37 hozzászólás a “-Bruce Willis +Harrison Ford” bejegyzéshez

 1. Ő lesz az elnök? :D Amúgy Willis nem kicsit kiégett így az utóbbi pár évben. Még Segal is köröket ver rá mimikában is, Willisnek az a “b*zis” mosolygó nézése…Ahogy Randal mondaná a Shop Stop 2-ben.

 2. Willis marhára nem fog hiányozni, végre leradírozzák már az öregfiút, kezdett már sok lenni. Unom a képét, nulla az egész ürge már 8 -10 év óta. Ford is mehetne már nyuggerba, nem nagyon illik bele az Expendablesbe. Kb. mind kiégett már eléggé, max öreg mentoroknak jók másra már nem hitelesek annyira. Amit tudtak már fénykorukban ellövöldözték, újat nem nagyon mutogatnak a nagyérdeműnek. Ez már csak megkopott erőlködés. Egy jó poén volt a vénembereket egy filmben látni /előző két rész/ viszont ez már elég erőlködés. Én annyira nem is bánom hogy leáldozóban a régi akciófilmek stílusának, mert annyi elég is volt belőle. Ugyanolyan repetatív fos mint amilyenné mostanában a képregényfilmek kezdenek válni. Kiszámíthatóság, legyőzhetetlen főhősök, és mindig bukásra ítélt rossz gonoszok. Többre értékelem az ilyen Only god forgives féle slashereket mint ezeket a kiszámítható műmenőzősöket Rambótól Supermanig.

 3. Terror: már a második rész is csak erőlködés volt, attól még újranézhető a humorfaktortól.

  Ja, nem tudja valaki, hogy a Pozsgai Józsefes hangalámondás a második részen DVD-n vagy BD-n van?

  Muszáj egyszer úgy megnéznem :D

 4. Terror : az egy dolog, hogy megöregedtek, de azért még tiszteletben lehet tartani a régi munkásságukat

  felesleges fikázni őket, mert leáldozóban van a csillaguk, attól még a régi filmjeik nagyon ott vannak, nem tehetnek róla, hogy azok az idők elmúltak

  én Ryan Goslingból nem nézem ki, hogy akár egy nyulat képes lenne megverni

 5. nem értem miért baj, hogy legyőzhetetlenek a filmben. para is lenne ha stallonét vagy lundgrent leverné valaki. max a batman :)

 6. Azt már senki nem veheti el tőlük, hogy még életükben, munkásságuk alatt popkultúrális ikonokká váltak, gyakorlatilag beépültek a mindennapokba. Azt gondolom egy színész ennél többet nem nagyon kívánhat, minthogy legyen egy olyan szerepe, vagy imázsa, mellyel azonosítják az emberek. Pózerek? Persze. Hiszen a nyolcvanas évek erről szólt. Aki nem élt benne, annak nehéz megérteni szerintem, hogy milyen volt, mert a mai kifacsart retro b-zulás közel sincs ahhoz az életérzéshes, ami akkor kialakult. (+ Magyarországon ehhez hozzá jön az a faktor is, hogy ezen úriemberek filmejei abban az időben számunkra sokszor a nyugatot jelentették, a becsempészett, külföldről behozott VHS-ek bizony összerántották a közösséget, nem minden háztartásban volt videomagnó, mai szemmel egy fiatalnak ez felfoghatatlan, hogy nem két kattintással kalózkodok le bármilyen filmet, vagy OnDemandon akár a telefonomon is megnézem, hanem várok rá heteket-hónapokat és elmegyek akár másik városba is haverhoz megnézni, mert csak náluk van VHS. Ezt egy 20-25 éves sem értheti igazán, hiszen nem élt ebben a korban.)

 7. kameraman – csak annyiban tévedsz, hogy nem vártunk heteket, hónapokat, mert azt sem tudtuk, milyen filmek mennek kint. :D néha a Zenebutikban Juhász Előd bejátszott két percet valami nagyon menő filmből, vagy a Három Kivánságban leadtak ugyanennyit, és hirtelen mindenki azt kezdte keresni, hogy “hú, öcsibogyó, mi volt az a film, amiben a kocsi eltűnt, és két lángcsíkot húzott maga után???”

  egy csomó nagy klasszikust láttam így 88-89 körül, VHS-en, hogy azt se tudtam, mit nézünk, mikor elkezdtük.

