8-bit Runner

SNES videójáték formában megvalósítva a Blade Runner.

24 hozzászólás a “8-bit Runner” bejegyzéshez

  1. Nem akarok kockának tűnni, de az SNES (Super Nintendo Entertainment System) 16 bites volt…a NES volt a 8 bites, az elődje…

  2. Ez a Shadowrun kicsit átalakítva… Az egyik legjobb szerepjátékszerűség volt SNES-re.

  3. Én vagyok az egyetlen, aki értetlenül áll a Szárnyas fejvadászhoz? Mert szerintem ez a film egy rakás fos. Amikor nekiültem úgy ültem neki, hogy na ez egy király film lesz, mindenhol csal jókat olvastam róla, kritikák pozitívan magasak, de már a film felénél azon gondolkoztam, hogy mi ez a gányadék és kár volt végignéznem, csak rosszabb lett. A film végi Ford meg a robot közti dumát is klasszikus résznek mondják, szerintem meg nagyon gagyi volt. Ez csak vélemény, tesóm végig se tudta nézni.

  4. zotty: Igen, te vagy az egyetlen. Bujdossatok el a tesóddal egy barlang mélyére és gondolkodjatok el az életeteken. Egy idő után a társadalom úgyis kivetne magából titeket, ha ily módon elutasítjátok ezt a filmremeket.

  5. Értettem mi volt a film mondandója az mind szép és jó. A kivitelezés (kiemelem) SZERINTEM nem volt jó. És ha már beszólni akarsz akkor nekem szóljál be, de a bátyámat hagyd ki ebből légyszíves. Véleménye mindenkinek meglehet minden filmről. És az hogy társadalom kivetne egy film miatt, te elég beteges egy ember lehetsz, és még én gondolkozzak el magamon, OK. Nézd meg a 2001 Space Odyssey-t, ezután lehet te is máshogy állnál hozzá a Blade Runner-hez, nem csakúgy kiszopva, indokolatlanul szóltam le ezt a filmet.

  6. Egyrészt nézz utána az iróniának, másrészt arra a baromi értelmetlen teoretikus kérdésedre reagáltam, hogy te vagy e az egyetlen. Persze, hogy nem, valszeg rengeteg embernek ugyanúgy nem tetszik a film, amivel nincs is semmi baj, mindenkinek meglehet a véleménye, csak állandóan felhúznak ezek a költői kérdések. Na meg ennek tényleg nem itt lenne a helye.

  7. Amúgy, csak hogy érdemben is hozzászóljak a témához, szerintem a film végi beszélgetés pont attól lett zseniális, hogy Roy nagyon kevés szóval mond el rengeteg dolgot. Tényleg ezért jó, mert az a pár mondat is elgondolkodásra késztet, újraértékeltet veled dolgokat, nem pedig cizellált körmondatok formájában rág a szádba mindent, mint a mai filmek többsége.
    A személyeskedésem meg ne vedd magadra, természetesen látatlanba sem téged, sem a bátyádat nem akarom baszogatni, csupán tényleg felhúznak ezek a “magányos morgolódások” a fanok tömegében. Érted.

  8. Akkor ajánlom, ahogy már említettem a 2001 Space Odyssey-t. Abba olyan elgondolkodtató filozófiai dolgok vannak, amiktől életed végéig fogsz elmélkedni. Ezt a filmet még a S. Fejvadász előtt néztem és talán ezért se tetszett, mivel sokkal nyomatékosabb, kidolgozottabb és lehet csak túlértékeltnek vélem. Rosszul kezdtem a film úgymond leszólását, gyorsan és rosszul használtam ki a helyzetet, hogy végre valami formában szóba jött ez a film, máshol nem igen jön szóba, mivel már 21 éve hogy lement. Tanulok filozófiát, szóval könnyen felismerem bármilyen filmben az utalásokat és ez a téma már évszázadok óta nyúzott, ez is benne lehet a közönyömben, de persze másoknak ez első benyomás lehet, ebben a státuszban ritka egyed vagyok. I’m out.

  9. zotty hidd el mindenki látta a 2001 űrodüsszeiát

    a szárnyas fejvadász egy nehéz film, de pont ezért jó, ha felszínes lenne akkor meg az lenne a baj

    nyugisan kell nekiülni, hihetetlen klasszikus, minden jelenetét tanítani kéne, a neon esernyőktől, a városban felcsapó lángoszlopokig, harrison tésztaevésétől a film zárójelenetében felhangzó sorokig

    igazad van abban, hogy néha unalmas, de most akkor mi van? az űrodüsszeia nem? ezek a világ legmélyebb scifi filmjei, mekkora teljesítmények, az ilyenek kivesztek az időben, mint könnyek az esőben..

