R.I.P.D.

Rest in peace department.
Rest in peace.

Reynolds a RIPD-ben

Valaki szólhatott volna a RIPD írójának, rendezőjének, hogy ha a Men in Black-et akarjuk látni, akkor elővesszük a DVD-t inkább, nem kell ennyire lemásolni, csak épp halottakat üldöző halott zsarukkal megcsinálva. Nem is az a legrosszabb, hogy lemásolták, de basszus, bármit amit nem tudtak megmagyarázni az “az univerzum így akarja” érvet kapta. Csak lazán.

A történet annyi lenne, hogy van ez a zsaru, aki társával együtt zsebrevág nagyobb mennyiségű aranyat. Aztán feltámad a lelkiismerete, vagyis látja az asszony szemében a szomorúságot, így inkább le akarja adni bizonyítéknak a cuccot. A társa ezt nem hagyja, lelövi a francba inkább. És itt kezdődik a film, hiszen főhősünk nem a túlvilágra jut, hanem a Rest In Peace Departman-ba veszik be, hogy szökött “dead-o”-kat kapjon el nekik. Aztán jön a nagy ügy, ami másodpercre kitalálható.

Igazából az egyszerű történettel még ki lehetne békülni, ha a főszereplő Ryan Reynolds és Jeff “The Dude” Bridges között működne a buddy-cop rutin. Az a hülyülés feldobná az egészet. Azt nem mondtam, de a halott ügyosztályon természetesen a veterán mellé teszik az újoncot, így van közöttük némi súrlódás, de inkább az agresszivitás érződik közöttük, nem pedig a játékos összerázódás. Mondjuk ennek a nem működésében az is közrejátszhatott, hogy a Dude teljesen elszállt a szereppel, mondjuk miért is akarta volna normálisan csinálni.

Vajon a forgatás közben rájöttek a színészek, hogy itt valami szar születik?

A CGI-t mindenképp ki akartam még emelni, mivel úgy tűnik, hogy nem csak a forgatókönyvet ihlette az MiB, de még azon film első részének a technikai szintjét is meg akarták idézni. Avagy a CGI dead-o-k katasztrofálisan néznek ki, és mindenkin rögtön látszik, hogy most váltottak CGI-ra a nagyobb lélegzetvételű, fizikát meghazudtoló akrobatikánál.

Nem tudom elhinni, hogy valaki ennél a filmnél sikert feltételezett. Pedig papíron jól hangzik a casting és az “olyan lesz, mint a MiB, de mégis más”, aztán gondolom jött a pánik, amint meglátták a kész jelenetek egyikét, és elkezdődött a pénzmentés. (olyan 160 millióba került nekik, a film most tart 64-nél világszinten.)

human
írta
2013. 09. 02. 17:37
megjelenés
20
hozzászolás


20 hozzászólás a “R.I.P.D.” bejegyzéshez

 1. Nem voltak különösebben komoly elvárásaim, mégis sokkolóan szarnak találtam. A kKétharmadánál kiszálltam, és azon gondolkoztam, miért csak ott.
  Talán Mary-Louise Parker volt még a legjobb benne, hozzá még illett is egy picit a szerepe.

 2. Nálam mindenképen a nyár(az év) egyik nagy csalódása volt ez a film. A trailerek alapján valami vicces (szellemes haha!) boddycop-filmet vártam, erre egy klisés, minden ötlettől és eredetiségtől mentes szart kaptam. A felétől már a mozi kijáratát lestem… 4/10

 3. Hála égnek nem moziban láttam, mert az előzetes vélemények és trailerek alapján sejthető volt mekkora szar lesz… hát bejött.

  (Egyébként megfigyeltem, hogy a 100 perc alatti filmek 99%-a bűn rossz jópár éve)

 4. Már a trélerek olyan szinten szarok voltak, hogy eszembe sem jutott volna a mozi. Érdekes, hogy az “olyan, mint a MiB” az nálam negatívum – és mivel pont ezt sugallták az előzetesek, nem volt pofáraesés. Így viszont lehet az itthoni, őszi napos blurayrip is kimarad…

 5. Hát sajnálom… Vagy várj! NEM IS! :D Idióta filmnek tűnt, pont MIB koppintásnak. Meg is érdemli.

 6. (Elkezdtem nézni… de én már tökik vagyok az ilyen kezdésekkel. Első perc után ki is nyomtam. Minek kellett így indítani? Felesleges, értelmetlen, idegesítő volt.)

