A Jurassic World felvetés (mégsem)

Ilyesmi videókat mutogattak a stúdiónak, hogy meggyőzzék őket a folytatásban levő potenciálról. Elvileg. Ez csak egy concept render, nem így fog kinézni a filmben, ha egyáltalán lesz hasonló benne, ez csak segíti a képzelet nélküli pénzes embereket a “világszintre emeljük a dinó témát” mondat megértésében.

update: előfordul, ez becsúszott, egy elvetett JP játék videója:

human
írta
2013. 09. 11. 19:32
megjelenés
22
hozzászolás


22 hozzászólás a “A Jurassic World felvetés (mégsem)” bejegyzéshez

 1. Abban rengeteg potenciál lenne ha az állatok elszabadulnak világszerte,viszont egy újabb szigetes expedíciónak jobban örülnék.

  A negyedik részben is újat kéne mutatni,de nehogy egy “raptorok a plázában” szintű filmmé silányítsák le.

  Ezek a félelmeim jöttek elő,de hát még sok idő van a premierig. :)

 2. Kár, hogy ekkora repülő dínók az életben nem léteztek…ha a filmet ilyen fiktív, torony nagyságú biogodzillákkal akarják eladni, egy ZS kategóriás szar lesz belőle, aminek a Jurassic Parkhoz, meg a dinoszauruszokhoz semmi köze…már a Lost World-ben ilyen igénytelen hatásvadász jelenetekkel akarták megvenni az embert, hogy a T-Rex lábujjai közé szorul az ipse. Ekkora dínók nem léteztek. Lehet szőrszálhasogatás, de engem rohadtul zavar ez, bár nem az volt a film legnagyobb hibája. ÉS nem vagyok őslénytan szakértő, csak gyerekként olvastam dinoszauruszos könyveket.

 3. Scorpion82 és a többiek: ezek nem dinók, hanem pteroszauruszok. Nagyon nem mindegy. És igen, léteztek ekkora fajok is.

 4. Scorpion82

  Nem tudom a videóban melyik fajta van, ránézésre talán egy pteroszaurusz, ami úgy tíz méteresre nőhetett meg a leletek szerint, de a Pteranodonból például 15-16 méteres szárnyfesztávolságúakat is találtak már. Az életmentő-toronyhoz viszonyítva ez nagyjából akkora lehet… Persze a hatás kedvéért el lehet kicsit túlozni, Spielberg is megnövelte a velociraptorokat, amik a valóságban úgy a mellkasáig értek volna az embereknek, és színes tollak fedték őket, de az úgy nem lett volna elég félelmetes. :)

 5. hehe, ez jó volt. jöhetne! egy modern világ, ahol nem a cápák vadásznak a szörfösökre, hanem ilyen bőrgyíkok. a vadonban meg nem grizzly, hanem T-Rex jár. nézném.

 6. A Quetzalcoatlus nevű pteroszaurusz szárnyfesztávolsága 15 méter is lehetett. Érdemes rákeresni. Ez volt a legnagyobb, még röpképes állat (legalábbis amit eddig megtaláltak).

 7. Engem az idegesít kicsit, hogy mai klímával nem igazán tudnának dínók élni, na de mindegy. Az viszont biztos, hogy elszaporodni nem tudnának, hogy bármiféle veszélyt jelentsenek az emberekre, max az 1-2 ilyen szörfös eset.

 8. engem az idegesít, hogy egy 5 éveseknek szóló dinoszauruszos filmmel kapcsolatban egyesek azon gondolkoznak, hogy ez hogy történne a valóságban…

 9. Látom nem mindenki fogta fel, hogy mit jelent a conpect render.

  Én várom a filmet, mert a régieket is szerettem.

 10. Nem kellene erőltetni. A 3. is már elég gyenge lett. A vége egy összecsapott fosmoslék lett. :D

 11. …a Velociraptorok anno azért voltak nagyobbak meg csupaszok, mert akkor még nem igazán sejtették, hogy a hálaadási pulykájuk ősei voltak, illetve a raptorok közül a Deinonychus volt ugyebár ekkora, de azt ki a fakkom mondja ki menekülés közben!? :D :D :D

 12. Trib: közkeletű tévedés, hogy a dinók trópusi klímában éltek csak! A kréta-korban sok faj, az akkori mérsékelt égövi klíma alatt élt, sőt voltak havas hideg környezetben élő dinók is, mivel többségük melegvérű volt, tudták szabályozni a testhőmérsékletét a környezettől függetlenül. Valamivel magasabb volt az átlaghőmérséklet és az oxigénszint is mint ma, de nem annyira, hogy ma ne élne meg a földön a dinoszauruszok többsége.

 13. Nos, szó ami szó…az én ismereteim szerint a Pteranodon volt a legnagyobb repülő dinoszaurusz, és az valóban nem volt ekkora… a Quetzalcoatlus-ról eddig nem hallottam, szóval jogos volt a helyesbítés.

  Ennek ellenére Spielberg valóban eltúlozta a méreteket, az első filmben a raptorokkal , meg a brachiosaurus-okkal is….
  A második filmben viszont a T-Rexekkel is túlzásba esett kicsit, nem beszélve a hegy nagyságú stegosaurusokkal az elején, amik aztán végképp nem voltak akkorák…
  A raptorok a harmadik részre új “design”-t kaptak, madárszerűbbek, és talán kisebbek, fürgébbek is lettek ami szerintem közelebb ál a modern paleontológusok elképzeléseihez…meg a Michael Crichton regényhez is.

  Én azért szeretem ilyen téren a pontosságot. Ezek a jószágok valóban léteztek, és a köztudatban elterjedt dolgokkal ellentétben kevés faj volt extra nagy méretű. Tehát ha már dínók, jó lenne az simeretek szerint legpontosabban ábrázolni őket.

 14. Inkább pl. pont az lenne a legnagyobb dobás, ha már kb. 3 ? szigeten vannak a lények, s elszabadulnának, terjeszkedni akarnának!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.