  10. A legjobb sci-fi. Imádom Syd Mead látványvilágát, mai napig ilyen jó díszleteket filmben még nem láttam. + Vangelis, no comment.
    Nállam all-time fave!

  11. zotty: Ez most szíven ütött. Szerény véleményem szerint a BR minden idők legjobb sci-fi-je. Olyan atmoszférát áraszt magából amit azóte egy filmben sem találtam meg. Egy filmben festi meg a leggroteszkebb és (számomra) fura mód legkívánatosabb jövőképét. Persze tudom én, hogy ez nagyrészt PKD érdeme, de azért mindazt a tartalmat vászonra is kellett vinni.

    Egy műremek, amely ékes példája annak, hogy valamikor régen Hollywoodban is készültek olyan filmek amelyek nem akartak mindenkinek megfelelni. Arról nem is beszélve, hogy az emberiség egyik talán legérdekesebb és érdekfeszítőbb kérdésével foglalkozik.

    Mi teszi emberré az embert?

    Mindezt egy olyan történeten keresztül bemutatva amiben egy ember gépiesebb mint a gépek akiket üldöz. A látvány, a tartalom, a hangulat és az audiovizuális részletesség mozgóképes szobra.

    (A kedvenc filmem)

  12. Annak idején azt mondták, a film megelőzte a korát, ezért nem tud vele mit kezdeni a közönség. Az eredeti theatrical cut messze állt Scott elképzeléseitől, de a Warnernél úgy gondolták első nekifutásra ennyi is elég. Évekig fejtegették az apró momentumok jelentését a rajongók (pl: origami egyszarvú, stb…), sok mindenre ma sincs egyértelmű válasz. Élő példa: csak egy szösszenetnyit szóba kerül, és máris parázs vitát vált ki még ma is, bármilyen random közösségben és szerintem ezzel az alkotók elérték a céljukat.

    Újra kell néznem.

    …ha már szóba került.

    De, hogy ki lehetett az a ráérős pihent agyú, aki megalkotta a fenti SNES (vagy NES, tökmindegy, nekem egyik se mond semmit) mókát…?

  13. volt ebből egy játék is, egyszer leszedtem, csak aztán nem ültem neki, ilyen nyomozgatós kaland stílusban még pc-re

    lángoló csatahajókat kell oltani benne

  14. Én meg az ilyen vitákban azt bírom, amikor előkerül az “akkor még Hollywoodban tudtak filmeket csinálni” megjegyzések. Ezt úgy mondják egyesek, mintha akkoriban évente 5 olyan klasszikust csináltak volna, mint a Blade Runner, pedig azt a filmet akkoriban nem hypeolták annyira, mint most.
    Szerintem most is vannak nagy filmek csak 1., még nem ismerték fel őket, 2., a rövid idő távlatából azt hiszik, hogy ritkábban készülnek (bár valószínűleg tényleg ritkábban vannak nagy filmek, csak nem annyira, mint egyesek hiszik).
    Kíváncsi vagyok, hogy például pár év múlva mit fognak gondolni a Felhőatlaszról.

  15. peterlarge persze, most is jobbnál jobb filmek készülnek, tömve van velük a mozi, ugyan nézz már körbe !

  16. Kíváncsi vagyok, hogy melyik mondatom keltette azt a benyomást, hogy szerintem manapság sok jó filmet játszanak…

  17. mondjuk az egész kommented erről szólt, de akkor mondj ellent magadnak

    a Felhőatlaszról én azt mondanám, hogy közepes és kicsit sok benne a transzvesztita

  18. Na most az van, hogy nekem PKD túlságosan agyament. A Blade Runner baromi látványos, és ezt mai szemmel is beismerem. De A Scanner Darklyhoz, A Total Recallhoz és az Adjustment Bureauhoz hasonlóan a filmes adaptációk mondanivalóját nem értem. Lehet könyvben más lenne, nem olvastam, de mind nagy csalódás volt számomra. Az egyetlen számomra értékelhető filmes adaptáció a Különvélemény.

    A Blade Runner vs. 2001 Space Odyssey vitához meg annyit, hogy az űrodüsszeia legvégén bemutatott 20 perces LSD trippet leszámítva sokkal jobban lekötött és jobban megmozgatott mint a BR. És atyám, annak is milyen látványvilága volt 1968-ban!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.