David S. Goyer mindent elront?

Először a sokkolás: valószínűleg ő írja majd a Justice League-filmet is! Legalábbis ezt lehet kihámozni a nyilatkozataiból, bár hivatalosabb megerősítés még nincs.

Man of Steel spoilerek jönnek, mivel kifejtette a modern Superman egyik szabályfelrúgó mozzanatát.

Ugye Superman megöli Zod admirálist. Na most létezik egy betartandó szabály a Superman képregényekben, bár sosincs konkrétan kimondva: “Superman doesn’t kill” Superman nem öl. Hát Goyer nem hisz az ilyen szabályokban, ha a történet úgy kívánja, akkor ezerrel felrúgja ő ezeket. Zod egyértelmű helyzet elé állította hősünket: egyikük meghal, és a kezdő Supermannak még nincsenek módszerei, hogy máshogy megoldja az egyenletet.

Szerinte igazából ez nagyon fontos volt a Superman Begins szemlélethez, hogy a film végére lesz belőle a hős, és ehhez tudnia kell, milyen egy életet elvenni. Így nem is tudja magát morálisan mindenki fölé helyezni már, ezzel is realistább ugye a karakter.

33 hozzászólás a “David S. Goyer mindent elront?” bejegyzéshez

 1. A film végén tényleg fura volt a nyakreccsentés. De ugyanakkor a szituáció szükségszerűvé is tette. Ebben az új, kialakulóban lévő mozis DCs univerzumba belefér.
  Human, miért ilyen hajnali órákban szoktál hírezni? :)

 2. Biztos nem tud aludni. :D
  Amúgy igen, nekem is elég fura volt, hogy a végén Zod-ot megölte, de az egész film olyan gyorsan pörgött, hogy úgy érzem lemaradtam valamiről, pedig nem, csak nem volt benne a filmben az ami hiányzik belőle. :D

 3. Engem az zavar, hogy a nagy S leszarja, hogy milliók halnak meg az épületekben, amik összeomlanak. És pont egy “ember” halála miatt üvölt egy nagyot és szenved utána. És ez még csak 1 ilyen marhaság a filmben…

 4. Nem értem ez miért baj a fanoknak. Miközben Zoddal verekedett, legalább 10 ezer embert biztosan megölt.

 5. goyer úr inkább tanuljon meg elfogadható párbeszédeket és történetet írni mielőtt elkezdi felrúgni a szabályokat

 6. Ahogy már valaki írta is! Az esemény, a szituáció tényleg szükségszerűvé tette, hogy megtegye azt, amit kellett! Ugye itt még nem kiforrott személyisége van a hősnek, mint Superman! Emberként lehet, de hősként nem! S valszeg ezután fog rájönni, hogy miért is ne öljön! Ha ezt kibontják a következő filmben, akkor az így rendben lesz!

 7. Tudtommal egy feldolgozás szerint Batman azért áll szembe Superman-el, mert ő öl és ezt nem tudja elfogadni.

  Ha megint Goyer fogja írni, akkor nem csak a filmnek, de az egész DC-nek előre alá lehet írni a bukását, ha végignézzük a forgatókönyvi munkáit, mind egy nagy rakás sz*r és már egy jó ideje csinálja, szóval már rég belejöhetett volna. Vagyis ez se lesz jobb, mint a többi. Még mindig nem értem mért adnak ekkora teret ennek a senki írónak. Azt le kell szögezni mint story írónak nagyon jó (pl. Batman Begins-t egyedül írta, többi Batman-t Nolan mellett, de CSAK a story-t), de forgatókönyvírónak már párszor leírtam, egy nyominger. Affleck elvileg besegít az írásba, ami jobban megy neki mint a színészi képessége és rendre fogja rakni a dolgokat, csak ez az egy reménye van.