 8. OFF (kicsit)

  Nyilván persze azt sem tudtuk, hogy mi van odakint, de azért mondjuk hozzá lehetett jutni a Bravo magazinhoz, vagy éppen a Popcorn amiben azért voltak utalások..vagy a Roburban is néha egy-egy jobb cikk évtizedes filmekről :D, vagy voltak vetélkedők, aminek már nem emlékszem a címére, de ott is voltak néha filmbejátszások és meg kellett figyelni dolgokat, aztán válaszolni kérdésre, na abban is néha befigyelt egy-egy jobb részlet, de tény, hogy a 80-as évtized első felében ami jött azt néztél és nem hiányzott semmi, mert nem tudtad, hogy minek kellene hiányzonia. Kisebb falusi presszókban ahol volt VHS láttam pl először a Menekülő embert, mert a presszós gyakran járt ki Ausztriába és hozta onnan a cuccot és vetítette délutánonként a filmeket :D

  Arra értettem a várakozást, hogy valaki megígérte, hogy lesz pl Jedi visszatér VHS, de eltelt jópár hónap, vagy hét mire meglett. Meg hát a mára nagy klasszikusok mint Evil Dead akkoriban Gyökerek néven is futott. Én legalábbis jó sokáig csak így ismertem. :D

  Ha Human engedi a linkeket, akkor némi kordokumentumként pár oldalt gyorsan lekaptam géppel a magazingyűjteményemből (nem, nem járattam a Popcorn-t, de elkértem mindig az egy-két hónapos számokat a szomszéd csajoktól, mert voltak benne filmes képek :D )
  A lista és a kettős filmleírás a Popcorn magazin első és valamelyik a közeli magyarnyelvű számából való, látszik, hogy fullra átvették a német címeket, szerintem azt sem tudták, hogy miről írnak, akkor mi hogyan tudhattuk volna mit nézzünk :D

  A másik kettő pedig a Robur magazin 84-85-ös számaiból van, a Jedi és a második Indy filmről cikk.

  http://kepfeltoltes.hu/130807/lista8801_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

  http://kepfeltoltes.hu/130807/DSCF2119_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

  itt külön kiemelném, hogy a második filmnél egyik főszereplő nevét sem sikerült rendesen leírni :D

  http://kepfeltoltes.hu/130807/DSCF2122_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
  Jones-os cikk

  http://kepfeltoltes.hu/130807/DSCF2126_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
  Jedi

  (Igen… én mindent eltettem amiben filmes utalás volt, már 15 évesen édesanyám kész volt tőlem teljesen, mert egy negyed szobát megtöltött a gyűjteményem, mára meg az itteni lakásban egy teljes szoba teli az elrakott tv magazinokkal, újságokkal, képekkel :D végülis nagyjából 83-tól kezdve szinte mindent elraktam amiben filmes utalás volt, vagy ha nekem nem volt, begyűjtöttem a szomszédságból :D )

 9. A szomszédban videóztunk, otthon meg még fekete-fehér TV-nk volt (Orion – Orilux). Ha hozzájutottunk 2-3 agyonmásolt kölcsön kazettához, zsinórban válogatás nélkül megnézünk 4-5 agyonmásolt, hangalámondásos filmet, mert nem tudhattuk mikor lesz újra lehetőség.
  Azt sem tudtuk, mik az igazi, nagy költségvetésű mozik és az olcsó “Zs” filmek, csak bámultuk mindet, aztán szépen-lassan, médiabefolyás nélkül kialakult a saját ízlésünk.
  Ma, mire megnézek egy filmet, többet tudok róla, mint az emésztésemről, sőt, esetenként már a forgatás alatt kiderül, hogy bukta lesz vagy siker (természetesen számokban kifejezve). Tudok az alkotói válságban szenvedő forgatókönyv író magánéleti gondjairól, vagy, hogy kit- és miért rúgtak ki a stábból, alkohol és egyéb, mentális problémái miatt. Az alkotásról is tudom, hogy vagy jó lesz, vagy nem, de már rég eldőlt, lesz e kedvem megnézni, mire moziba kerül.
  Nekem ezt jelenti a filmes nosztalgia, ezt várnám a a Feláldozhatóktól is, de értelemszerűen mindíg felemás az élmény. Mindettől függetlenül jó móka lesz, város.

