Ford még mindig benne lenne egy Indy 5-ben

A telegraph interjúban tért ki a kérdésre:

Harison Ford as Indiana Jones

We’ve seen the character develop and grow over a period of time and it’s perfectly appropriate and okay for him to come back again with a great movie around him where he doesn’t necessarily have to kick as much ass. To me, what was interesting about the character was that he prevailed, that he had courage, that he had wit, that he had intelligence, that he was frightened and that he still managed to survive. That I can do.

Avagy a karakter fejlődésébe belefér, hogy kevesebbet harcol, hiszen a bátorsága, a humorérzéke és intelligenciája segítette sok helyzetben. Tovább egyszerűsítve: simán ugrálhat Shia, ő meg “Connery lesz” ;)

human
írta
2013. 08. 06. 20:49
megjelenés
34
hozzászolás


34 hozzászólás a “Ford még mindig benne lenne egy Indy 5-ben” bejegyzéshez

  1. Ford és Connery szerintem sok embert bevonzana a moziba. El kéne felejteni az ilyen fia/unokaöccse/kisköcsög vonalat :)

  2. Volt 3 Indiana Jones film. Utána volt valami SyFy csatornára készült sz@rság amiben Ford szintén kalapot hordott, de arról nem beszélünk. Tehát Indiana Jones 4 jöhet nyugodtan, legfeljebb többet lő mint verekszik.

  3. Puffin: úgy emlékszem, Indy faterja meghalt a negyedik részre, szóval kicsit ijesztő lenne, ha Connery megjelenne a nagyon távoli ötödikben. Bár az ufós dolog után egy zombifilmen már nem csodálkoznék.

  4. Valamilyen mazochista hirtelen felindulásból újra megnéztem a 4. részt a hétvégén… Nos igen, pont annyira szar volt, mint első megtekintéskor. Szóval ha jön az 5., én tuti nem ülök egy újabb bohócfilmet megnézni.

  5. Connery csak poén volt :) Biztos lett volna neki még jó szerepe ha nem vonul vissza. De jól van ez így :)

  6. Sokan utálják a 4. rész ufótémáját, pedig szerintem nagyon is illett oda, pláne az ábrázolt kor tükrében.

  7. Nem hiszem, hogy erőltetni kellene ezt az apa-fiú vonalat. Már a 4. rész sem volt az igazi. Ez kb olyan lenne, mint ha készítek egy filmet Muhamad Aliről, “Muhamad Ali és a lángoló ring” címen, de a fia boxol benne, mert ő már túl öreg…

  8. szerintem meg a 4. rész sokkal jobb lett, mint a 2. és a 3.

    egy tök okosan, viccesen felépített sztorit kaptunk, tele lélegzetelállító akciókkal

    shia is illett a filmbe, és Indy régi szerelmi szálai

    szuper szórakozás

    csak annyira tipikusan megy a fikázás, mert persze, ami új az már csak rossz lehet, ami meg régi az az etalon, pedig az új Indy semmiben sem különbözött, sőt simán túlszárnyalta a többi folytatást

    a végzet temploma pl nem más mint egy idiotisztikus hullámvasúti vidámpark, nah a 4. rész jelenetei azt simán verik

    a régi Indy is ugyanolyan hülyéskedős, felszínes látványoskodás volt

    csak sajna Ford is megöregedett, inkább ezért lenne ciki az 5.

    ez pont olyan, hogy sokan le vannak ragadva a karib tenger kalózai 1. részénél, pedig az első 3 együtt egy hihetetlen nagy epikus kaland

  9. Veteran
    többet nem olvasom el egy hozzászólásodat sem :D a harmadik rész szerintem abszolút zseniális, gegparádé.

  10. Puffin : persze, csak érted, megy a fikázás a 4. rész ellen, csak azért, mert azt nem akkoriban készítették az Indy jelenség csúcsán, pedig ugyanolyan szupi, mint a többi

    ez is pontosan az a gegparádé, csak egyesek ” felnőttek ” vagy lelkileg megöregedtek, és már csak keserűen tudnak nézni mindenre

  11. jó, akkor magyarázd el, hogy az 1-2-3 (a 2 azért nem annyira) miért élmény még most is, a 4-et meg miért tudtam csak kétszer megnézni.

    nem a sztorival volt a baj egyébként, hanem azzal, hogy műanyag volt az egész. nem ellenzem a CGI-t, de akkor az ne essen le a vászonról, meg a monitorról basszus. meg azért az őserdőben kicsit túlpörgették az akciót, inkább volt komikus, mint izgalmas. kb. mint a Temple of Doomban a repcsis gumicsónak, de annál is roszabb egy fokkal.

