Blockbuster watch: Pacific Rim vs. Grown Ups 2.

Nyilván nem az idei folytatásokhoz, mint az Iron Man 3, kell mérni a Pacific Rim bevételét, hanem mondjuk a World War Z-hez, ami szintén “első” film volt, igazi alapozás nélkül. Na most a WWZ egész jól hozott, 66-os nyitóhétvége és jól tartotta magát. A Pacific Rim 38 körüli mennyiségű milliót szerzett Amerikában (53 a világ többi részén), ami nagyjából az Oblivion magassága, csak hát annál sokkal többe került és a szezon kétharmadánál küldték harcba. Ezzel a bevétellel harmadik lett a hétvégén.

Mi előzte meg? Hát a Grown Ups 2 (42,5 millió) első és a Gru 2 (45 millió) második hétvégéje. Folytatások és sokkal lazábbnak kinéző filmek.

Vajon mi ijesztette el a nézőket? Kicsit meguntuk a hatalmas pusztítást így nyár közepére? A sok éjszakai jelenet? Robotok vs. Szörnyek nem nyerő? Itt most tényleg a marketingre és más okokra gondolok, az előzményekre, hiszen az első hétvégét nem az határozza meg, hogy aki már látta a szerint szar/kurvajó a forgatókönyv vagy a film. Az inkább csak a következő hetekre lesz hatással.

human
írta
2013. 07. 15. 17:44
megjelenés
26
hozzászolás


26 hozzászólás a “Blockbuster watch: Pacific Rim vs. Grown Ups 2.” bejegyzéshez

  1. PAcific Rim marha jó kérdés. Az első hét még tényleg nem a “nyavajgásról”, vagy pozitív WoM-ról szól, egyszerűen nem ültek be rá az emberek. Én abban látom az okot, hogy nem voltak húzónevek. Olyan mágnesek, melyek bevonzották volna az átlag nézőt a moziba – főleg, hogy most van dömping, folytatásfilmek és más blockbusterek is futnak, nem üres térbe futott be a film. A (jó értelembe vett) fanboyok elmentek, de szerintem – ezek szerint – csak őket érintette amúgy is a hype, meg a kampány, mert valljuk meg ide elég erősen költöttek. Csak sajnos az átlag mozinézőt nem húzta be sem a rendező neve, sem a stáb – mármint szereplőgárda, vagy legalább egy nagy név. Szerintem nem sikerült belőni a korosztályt, vagy csoportot rendesen, a mai fiataloknak azért a power rangers már gagyi, és az is gond, hogy ez is csak “egy látványfilm” a sok közül, ma már tényleg minden filmben teszik elénk a képi világot, talán most kellene (bár idénre már késő) egy klasszikus felépítésű kalandfilmmel betámadni, vagy sorozatgyilkosos thrillerrel.

    Grown Ups számomra nagy meglepetés, én marhára nem bírtam az első részt, lehet újra kellene nézni.

  2. szerintem a nagy név hiánya már nem akkora probléma, hiszen a blockbuster isten Will Smith is nemrég bukott, ahogy Depp sem vitte sikerre a Lone Rangert

  3. az első hétvége megítélésénél semmit nem jelent, hogy melyik a jobb film ténylegesen. De ezt írtam már felül is.

  4. Az rendben,de szerintem még egy amerikai is meg tudja mondani látatlanban,hogy grown up 2 milyen lesz (nem jóságra,vagy rosszságra,adamsandler film és kész) . Így hát beültek egy sandler filmre,tök mindegy ki mit mond,vagy mit fog. Amerikának meg kell a bayemerich-féle patrióta hulladék és a PR nem arra épít.

  5. én csak a saját nevemben tudok írni, de egyszerűen néztem a trailert de nem fogott meg ( pacific rim), 1; még csak nem is a téma, bár az se nagyon érdekelt, egyszerűen nem volt egyetlen egy jelenetfoszlány sem, amire azt mondtam volna, hogy látványos lenne.
    2; Képi világ nem jött be (pl: full sötét volt már a trailer is)
    3; a trailer tényleg csak monster vs robotok harcot ígért, semmi érdekesség sztori szinten (a többi blockbusternél legalább vársz valamit, aztán szar, de vársz mindig és mindig valamit), itt tényleg semmi nem jött át nekem
    így nem is néztem meg ez idáig, vélemények alapján pedig marad is felejtős

