28 hozzászólás a “X-menék mostanában” bejegyzéshez

  1. Ez valami veszettül zseniális eddig.
    Érdekes lesz, hogy most akkor melyik idővonal melyik. Ez a ’70-es évek Sentinelekkel, mutáns parával jól követné a First Class eseményeit. Vajon ennek a jövőjéből mennek/jönnek vissza és akkor a akkor a régi filmek képviselik majd a megváltozott idővonalat? A “megjavított”, “szép” jövőt?

  2. A Sentinelek a jövőben lesznek és a múlt X-MENjei segitenek majd változtatni a dolgokon. Ez igy volt a képregényben is.

  3. Valaki segíthetne nekem összerakni a puzzle darabokat, mert már teljesen összezavarodtam… enne a résznek már a címe se jött be, de most akkor a múltban, a First Class után fog játszódni? Csak mert egy csomóan benne lesznek már az eredeti trilógiából is…szintén nem értem, hogy Jane hogy kerül az új Farkas filmbe (még nem láttam), hiszen elvileg az első részben találkoznak először.

  4. fuhh ez nagyon jónak ígérkezik! Egyenlőre nem akarom megérteni, hogy ez most mikor játszódik kik a őszereplők múlt vagy jövő X-menjei First Class vagy a régi folytatása, mert ezt ugyis csak a film fogja helyre tenni. De nagyon várós!

  5. két idősíkon fog játszódni, a múlt(first class után 10 évvel) és egy sentineles jövő ami nem egyenlő egyik x-men filmes jövőjével…
    SPOILERSPOILERVESZÉLYSPOLIER Jane csak egy álom…

  6. zsocso
    tök mindegy hogy volt a képregényekben, mert azokból mindig csak ihletet merítenek a végleges film sztori nem annyira szokott rájuk hasolítani
    Viszont ha megnézed a képeket, és főleg ha elolvasod a eboldalt akkor a sztori szerint az első Sentineleket 1973-ban állították szolgálatba a növekvő mutáns fenyegetés ellen.
    Ehhez képest az első X-Men a nem túl távoli jövőben játszódik, mondjuk az elmúlt tíz évben valamikor, ahol nyoma sincs még a Sentineleknek még a mutánsok elnyomásának sem, éppen csak elkezdik őket vegzálni a regisztrációs törvény tárgyalásával.
    A First Class viszont a ’60-as években játszódik és az ott történtekből egyenesen következhet a mutáns fenyegetés miatt a Sentinelek ’73-ban történő aktiválása.

    Ha pedig valami ilyesmi a felállás, akkor az pont fordított mint a képregényben,. Ott egy sokkal rosszabb jövőből jönnek vissza azt megelőzni, míg a filmekben a múlt az elcseszettebb.

    Gabe
    A képek nem feltétlen azt jelentik, hogy a múltban játszódik majd, csupán háttérinfót adnak, színesítik a világot. Viszont mivel időutazós film, részben talán a múltban fog játszódni, vagy legalábbis flashbackekben, utalásokban lesz arról szó.

  7. Gabe: a film címe ugye X-men: Days Of The Future Past (ami, ha úgy fordítják, mint a képregényt: X-men: a jövendő múlt napjai lesz).

    Röviden annyi, hogy a nagyon sötét, mutáns-holokauszt szerű “jövőből” visszaküldenek valakit, hogy segítsen megakadályozni a szörnyűségeket. Ezt mondja rá Wiki:

    http://hu.wikipedia.org/wiki/A_j%C3%B6vend%C5%91_m%C3%BAlt_napjai

    Minden idők 100 legjobb marvel történetéből a legjobb 25 közé szavazták. Magyarul is megjelent, érdemes elolvasni.

  8. WOLVERINE SPOILEREK! KÖSZ A JELZÉST

    Azért volt Jane álmában, mert az X-Men 3 után játszódik és ott ugye megölte, így eléggé nyomasztja ez Farkast. Stáblista utáni jelenetben pedig Magneto és Xavier elmegy Farkasért (2 évvel játszódik ez a jelenet a Farkas után)
    Az új x-menbe menni fognak az időben hol a múltba (Elsők után 10 évvel) hol a jövőbe ( x-men 3 után 10 évvel)de egy ponton össze fog találkozn mindenki egymással, tehát így vannak sorbnan a filmek, annyira sorban, hogy mindegiyk kötődik egymáshoz:

    X-Men az Elsők
    X-Men Kezdetek: Farkas
    X-Men 1
    X-Men 2
    X-Men 3
    Farkas
    X-Men az Eljövendő múlt napjai

  9. Ja és az X-Men 3-ba volt is utalás erre a 2014-es X-menre. Az elején mondják, hogy a “Nem túl távoli jövőben” és pont pont a Sentinelekkel harcolnak. Farkas le is vágja az egyik fejét. Mondják, hogy szimuláció, de hahaha :D

  10. Baromi jó a honlap. :)
    Ott az egyik menüben le vannak írva részletesen a Sentinelek és ott 18 láb a méretük. Biztos, hogy idővel nagyobbakat csináltak.

