Kedves JJ Abrams

A rajongók fogták magukat, és összefoglalták azt, amit amúgy is tudhatott JJ Abrams már rég a Star Warsról: 4 Rules to Make Star Wars Great Again. Western, nem aranyos, misztikus, ilyesmi. Kérjük ne baszd el.

human
írta
2013. 09. 27. 04:45
megjelenés
41
hozzászolás


41 hozzászólás a “Kedves JJ Abrams” bejegyzéshez

 1. Hát igen, ezeket mind be kellene tartani… Mondjuk én vagyok az egyetlen, akinek jobban passzol az a verzió, hogy Greedo lőtt először, Han elhajolt és csak aztán lőtt? Szerintem stílusosabb…

 2. Szerintem még szép hogy van beleszólása… és nem fogja elk*rni. A han shoot first-öt én sem értem, sokkal jobb úgy, ahogy te is mondod Csiki.

 3. ezek tök jó szabályok, azt hittem valami nyálasabb lesz, de tényleg egyben van

  az új részekben engem is a politika zavart, állandóan valami nagy megbeszélés volt a parlamentben, már olyan volt mintha az országgyűlési közvetítést nézném

  és király, hogy Han először lő ! nem kell mindig a hőst adni, ő csak egy kalandor volt, akinek életben kell maradni, Greedo meg egy fejvadász, aki rosszat akart, miért ne lehetett volna lelőni? tök gáz, hogy a rajongók ebbe beleszólnak és még ráveszik Lucast, hogy azt mondja oké akkor másképpen volt, csak hogy megnyugodjanak

  egy felnőttnek nem az számít ki üt hamarabb, hanem, hogy ki szolgál helyes vagy helytelen érdekeket, miért kell mindig megvárnunk, hogy a gonosz oldal támadjon?

 4. szerintetek Han, hogy maradt életben annyi ideig az Ezeréves Sólyommal egy ilyen veszélyes univerzumban ennyi adósságot felhalmozva? hát nem azért mert egy hatalmas hős volt, inkább egy stílusos életművész, akinek nem az számít ki lő hamarabb, hanem, hogy a feje a nyakán maradjon, és mindig legyen egy kis dohány, amit nőkre költhet

  pont ezért lesz egyre nyálasabb ez a star wars is mert ilyen hülyeségeken vitatkoznak a rajongók, hogy hű ő biztos egy nagy hős, aki hamarabb lőtt..

  Darth Vader meg mentolos cukorkát osztogat, miután valakinek elkapta a torkát az Erővel és bocsánatot is kér, hogy nem fájt nagyon ?

  a videó készítője is ezt hangsúlyozza, hogy a star wars régen koszos, veszélyes, lélekkel teli és nagyon vagány volt

  így ne várjuk, hogy az új star wars szakít az eldebilesedéssel, ha már mi itt ezen a blogon a han solo kérdésen fennakadunk, akkor mi mehet a külföldi blogokon???

  i love jar jar binks, kérlek rakni bele új részek ??????

  Han egy önző ember volt, aki teljesen véletlen keveredett bele a galaxis történelmébe, és ez a spontaneitás a régi star warsra nagyon jellemző volt

  hisz Luke is véletlen találkozik Yodával, sőt tele van az egész véletlen kis akciókkal, denevérlények az aszteroida belsejében, yeti a hóban stb stb, amik mind nagy hangulatot adnak az egésznek

 5. hát az egészen biztos hogy ha a Disney azt akarja hogy cuki legyen vagy hogy városban játszódjon, akkor az úgy lesz, JJ ide vagy yoda.

 6. Han shoot first sztorinak annyi a lényege, hogy a legelső eredeti változatában a filmben Hanék pofáznak, közben pedig Han sunyi mód előveszi a stukkerét, és lelövi Greedot.
  Na már most évekkel később rájön arra Lukács, hogy ez a megoldás nem elég gyermeklelkű, így csinálja meg a 90es években ezt a béna, Han feje elcsúszik a vállán montírozást, hogy kikerülje a lövést.
  Most komolyan, egy lövés elől maximum Neo tud elhajolni, mi ez a hülyeség?
  Így Han egy trükkös alvilági figurából átvedlett valami békésebb Indiana Jones karakterré.
  Ezért vagyunk sokan rajongók felháborodva. Egy már előre megírt, korábban bemutatott jellemet Lukács átbabrált csak úgy kedvére.

