Lone Survivor-előzetes

Amikor már a cím spoileres, GG. Peter Berg ezúttal egy balul sikerült NAVY SEAL akcióról forgat filmet. Egy négyfős csapatot küldtek valami terrorista elfogására, de sokkal több ellenséges katona vette körül, mint amit a hírszerzés mondott. Nosza, fel is vették a visszavonuló cipőt, csak épp utánuk eredetek a fegyveresek. Az egyedüli túlélő könyvéből készült a forgatókönyv… Elvileg a forgatáson is volt SEAL tanácsadó, szóval viszonylag hiteles lesz az akció.

A főbb szerepekben: Mark Wahlberg, Ben Foster, Taylor Kitsch és Emile Hirsch.

Poszter is van.

36 hozzászólás a “Lone Survivor-előzetes” bejegyzéshez

 1. Előzetest még nem néztem meg, de poszterről csak nekem ugrik be Tom Hanks a Saving Private Ryan-ből? :D

 2. bakker de jó élete van ennek a Mark Wahlbergnek, még ennyi idő után is a legfullosabb produkciókban játszik

  én nagyon tudom unni az Afganisztánban játszódó filmeket, de ez valami hihetetlenül profin van filmezve és kivitelezve a trailer alapján

  szuper !!!!!!

 3. Tehát ahelyett, hogy életben hagyták volna egy fához kötve, elfuttatták hazáig, had riasszon mindenkit. Jó meglátás.

  Szép történet, de ezt a verziót szerintem a jobb eladhatóság miatt választották. A könyvben, és a filmben is. Tipikus amerikai állítsunk szobrot a hősöknek. Valószínüleg volt egy akció, ami akármi miatt rossul sült el, egy ember túlélte, írt egy könyvet, amire rögtön lecsaptak, hogy lehessen szép propagandafilmet csinálni. Ahol az amerikai katonák emberségesek( kell is a reklám a sok kiszivárgott kínzás miatt), akik csak úgy nem lőnek le valakit aki 100% lebuktatja őket. Bajtársiasságról, ahol egymást cipelik a hátukon. Hősiességről, ahogy majd egyenként hátramaradnak, és feláldozzák magukat a többiekért, és ahol slow motion-ben fogják őket mutatni miközben nagyon lőnek 50 emberre miközben golyók találják el őket.

  A közönség jobban zabálja az “igaz” történeteket.

 4. hát Gabeszkám szerintem meg igazuk van

  az ott harcoló katonáknak igenis kell a példamutatás és a bátorítás,köztük a magyar katonáknak is, akik lehet ilyen filmekből merítenek erőt, és nem a te szavaidból

  sajnos nem a nyugat kezdte ezt a háborút sem, és nem mi kértük, hogy a terroristák pusztítsák el a keresztény, európai értékrendünket

  amúgy meg abszolút rendben van a film, mivel ha megnézted az iraki, vagy az afganisztáni háborút nem civilek ellen folytatták, és próbálták az áldozatok számát minimálisra csökkenteni

  azaz nem az volt, hogy bementek egy faluba és porig égették, hanem megpróbálták a talibán elemeket kiszűrni, arról nem ők tehetnek, hogy miután kimentek mindenki visszabújt a talibán hacukájába és randalírozott tovább

  rengeteg iskolát és kórházat építettek, és segítették a demokratikus folyamatokat, de sajnos az ott élő műveletlen, ezer éves vallási törvényeket erőltető alja réteg ezt nem érti meg, ahogy látom te se

  persze az igaz, hogy a háború rossz dolog, de amíg olyan emberek vannak akik robbanószerkezettel a testükön képesek piacokat, középületeket felrobbantani, csak azért, hogy majd a mennyországban kapjanak 40 szüzet, hát addig sajnos szükséges

 5. Nem tudom mi ez a divat manapság, hogy mindenhol mindenki marha nagy arcszőrzettel feszít. A katonákat is hipsterként ábrázolják? Már csak a sziFon hiányzik a kezükből.

  Egyébként bejövős a trailer, a hangulat adja, és eddig úgy tűnik, hogy a megszokott szirupos-szerelmes románc szálat is kihagyták belőle.

 6. hmm valamiért nem tudok válaszolni erre az irtózatos sületlenségre amit kakimatyi írt, de lehet nem is kell…

 7. Kakamatyi nagyon naív vagy……némi parasztvakító kórházzal meg pártonna rizzsel leplezik ,hogy közben dollármilliárdokat szednek ki az országból! ritkaföldfémek,gáz,olaj és kábítószer!…..
  csak a buták veszik be ezt a kurva nagylelkű “felszabadtó” akciót….