  6. Szerintem a “bukás” (mert, hogy ez nagyjából az) oka az, hogy még a blockbusterek közt is erősen rétegfilm: míg egy Supermanről még anyám is hallott már, addig egy ilyen robotos témát baromságnak tart. Eleve nem hittem, hogy nagyon sokakhoz fog elérni, de a számok tükrében meg pláne.
    (Mondjuk a Lone Ranger sokkal nagyobb zakó, mert az meg az ovistól a nagypapáig készült az egész családnak)

    A Grown Ups és a Gru pedig nem meglepetés, mindkettő baromi nagy biztonsági húzás, a tömeg meg mindig is kajálta a folytatásokat.

  7. Csigusz: Lone Ranger engem nagyon meglepett amúgy. Én túlzottan erőszakosnak tartottam. Meglepő volt az a fajta direkt erőszak, még ha nem is véres, ami a filmben volt, bizony nem gyerekfilm.

    Human igazad van, a nagy névvel kapcsolatban, én is csak kapaszkodni akartam valamibe, mert ha nincs név, akkor mi is vonzza be az embert egy – valóban rétegfilmre – ami óriásrobotos szörnyölős. Smith-t én már nem tartom olyan karakternek aki bevonzana embereket tömegesen, Depp meg szintén unalmas már, nem tud megújulni, (annak ellenére, hogy benne azért lenne kraft) így őt sem tartom ma már húzónévnek.

  8. kameraman: most hogy te mire tartod az más, szerintem is megfáradt Depp mostanában, de a húzónévségük az eddigi filmjeik bevételein alakult, még a Hancock vége is 624 milla lett.

  9. Érthetetlen,h miért ilyen telített időszakra rakták be, meg úgy általában miért vannak ennyire közel a premierek 1máshoz. Jó persze, sok potenciális kasszarobbantó film pályázik a pénzünkre nyáron,de még 1,5 hónap hátra van és maradt még egy elysium meg egy random dreamworks erőlködés+pár vígjáték. és slussz.

  10. Gondolom a Transformers sikere után abban bíztak, menni fognak rá az emberek, mert rég volt óriás robotos film. Igaz, azért FT széria könnyebben emészthető, vannak benne autók is meg poénok is. Itt jóval komorabb filmet sugal a trailer.

    De a találgatásokra inkább azok véleménye lenne döntőb, akik nem látták és nem is tervezik megnézni. pl. sandor8206

  11. A Transformers 1-ben, de még a 2-3-ban sem volt gigantikus húzónév, sőt…És még csak azt sem mondhatnám, hogy csak a figurák miatt siker, mivel a G.I.Joe nem lett az, amiben dettó nem voltak húzónevek.
    Azt felróhatnám mondjuk a bukás okának, hogy valószínűleg könnyebben beránthatta volna az embereket az, ha a háború elején lévő dolgokat mutatják be. Azzal könnyebben lehetett volna azonosulni, hogy milyen nehezen lövik péppé tankokkal meg vadászgépekkel a szörnyeket.(álá Cloverfield) Ez meg simán elmehetett volna egy második résznek. Csak hát rendezőnk nem ezt akarta és az elejét letudta pár perc alatt.
    A másik baj meg persze az, hogy nem számítottak arra, hogy a Gru 2 ekkora siker lett. Arra talán igen hogy a hulladék Nagyfiúk 2-vel még jól meglesznek. Ezekre amúgy én sem számítottam, nem is gondoltak hogy a Pacific Rim meg fog bukni. Elég nagy gond ez most is, meg a jövőre nézve is a szörnyes filmek tekintetében.

  12. qpak – meg az Ender’s Game. meg Riddick. meg a Wolverine. Kick Ass 2. Rush. Gravity. Thor 2. Hobbit 2. Hunger Games 2.

    (az Europa Reportot pedig nézzétek meg, nem kiemelkedő, de teljesen korrekt kis film lett)

  13. qpak: augusztus nem olyan erős szezon már, inkább futottak még kategória többnyire.

  14. Hogyhogy nem voltak húzónevek a Pacific Rimbe? Hiszen még maga a nagy Torrente is játszott benne! Go Atletico!

  15. Mostanában túl sok volt a sci-fi.

    De jövőhéten elvileg ilyesmi nem jön szóval még akkor is hozhat szépen!