  Nem ez az egyetlen. Hayden Christensen hülye szelleme a 2004es Jedi visszatér végéről, vagy Darth Vader nooooozása a 2011es BR lemezekről szintén elég kiábrándító.

  Azoknak az újításoknak nem vagyok ellene, mikor effekteket CGIznek jobbá, de mikor ilyen teljesen lényegtelen jelenetváltoztatásokat csinálnak, az szörnyű. Ezzel egyet ért az SW rajongók nagy része, ironikus Lukács mekkora közellenség lett az évek alatt.

  Hogy a posthoz érdemben is hozzászóljak, elég jó kis videó. Abban nem értek egyet, hogy mindenképp erdőben játszódjon koszos járművekkel. Régi filmekben azért nem voltak városok, mert nehéz lett volna lemakettezni. Szerintem valami aranyközépútra kell törekedni. A koszos járművekről ugyanez a véleményem. Ami agyonhasznált, az legyen koszos, de egy drága nemes környezetből származó gép had legyen már tiszta.

  Kemény két év lesz ez 2015ig.

 7. Ez jó! :)

  Olyan már szerintem sosem lesz, mint a régi trilógia. De ettől még lehet jó az újabb is.
  És Han Solo lőtt először… :D

 8. először is: HAN SHOT FIRST.

  ez egy jópofa videó, nem is kötnék bele.

  viszont mintha Bástyán kívül sokan elsiklanának az időrendiség, meg egyáltalán a történet felett. nem mondom, hogy szívem csücske az 1-2-3, de gondoljuk már végig. miről szól? arról, hogyan lett az egykor virágzó, és csillogó Köztársaságból az a koszos, a harcokat már csak a távoli végeken vívó, lerobbant Birodalom. a nagy háborúk, a politikai csaták, a körmönfonás nyilván a fővárosban, vagy a környékén történtek, nem volt hülyeség odavinni. a 4-5-6 lázadó forradalmacskája meg nyilván a széleken játszódik. ennyire egyszerű – ez a része.

  aztán persze az is igaz, hogy Lucas MINDIG a lehető legmodernebb technikával dolgozott, és mindent belezsúfolt a SW filmekbe, amit a kor fejlettsége engedett. egyszerűen megváltozott a világ. a New Hope vége felé, az eligazításon, a Halálcsillag tervrazja – akkor az volt a csúcs. a Phantom Menace korában meg az, amit láttunk.

  az persze természetes, hogy a gyerekes hülyeségeket, amik csak a kölyökfaktor miatt vannak, nagyon nagy kár volt erőltetni. mondanom sem kell, mire, kikre gondolok.

 9. Imádom, ahogy a rajongók túlmisztifikálnak vmit, és megmondják a kiötlőnek, hogy az bizony nem úgy van és nem úgy jó (nem az eredeti trilógiára gondolok, hanem az újra, amire a videó is utal állandóan).

  Szánalmas.

 10. Sol: ő találta ki (na jó, nem, hanem összelopott mindent, csak ügyesebben csinálta, mint Tarantino), ő valósította meg, az ő álma.
  Ne mások mondják meg neki, hogy milyennek kellene lennie.

  Nem tetszik?
  Ne nézd meg.

 11. Zirowe: ez bármilyen műalkotásról elmondható.
  hogy például egy könyv, az az író álma, ő találta ki, ő valósította meg, ha nem tetszik, ne olvassad.

  Ettől még abszolút jogos lehet az irodalmi kritikus véleménye róla, ha elmondja, hogy szerinte több ez, kevesebb amaz jót tett volna a regénynek.

 12. Ez marha jó!

  Azt viszont sosem értettem, hogy miért gondolják a fújolók, hogy túl lett magyarázva az Erő a prequelekben… Annyit tudtunk meg mindössze, hogy a midichloriánok, mint közvetítők révén tudják használni a Jedik/Sithek az Erőt. Slussz. Maga az Erő mint olyan továbbra is megmaradt a maga misztikusságában.

