Kép a Fury-ből

David Ayer (Street Kings, End of Watch) második világháborús filmje, amiben egy tank és annak legénységének “kalandjait” láthatjuk. A főbb szerepekben: Brad Pitt, Shia LaBeouf, Logan Lerman, Michael Pena és Jon Bernthal.

human
írta
2013. 09. 19. 17:04
megjelenés
12
hozzászolás


12 hozzászólás a “Kép a Fury-ből” bejegyzéshez

 1. Ha úgy írjátok, hogy “második világháborús filmje”, akkor úgy hangzik, mintha már csinált volna egyszer egy filmet, ami egy világháborús történetet mesélt el.
  Inkább így kellene írni: II. világháborús.

 2. Ezt tuti megnézem.
  Ha minden igaz a képen egy M4A3E8 sherman “easy eight” típusú tank látható.

 3. “anr96”:

  Ez most nem jött össze :)

  Az előttem szóló írta a Kelly hőseit. Abban egy sherman tank volt a “főszereplő”. Mivel ez a film is egy amerikai második világháborús egységről fog szólni ígyhát gondoltam, hogy valószínűleg ez is egy sherman tank lesz. Kép alapján pedig az Easy Eight változat. Egyszerű logika. Te is utána nézhettél volna a fikázó komment helyett. Ja, hogy az több erőfeszítésbe került volna igaz?

 4. Volt vagy több tucatnyi amerikai tank a második világháborúban, beleértve a Tank Destroyereket is. Szóval a sherman=2.vh. szerintem inkább egysíkú, Kelly hősei után meg pláne. Ráadásul az E8 annak ellenére, hogy már 1944 végétől részt vett a világháborúban szerintem inkább a koreai háborúból híresült el.

  Fikázni meg ha jól látom te fikáztál, begyél kicsit vissza.

 5. Ez most olyan, hogy németeknél is rahedli tank volt, mégis mindenki a Tigrisről beszél vagy oroszoknál a T-34-ről, ugyanígy van Sherman-al is és ha ez volt a leghíresebb amerikai vh-s tank, akkor persze, hogy ezzel csinálnak tankos filmet.

 6. “anr96”

  A Sherman volt a legtöbb számban gyártott és elsődlegesen használt amerikai tank a második világháborúban. Mindenhol ezt írják. Szóval ha amerikai tank akkor igen Sherman=Második világháború.
  De ha vennéd a fáradtságot és rákersnél gugliban akkor láthatnád, hogy szembeötlő a hasonlóstág az Easy Eight el. (valószínűleg azért mert ez a tank a képen az).

 7. Most találtam ezeket.

  Az idézet az imdb ről van:

  “” ‘Fury’ is set at the very end of World War II, in April 1945. As the Allies make their final push in the European Theater, a battle-hardened army sergeant named ‘Wardaddy’ (Brad Pitt) commands a Sherman tank and her five-man crew on a deadly mission behind enemy lines.”

  A link pedig a rendező twitter oldaláról.
  A kép alján baloldalt a rendező neve alatti sorban a tank neve szerepel.

  https://twitter.com/DavidAyerMovies/status/377820946578833408/photo/1/large

 8. Nem értem mit kell lovagolni azt, hogy milyen tank! Baromira mindegy! Amúgy meg pont, ha egy más típusú tank lenne a történetben az egyedibb lenne, mivel kétlem, hogy csak a Sherman tankok értek el sikereket! S az online játékban is annyi tank van, mint a fene! S az, hogy kiírta, hogy valószínűleg ez is háttérben lehet, talán! Ez nem fikázás volt!
  Le merném fogadni, hogy a marketingesek már gondoltak arra, hogyan lehetne párosítást végrehajtani (játék+film). Kölcsönösen jól járnának a felek! Ennyi!

 9. Na, de jó. Megint amerika, egy csapat amerikai szemüvegén keresztül bemutatja nekiünk, hogy milyen is volt a II. VH európában. Köszönjük!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.