 7. bár általában mindent moziban nézek, erről lemaradtam

  aztán kétszer belevágtam , és mindkét alkalommal azt vettem észre, hogy 5 perc után másra figyelek, és az sem érdekel amit a filmben mondanak vagy épp történik

  szóval elég gázos

 8. A trailerről sikított, hogy ezt el kell kerülni messzire…
  De sokan mégis bedőltek ha már 64 millát összekapart.

 9. Én sajnálom, hogy szar. Főképp Reynolds miatt. Egyrészt bírom a buráját, másrészt meg így, hogy nem hoznak a filmjei pénzt (főleg a lámpás után) még kevesebb az esély rá, hogy valaha elkészül a Deadpool film :((((

 10. Hát nemtudom….de egy könnyed, kapcsoldkiazagyad film.Nekem bejött.

  MIB koppintás…hát nemtom,WIll SMiths fejét már unom…meg az egész MIBet!

  Miért,mi a baj a kezdéssel?

 11. Tomika itt az a baj, hogy már annyira ki kell kapcsolni az agyad, hogy tényleg csak jégkása marad belőle

 12. reynoldsért én is aggódok kicsit, nagyon jól állna neki a deadpool szerep. hannibal kingként is ő volt a legjobb a penge3-ban.
  nem értem mit töketlenkednek ennyit vele (mármint a deadpool filmmel) ennek a költségvetéséből simán meglehetett volna alkotni, minusz jeff bácsi gázsija.

 13. SPOILERES ha valaki meg akarja ezek után tekinteni…

  Amikor a végén Kevin Bacon (atyám mit keresett itt) belenéz azzal a fejjel a stukkerbe, csak akkor jöttem rá hogy ezt kb. 8 éves fejjel talán még élvezném is.
  Beteg szar volt, borzasztó CGI (dagadt faszi üldözés, na neki az arcai, mint egy TomésJerry), jo szinészek semit játszva.
  Dude-nak meg fel kellett ujitani a nappalit, szerintem ő nem csak a szerepében volt ilyen antipatikus farok hanem az egész stábbal.

 14. ez tipikusan annak a példája amikor a filmstudió gátlástalanúl totál hülyének nézik az embereket. kb 10 éve volt mib, lement egy új generáció nekik új lesz a ctrl c ctrl v

 15. Ha egy film szar mindig elaszom rajta, minden esetben. Ezt kikapcsoltam a negyedénél született egy sokkal negatívabb kategória.

 16. Csak most vettem rá magam, hogy megnézzem, mely részben az itt olvasott negatív kritikáknak köszönhető. Lehet szapulni a filmet, hogy fantáziátlan, hogy a M.I.B. már megcsinálta, mint a “The Simpsons already did it!”, de igazából azon kívül, hogy kiszámítható volt a film más hibája nagyon nem volt. Ja de. Az tényleg igaz, hogy a két karakterben sokkal többnek kellett volna lennie, hiszen a színészek jók, csak nem írtak nekik normális jeleneteket. Egyikért sem lehetett aggódni, mert hát halottak… Az öreg legnagyobb baja a hiénás emlékkép volt… A srácot sem kellett félteni, max a nőjét. Itt igazából a forgatókönyvben (történetben) volt a baki. Mint a színészekben, mint az effektekben megállná a helyét a film, kár, hogy mégis sikerült elcseszni. Csak a színészeket sajnálom… :S

 17. Hát nemtom, nekem a kiszámítható történet annyira nem is volt baj, bár minden baromi távolról látszott – pedig én aztán tényleg nem agyalok filmek közben -, én inkább a CGI-t húznám le, ami szerintem bűnronda volt, pedig nem is HD-ben néztem… lehet hogy a MIB is ilyen volt bő lassan 15 éve, de akkor gyerekfejjel ez nem tűnt fel, és ma újranézve sem azt szúrom ki, hogy “néddmá, hogy néz ki az a bogár”, bár ebben biztosan van némi elfogultság is. Összességében azonban egynek mégis elment, bár hogy nem fogom újranézni, az tuti…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.