Itt a Harry Potter spinoff szerűség: Fantastic Beasts and Where to Find Them

Nyugi, J.K. Rowling lesz az író, viszont ezúttal ő szállítja a forgatókönyvet. Annyiban kapcsolódik a Harry Potterhez, hogy abban a világban játszódik, minden ugyanúgy működik, mármint varázslás meg hasonlók szempontjából.

A fő téma a Fantastic Beasts and Where to Find Them, vagyis írójának, Newt Scamandernek a kalandjai lesznek. 70 évvel játszódik majd a Potter szériában történtek előtt, ez jó sok cameot kizár, de azért pár ismert szereplő simán feltűnhet.

Az írónő ezt mondta:

Although it will be set in the worldwide community of witches and wizards where I was so happy for seventeen years, ‘Fantastic Beasts and Where to Find Them’ is neither a prequel nor a sequel to the Harry Potter series, but an extension of the wizarding world. The laws and customs of the hidden magical society will be familiar to anyone who has read the Harry Potter books or seen the films, but Newt’s story will start in New York, seventy years before Harry’s gets underway.

32 hozzászólás a “Itt a Harry Potter spinoff szerűség: Fantastic Beasts and Where to Find Them” bejegyzéshez

 1. Mar vartam, hogy mikor rukkolnak elo ujra a Potter univerzummal.. tul sok penzt tett le az alomgyar asztalara, hogy csak ugy abbahagyjak :)

 2. Olyan dollármilliókat hozott hogy nem hagyhatták enyniben ez egyértelmű volt. És ezek szerint volt az a pénz amiért az írónőt megvették :D
  Ráadásul a Host elbukott így nem is olyan meglepő.

  Am meg a filmeket sztem eléggé elkapkodták elég sok minden kimaradt maga az univerzumból, úgy hogy még potenciál is van benne!

 3. Dirk: A The Host Meyer, nem Rowling.

  Hááááát, nem tudom. Persze, maga a gondolat, hogy nézhetek valami újat a mugli-varázsló téren nagyon felcsigáz, klassz lenne, de ez a “mégegy bőr” szag, meg a “miért pont ezt?” kérdés miatt nagyon ráncolom a szemöldököm.

  1. Miért New York? Senki nem látott fantáziát egy ködös angol kisvárosban, vagy londonban…?

  2. Meg van a Legendás állatok és megfigyelésük, jókis könyv, de az írójánál száz másik jobb karakter eszembe jutott. Meg nem értem, ha a könyv keletkezéséről szólna a sorozat, az még jó is lenne, egy hóbortos varázsló mindenféle varázslénnyel összeakad utazásai során, közben könyvet ír éjszakánként, remek karaktereket lehetne felvonultatni drámával és a humorral egyaránt.

  3. James Potter diákévei szerintem a legjobb alapanyag lehetne, Tekergők, Lily, egy kis vérfarkas titok, piton, stb.

 4. yeeeyha:
  Szerintem a Tekergők-korabeli Roxfort túlságosan hasonló lenne a HP történetéhez, viszont nem lenne olyan erős történeti magja, mint Harry sztorijának. Számomra pont az tűnne rókabőrnek, mint a mágikus világ egy teljesen más szegletét megismerni, amelyről még a könyvekből sem tudtunk meg egetrengetően sokat.

  A történet meg csak New Yorkban kezdődne, én simán egy jó kis varázslós road-moviet képzelek, ami akár még nem-HP rajongókat is megfoghat.

 5. Ja, itt simán feltűnhet Dumbledore és Voldemort is. És persze, Hagrid, aki Voldi iskolatársa volt. De egyébként: PITONT a népnek! A rajongók kedvenc karaktere, ahogyan azt számos szavazás is bizonyította az utolsó rész kijövetele után. James Pottert ki nem állhatja a többség (nem is csodálom). Ha a tekergős-vonalból ki lehetne hagyni, az lenne a legkirályabb. :)) Épp olyan idegesítő karakter, mint a fiacskája.:))

  Egyébként, ha JKR mindenképp írni szeretne valami, dobja már össze azt a nyomorult enciklopédiát, ami miatt még perelt is anno! :)) Ennek még fentartottam egy helyet a polcomon. :)

 6. Ha Rowling lesz az író akkor talán nincs minden veszve. És ha meggyőzné Cuarónt hogy visszatérjen akkor aztán egy szavam se lenne

 7. Kíváncsi leszek mi sül ki belőle. A lényeg hogy Yates ne kerüljön a projekt közelébe. Időpont van már? kétezertizenöt?:D

 8. qpak: +1 ha már mindenképp el akarják készíteni, Cuarón csinálta az egyetlen igazán értékelhető HP-filmet
  hannah: csakis Sirius és Lupin után :P

 9. Már rég várok valami HP univerzumos sorozatot. Bár a cím láttán elsőnek Aurorokról szóló sorozat jutott eszembe. Na abban lenne potenciál. Szerintetek?