 10. Az a rohadt nagy baj inkább, hogy nincs utánpótlás. Mondjatok egy mai tényleg akciófilmes sztárt. Persze, hogy nincs. Addig meg jók az öregfiúk, inkább őket nézem, mint valami hülye hiteltelen ficsurt.

 11. kameraman: Teljesen igazad van. A mai fiatalok nemtudják értékelni a filmeket. Én még arra is emlékszem, hogy eleinte videómagnót is lehetett nálunk kölcsönözni. Évente egyszer-kétszer valaki kölcsönzött videót meg VHS kazettákat, aztán összegyült a család és egész hétvégén filmeztünk. Volt, hogy 10-15 ember volt a nappaliban. Senki nem fikázta a filmeket, hanem örült, hogy nézhet valamit. Vagy amikor lekellett napokkal előtte foglalni a VHS kazettákat. Volt, hogy órákig vártunk a kölcsönző előtt, hogy hozzájussunk egy új filmhez. Most meg egy kattintással letöltik a CAM-os verziót és lefikáznak minden filmet. Aki nem élt a 80-as években az nem is értheti, hogy milyen érzés volt a régi akcióhősöket egy filmben látni.

 12. Látom, vannak itt még hozzám hasonló öregfiúk akik védik a “mundér becsületét”. :) Nagyon helyes. Azokat a régi filmes élményeket ma nehezen adja vissza bármi is, kivéve az Expendables. ;)

  A “Rossz érzésem van ezzel a dologgal kapcsolatosan” mondás remélem minimum egyszer elhangzik majd Ford szájából. :D A “Csubi, a tartalékenergiát!” már túl merész lenne. :D

  Clint Eastwoodról is jöhetne egy megerősítés, mert őt aztán vétek lenne kihagyni.

 13. Hát nem tudom ti hol éltetek, de nekünk a 90-es években is marha nagy dolog volt ha kölcsönkaptunk egy videólejátszót + 1-2 kazettát hozzá…:DD marhára nem volt nekünk ilyen, csak arra emlékszem, hogy a 96ban megmutatták szomszédék a Csillagok háborúját és onnantól már nem volt megállás. de előtte csak ilyen 80-as évekbeli gördeszkás filmek, meg a Rendőrakadémia széria jutott ki nekünk. írtó nagy csóróság volt, de százszorta nagyobb súlya volt egy-egy filmes éjszakának.
  plusz ki ne emlékezne a kódolatlan hétvégékre? maga volt a kánaán.
  apám néha megtudta oldani hogy feketén fusson az HBO otthon, hát az valami fenomenális volt…

 14. davideo – VHS magnónk az nekünk sem volt nagyon sokáig – “egyszerű” munkáscsaládban nőttem fel, viszont olyan szerencsém volt, hogy a szomszéd maszek volt és kamionos már a nyolcvanas évek elején. Azt hiszem ezzel mindent elmondtam :D

  Visszakanyarodva a 80-as évekre, az viszont nagyon hiányzik, hogy abban az időben sokkal több európai film jutott el a magyar mozikba és a tv-képernyőkre.

 15. Zsocso: Miért ne tudnánk értékelni a filmeket? Miért baj az ha elvárunk egy minőséget és nem akarunk hosszú hónapokat várni egy filmre? Azért mert az idősebb korosztály kellemes nosztalgiával tekint a 80as évekre, attól az még nem volt jó. Én speciel agyvérzést is kapnék, ha pl. az Obliviont valami agyonmásolt kazettán kellene megnéznem a szomszédokkal. De a szüleim sem nagyon sírják vissza azokat az időket.

 16. szép idők voltak azok persze, de felesleges ezen vitatkozni

  tök munkát is fektettek a filmekbe, ezért születtek különleges alkotások

  inkább tényleg az a baj, hogy nincs utánpótlás, mert ezek a kaliberű színészek eltünedezőben vannak

  de ha folyamatosan panaszkodunk vagy nosztalgiázunk akkor nem is lesznek jobb dolgok, szóval elvileg ez rajtunk múlik

 17. rapator: Én sem sirom vissza a régi időket. Élvezem, hogy jó minőségben nézhetem a filmeket, saját házimozin. A filmek szinvonala is javult. De szinte bármelyik filmről olvasok cikket, mindenütt csak a fikázás megy. Régen a sokkal rosszabb filmeken is szórakoztunk, nem pedig a hibákat kerestük. De neked csak azért tünnek rossznak a 80-as évek filmjei, mert a maiakhoz hasonlitod. Akkoriban egy Rambo 3 alámondásos szinkronnal volt a csúcs.

