Podcast: Nyilvános vetítés 203: Odafenn minden jobb

Ezúttal a nyár lehetséges megmentője került szóba… Na meg pár apróság.

Premierek: Túl a csillogáson, Családi üzelmek, Kick-Ass 2
Trailerek: Blue Caprice, Parkland
Egyebek: Ben Hur újra, Bruce Willis kiégett az akciófilmekből, EX3: Bruce out, Ford & Gibson & Banderas in, Rambo TV, Diablo III: Reaper of Souls
Megtekintve: Elysium

Letöltés, shownotes, RSS

11 hozzászólás a “Podcast: Nyilvános vetítés 203: Odafenn minden jobb” bejegyzéshez

 1. Én letorrenteztem a “Túl a csillogáson”-t a napokban (vállalom) és csak ajánlani tudom.

  Azért HBO film, mert Soderbergh szerint mindegyik stúdió “túl melegnek” találta a témát, senki nem merte moziban forgalmazni – szvsz kár érte.

  Kb. a kétharmadánál esett le, hogy életrajzi film, soha nem hallottam előtte Liberace-ről. Érdemes mindenképpen utánaolvasni előtte.

 2. Jó volt az adás, de légyszi valahogy oldjátok meg, hogy ne vágjatok egymás szavába, mert nagyon zavaró volt az Elysiumnál mikor mindhárman egyszerre mondjátok. :)

 3. osztozom az apátiában – túl magasan a léc, Elysium csalódás, maximálisan egyetértek. Exoskeleton meg többet érdemel – egy rendes WH40K múvi.
  a mátrix 2 IS botrányos volt – sajnos.
  Blue caprice – érdekes kísérlet, “igaz történet” kétélű fegyver, kérdés mennyire mernek majd belemenni a mélységekbe.
  Parkland – abszolut érdektelen
  EX3 – már sok, inkább akkor már minisorozat legyen vagy straight to DVD
  Pain & Gain – kihagyott ziccer, 10/5 max

 4. Néha az az érzésem, hogy humanon kivül a többiek csak azért járnak moziba, hogy beleköthessenek mindenbe. Nem azon kell filózni, hogy hogyan müködik az exoskeleton, hanem hogy összességében szórakoztató-e a film. Ha igy álltok hozzá, akkor nagyon kevés film fog tetszeni nektek. Azzal sem értek egyet, hogy idén kevés szórakoztató film volt a mozikban. Inkább arról van szó, hogy ti vagytok már túl kritikusok a filmekkel. Idén azért csak volt már egy Iron Man 3, Star Trek 2, Man of Steel, Pacific Rim, Wolverine, Oblivion, World War Z, Fast Furious 6, Now you see mee, Olympus has fallen stb. Na ne mondja már senki sem, hogy ezeken nem lehetett szórakozni. Végülis erről szól a mozi. Nem Spring Breakers féle müvész agymenéseket kell nagyvásznon nézni.
  Akos: Attól még talán megnézhetnéd a filmet, hogy másnak nem tetszett.

 5. Human: Én aztán nem vagyok híve az újrafeldolgozásoknak, de ha valamit, akkor szerintem a Ben Hurt simán újra lehetne, kellene forgatni. Nem is értem “érveidet” hiszen az ’59-es “klasszikus” Ben Hur is már egy remake, ami ’25-ben készült film újrája, ami meg egy 1907-es némafilm újraforgatása.
  Pont itt lenne az ideje egy új Ben Hurnek, ami a mai generációknak is nézhető lenne, mert akármilyen klasszikus is a film, egy tízen/huszonévesnek már baromi unalmas. Human, pont te szoktál siránkozni a hosszú, háromórás filmeknél (pl. Hobbit), hogy minek a sok sallang, miért nem vágják feszesebbre… hát ha valami, akkor a Ben Hur megérett egy alapos újravágásra, feszesebb mai tempóra, mert valljuk be, sok benne mai szemmel az “üresjárat”, így simán beleférne egy 120-130 perces műsoridőbe, és még mindig nem vesztené el a lényegét. Mindezekhez, persze feltételezve, hogy értő kézzel nyúlnak hozzá!

 6. Belehallgattam újra, igazad van, bocs! Nem te, és nem is a Béla, hanem Wayne volt az, aki leginkább kikadt rajta, úgyhogy akkor a fenti neki szól! :) Bár mindhárman értetlenkedetettek rajta…

 7. de igazából ha maradandó egy remake, akkor utána megint remakelni sem olyan érdemes. Mármint a Thing is remake, de utána azt remakelni már nincs értelme (bár megpróbálták prequel álcában:).

 8. Human: Neked, meg nekem lehet, hogy maradandó, és persze klasszikus, de ültess le elé egy tízenöt-húsz éves fiatalt, és halálra fogja unni magát a hosszú snitteken, lassú történetvezetésen, és idejétmúlt színészi játékon/manírokon. Nekik lehetne egy újabb Ben Hurt forgatni, újra “eladni” a film mondanivalóját egy friss generációnak. (Sokkal kevésbé értek pl. egy Múmia remake-et amikor az mai napig megállja a helyét a fentiekben…)

 9. nem értem mit nem lehet érteni azon, hogy mi szüksége volt erre a vázra a főhősnek? nem azért, hogy király bossfightot rendezzenek a két vázas forma között. elmondják világosan, hogy hulla gyenge a sugárzás miatt, és csak ennek a segítségével tud úgy “mozogni”, van annyi ereje, hogy végrehajtsa a küldetését.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.