 10. Ha 70 évvel játszódik korábban, akkor csak Dumbledore meg McGalagony jöhet szóba, elvégre voldemort akkor még csak a négyéves tervben volt benne.
  Egyébként én nagyon örülök neki, hogy ha már előveszik és leporolják ezt a kellemes kis univerzumot, akkor azt Rowlinggal csinálják, aki sztem csak azért vállalta el, mert ő is imádja a saját kis valóságát, hiszen nyilvánvalóan pénzre nincs szüksége.
  Nem kétséges, hogy ez egy aranytojás a Warner-nél, de cserébe tuti csomó pénzt fognak beleinvesztálni, szóval sztem minőségi lesz.

  A témaválasztás is abszolút ötletes, elvégre a címen kívül semmi nem került említésre a 7 kötetben, azt találnak ki a szereplőkkel, amit akarnak, nincs megkötve a kezük.
  Ha elkapják a hangulatot, és a történetet akkor engem megvesznek kilóra.

 11. Asszem már leírtuk a lényeget:D Annyit tennék még hozzá hogy hagyják meg akkor Rowlingnak azt a privilégiumot h komótosan írja ki magából amit csak tud a témában:] HA már bevállalta. A 7. könyvre szerintem kicsit rányomta a bélyegét a kapkodás. Na mindegy nem megyek bele inkább nagyon, még valsz épp csak elkezdték előkészíteni ki tudja és mit akarnak kihozni belőle. Lehet _csak_ a pénzt:\ Ink nem élem bele magam nagyon az ellenkezőjébe:(

 12. kicsit szomorú, hogy egy full összelopkodott fantasynek nevezett mű ekkora sikert ér el, arról nem is beszélve, hogy a filmek látványvilágát egy az egyben Az ifjú Sherlock Holmes és a félelem piramisa c. remekműből másolták…

  de komolyan, nézze meg valaki azt meg az első harry pottert, a szereplők ugyanúgy néznek ki, az iskola ugyanúgy néz ki, a tanárok is, szerintem ugyanazokat a díszleteket vették elő

  sherlock holmesnak ugyanúgy egy fiú és egy lány barátja van, a fiú persze vörös és szeplős, micsoda véletlen

  az egész harry potter filmszéria egy kibaszott nagy lopás

 13. A legtisztabb fantasy persze a lotr.Es? Mire erted h ossze lett lopkodva?? Nezted az utobbi evek szuperhosfilmfelhozatalat? Vagy akciofilmjeit? Es arrol nem a konyv tehet h a diszleteket honnan szerzik be v mirol mintazzak. + 3.tol szinte teljesen mas lett a filmek latvanyvilaga. Azert meglepodnek ha lattad volna mindet es ezt nem veszed eszre…

 14. qpak : persze, hogy nem láttam mindet, mert nem vagyok tini emos, hogy ilyeneket nézzek

  csak azt mondom, hogy az első harry potter film teljes látványát az ifjú sherlock holmesból lopták, de olyan pofátlanul, mintha még a díszletet sem változtatták volna meg, nézd meg nyugodtan, csak az a szánalmas, hogy azt a filmet, ami tényleg jó és szuper szórakozás meg senki nem ismeri

  a lotr meg kb 1945ben íródott, az egyik ősfantasy, talán az első

 15. mierteppenalaszka: a Harry Potterben Rowling összekötötte a valós világot a mitológiákkal úgy, mintha azok léteznének, csak nem az “egyszerű” emberek számára. Pont ez a lényeg. Hogy lopkodás-e, hogy felhasznál már alapból ezerszer felhasznált sztorikat, lényeket…De pl. kifejezetten jó ötlet volt híres kutatók-tudósok megemlítése is, mint varázslók.

 16. werdafckawi : van egy film, ami 90%ban úgy néz ki, mint a Harry potter első része, csak 20 évvel hamarabb készült.. érted? ezt mondom

  nem arról beszélek, hogy Rowling lopott, bár ő sem nagyon erőltette meg magát a fantasy klisék és közhelyek összegyúrásával, hanem akik a filmet rendezték, a stúdió másolt le egy az egyben egy korábbi filmet, a mai gyerekeknek, mondván, hogy ők azt úgysem ismerik

 17. Cuarón-t tuti nem fogják felkérni, mivel a HP készítése után megmondták, hogy nem ilyen rendező kell ide, mivel túl dark-os lett, vagyis nem minden korosztálynak való, vagyis kevesebb zseton jön be. Pedig szerintem is az a legjobb HP rész, amit ő csinált.