  12. Veteran: Ha egy reboot lett volna ilyen szar nem szólok egy szót sem, mert nem nekem készül. De mivel folytatás volt és elvileg nekem, egy régi rajongónak készült, ezért felhatalmazva érzem magam, hogy az ufókat, a hűtőszekrényt és a majmokat egyenként Lucas és Spielberg ánuszába dugjam csalódottságomban. Még Spielberg is szabadkozott a film fogadtatása után, neki talán elhiheted, hogy valami nagyon félrement.

  13. miért serra a hullámvasút, gumicsónak, gördülő óriás gong, butyuta nácik, vagy kőgolyó, ló a tank ellen küzdelmek meg hasonlók miben különböznek ?

    teljesen ugyanaz a recept, csak már te nem vagy képes befogadni az újdonságokat

    azt amin gyerekkorodban szórakoztál, most hülyeségnek látod, pedig tök ugyanaz

  14. Veteran: te nem érted, amit mondasz – pont arról van szó, hogy pl a harmadik részt (amit gyerekkoromban láttam!), még mindig szívesen megnézném tizenötödszörre is, a negyediket viszont másfélszer láttam, de max akkor nézném meg újra, ha a világbéke függne tőle. És akkor is csak hosszas gondolkodás után. Ha írásos szerződést kapok róla.

    És szerintem vagyunk ezzel még így páran. Hiába nem az “Indy jelenség csúcsán” készült, ha minőségi lenne, szeretnénk ugyanúgy, mint az elsőt meg… hát a másodikat nem annyira, de a harmadikat feltétlenül.

  15. Számomra Connery halála a 4. részben továbbra is érthetetlen, hiszen a 3. rész végén mind a ketten halhatatlanok lettek!

  16. Veteran: Az Indy 4 nem azért szar film mert új. Azért szar mert szar. A látványos akciókról meg annyit,hogy nyilván te is emlékszel arra a jelenetre az első részből amikor teherautón szállítják a Frigyládát. Na ezt a jelenetet vesd össze a negyedik rész autós üldözésével. Röviden: kaszkadőrök – CGI…
    Nálam a film a raktáros jelenet végéig működik, addig nagyon jó. Lucas egészen egyszerűen nem tud írni. Hogy Star Wars 4-5-6? Szerencséje volt. Vagy kiírta az összes jó ötletét. Vagy lopta.

  17. Zirowe: Nem azt mondta a lovag, hogy folyamatosan kell inni a löttyöt a kehelyből és odabenn a hegyben, hogy halhatatlan maradj?(ja, így meg kell a fenének)

  18. Zirowe – kicsit zavaros az a storyvonal, mert elvileg csak a pecsétig tart a grál hatalma. Tehát ha kijönnek, akkor nem. De viszont ez adott esetben hülyeség, hiszen a grál sokkal idősebb, mint a pecsét, szóval máshol is volt már hatalma… de lehet, hogy tévedek, a film szerint nem hallhatatlanok, mert kijöttek a barlangból.

  19. nekem a 4. rész sokkal jobban tetszett, mint a 2. vagy 3. és képes lennék 20szor megnézni, ahogy azt már tettem is

    de legalább abban mindannyian egyetértünk, hogy szuper az egész Indy széria és ez a kaland feeling, bárcsak nekem is ilyen életem lenne :)

  20. Nem, nem.

    Félreértettétek.

    Nézzétek meg jobban a filmet.
    A kelyhet nem lehet kivinni a pecséten túlra, össze is omlott a barlang.
    De a hatásról nem volt szó.
    Egyszer megiszod és oké.
    Az milyen halhatatlanság, hogy folyamatosan kell inni és csak egy helyben? :D
    Főleg, mert a kehely nem is odavalósi.

    Kiskorom kedvenc filmje volt, legalább havonta egyszer megnéztem sok sok even keresztül.