 8. Rob977 szerintem te meg közhelyeket puffogtatsz, menj el oda harcolni, aztán kíváncsi vagyok a kommentedre

  én nem vettem észre, hogy a magyar katonák heroint hoztak volna haza, de azért csak tipord a becsületüket

 9. Senki nem tiporta az ottani katonák becsületét. Azért a legtöbben ettől függetlenül pénzért mentek oda és nem a becsület miatt.

  Egyébként meg, ha ennyien írják, hogy kicsit túlpörgeted a dolgot, akkor azért el lehet gondolkozni, hogy nem biztos, hogy teljesen jól látod a dolgokat. Nem minden fekete és fehér ám.

 10. “Nem tudom mi ez a divat manapság, hogy mindenhol mindenki marha nagy arcszőrzettel feszít.”
  Irakban/Afganisztánban ez az alap: nem lógsz ki a annyira civilek közül, ráadásul ott csak azt ismerik el férfinak, akinek minimum ekkora szakálla van. nézz meg a magyar kinti katonákrók, kiképzőkről készült videókat: dettó ilyen az arcszőrzetük.
  A kisfiús történetszál 22 éve tényleg megtörtént, egy teljes SAS járőr bukott le hasonló okokból Irakban.

 11. raamwerk: “Nem tudom mi ez a divat manapság, hogy mindenhol mindenki marha nagy arcszőrzettel feszít. A katonákat is hipsterként ábrázolják?”

  Azt nem tudom, hogy altalaban miert van szakalluk a mostani filmszereploknek, de afgan/tetszoleges mohamedan foldon szolgalo specialisoknal eleg gyakori a szakall- es a shemagviselet. Az ok rohadt egyszeru: ha kiszurnak veletlenul a szomszed hegyrol tavcsovel, akkor egy szakallas, shemagos fickot konnyebb kecskepasztornak nezni, mint egy korotvalt baseballsapkast.
  Tortenetesen a hipsterek is borotvalatlanok es hordanaka salat. :)
  (Szeljegyzet: az egyhen borostas, feher deltas megfigyelot a Black Hawk Down elso par perceden a mogadishui piacon sose ertettem. Annal feltunobb jelenseget el se tudok kepzelni.)

  A filmhez meg a SEAL tanacsadohoz: az Act of Valor ota ez a tanacsados duma inkabb riaszto, mint megnyugtato.

 12. kakamatyi:
  Javaslom olvass egy kicsit a témában. De ne csak az origo-t, és Bush beszédeit. Böngészd át a USA Patriot Act-et, és a Homeland Security Act-et, hogy lássad mi is folyik az általa istenített “lan of the free”-n.

 13. Másrészről meg a kioktató hangnemed, mások lebutázása, és a láthatóan hiányos ismereteid a VALÓS tényekről pontosan mutatja, hogy mennyire kell komolyan venni a hozzászólásodat.

  Senki sem tiporta a katonák becsületét. Ők a parancsba kapott “dolgukat” végzik ott ahova irányították őket, vagy esetleg önként vállalták a szolgálatot.

 14. nem Gabi, én nem akartam vitatkozni, csak arra akartam rávilágítani, hogy az éremnek két oldala van

  én nagyon szeretem az USA-t, szerintem a 20. század kultúrájának legnagyobb részét ők adták, bármikor harcba szállnék értük

  ez is egy hollywoodi filmekkel foglalkozó oldal, pont azért jövünk, ide mert ezt szeretjük

  amúgy meg egyértelmű, hogy hősként állítják benne a szereplőket, gondolom nem várod, hogy vérengző gyilkosokat mutassanak be

  nyilván sok afgán háborús propaganda film is készül, ahol meg pont az ellenkezőjét láthatjuk, és magyar zászlókat égetnek vidáman a talibán harcosok

  de katonák mindkét oldalon vannak, függetlenül attól, hogy miért harcolnak

  hidd el, hogy a nyugati világnak van igaza, és pont azért küzdenek, hogy mi nyugodtan sörözhessünk a kanapén és ilyen blogokon vitatkozhassunk

 15. Amint mondtad, az éremnek két oldala van. Azt, hogy “nekünk” a nyugati “fejlett” világnak van igazunk, azt mi az érem ezen oldaláról mondjuk, de vajon van e jogunk megmondani, egy népnek, hogy a “mi” értékeink, kultúránk szerint éljenek a jövőben.