 8. Az eredeti Superman 2-ben nem ölte meg azt a 3 jómadarat, Zod tábornokkal együtt? Elvette tőlük az erejüket, és lezuhantak a mélységbe, Superman jégbirodalmában…

 9. Alapból nekem se tetszik, hogy Superman öl, ő volt mindig a legfényesebb, legtisztább karakter, szóval bár az adott szituációban érthető volt, azért a jövőbe ne gyilkolásszon.
  Másfelől viszont a régi Superman 2-ben is kb megölte Zod-ot. Lehajította az Erőd mélyébe, és ha nem is halt meg, akkor se hinném, hogy vitt neki kenyeret meg tartós tejet minden héten…

 10. Nekem bejött a film, és mivel egyébként egyáltalán nem érdekelnek a képregények, így magasból leszarom, hogy öl vagy nem öl. Nekem így ahogy volt tetszett a karakter, és az egész film is vele együtt.

 11. Pont ezért nem értem a kifakadást. Az eredetiben is ölt, hiába nem mutatták, hogy placcsannak szét. Többször nem láttuk őket, ergo meghaltak. Pedig volt még pár (nem vállalható) rész, és egy szót nem ejtettek róluk.

  Nekem is tetszett ez így, ahogy volt. Ez már megint valami képregény-film háború akar lenni, én kimaradnék belőle. :) Csak gondoltam rávilágítok, hogy az eredeti film sem vette figyelembe a “Superman nem öl” elvet, ennyi erővel.

 12. lehet már az első részben is volt piros alsógtyája,csak most hogy reálisabb lett a karakter nem kívül hordja, hanem a ruha alatt van mint minden normális embernek XD

 13. nem reálisabb lett, hanem unalmasabb….

  miért reális az ha depressziósak vagyunk és szarul öltözünk?

 14. Most egy szar filmet inkabb realisnak neveznek mint csinalnak egy jot mint a batman 2.Az menynire volt realis jokerral?

 15. Sokan azt írják,hogy mennyi ember halhatott meg az épületekben!Ha erről van szó,akkor a rajzfilmekben és a képregényben mennyi halhatott meg?????És mégsem említette meg soha senki!!! :)

 16. Az épületekben meghaló emberekhez: volt egy jó Marval különszám (Punisher Kills the Marvel Universe), amiben szuperhősök tevékenységének akaratlan áldozatai felbérelik a Megtorlót, hogy ölje meg a szuperhősöket.
  Pl. olyan ember, akit az elsuhanó Human Torch lángja megégetett, vagy akire ráesett valami, amikor épp két szuperhős verekedett. Érdekes sztori!

 17. Nem lekavaros hat ezert most biztosan halalra fognak kovezni, de szvsz a Man of Steel messze jobb a Nolan fele Batman trilogianal :)))

 18. dm : a man of steel a 2 régi superman film volt egybegyúrva, semmi eredeti nem volt benne, csak átrakták az egészet ilyen búskomor stílusba, értelme se volt, szvsz

  mindig kell valaki aki totál hülyeséget ír, és direkt ellenkezik mindennel ?

 19. Istenem mikor az Avengersben lebontják New Yorkot hány százezer ember halt meg…akkor miért nem sírtatok?

 20. tadimo, zorro: nem vicc, es nem hulyeseg. Ezt ugy hivjak, hogy szubjektiv megiteles. Gotikus ivben szarok ra, hogy mi volt osszegyurva, vagy hogy szerinted volt -e ertelme.

  Egyszeruen nagysagrendekkel jobban tetszett a Man of Steel es kesz.

 21. dm: nekem meg a batman tetszett nagyságrendekkel jobban..

  az első kommentedben nem azt írtad, hogy szerinted, tehát nem voltál szubjektív, szvsz

  mondjuk a batman objektívan is jobb

 22. zorro mar bocs, de meg en beszelek hulyesegeket?

  Eloszor is, ha a 23. szamu kommentrol beszelsz, szerinted a “szvsz” minek van ott? :)

  Masodszor, olyan nincs, hogy egy film objektiven jobb. Egy erdemjegy nyelvtanoran, vagy egy kotel teherbiras szempontjabol lehet objektiven jobb, egy filmet viszont csak szubjektiven lehet megitelni.

 23. ac3 azért nagyon logikus a kommented, nem emlékszel a film végére, mert semmmilyen, de azért jobb a batmannél… hmm köszi az átgondolt hozzászólást

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.