    Szerintem meg két idősík létezik. Van a First Class szál és a Singer féle idővonal.

  11. remélem ügyesen tudják majd összefűzni a szálakat, mert sajnos ez a korábbi előzményfilmeknél nem sikerült…főleg a a first class (annak ellenére h sztem egy remek különálló film) nem igazán fűzhetó a korábbi trillógiához a storyboard-ját tekintve…

  12. marvel!

    Spoiler!

    Én is így gondolom a sorrendet, de akkor az, hogy lehet, hogy a First Class végén eltalálja Xavier professzort a golyó és tolószékbe kerül, míg a Kezdetek: Farkas végén a helikopterból a két lábán száll ki (idősebb korában kopaszon)?

    Ezek a képek meg nagyon tetszetősek. :))

  13. végre egy rendesen eltalált X-Men, akárcsak a first class.

    amit meg rozsomákkal művelnek az szentségtörés :(

  14. Szerintem megmagyaráznak mindent elvégre is az X-Men 2-ben ott volt a TV-be Hank Mccoy és akkor még enm volt átváltozva Bestiává. A sorrend így van, de a film nagy résézre értem, mert akkor lehetne az első film az X-Men kezdetek Farkas is, mert az a 18. század végévelkezdődik :D

  15. Nekem tetszett a legutóbbi Rozsomák film. Szerintem határozottan jobb lett, mint az első volt. Kritika lesz róla? Valamiért úgy érzem, hogy Bolivar Trask király karakter lesz… de lehet csak elfogult vagyok :-)))

  16. Az, hogy Xaviert miért van életben kiderült az X-MEN: Tha Last Stand szereplők utáni jelenetéből. De persze a filmben lehet, hogy másképpen magyarázzák majd el. Mindenesetre jó kezekben van a projekt. Várjuk meg, hogy mi sül ki belőle.

  17. Még régebben volt szó róla, hogy a First Class egy teljesen új kezdet. Ezt szerintem erősíti a Days is, az eredeti X-men trilógia az origins-el együtt egy alternatív jövő, ami lehet úgy alakul majd ki, amit a Days-ben kavarnak.
    Mondjuk a lényeg az, a First Class-t rebootnak szánták, de jött az Avangers és a progyúszerek látták, hogy ez jó és most megpróbálnak összekapcsolni mindent-mindennel. Gondolom Matthew Vaughn ezért is hátrált vissza a rendezői székből.

  18. Sol: És pont ez lenne az überfaszaság. Hogy az X-men trilógia “csak” alternatív az jövő (főleg a Farkas filmek) és így egy csomó mindent még meg tudnak csinálni.

  19. A hideg szaladgál a hátamon, ahányszor leírják a “Farkas” szót. Wolverine egy kik*rt Rozsomák, és ha az a gyalázatos magyar fordító akár csak egy kik*rt Marvel füzetet is fellapozott volna, talán nem farkasozik itt nekünk. Még csak nem is illik rá a név, hiszen maximum annyiban hasonlít egy farkasra hogy vadállati, meg szőrös… nem harap, hanem karmol, az istenért… A nyomorult fordítót leültetném, és nonstop nézetném vele a legergyább amcsi paródiafilmeket, mondjuk a Csajozós Filmet, attól egyszer majdnem vérhast kaptam…

  20. Mivel Bryan Singer rendezi, ezért nem is várok tőle nagy durranást. Egy filmje se volt kiemelkedő, csak közepes szintű, nekem legalábbis. Talán a Valkűr az egyetlen, ami kitűnik a filmjei közül.

  21. Ám a Marvel univerzumban is van 1000 féle valóság meg “world-xyz” szóval kár azon agyalni, hogy melyik film hogy kapcsolódik. Dőreség azt hinni, hogy a producereket érdeklik a képregényszakértők kanonizációs kétségei.

  22. Egyre jobban kezd elmenni a filmtől a kedvem a sok keveréstől. Nem tudom miért nem lehet az eredeti X-menhez igazítani a storyt. X-men 3ban mikor mennek a gyerek Jeanhez Xavier már kopasz de még jár, ugyan így az előző Farkas film végén mikor kivezeti a foglyokat. Erre a First Classban már fiatalon nyomorék lesz. Meg ott van Hank este, akit már valaki feljebb említett, hogy a First Classban már átváltozik de az X-men 2-ben viszont emberi a külseje. Szóval nekem elég rossz érzéseim vannak, hogy a First Class és az eredeti trilógia valami keverékét fogjuk kapni, amiben elég sok ütközés lesz az előző filmek storyjával.

  23. Hát, szerintem ezek kn 1000-szer jobbak, mint a film lesz. Nem, biztos vagyok benne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.