  Az amerikia kultúráról, nem bonyolódnék újabb vitába, uh ezt hagynám is, de ismét megemlíteném a 2 törvény végigolvasását, amelyet fentebb már említettem. Ezek a törvények illetve ezek elemzéseik tökéletesen mutátják merre halad az USA a demokrácia útján…

  Másrészről, én az afgán / iraqi háború nélkül is nyugodtan söröztem volna a kanapén.

 16. Gabesz pontosan

  nem mi szóltunk bele az iszlám világ kultúrájába, hanem ők akarják ránk erőltetni a vallási törvényeiket

  én szeretném ha a barátnőm miniszoknyában járna, nyíltan a kocsmában ihatnék egy sört a haverokkal, miközben metál zene szól

  elmehetek moziba popcornt enni egy jó kis Gene Wilder vagy Bud Spencer filmre

  ez a nyugati kultúra, és a terroristák pontosan ebbe akarnak beleszólni

  bárki jöhet Európába dolgozni, de akkor ne csináljanak már fesztivált Párizs közepén

  az amerikai zenészeket, írókat, humoristákat akik megváltoztatták a világot meg ne kelljen már felsorolni

  Lovecrafttől a Ramonesig

 17. Azt, hogy ki kezdte azt sohase fogjuk megtudni. De a terrorizmus, mint olyan, az egy büntető / fenyegető hadjárat, nem pedig a vallás és a kultúra ránk erőltetése.

  Még egyetlen muszlimot, mohamedánt sem láttam Mo-n téríteni, állami berendezkedést, államformát változtatni, ezért a ki erőlteti kire a kultúráját kérdést szerintem hagyhatjuk is.

  Amerikai kultúra ezen múltbeli részét senki sem tagadja, és az USA hatását a 20. századi országokra se, de manapság azonban ami amerikából áramlik az minden csak nem követendő kultúrális példa.

 18. Az USÁt azért elég merész dolog egyenértékünek beállítani kultúrálisan az arab-perzsa világ több ezer(!) éves kultúrájával, főleg még a fölé is emelni, eltérő értékrendek miatt. A hódító szándék azonban szerintem mára nyilvánvaló, világbéke követei a cola és a hamburger, fizetségnek elég lesz az olaj is. Irakban is olyan jól sikerült a demokrácia nevezetű program, hogy naponta nem egy tucatszor robbantanak már, hanem csak tizenkétszer.

  Az ilyen jellegű filmeket tizenévesen ( az se tegnap volt) még kilóra zabáltam. Ma már érdekelnek a másik oldal mozijai is. Üde kivételek szerencséra vannak, melyek igyekeznek nem elfogultnak látszani.

 19. Mark Wahlberg fegyverben? Jöhet! Amúgy nekem ez a sztori nagyon ismerős, csak nem egy Navy Seal egységgel afganisztánban, hanem egy brit SAS alakulattal történt meg Iránban, amiről Chris Ryan könyvet is írt, és film is készült belőle Sean Beannel a főszerepben. Ugyan így, egy elfogott pásztorfiúval kezdődött a lelepleződésük, és onnan kezdve folyamatos harci kontaktussal vonultak vissza a határig, több száz mérföldön keresztül.

  Human meg remélem erre jár, és kiszedi a sok szemetet, mert Gabesz meg kakamatyi szétoffolták a baromságaikkal a topikot.

 20. Nahát nem is tudtam, hogy ezen az oldalon ennyi a külpolitika-és iszlámszakértő:D

  Amúgy nekem tetszik a trailer, szeretem a háborús témákat. A színészek elég jók, Berg is képes jót csinálni, szóval nálam város.

  Na de, hogy én se maradjak ki a nyugat Vs. arab világ szócsatából, csak annyit mondanék, hogy itt a hatalomról és a pénzről szól a dolog. Nem a hitről vagy kultúráról vagy hogy ki erőltet mit kire. Irakból kivonultak az amcsik még is robbantgatnak csak most egymást. Egészen addig míg valaki meg nem szerzi a hatalmat. Majd utána rohan sz általa gyűlölt Amerikához és eladja az olajat. Az USA meg természetes, hogy elsősorban a saját érdekeit nézi.
  Amúgy meg én inkább élek egy amerika által formált világban mint egy olyanban ahol máig megköveznek nőket mert kivillant a térde a ruha alól.