 18. zsozso így van, sokkal jobb volt a hangulat akkoriban, teljesen más volt a korszellem

  de ez nem a “mai fiatalok” hibája, ők csak azt kapják amit felülről rájuk erőltetnek

  az a szomorú, hogy manapság a humor, a közvetlenség, a hülyülés, a vagánykodás van eltűnőben

 19. Én a mai napig szeretem a régi filmjeiket, viszont az ex2-3at már én is csak erőlködésnek érzem.Egyszer szép volt, jó volt, de ugye jóból is megárt a sok.
  Nekem jobban bejönne ha rövid cameokra ugranának be ide-oda mint régi nagyágyúk,kiképzők,veteránok stb, egy-egy utalás vagy klasszikus félmondat erejéig.

 20. Én azért nem nevezném erőltetettnek, mert pont az a lényeg, hogy mindig új szereplőket vonnak be. Kiváncsi voltam Van Damme-ra és Chuck Norris-ra is. De most is érdekel, hogy egy fiatal ismeretlen rendező mit kezd olyan nevekkel, mint Gibson, Seagal, Ford, Snipes, Cage stb.

 21. Felőlem lehetne évente 200000000000000000 filmben is egy arccal… :P

  Én nagyon várom, és biztos megnézem a moziban. Oldszkúl eksön förevör. :D

  Watchmen:
  Szerintem sincs utánpótlás.

 22. Jason Statham 46 éves, Vin Diesel szintén. Talán még Dwayne Johson-t emlithetnénk, de ő is 41 éves már. Szóval nincs jó utánpótlás.

 23. zsocso: Mert Stallone és Swarci nem ebben a korban volt karrierjük csúcsán…
  Ja de. Még fölösleges utánpótlás után sírni. Megjelenne egy húszas évei végén járó színész, mindenki pattogna, hogy mit akar ez a ficsúr.

 24. Play: Pont azt irtam, hogy Statham, Diesel és Johnson sem mai gyerekek már. Mögöttük viszont hatalmas szakadék van.

 25. Én a 26 évemmel is emlékszek rá hogy a 90 évek elején és közepén milyen nagy szám volt ha volt valakinek videómagnója.Örültünk mint majom a farkának mikor a piacon tudtunk venni egy-két narrátoros kazit,de jó volt az is örültünk hogy valami nyugati filmet nézünk.Nekem ők voltak a nagybetűs SZTÁROK nem ilyen sok kis köcsög szinész ami mostanában van kezdve a tvájlájtól stb…..

 26. na meg nem volt gond ha begyűrte a szalagot levágtad öszeragasztottad és csoki nem mint most hogy beszaggat ez a szar dvd:)

 27. 5ös / 6 os ! FIgy, a régi időszakukat én kedvelem, nálam is nagy favoritok voltak, de annak a korszaknak vége. Azok mai napig kincsek, és ezzel az le van zárva. De már kár ezt az egészet erőltetni. Ezek az emberek nem nagyon akarják megérteni,hogy már kétezer óta csak nyűglődnek a filmvilágba, de semmi érdemlegesen élvezhetőt nem adnak ki a kezükből. Csak folyton alázzák magukat. Az egész stílusuk a fiatalos lendületből, a gyilok külsőből adódott főleg, ami mára már nem nagyon jó, nem olyan mint régen. Jó, oké, még Lundgren, meg Van damme egyben van, de a zöméből már kiveszett a lendület, Willis nagyon nulla semmi lett pl, és ott a baj, hogy még mindig ugyan azt akarják eladni.
  Gosling is egy nagy nulla szinészileg, igen láttam ezt a God forgivesben is, egyszerüen hihetetlen hogy szinte minimális dumával bamba meredt pofával tolt végig egy újab mégis atomjóra sikeredett filmet. Benne annyi a jó,hogy állati jól megkreált filmekben vállal szerepet. MAga a film akár Goslinggal, akár nélküle is de szinte tökély, és ide a Drive! is érthető bőven. Stallonééknél meg csak max a karakter vitte az egészet, a filmek nélkülük nagy nagy semmi kiszámítható nullák voltak mind, egykét Rocky meg Terminator film kivételével.
  Engem az sem zavart hogy Ryant rommá verik, hitelesebb, jobb karakter így Michael Biehnt is azért kedvelem az egyik legjobban, mert bár halandóbb, de százszór tökösebb karaterei voltak mindig is, mint arkámelyik Schwarzenegger vagy Stallone “figurája”, de ez már attól függ mit keresel egy filmben.
  Az ő idejük lejárt.