 18. mierteppenalaszka: ha megnézed a Félelem piramisa stáblistáját, látod hogy erősen ott figyel Chris Columbus neve, aki az első 2 HP-filmet rendezte.
  A Gyűrűk ura pedig ugyanúgy az európai mitológiákból szedte össze a fél világát, mint a HP.

 19. mierteppenalaszka, szerintem meg nem. Én szeretem a Félelem piramisát, sokszor láttam. Nem sok hasonlóságot lehet felfedezni a kettő között. Lehet, hogy van -mint a legtöbb film esetében -, de azért nem 90%, ahogy írtad. És Watson nem volt sem vörös, sem szeplős ebben a filmben. :) A brit bentlakásos sulik hasonlóan néznek ki. Nincs nagy különbség. :)

 20. Vacsi, na ez érdekes ezt nem is tudtam, a Gyűrűk Urát meg nem én hoztam fel

  szóval Chris Columbus, na ugye, hogy ugye?

  jó nem fikázni akarok én, nyilván minden generációnak más hozza az élményt

 21. mierteppenalaszka: A lotrt csak azért hoztam föl példának mert a hp onnan is “lopott” és meg akartam előzni hogy elkezd felsorolni az összes létező fantasyt ami kicsit hasonlít rá és régebb mint a hp.My bad. Ha pedig hp, akkor megkérdezném h az ifj sherlock 7-8 részen keresztül tudatosan építgette föl a storyt?Mert a hasonló környezet csak az ami.A story a lényeg. Ja hogy nem láttad és nem olvastad…

 22. Csatlakozom szerintem is az Azkaban lett a legjobb Potter film, szerintem Cuarón találta el leginkább ennek az univerzumnak a hangulatát. Ez az új dolog meg eléggé sántít :D

 23. Nekem az utolsó rész nagyon tetszett. Teljesen kivontam minden kritika és észrevétel alól. Nem néztem se előzetest, se semmit, nem olvastam újság cikkeket a filmről és nem olvastam újra a könyvet sem, így nagyon bejött a film. :) el kell választani egymástól a könyveket és a filmeket és akkor máris nem fanyalgunk és húzzuk a szánkat. :) Külön-külön mindkettő élmény volt. Az Azkabani-fogoly viszont valóban kiemelkedő volt.

 24. Ha már mindenképpen pénzt akarnak kipumpolni az univerzumból, én egy Grindelwald sztorit megnéznék. 2. vh varázsló szemszögből fiatal Dumbledorral. Mondjuk az utólag belemagyarázott meleg részt kihagyva. (az utólag belemagyarázás miatt van vele gondom)

 25. Lehet hogy én vagyok túl fáradt, de a “beasts” szót minden egyes elófordulásakor következetesen “breasts”-nek olvastam.
  Én igazából amúgy kíváncsi lennék rá, engem mindig is érdekelt a HP-univerzum ki-nem-fejtett fele is, még ez is, hiába nincsen köze a látványos csatákhoz repülő kulcsok és kisgyerekek között. Ha tényleg amolyan egy-rész-egy-szörny jellegű roadmovie szerűség lenne, simán tetszene. Azon meg nagyon röhögnék, ha egy-egy breas.. beast felbukkanásakor (pl.: vérfarkas) felbukkanna valami Winchester nevű fazon is a környéken…

 26. qpak most az hogy jön ide, hogy a hp a lotrból lopott?

  mert vannak benne varázslók vagy mi? vagy ezt hogy gondolod?

  igen a hp elég nagy közhelygyűjtemény és ezerszer jobb fantasyk vannak nála, de nyilván ez egy tizenévest nem érdekel

  persze, hogy a sztori a lényeg a hp-ben ezt nem is vitattam, hogy a maradék az eredeti, csak vicces, hogy fogták egy másik film díszletét és az alapokat egy az egyben arra húzták fel

 27. Én azért kíváncsi lettem volna a roxfort megalakulásának a történetére remélem ebben az új kis hp-s filmben benne lehetne. De tulajdonképpen én dumbledore történetére lennék kívàncsi az ő felemelkedésére hogy hogyan jutott el idáig erre a szintre hogy a roxfort igazgatója legyen és persze hogy hogy lett a legjobb mágus. Egyébként én azon se lepődnék meg ha ez egy új hosszadalmas trilógia kezdete lenne dev vhogy én hiányoltam Mcgalagony életörténetétt erről sosem esett egy részlett sem az egyik hp-srészben sem de az is érdekelne h dumbledore mestere ki volt mert arról se esett szó soha h ki egyengedte az útját na de nem utolsó sorban remélem ebben is benne lesz az a csavar a filmben ami az összes hp filmben megvolt. Na de vajon mikorra várható a film?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.