jól néznek ki egy akciófilmben !

 7. Valójában mikor építenének ekkora gépeket (képesek se lennének rá soha az életbe) ha kimászna egy ekkora szörny az óceánból? :D Persze tudom tudom, a látvány miatt kell, de 1000 alternatíva lenne szerintem. Az 50 es évek atomkísérletei után majd biztos annyira nehezükre esne néhány tenger alatti robbantás.

 8. Ez az igazad van. Fantázia kérdése csak, értem én mi a lényeg, csak ezzel hülyének nézik kicsit az embert, a mai minden realista hozzáállású filmek világában. Tehát a sztori alapvetően hülyeség. Fent írták hogy miért nem jó az atombomba, de valójában le se szarnák ilyen helyzetben. Vegyi fegyverrel i mehetne a dolog. Na mindegy, jobban nem tudom megfogalmazni. :)

 9. Akos
  hülyeségeket hordasz össze. ez egy szájfáj. problem? egyébként meg eva jogok nélküli eva filmet csinál toro.

 10. az a baj, hogy túl komolyan veszitek

  persze, hogy nem léteznek óriásrobotok

  na és? kit érdekel? ennek a mozinak az a célja, hogy kikapcsolódj és röhögj végig

  az a furcsa, hogy sokan akik kritizálják azt mondjátok, hogy nem tudjátok komolyan venni, közben meg tök komolyan elkezdtek azok gondolkozni, hogy víz alatti szörnyek támadása esetén mi lenne a megfelelőbb védekezés

  szóval ez kicsit paradoxon, valami súlyos logikai bukfenc lehet egyesek agyában :)

  nem kell gondolkozni csak nézni

 11. Csatlakoznék az előttem szólókhoz: Most frankón azon agyaltok (már aki, ugye), hogy ez így baromság, mert nem elég realista, hogy az ÓCEÁN FENEKÉRŐL EGY PORTÁLON KERESZTÜL ÉRKEZŐ GIGASZÖRNYEK ELLEN miért ÜBERGIGANAGY ROBOTOKAT épít az emberiség??? Na ne már! :D :D :D

  Ez különösen tetszett, hogy “csak ezzel hülyének nézik kicsit az embert, a mai minden realista hozzáállású filmek világában”. Mert az aztán rendkívül realista megközelítés, hogy New Yorkot megtámadják a másik bolygóról származó monszták, akiket a Bádogember, egy isten, egy szuperember meg egy zöld szörnnyé változó tudós nyír ki, nem? Vagy hogy egy földönkívüli csóka körberepüli a Földet seperc alatt? Ezeknél mégse nyenyergett senki, hogy ez most így nem is lehetséges, vajon miért?

  Gyerekek, most kicsit sírok a röhögéstől, jó? :D:D:D

  Ez egy látványmozi lesz könyörgöm, nem egy Ibsen-dráma! Úgy vélem, nem fogják benne az élet nagy kérdéseit boncolgatni, maximum a gigaszörnyeket, de nekem ez pont elég lesz asszem :)

 12. Nekem nem az a bajom, hogy óriásrobotok vannak benne, hanem hogy nulla kreativitást sugároz a film. Lehet valakinek elég, ha óriásrobotok aprítanak óriásszörnyeket, de nekem ez kevés, ha közben elcsépelt a sztori. Márpedig eléggé annak tűnik. Most erre lehet mondani, hogy ez nem akar egy komoly korszakalkotó film lenni, csak egyszerű látványorgia. Viszont akkor miért szidja mindenki a Transformers filmeket, holott azok is egyszerű látványorgia filmek, ahol robotok aprítanak robotokat.

  Amúgy őszintén szólva a grafika sem győzött meg. Mármint az a bajom vele, hogy full CGI hatása van. Mintha egy nagyon jó minőségű animációs filmet látnék. Tehát abszolút nem tűnik élethűnek. Mielőtt valaki belekötne, nem arra gondolok, hogy a valóságban nincsenek óriásrobotok, hanem arra, hogy nagyon “műanyagnak” néznek ki a robotos részek. Nincs az az érzésem, hogy “úristen itt mászkál előttem egy több ezer tonnás gépszörny”.

 13. Azthittem a Man of Steel-t idén nem übereli látványban semmi,de ez is legalább annyira jól néz ki.

 14. Azoknak akik leszólják azokat, akik “komolyan” elgondolkodnak: nem az a baju(n)k a filmmel így elsőre, hogy valószínűtlen, mert nincsenek óriásrobotok a valóságban, hanem hogy ha ilyen szörnyek támadnák meg a bolygót, ezer meg egy értelmesebb védekezési lehetőség lenne ellenük (mint olvashattuk feljebb). Ebből kvázi az jön le, hogy del Toro szart a logikára meg a történetre, és fabrikált egy pöpec CGI tech-demót — azokat pedig nagyon divat szidni, lásd. Transformers filmek. Ha az egész helyzet eleve idiótaság, akkor elveszik a filmnek a varázsa, elveszik a feszültség, mert én a magam részéről idióták túléléséért nem fogok drukkolni.

