És akkor a Fifty Shades of Grey főszereplői

Ma futott be, hogy a soft S/M regény filmváltozatában Dakota Johnson (Ben & Kate sorozat:) lesz a női főszereplő, a bugyiját pedig az idős Charlie Hunnam (Pacific Rim, Sons of Anarchy, The Dark Knight) nedvesíti be.

30 hozzászólás a “És akkor a Fifty Shades of Grey főszereplői” bejegyzéshez

 1. Na azért ne essünk túlzásokba ha lehet. :D
  Nem minden könyv adaptáció Alkonyat copy. Hál Isten.
  Nem ismerem a könyvet de azt tudom hogy semmi köze az Alkonyathoz. Egyébként ha ez a pasi lesz a főszereplő akkor eléggé melléfogtak mert nagyon nem illik rá a szerep külsőre.

 2. egy szóval sem mondtam, hogy alkonyat copy, a lényeg az volt hogy ez is csak egy újabb őrületet fog elindítani a szebbik nem körében.

 3. DarkEagle, Atysh

  A könyv szó szerint egy rajongó által írt történet az Alkonyat sorozathoz, csak amikor rájött, hogy ebből pénzt lehetne szerezni, átírta a neveket benne. Komolyan mondom, ezt nem tudnám kitalálni.

  Itt egy összehasonlítás: http://dearauthor.com/features/industry-news/master-of-the-universe-versus-fifty-shades-by-e-l-james-comparison/
  Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Fifty_Shades_of_Grey#Background

  Ebből is látszik, hogy, bár a kiadó véleménye szerint ez egy teljesen különálló “mű”, valójában a két írás 89%-ban megegyezik.

  És ebből csinálnak filmet…

 4. Nem vagyok a téma nagy szakértője, de ez a könyv eredetileg egy tvájlájt-fanfictionnek indult, szóval valami köze még is van. :D

  (Ha még se így lenne, akkor ne kövezzetek meg, csak hallottam többfelől meg a nagyon megbízható wikipedia is azt írja, meg még pár oldal.)

 5. Azt is írják, hogy az Amazon UK többet adott el a könyvből, mint a teljes Harry Potter sorozatból. :O Most már nekem is írnom kell vmi bugyiba csurrantós lávsztorit.

 6. Amilyen durva dolgok történnek benne, (legalábbis a lány ismerőseim ezt mondták), kizárt h ne egy hollywood-i finomított cukrot kapjunk.

  Ezt Lars von Trier-nek vagy Lynch-nek kellett volna rendeznie, hogy hű adaptáció szülessen.

 7. Remélem, hogy a holy shit a szinkronban is “szentséges basszantyú” lesz, mint a könyvben. Hangosan és jól artikuláltan kimondva!

 8. cattaneo: És most jöhetnek a Tótisz-mémek. Na jó, halottról vagy jót, vagy semmit.
  Amúgy nem inkább holy fuck volt az a könyvben?

 9. Na ez az a könyv, amit kb. 100 oldal után a falhoz vágtam.
  Úgy tessék elképzelni az alapkoncepciót, vagy van egy nagyon buta (sikertelenül próbálják értelmiségnek beállítani), szűz csaj, aki felizgul egy érzelmileg halott, de állati jóképű és nagyon gazdag fasziba, aki arra izgul, hogy bántalmazza a nőket.
  A legborzasztóbb, hogy a szerző egy kicsit sem próbálkozik azzal, hogy komolyabb indokot adjon arra, hogy valami érzelmi alapja legyen a dolognak, az első pár fejezetben csak vacillál a lányka, hogy “na hát egy paraszt, de azért mégis csak meg kéne magam b***atni vele”. Ezen részen hamar túlesik a könyv, gyorsan jön egy szexjelenet és ott olyan, mint amikor lelassítanak egy filmet: a szexuális aktusok NAGYON részletesen vannak leírva és egy kicsit sem finomkodik, kurva alpári. Szerintem ezt a könyvet úgy írta a szerző, hogy maszturbálás közben leírta, amit gondol és közben nagyon erőlködött, hogy minél több szinonimát találjon az orgazmusra. Aztán megint begyorsul, halál unalmas és fantáziáltan filler-ek, majd megint részletes szexjelenet, ott untam meg.
  Nem véletlen, hogy aki olvasta, az nem a karakterekről, hanem arról beszél hogy “de durva, amikor x meg y jelenetben szexelnek”.
  Ennél sekélyesebb, unalmasabb és felháborítóan szenzáció hajhászabb dolgot rég tapasztaltam, gyakorlatilag teljesen úgy funkcionál, mint a pornó.
  Filmen legfeljebb pár nagyon jó színésszel és egy fasza rendezővel lehetne pár jó fűtött jelenetet csinálni, de a történet sekélyessége miatt az is legfeljebb pornó lenne.

 10. Az én nő ismerőseimtől (nem lány, nő) pont az ellenkezőjét hallottam, mármint hogy semmi durva illetve megbotránkoztató nincs benne csak halál unalmas könyv. Kislánypornó.

  Azt bírom mikor jönnek ilyen fura manusok és még a sz#rt is megpróbálják védeni, hogy az nem büdös.

 11. Na, itt aztán lehet Alkonyat párhuzamokat vonni, mert ugye előttem is írták már, hogy ez a Szürke 50 Izé eredetileg egy alkonyat-fanfiction volt, aztán kicsit átírták és piacra dobták az évszázad legjobb reklámkampányával.

  A könyv, mint mű értékelhetetlen, még a szexjelenetek is unalmasak, a szereplők mélysége egy pocsolyát se köröz le.

