A Gravity-t látni kell és kész

Már ment fesztiválon, és úgy tűnik, hogy egymagában elcipelni a sci-fi éve címkét, annyira jó kritikákat kap. Kiadtak hozzá még egy trailert, de aki jót akar, az nem nézi már meg. Egy kicsit elhalványultak az eddigi képkockák már nekem, így nem akarom felfrissíteni. IDE VELE! Aki viszont nem így van ezzel, az nézze meg a tovább mögött a friss előzetest.

human
írta
2013. 09. 05. 04:15
megjelenés
20
hozzászolás


20 hozzászólás a “A Gravity-t látni kell és kész” bejegyzéshez

 1. ez az 5 perc fasza, de mi lesz a fölm többi részével? egy óra 55 perc unalom, 5 perc látványosság?

 2. nagyon várós, nagyon.

  az első mondatot viszont nem értem, bár sejtem, mit akart közölni human.

 3. Hm… nagyon rágyúrtak az előzetesben balesetre, kb. mint egy űrbeli Cobra-11 úgy törik meg pörög forog minden. Picit talán túlzásnak érzem, kicsit nehezen hiszem, hogy az űrben ekkora zúzda alakulna ki, de nem vagyok fizikus meg asztronauta. Amúgy megérzésre lehet a trailer cselesen játszik a film kronológiájával és a végét láttuk az elején… de majd kiderül.

 4. “Akkora már a hype a film körül, tartok tőle h csalódás lesz…”

  akkor ne ülj fel a vonatra.

  de tényleg, mi ebben a logika? hype-olnak eszméletlen jó filmeket és olyanokat, amik nem annyira jók. a nem hype viszont többségében a nem jóknak jár ki. ergó, ha van hype, jobb eséllyel lesz jó a film. de az biztos, hogy nem lesz rosszabb eséllyel jó. akkor meg minek félni?

 5. kemény: Ez a következtetés szvsz így nem igaz,mert a hypeot a film minősége is gerjeszti. Itt erről (is) van szó. Már látta pár kritikus és a legtöbb ujjong.:)

 6. kemény, qpak: a kritikusokkal én nem foglalkozom, a netes közösség az, ami már agyon hypeolta a filmet, és a gond az, hogy az ember így magas elvárásokkal ül be a mozira – már ha lesz feliratos változat, mert szinkronosan biztos nem kínlódom végig – amiből könnyen lehet csalódás. Röpködnek az olyan kifejezések, hogy “újraértelmezi, feltámasztja a sci-fit”, meg az “év filmje” stb…ezek a dolgok általában fordítva szoktak elsülni, legalábbis én úgy vettem észre. Ne legyen igazam…

 7. Megnéztem egyébként Cuarón imdb oldalát, mert bevallom töredelmesen nem ismertem a nevét. Hát nemtom, mi itt a nagy durranás?? A Children of Men-t láttam anno, emlékszem, hogy nem volt rossz, de mély nyomokat nem hagyott bennem…

 8. dm: Hát én az ember gyermekét, a agyeldobósnak ítéltem:) Egyik kedvenc filmem.Ha neked nem is azért azt te is érezhetted h durva hangulata van. Cuarón rendezte a 3. HP ami az egész széria (és még jó néhány klónjának) irányvonalát is meghatározta,a többség szerint is a legjobbja a sorozatnak.Ezt úgy tette h a 3. könyv hangulatát nem teljesen vette át(az elsővel ellentétben), szépen elvegyítette a saját víziójával,ez hozzátette azt a pluszt amiben az egyedüli a sorozatban,hogy van lelke a filmnek. A szép reményeket is ő rendezte és egy marha jó film. Én nem kifejezetten vagyok romantikus fajta,a fszket pedig addig ki nem állhattam, de ezért a filmért odavagyok meg vissza és az valami ha egy olyan erős rendező miatt túl tudom magam tenni rajtuk:D Az Anyádat is-t meg majd a Gravity után bepótolom:) De ami miatt én személy szerint imádom az az, hogy baromira erős (vagy inkább erősen) érzelemek közvetítésében. Annyira karakteres a rendezései h engem egytől egyig beszippantanak mint egy exdohányos a cigifüstöt:D Kis adalék h a filmjei gyönyörüen vannak fényképezve amit mindig nagggyon értékelek, a jó filmzene mellett de persze valaki mást keres a filmekben.:)

 9. qpak: bocs, de mint írtam, bennem a Children of Men nem hagyott mély nyomot. Az előbb betettem és végigpörgettem gyorsan, hogy hátha keverem vmivel, de nem…nem mondanám rossznak, de ilyen poszt apokaliptikus depizésből tizenkettő egy tucat.

  A HP filmeket muszájból láttam (bnő), és maradjunk annyiban, hogy nem tudtam megkülönböztetni egyik részt a másiktól – ennyire érdekelt. Számomra rémes mind – ettől még lehet, hogy valamelyik jó rendezés, de akkor sem tudom értékelni.

  Na, mindegy, kár a szócséplésért, majd megnézem magamnak ezt a Gravity-t, aztán meglátjuk. A téma és a műfaj jó, úgyhogy megpróbálok pozitívan állni hozzá :)

 10. Hát ha van egy tuti módszer arra hogy a Childrenből semmit se érts, az pont a végigpörgetés – az egész film a hosszú, lassú jelenetekből építkezik, még a leghevesebb akciók közben is pont ez teremti a feszültséget és nem az epilepsziásra vett vágás. De hát te tudod.

  Ami meg az űr és fizika viszonyát illeti, biztos hogy valamennyire alárendelték a művészi ambícióknak. De egy exkollégám dolgozott az effekteken, majd kifaggatom hogy mennyire csaltak.
  Ugye az biztos hogy nincs (akkora) gravitáció és nincs légellenállás, tehát ha egy tárgyat ellöksz, akkor az bizony jó darabig mozgásban marad. Plusz a súlytalanság, az nem egyenlő a _tömeg_ hiányával, tehát ha egy több tíz vagy száz tonnás szirszar megcsap valamit, a tetejébe jó nagy sebességgel, akkor abból nem sok marad. Márpedig odafent elég könnyű piszok nagy sebességgel mozogni…

 11. Nagyon várós nálam a Gravity, már az első hírektől, képkockáktól kezdve. Cuarón, Clooney és Bullock együtt, jöhet bármikor!

  Csak a kötekedés végett, :) nekem az Oblivion, ST2, WWZ, és Pacific Rimnek köszönhetően, nem kell megmenteni a sci-fi évét…

 12. vargatom ha az első kommentemet is olvastad volna…abban leírtam, hogy egyszer már végignéztem a filmet, most azért pörgettem végig, hogy biztos jó filmre emlékszem -e, mert régebben láttam, 2-3 éve asszem. Attól, hogy egy film hosszú, lassú jelenetekkel építi fel a feszültséget, még nem szükségszerűen jó.

 13. dm: Igazából úgyis az van h a “laikusoknak” egy vagy két film alapján kell h hirtelen belőjék a filmhez való hozzáállásukat a többiek meg már úgyis elvakultak:P

 14. Számomra a Children of Men hatalmas élmény volt. Zseniális a sok kis apróság, a haldoklót reikivel menteni akaró csaj, a ketrecbe zárt német menekült öregasszony, a sérült műalkotások… Nagy NIN fan is vagyok, és aki ismeri, tudja, hogy a Year Zero lemezt is az a film ihlette. Szerintem ez a Gravity is jó lesz, és a pozitív kritikák csak megerősítenek a hitemben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.