Zero Theorem-poszter, meg a Comic Conon adott előzetese

Terry Gilliam filmjéről van szó, amiben Christoph Waltz a főszereplő. Egy programozóról szól, aki az élet létezés értelmét keresi, csak épp nem 42 humorista módon. Gilliam ezt nyilatkozta a Zero Theoremről:

When I made Brazil in 1984, I was trying to paint a picture of the world I thought we were living in then. The Zero Theorem is a glimpse of the world I think we are living in now. Pat Rushin’s script intrigued me with the many existential ideas he had incorporated into his funny, philosophic, and touching tale. For example: What gives meaning to our lives, brings us happiness? Can we ever be alone in our increasingly connected and constricted world? Is that world under control or simply chaotic? We’ve tried to make a film that is honest, funny, beautiful, and surprising; a simple film about a complex modern man waiting for a call to give meaning to his life; about inescapable relationships and the longing for love, full of quirky characters and sparkling performances; raising questions without offering obvious answers. Hopefully, it’s unlike any film you have seen recently; no zombies, no caped crusaders or alien spacecraft. Actually, I might have lied about that last item. Having not worked with a budget this small for several decades, I was forced to work fast and instinctively, pressured only by time and money. We relied on the freedom to spin on a dime, to make outrageous creative leaps. The results surprised even me. I’m proud to have been part of The Zero Theorem.

Itt van egy kezdetleges trailer, ez még nem a mozikba szánt reklám, inkább a filmet árulták vele.

És a friss poszter:

17 hozzászólás a “Zero Theorem-poszter, meg a Comic Conon adott előzetese” bejegyzéshez

 1. Kicsit OFF: DE köszönöm Quentin Tarantino hogy felfedezted nekünk Christoph Waltz-ot. Zseniális ez az ember mindenben amiben a Brigantyk óta láttam (na jó talán a Zöld Darázsban nem annyira).

  Mellesleg a film is nagyon érdekesnek tűnik, Gilliam is kedvenc úgyhogy ezt most duplán, triplán várom!

 2. Velencében lesz a premierje, alig két hét múlva, kíváncsian várom, hogy mi lesz az eredmény. Bár az eddigi infók bíztatóak.

 3. Jó lesz ez.A Dr Parnassus is egy remekmű számomra és még említhetnék jó párat.

 4. nkevin

  Ámen! Minden így igaz, ahogy leírtad. Gilliam és Waltz számomra két külön világ, de alig várom, hogy azt mondjam, tévedtem. Nem tudom, hogy ez kijön-e a magyar mozikba, de nagyon remélem. Ott a helyem!

 5. gyúrjuk össze a Brazilt a 12 majmot és fűszerezzük meg egy kis Dr.Parnasszussal – lássuk mi sül ki belőle.

 6. ha valaki felnőtt korában azon gondolkozik, hogy mi az élet értelme, akkor elég súlyos problémái lehetnek

  de szurkolok nagyon, hisz a világ egyik legjobb rendezőjéről van szó

 7. PudingJuli

  lol hogyhogy? miért nem felnőtthöz méltó az élet értelmén gondolkodni? vagy te már tudod mi az? léééégyszi oszd meg velünk is !!!

  amúgy meg már jön is a premier? tök jó, azt hittem még bőven odébb van! jee

 8. clegane : igen tudom, és szerintem az emberek nagyja tudja, az élet értelme, hogy boldog legyél, és értelmes célokat találj, és ezekért megküzdj, ezt önmagad nevelésével és tudatos gondolkozással érheted el, nem töprengéssel és üldögéléssel

 9. PudingJuli:

  jó lehet hogy ez, na de és ha nem? ki mondta ezt neked, a Télapó?
  és ha arra lett teremtve az ember hogy fél lábon ugráljon naponta fél órán keresztül, csak erre még soha senki nem jött rá, mert azt hitte mindenki hogy a boldogság hajkurászása a cél?

  na de komolyra fordítva a szót, például nagyon sok keresztény van a világon, aki szerint a boldogság az majd a mennyek országában lesz, addig meg az élet egy rakás kihívás (bizony sajnos sok nyomorgó embernek még akkor is, ha nem keres önmagának külön kihívásokat, mert kap eleget az élettől) amit úgy kell átvészelni hogy ne jussál pokolra közben.

  nyilván leginkább olyankor mereng az ember az élet értelmén, amikor amúgy annyira nem érzi hogy jól megy a szekere (örülök hogy a tied jól megy, mert nem látod szükségét ezen gondolkodni). pl mint a trailer alapján főhősünk, be van zárva egy szürke életbe, kidolgozza a belét hogy legyen valami pénze, kilátástalan a környezete, nyilván felmerül benne a kérdés, hogy egyáltalán mi a fasznak szopatja magát ezzel nap mint nap.
  menjél oda hozzá ilyen lekezelően hogy “súlyos problémáid lehetnek ha ezen gondolkozol”, és hát azt fogja mondani, hogy igen, azok vannak, bazmeg.

 10. clegane ha negatív vagy attól nem lesz jobb az életed, most előhúztad ezt az anyagi kártyát, pedig semmit se tudsz rólam, pedig előbb még filozófiai magasságokban repültél

  az élet értelme nem a pénz, de nyilván kell hozzá, és ha elvileg sikeres vagy és normálisan dolgozol akkor akad is belőle

  bár én kifejezetten nem szeretem az indiai filozófiákat, az anyagi jólétet még ott is az élet szerves részének tekintik, és az emberi élet fontos mércéjének

  ne hidd azt, hogy aki szegény az a jó ember, aki gazdag az meg a gonosz, mint a népmesékben

  az élet érzelméhez közelebb kerülsz ha pozitívan és építő jelleggel gondolkozol, mert pl én előbb is megpróbáltam neked választ adni, erre egyből védekezési mechanizmusba mentél át, de de ettől nem leszel boldogabb

  az élet értelme, hogy kiírtsd magadból a negatív gondolkodást, és saját magad ura legyél

 11. PudingJuli te túl sok koejjót olvastál és túl kevés klasszikus filozófust, az a te bajod.

 12. PudingJuli: “boldog legyél, és értelmes célokat találj, és ezekért megküzdj” Nem gondolkodtál rajta sokat. Ennyi? Foglald le magad, majd ha vége halj meg? Sokasodj? Aztán jön a következő generáció és a következő? Mint valami élősködő? Ezért van az ember a földön? Célokat találjon magának amikért küzdhet? (Na jól van off off).

 13. ok Atis az élet értelme az, hogy kötekedj, igazad van:) nem az hogy megvalósítsd a céljaidat és értelmesen élj

  ciegane ha te filozófia könyvekben keresed a választ az életre, akkor a lehető legrosszabb úton jársz, coelho az egyik legeslegroszabb író a világon, de a klasszikus filozófiákat is tűzre kéne vetni, semmi közük az élethez

  egyszerűen légy boldog, és ezt ne a külvilágban keresd, hanem a saját fejedben

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.