  21. Veteran: Hagydd már ezt az “öregek vagytok mert nem értitek milyen király a film” szövget. Én 35 évesen is marha jól szórakozok a Transformers-en, G.I.Joe-n etc. Viszont az Indiana Jones filmek régen jóval több élményt nyújtottak, az akciók eltúlzottak voltak de nem röhejesek mint a Kristályban. Neked ennyi is elég, és hidd el irígyellek. Mint azokat a haverjaimat, akik 2 sör után már részegek. :)

  22. nekem ennyi is elég , ezt mire érted?

    nem azt mondtam, hogy öreg vagy, hanem, hogy ugyanazokat a filmeket máshogyan szemléled

    nekem ennyi is elég? ez kicsit fura valahogy

    igen elég, ha Indiana jones ugrál és hülyéskedik, hogy jól érezzem magam, mi kéne még ? énekeljen operát? vagy verseket szavaljon?

  23. Az Indy4 kesergők komolyan gondolják, hogy mi vagyunk a világ közepe? A teremtés koronája? A gondolat, hogy a Föld gömbölyű, annak idején ugyanilyen tagadással és félelemmel töltötte el a sötét középkori emberek agyát. Nem vagyunk egyedül a világon! Attól, hogy ezt a lehetőséget nem vethetjük el, még nem leszünk szekrényben reszkető scientológusok.

  24. Zombiebie: Jajj, de nem kellett volna ezt ide keverni. Tőlem nyugodtan létezzenek földön kívüliek, nyugodtan legyen film róluk, de NE egy Indiana Jones filmben! Egyszerűen nem illett bele, ez a legtöbbünk probémája

  25. Rhaenyra: a film utolsó 10 másodpercében voltak ufók, de most komolyan, kb 10 másodperces jelenetük volt

    addig meg nyomozgattak, kalandoztak

    mivel volt jobb a korábbi részekben pár bibliai ereklye , amiknek mágikus tulajdonsága van? vagy egy gonosz vallási szekta, ami el akarja pusztítani a világot, hú de eredeti mondhatom

    ez csak a körítés, tök lényegtelen, a hangsúly mindig is a hülyéskedésen volt

  26. unalomfejűemberek: van benne valami, de nekem a “kalandozások, nyomozgatások, hülyéskedések” része is gyengébbnek tűnt. de hát ízlések és tarkónvágások, nekem nem jött be, de örülök, ha neked igen.

  27. Furcsa. Nekem az ufók abszolút tűrhetőek voltak, a korábbi részekben se volt földhözragadt a sztori. Nálam ami kicsapta a biztosítékot, az a hűtőszekrényes jelenet. Nemá!

  28. Ha írnak egy jó sztorit én örömmel megnézem. A 4. nem volt átütő valóban, de tegyük a szívünkre a kezünk, a 2. sem igazán…
    Ha az 5 lesz olyan jó, mint a 3 (ami persze szinte lehetetlen, de hátha) akkor tök jó, jöhet.

  29. Legalább a negyedik részben a világ legszebb nője is szerepelt. Az meg más kérdés, hogy a magyar szinkronban Fűr Anikó megerőszakolta a karaktert. Bár mondjuk nekem alapból unszimpatikus az arcbamászó hangja. Vagy csak szarúl keverik… A lényeg, hogy ha meghallom rosszul leszek. Ja hogy ez off? :)

  30. Az Indy 4 nem(csak) az ufók miatt volt szar, hanem egyszerűen egy középszerű, összecsapott kalandfilm volt, ócska szereplőkkel és rosszul megírt sztorival, nem illett, nem volt méltó az Indiana Jones sorozathoz. Ennyi. Én legszívesebben kivakuztatnám az agyamból egy “meninblekkes kütyüvel”, hogy még egy képkockájára se emlékezzek.
    Egy film megítélése persze alapvetően szubjektív dolog, ízlés kérdése, de azért itt is vannak alapvetések, axiómák, így aki szerint az Indiana Jones 4, jobb volt bármelyiknél az első háromból, annak egyszerűen szar az ízlése, mondjuk ki…

  31. nyílméregbéka, ha egy film megítélése szerinted szubjektív dolog, akkor miért nem vagy képes szubjektívan megítélni a 4. részt és csak a közhelyes kritikát hozni?

  32. unalomfejűemberek: Olvasd el mégegyszer amit írtam, ezuttal figyelmesen, és próbáld értelmezni is!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.