 21. Ha az iszlám nem akar téríteni, akkor miért törnek ki Párizsban és környékén iszonyú felkelések, mert betiltották a teljes testet elfedő vallási viseletet ( Európa központjában könyörgöm , a szoknya és a divat hazájában )

  vagy miért fenyegetnek és ölnek meg Skandináviában újságírókat, mert le merték rajzolni Allahot ?

  most akkor kinek kéne megtanulni viselkedni??

  vegyétek észre milyen jó is a nyugati világ, és örülhetünk, hogy itt élhetünk, ahol szabadon öltözhetsz, gondolkozhatsz, piálhatsz, élhetsz stb és ti pont ezt a szabadságot támadjátok valamiért, de nem értem miért, komolyan

 22. Kezdjetek vitát külpolitikáról a filmes blogon…
  Aki meg mégegyszer talibánozik az húzzon a tökömbe Ámerikába telepedjen ott le. TÁLIB magyarul, nem talibán !

 23. Huha. Itt azert eleg komoly melysegekbe ment le a dolog egy real story alapjan… Az amerika-majmolas sajnos nemzeti sport, szinte fel europaban (iphone, hilfiger, hollywood). A katonai ugyekhez nem ertek, de sokat olvastam korabban hodito haborukrol (keresztes hadjaratok, muzulman hoditasok, stb), egyik kutya masik eb. De ha mar ez itt egy filmes blog, es probaljuk terjeszteni a popkulturat, ajanlom mindenki (foleg K. Matyi) szives figyelmebe Bret Easton Ellis “Amerikai Pszicho” c konyvet ELOLVASAS celjara. Na, ott van amerikai ertekrend, nomeg kultura is dogivel, es a fiataloknak is van olyan velemenye az amerikai kulpolitikarol, hogy csak na.

 24. balazslo

  olvastam az amerikai pszichot, és akkoriban nagyon tetszett, ma is szívesen megnézem , ahogy a hip to be square zenéjére christian bale baltával szétvágja a kollégája fejét, de ez alapvetően egy sorozatgyilkosról szóló könyv, és az író saját eltorzult lelkivilágát jelképezi, semmi köze egy átlagember életéhez

  ez kb. olyan, mintha azt mondanád, hogy mindenki olyan mint Hannibal Lecter

  hidd el én biztosan jól kezelném ha a wall streeten dolgoznék, menő öltönyökben, annyi pénzért mint a szar

  ha valaki ettől nem lesz boldog, akkor nem a társadalmat, meg több ezer km-e levő országokat kell hibáztatni

  egy felnőtt ember pénzből él, és szívesebben élek egy olyan helyen ahol mondjuk 5szörös fizetést kapok a munkámért

  tehát ennek a könyvnek a mondanivalója egy hatalmas ökörség, mint sorozatgyilkosos hülyülés viszont szuper

 25. Te jó ég micsoda gondolatok mennek itt…

  De először a filmről hogy ne legyek full offtopic: hangulatos trailer, jó erőteljes heroizmussal meg porpaganda hatással nyakon öntve… mint film, adni kell neki egy esélyt.

  Kicsit hozzászolva kmatyi legutolsó kommentjeihez:
  “…hidd el én biztosan jól kezelném ha a wall streeten dolgoznék, menő öltönyökben, annyi pénzért mint a szar

  ha valaki ettől nem lesz boldog, akkor nem a társadalmat, meg több ezer km-e levő országokat kell hibáztatni”

  Te… jó… ég… ezt most komolyan gondoltad? Hogy csak a pénz elég a boldogsághoz? Most komolyan? Azt nem vitatom, pénz kell ahhoz hogy megteremtsd azt a jólétet, azt a biztonságot, hogy tető legyen a fejed felett, egyél, igyál, öltözködj, és ne fagyj meg, de akinek csakis a pénz adja a boldogságot… szerintem az lelkileg SZEGÉNY ember!

  Amerikai központú multinál dolgozom és SZÖRNYŰ az az értékrend amit rá akarnak erőltetni az emberre. Mérhetetlen eredményorientáltság (a valós teljesítmény figyelembe vétele nélkül), látszat mosolygás, nyílt ajtó politika, meg látszat korrektségek (pl.: meghallgatjuk a bajodad nagy kegyesen mégsem történik semmi, stb.) zajlanak.

  Találkoztam amerikai sráccal aki itt tanult – minden második mondatában ott volt a “money” – pénz szó. Szerintem ROSSZ ez a fajta felfogás és értékrend amit a nagy amerikai példakép közvetít, pontosan hogy ezáltal leszel befolyásolható és manipulálható – szigorúan a saját véleményem szerint.

  A háborús / külpolitikai vitához érdemben nem akarok hozzászólni, de inkább Gabesz és Madness álláspontján vagyok, nem tudom az USA-t egyértelműen pozitív, hősies szerepben szemlélni. Ha sarkosan fogalmazok akkor ő is azt csinálja mint az arab világ, csak a vallás helyett a kapitalizmus értékeit erőlteti rá a világra.