  16. Erdekes kerdes a Pacific Rim, mig nem mentunk el megnezni a trailerek alapjan csak egy latvanyfilmnek tunt amit ugy ‘loptak’ ossze kulonbozo mangakbol/animekbol (a tortenet iroja biztos NGE rajongo volt…). Szoval a fim elott egy agyatlan latvanyfilmre szamitottam, s engem elsosorban az NGE-s athallas vitt be a moziba.
    De el kell ismerni az IMDB 8.0-ja nem veletlen pontszam, iszonyat jo Akcio – SciFi lett, rendes tortenettel, s aprobb hibakkal. Igy mindenkinek ajanlani tudom, s ne riasszon el a trailer ami nem mutatja be huen a filmet.

  17. Én például azok közé tartozom akiket cseppet sem érdekelt a Pacific Rim, és nem is terveztem megnézni, mert a trailerek nekem nem mondtak semmit, nem láttam benne semmi olyat ami berántott volna, transzformerszes hülyeségnek gondoltam… “Véletlenül” néztem meg, mert elkéstem Gru2-ről, már elkezdődött mire moziba értem, és ezt kezdték el pont játszani a másik nagy teremben. Nem bántam meg remekül szórakoztam. Ezzel csak azt akartam mondani, hogy a marketing alapján nem néztem volna meg, és lehet, hogy sokan vannak/voltak így vele.

  18. USA-n kívül agyon fogja verni a Pacific Rim az Obliviont, simán pluszosak lesznek a magas költségek ellenére is.

  19. Tény hogy nem amerika van a középpontban így az össz bevételt kell sztem majd nézni

    De mintha a múltkor lett volna szó róla hogy új franchise nál nincs akkora követelmény.

  20. Hát az a 8.0 fog még lejjebb is menni, mert ugye először mindig a fanboyok és a nagyon lelkesek mennek osztani a pontokat.

    Szerintem is megdobják még a bevételeket az ázsiai piacok főleg, hogy ott még nem is nagyon játszák.

  21. Én most kameramannal értek egyet, ugyanis szerintem is azért teljesített alul – ha lehet ilyet mondani – a Pacific Rim az USÁban, mert nincs igazi húzónév a filmben. Lássuk be, del Toro alapvetően rétegfilmeket csinált eddig – kivétel Hellboy – és a színészek se bredpitt-tomkrúz vonalon mozognak (noha a két kedvenc sorozatom főszereplői). Magyarán, aki magára a filmre nem mozdult rá, az nem ment el megnézni csak azért, mert ebben van az aktuális sztárszínész.

    És ha már a Transformers jött szóba, mint amiben szintén nem volt húzónév…oké, de azért úgy gondolom, a Transformers-márkanév sok embernek mondott valamit (értsd: “Hú, azt de imádtam gyerekként, hogy a kamiont át lehet hajtogatni robottá, nosza nézzük meg a moziba”) míg itt “csak” noname gigarobotok vs. gigaszörnyek harcot sugallt az összes trailer, tehát sem színészhez, sem egyéb ponthoz nem lehet kötni a dolgot.

    Én is úgy gondolom amúgy, hogy a nem amerikai piacok simán kitermelik az anyagi sikerhez szükséges bevételt, főleg mert úgy tudom – ha tévedek elnézést – hogy Japánban, a genre őshazájában még be sem mutatták.

    Amúgy nekem tetszett, minden hibája és egyszerűsége ellenére, mert ha egy gigarobot egy tankerral pofántöröl egy gigaszörnyet, ott én, bevallom hősiesen, feladom minden racionalitásomat :D

    Mellesleg – és ez már tényleg rendkívül szubjektív dolog – ha egy olyan film, amiben az a fő poén, hogy egy rénszarvas lehu..oz valakit a hálószobájában, megver bevételben egy igényesen kivitelezett, grandiózus szörnyfilmet, akkor én már csak szomorúan meghajtom a fejem, és csendben belátom, hogy baromira nem vagyok trendi, és mind a humorérzékem, mind az ízlésem hibádzik.

  22. Egyszerűen a többséget rohadtul nem mozgatja meg a hatalmas robotok és a hatalmas lények háborúja. Miért? Mert a többség rohadtul blődnek tartja az egészet szorit, mert irtozatosan logikátlan maga a felvetés is, hogy csak ilyen brutál nagy robotokkal képzelhető el az ellencsapás.
    Hát ezért.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.