Tényleg a játék adaptáció trend erősödött: Dante’s Inferno

Az Universal eddig is birtokolta a Dante’s Inferno játék megfilmesítési jogait, de most úgy döntöttek, hogy kezdenek is vele valamit, és felfogadták Fede Alvarezt (új Evil Dead) rendezőnek.

dantes-inferno-adaptation

A játékban a főszereplő leereszkedik a pokolba, hogy visszahozza a csaja lelkét. A készülő God of War játékkal karöltve megy majd a buli ugye, hiszen azon is dolgoznak már, és valljuk be, a Dante’s Inferno eléggé ötletesen megoldva, főleg az első pályák, de arra hasonlít veszettül.

16 hozzászólás a “Tényleg a játék adaptáció trend erősödött: Dante’s Inferno” bejegyzéshez

 1. Könyv ihlette, videójátékból készült animációs film, élőszereplős feldolgozása :) A játék is meg az animációs film is bejött, szóval város! :)

 2. Ha valaki képes filmen visszadni a játék betegesen gyönyörű képi világát, akkor az szerintem Alvarez.

 3. Az ebből készült animációs film nem lett valami jó. Számomra olyan volt mintha itt ott kihagytak volna részleteket. Üresnek éreztem az egészet, grafikailag rendben volt. Amúgy meg Devil May Cry filmet ide, de nem a mostani emusat, hanem a régi vagányt. :)

 4. Amúgy tényleg, ha nagy filmeket akar csinálni Hollywood akkor miért rebootokat csinál, meg story nélküli látványfilmeket, ha a játék univerumban rahedli dolog található, amit érdemes lenne feldolgozni. Pl.: Half-life, Mafia, Mass Effect, Bioshock rapture/infinite, meg sorolhatnék egy csomót, főleg az utóbbi idokben indultak be a vagány story-jú játékok, amik tényleg egy jól feldolgozott filmmel mindenki elszarná magát. Persze most kezdenek belekezdeni nagyon lassan játékadaptációkba (NFS, Assassin’s creed, WOW már mióta, stb.), de amiket eddig csináltak csak akciós, látványfos kategóriájúak (Hitman, Max Payne, Far Cry). Hollywood, csapj a fejedhez!

 5. fardavid: A Warcraft mozit forgatják jövő januártól, szóval azt megkapod :D
  A Mass Effect már egy egészen más tészta. Ahhoz egy nagyon megszállott, fanatikus rendező kell :D

 6. “Könyv ihlette, videójátékból készült animációs film, élőszereplős feldolgozása :)”
  Szívemből szóltál :D
  Amúgy a játék nekem tetszett, a rajzfilm kicsit felemás, hisz ugye ott mindegyik kört más-más stúdió rajzolta meg – volt kiváló, és volt harmatos is.

 7. Tutira megbántok pár fanatikust,de szerintem nem ilyen ratyi játékokból kéne filmet csinálni!
  Végre lehetne már egy komolyabb adaptáció is,mint pl: Crysis, Bioshock vagy netán egy Dead Space adaptáció! De JÓL megcsinálva,nem olyan gyenguci próbálkozással,mint anno a Doom film! :)

 8. Mi lenne, ha végre készítenének egy épkézláb filmet. Nem adaptációt, sequelt, prequelt, mittoménmit – csak egy eredeti, jó kis filmet, ami működik.

 9. Dante isteni színjátékát kellene megcsinálni. Abban aztán van képi világ. Nem egy horror/hollywood -sztorit kéne csinálni…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.