 26. Fú, próbáltam megállni, hogy hozzászóljak, de nem megy, bocsi.

  Először természetesen a trailerhez: Bergnek szerintem mindig is jobban feküdt a dokumentaristább stílus, ezen is ez látszik, úgyhogy szerintem nem lesz ez rossz film, én mindenképp megnézem. Már csak azért is, mert én is nagy rajongója vagyok a SEAL-es témáknak és igen, a Navy Seal óta :D Mondom ezt úgy, hogy tisztán látom már ebben is előre a kötelező patriotizmust, meg heroizmust, de ettől még, ha emészthetően vannak jelen, a film lehet jó, és én ebben bízom.

  Innentől pedig tényleg csak nagyon röviden:

  kakamatyi, ha már a – nem is annyira – burkolt társadalomkritika értelmezése nem sikerült, akkor ajánlanám figyelmedbe, és mindenki más figyelmébe is, aki az aktuálpolitika iránt érdeklődik, Jeremy Scahill Blackwater c. könyvét. Kicsit talán árnyalni fogja az amerikai politikáról kialakított véleményedet, ha dokumentumokkal alátámasztva látod, hogy az USA kormányának adott érdekköre egészen egyszerűen privatizálta a háborút. Értsd: az erőszak alkalmaásának köztudomásúan állami monopóliumát, amit ennél fogva a demokratikus fékek és ellensúlyok rendszere korlátoz és ellenőriz, ők fogták, és magánhadseregek kezébe szervezték ki, akiket senki, szó szerint senki nem ellenőriz. És mindezt miért? Talán nem meglepő, de a válasz nem a “demokrácia terjesztése” hanem a “profit maximalizálása”. A könyv végén közel 100 oldal forrásmegjelölés található, szóval elhiheted, a pasi nem az ujjából rázta ki, amit leírt.

  Még annyit leszögeznék, hogy a fent leírtak nem a ténylegesen harcoló, szolgálatot teljesítő katonák ellen szólnak, sőt, hanem azok ellen, akiknek a háború – bármelyik háború – messze nem az eszmékről, még csak nem is az emberi életekről, hanem a minél több pénzről szól.

 27. nem mondtam, hogy csak a pénz boldogít

  azt mondtam, hogy mivel felnőtt emberek vagyunk, és munkával töltjük az életünk, ezért szükségünk van a pénzre, amivel jutalmaznak, mert igenis abból élünk és a lelki és anyagi boldogságot egyensúlyba kell hozni

  mivel a gyerekeimet fel kell valamiből nevelni, gondolom nem várod, hogy kolduljak, vagy Jézusként szakállat növesztve szerezzem be a pénzt, hanem dolgozok

  szóval nem értem ezt a lelki szegénység dolgot, szerintem te végletekbe esel, és azt gondolod, hogy aki szegény az jó ember, aki gazdag az meg biztos gonosz, na ez nagyon nem így van, gondolom te is szeretnél sok pénzt keresni, és abból egy harmonikus boldog életet élni

  mert hidd el jó dolgokra használom a pénzemet, és nem felesleges dolgokra költöm, tehát mert én becsületes munkával szeretnék sok pénzt keresni, nem hiszem hogy lelki szegény ember lennék, ahogy te állítod

  szerintem az a baj, hogy egyesek csak egyoldalúan képesek ezekről a dolgokról gondolkozni, és önmagukban nem hozzák ezt egyensúlyba, a jót és a rosszat

  pontosan ezért szemlélik az USA szerepét is rosszul a világban, egyáltalán nincs semmi összeesküvés, hatalom, ufók, stb ezek hülyeségek

  a profit maximalizálásával sincs semmi gond az égvilágon, mert pont az a lényege , hogy hatékonyan, nyereségesen működjön minden, a mi társadalmunknak is ez kéne

  ha nem lenne az USA, gondoljatok bele milyen világháborút indítana Oroszország, Kína, Észak-Korea, Irán

  elsöpörnék Európát a felszínről, szóval addig örüljetek míg létezik, és a harc tőlünk nagyon messze folyik

 28. Te jó ég micsoda kommentek :)
  Az előbb néztem az előzetesét a filmnek az újabbat és megnéztem ezt is :) De ennyi sületlenséget hogy USA védi a kúltúrát… a Háború mindig is a pénzről szólt… Az háborúzott aki még többet pénzt=hatalmat akart!
  A film érdekes lehet, olyan Medal of Honor játék filmben… Kíváncsi leszek mit hoznak ki belőle, mert oké hogy pénz a film is, csak lehet jó filmet is csinálni meg rosszat :ASDF
  USA Kúltúra xD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.