  Nyugodtan jöhetnek a “ha nem tetszik ne nézd meg” kommentek, mert nem is fogom.

 15. Venom légyszi nézd meg !!!! mert jó lesz !!! és hatalmas élménytől fosztod meg magadat ( hatalmas robotoktól ) :)))))

 16. lehetne egy ilyen mémet indítani, hogy miért vannak benne óriásrobotok..

  pl a forever alone-os csávó kidülledt szemekkel üvölti, hogy miééért óriásrobotok ?

  vagy megkérdezhetnénk, hogy miért nem az én pici pónik veszik fel a harcot a szörnyek ellen?

  Human kimehetne egy mikrofonnal meginterjúvolni az utca emberét, miért óriásrobotok?

 17. látvány ok, csak a forgatókönyvre vagyok mostmár kíváncsi.

  amúgy erre a ‘kapcsold ki az agyad és élvezd’-re idéznék, ha nem is szó szerint:
  ‘ha kikapcsolom az agyamat, azt úgy hívják, hogy kóma!’

  én szórakozni akarok, azért megyek moziba!

 18. Szerintem ez a vita hamvába holt, amennyiben már csak az ízlésen “vitatkozunk”, ha fogalmazhatok így. Elvégre arról van szó, hogy kinek jönnek be inkább például az autóból robottá alakuló és egymást aprító izék, és kinek a gigaszörnyek vs. megarobotok :)

  Habár annyit még hozzá fűznék,hogy az egyikben Shia LeBüf és Megan Fox “főszerepel”, ezt Michael “Végtelenítettvideóklip” Bay rendezte, míg a másikban feltűnik Idris Elba, Ron Perlman és Charlie Hunnam del Toro irányítása alatt. De ez megintcsak szubjektív álláspont.

  Szóval, a lényeg, én ott leszek a moziban, aztán majd meglátjuk :)

 19. “ha ilyen szörnyek támadnák meg a bolygót, ezer meg egy értelmesebb védekezési lehetőség lenne ellenük”

  Ezen behugyoztam :D Ahogy fentebb írta valaki, SZÁJFÁJ! Nyilván lenne “értelmesebb védekezési lehetőség” ellenük. De had döntse már el Del Toro, hogy melyiket választja. Minden személyeskedés, vagy arrogancia nélkül ajánlom, hogy írd meg, rendezd/rendeztesd meg az ötleted. Azt is szívesen megnézem. Ha jól szórakozom és mellé értelmes szori is van, akkor már megérte megnézni.

 20. Amennyire tudom a “csinálj jobbat” érvelés törlésre kerül ezen az oldalon. Attól, hogy SZÁJFÁJ egy film, már nem kell logikusan viselkedniük a szereplőknek? Egy SZÁJFÁJ film is lehet következetes és értelmes, a saját világán belül, ez pedig nem tűnik annak.

  Az lenne igazából a kedvencem, hogyha a filmben is felvetnék ezt, és valaki megjegyezné, hogy “hát igen, lebombázhatnánk, de a bőrük áthatolhatatlan”, ennek ellenére nagy fémrobotokkal püfölve akarják legyőzni őket. De ez már csupa spekuláció.

 21. de ez óriásrobotos szájfáj, és a saját világán belül logikusan veszi magát

  mert az óriásrobotos filmekben óriásrobotok vannak

  nem is lenne logikus ha egy óriásrobotos filmben nem óriásrobot lenne

  vagy pl ha egy godzilla című filmben nem lenne godzilla

  hogy venné ki az magát?

  szóval EZÉRT NEM ÉRTJÜK, mert ok ha valaki nem szereti az óriásrobotos filmeket, de ez az

  szóval ha nem tetszenek az óriásrobotos filmek akkor nem kell megnézni

  ha szereted őket, akkor megnézed

  ha pl nem szereted az autókat akkor nem nézed meg a fast and furioust ennyi

  de ez kb olyan hogy nem szereted az ufókat és ezért belekötsz a Függetlenség napjába, hogy milyen szar film

  vagy nem szereted a telefonokat, és ezért a Matrix szar

  ez egy óriásrobotos film, ez a kategóriája, a műfaja

  ezért magába a műfajába belekötni teljesen hülyeség

 22. Nem azt írtam, hogy csinálj jobbat. Inkább azt, természetesen ironizálva, hogy csinálj egyet a saját logikád alapján – minőségtől függetlenül -. /Nyilván nem fogod megtenni, mint ahogy se én, se más blogra pötyögő hétköznapi ember./. Pláne nem vagdalkozásból, de úgy tűnik neked így jött át. Arra céloztam, hogy én mindenre nyitott vagyok. Ha a történet korrekt, és mellé még látványos is a film, akkor megéri a jegy árát kifizetnem. Viszont ha szar lesz… hát, azon sem lepődnék meg. De legfeljebb legyintek egyet, és le is tudom. Nem esek depresszióba és dörömbölök, hogy adják vissza a pénzemet. De tök felesleges erről csevegnünk. Én tuti megnézem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.