  A színészeket ismerem, Dakota Johnson-t szeretem is (most abba nem megyek bele, hogy ha a Ben&Kate nem kap kaszát, akkor ebbe az Izében se lenne benne…) csak pár másik fórumon néztem szét, és tényleg az a legnagyobb problémája mindenkinek, hogy szőke a haja? A Greyes kommenteket el se olvastam.

 12. Őszintén reméltem, hogy ennek a f*snak valami csoda folytán mégsem lesz filmváltozata, de hát ez van, örülhetek annak, hogy nem Emma Watson karrierjének lesz a mélypontja (úgy tudom, róla is szó volt), őt valahogy sajnáltam volna.

  A könyvről meg annyit, hogy nő létemre sírva röhögtem annak a két érzelmi nyomoréknak a szerencsétlenkedésein és totál egyetértek Peterlarge kommentjével. Max pornóként lehet rá tekinteni, de még abból is a szarabbul megírt fajta.

 13. Degáz. sosem gondoltam h ebből tényleg lesz valakinek pofája (és pénze) h filmet forgasson. A rendezőt és a színészeket is csak sajnálni tudom, mert szerintem ha komoly vagy legalábbis rendes filmes karrierről álmodtak akkor most ezt nagyon csúnyán bukták. Arra leszek kíváncsi hogy milyen besorolású lesz a film, mert ha ragaszkodnak a könyvhöz akkor pg-16 édes kevés.
  Borzasztó, hogy ilyen könyvek a bestsellerek…meg már az a gáz h 12 éves kiscsajok is olvassák.
  Emma watson maga cáfolta egy interjúban h ő soha semmiképen nem fog a filmváltozatban szerepelni. Most pont nem tudom h milyen interjú volt, de talán a perks of… megjelenése kapcsán. Érdemes rákeresni mert marha vicces a reakciója amikor feldobja neki a a csaj a kérdést :)

 14. verogirl: rákerestem, de csak a twitter megjegyzését találtam ezzel kapcsolatban, bár az is vicces XD

 15. Bízvást kijelenthetem, hogy ez az év legsokkoló híre számomra. Igazság szerint órák óta nem tértem magamhoz (igen, csak ma olvastam).

  A Ben and Kate-et nem néztem, tehát a hölgyről nem tudok nyilatkozni, de Charlie Hunnam számomra mindig rendkívül szimpatikus, tehetséges és érzésem szerint feltörekvő színész volt, most viszont egyszerűen szavakat sem találok és elképzelésem sincs, hogy vállalhatta el ennek a – ki merem jelenteni – irodalmi szennynek a főszerepét. Ja, és az nem válasz, hogy “van az a pénz”.

  Én is eljutottam egészen 100 oldalig az alapul fekvő ‘műben”, és ott éreztem azt, hogy ez egyszerűen olvashatatlan kultúrális környezetszennyezés. Sőt én egyenesen úgy gondolom, hogy a Tótisz-féle fordítás még dobott is a dolgon, mert azon legalább tudtam röhögni (amennyit a vonatkozó blogokon olvastam róluk), míg az angol eredeti szimplán okádék. Én még azokkal sem értek egyet, akik szerint egy tehetséges rendezővel, jó forgatókönyvvel és jó színészekkel valamit ki lehet hozni ebből, mert sz*rból nem lehet várat építeni. Egy olyan “könyvből”, ami két érzelmi analfabétáról szól, akik annyi személyes mélységgel rendelkeznek, hogy a pasi baromi szép és qrva gazdag, csak épp perverz kicsit, a csaj meg szimplán irritálóan sötét, de szeretne dugni a szép és gazdaggal, még ha az perverz is, szerintem vajmi kevés eséllyel lesz maradandó filmművészeti alkotás. Pornó még lehetne, de ahhoz elég lett volna Kovinak kasztingolni pár tehetségesebb felnőttfilmest, habár gondolom azt meg ő utasította volna vissza, mert tényleg siralmasan röhejes a “pornó” része is a dolognak.

  Ehhh, bocsi, hogy ilyen hosszú lett, de tényleg letettem a hajam ettől a hírtől.

  Ja, és napocskin +1.

 16. egyáltalán minek ilyen könyvet megfilmesíteni….nevetséges…az egész csak a dugásról szól, pornót meg ha akar nézni az ember akkor néz a neten, Peterlarge amúgy nagyon egyetértek veled :D

 17. Ahogy Peterlarge leirta, kb tényleg az a könyv. Én az első szexig jutottam el és letettem, de addig is egy csomó oldalt átugrottam. Mintha egy 16 éves gimis kanos kislány írta volna aki bele van zúgva a fiatal tanárjába. Borzalmas egy könyv. Szerintem a csajok 2 dolog miatt szeretik:
  – Szinte semmi konkrét nincs leírva, hogy a főszereplő kicsoda, micsoda és miért is teszi azt amit tesz, ezért úgy járhat a fantáziája valakinek, hogy Voldemortot is és Hermionét is bele lehetne tenni a szerepbe. Szóval minden csaj azt képzelhet el szereplőnek akit csak akar, legyen az saját maga mint lány és a szomszéd srác.
  – Annyi tabu szex van benne ami egy pasinak tök alap, mert alap, de csajoknak meg tök új, mert nem mertek eddig pornót nézni vagy hasonló. Emiatt tetszik nekik.

  De a könyv pocsék.

 18. Olvasom a kommenteket,és le vagyok rőkőnyödve,hogy egyes embereket ennyire felidegesít egy könyv. Miért fáj az nektek,hogy film lesz belőle?! Ez az életetekben a legnagyobb probléma? Azért kíváncsi lennék,hogy közületek hányan fogják ‘titokban’ végig nézni a filmet! ;-) További szép napot!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.