 28. Gyerekek, a szívem facsarodott össze, hogy ezt a sok nosztalgiázást végigolvastam. Engedtessék meg, hogy akkor én is beálljak a sorba.

  Nekünk se volt videónk, de volt a szomszédnak, aki Bécsbe járt ki, gondolom értitek, vásárolgatni. Na, nekünk a jószomszédi viszony miatt hálisten esti program volt a szomszédolás, videózás. És bizony, nem volt fikázás sose, nem volt gond, hogy nincs szinkron, és a monoton hang – szerintem tudjátok melyik :D – fahangon mondta fel akár azt, hogy “szeretlek”, akár azt, hogy “megöllek”, mert minden filmen tudtunk izgulni, meg szörnyülködni, meg röhögni. Volt egy fószer a Kossuth tér mellett lakott, és hozzá jártunk kazettát kölcsönözni, mert a manus frankón magán videótékát üzemeltetett a kérójából :) Persze mind kézzel címkézett, hangalámondásos verzió volt, de kit érdekelt ez akkor?

  Szóval én így láttam az összes Rambot, a Terminátort, töméntelen Jackie Chan filmet (miatta kezdtem küzdősportolni, és szerintem vagyunk még egy páran így az országban), a Rocky-sorozatot, meg az összes Rendőrakadémiát, és még folytathatnám. És bizony, nekünk annó nagy szám volt, hogy a tehetősebb – pincér papa – osztálytársunknál a szülinapi zsúr azt fedte, hogy megnéztük a Végső visszaszámlálást. És azon ment a vita, hogy akkor most Han Solo, vagy Luke Skywalker, vagy épp Schwarzenegger vagy Stallone, ne adj isten Lundgren a nagyon ász, és ki kit verne rommá, ha úgy adódna.

  De a nosztalgiát félretéve, nekem manapság az emberközeliség hiányzik, és a közeg, amiben ezt átélhettem. Az akkori filmekben nem volt CGI, meg gigalátvány, meg ultrasok pénz, csak ezek, az egyesek szerint mára kivénült “hősök”, akik nekünk akkor tényleg hősök voltak. És az Expendables 1-2 ezt hozta el, hogy egy vásznon látjuk őket, és én továbbra is úgy érzem, szemben sokakkal, hogy több lélekkel csinálják ezeket a filmeket, mint manapság a nagy stúdiók által centire kiszámolt blockbustereket, úgyhogy én a magam részéről megnézem a 3. részt is, sőt alig várom, hogy lássam.

 29. Én is azokhoz tartozom, akinek nem volt otthon videója elég sokáig. Havernál néztük a csodálatos hangalámondásos filmeket, mint sokan mások. Aztán 90-es évek elején egyik ismerős nyitott tékát, onnantól jött a kánaán :)

  Azért valjuk be, jelenleg a marketing sok film esetében elégé spoileres vagy “átverős”. Már próbálok is minnél kevesebb előzetest nézni ezért.

  És visszakanyarodva Expendablesbe irányba, Bruce sablon figurája bele illik ebbe a filmbe. Inkább ebbe szereplne, mint egy Dáj Hárd következő részében…

 30. Nagyon nagy egyetértés az urakkal, így megkésve. Én egy olyan expendablest is végig vigyorognék, amiben az egész filmben csak egy kocsmában ülnének ezek a nagyágyútöltelékek, és csak sztorizgatnának. :)

 31. Nekem az első Expendables nem tetszett, a második viszont nagyon. Ott mindent jól összeraktak, ment a film a maga lábán, mint a karikacsapás. Viszont sajnálom Willist, szerintem ő kellene ebbe a filmbe, a másodikban már többet szerepelt, nem csak cameo-jellegű megjelenése volt, akciózott is . . . kár lenne kihagyni. Pláne hogy egy ilyen Ford féle akárki jönne a helyére . . . Ford szerintem nem tartozik egy ligába a Stallone-féle “gyűjteménnyel”, nem tudom, milyen szerepe lehetne neki.

  Viszont Mel Gibson, akit most úgyis divat fikázni meg utálni, mekkorát ütne egy főgonosz karakterrel, ha jól eljátszaná :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.