  A másik meg, hogy egyetértek, hogy nem kell túlzásba esni a vicces létformák mutogatásával és szerepeltetésével (ewokok, gungenek), de egy bazi nagy galaxis nehogy már csak komor, marcona, meg cool lényekből álljon már, mert az meg nem “hiteles”…

 13. Minden szava arany és elképesztően klasszul van megcsinálva. Sajna már el van baszva, késő bánat. BTW: Star Treket is elkezdték szétcseszni, de az már egy messzi-messzi galaxisban van.

 14. kukulkan : mert ez a szimbiózis, meg midikloriánok nagyon erőltetett… még kimondani is hülyén hangzik

  az Erő mindig is egy belső lelki dolog volt, régen ezt nem kellett magyarázgatni, mert az embereknek volt fantáziája és hite

 15. Azért egy szabályban mellé van lőve. A 4. hogy a Star Warsban nincsenek cuki lények. ÉS AZ EWOKOK???? Még (az egyébként roppant idegesítő) Jar-jar és társainál is sokkal jobban a cukiságra megy. Nagy szőrös teddy macik.

 16. kukulkan:
  Elvileg a regényekben boncolták szét oda meg vissza. Legalábbis a tvtropes-on egy SW regény ide vonatkozó része a nyitó idézet a vonatkozó cikkelynél.

  (ui.: bocsi a dupláért, csak a poszt után vettem észre a kommentet.)

 17. Zirowe:
  “ő találta ki (na jó, nem, hanem összelopott mindent, csak ügyesebben csinálta, mint Tarantino), ő valósította meg, az ő álma.
  Ne mások mondják meg neki, hogy milyennek kellene lennie.
  Nem tetszik? Ne nézd meg.”

  Akkor lenne igazad, ha magának csinálja, és nem adja ki a kezéből. Innentől hadd mondja már el mindenki a véleményét, ember!
  Nem tetszik, ne nézd meg? Helló, előbb megnézem, aztán tudom csak eldönteni, hogy tetszik-e.

 18. Hami, igen, ebben igazad van, hogy csak azután tudod eldönteni tetszik-e, ha megnézted, így az lenne a helyes ha azt mondanánk “Nem tetszett? Ne nézd újra!”. Viszont ha már itt tartunk: a te logikádat követve miért kell a filmet előre leírni és arról beszélni, milyen szar lesz, meg úgyis el fogják baszarintani? Hm? Hm? Hm?

 19. Hami: addig oké lenne, ha az emberek csak véleményt mondanának, nem pedig hisztérikusan őrjöngenének és megpróbálnának feltételeket és ultimátumukat szabni.

  Márpedig az, hogy “ha ez és ez nem lesz benne, úgyis szar lesz és nem fogok elmenni rá”, nem vélemény.

 20. szerintem egy jó kritikának pont az a lényege, hogy építő jellegű legyen, és ez a videó ilyen..

  lehet kritizálni, ha van értelme..

 21. Az azért egy kicsit furcsa, hogy mennyire szidják Jar-jart, meg az új trilógiát, de rendesen el szoktak feledkezni a kis édi-bébi medvebocsokról a 3. részben.

 22. furcsa, hogy nem szoktak elfelejtkezni róla, az eredeti trilógia leggyengébb részének tartja a többség, annak a pillanatnak amikor Lucas már a termékekre ment rá, mert abban volt az igazán nagy pénz. Az Empire Strikes Backben semmi cute nincs, az a legjobb SW-film.

 23. tony stark

  Az egy dolog, hogy vannak medve bocsok. De hogy ezek a manók szétvernek XY éve képzett rohamosztagosokat az már azért nem semmi :D

 24. Nem tudok szánalmasabb és unalmasabb dolgot elképzelni, mint a visszamaradott SW fanok hosszú évek óta tartó debil nyavajgását. Nőjetek már fel, bakker.

 25. szerintem a medvebocsok még mindig aranyosabbak, mint egy nyáladzó csigafejű nyúlfülű beszédhibás kétéltű valami, de nyilván a korosztálynak bejött, akiknek kitalálták

  és az ewokok miért ne győzhetnék le a rohamosztagosokat a saját bolygójukon, aminek minden négyzetcentiméterét ismerik, és alapvetően egy sűrű, erdővel borított terület, ahol ők több ezer éve vadásznak, míg a birodalmiak akkor látják a terepet először

 26. Élien – ezt te sem gondolod komolyan. :D A Gyűrűk urán hatvan éve vitáznak megállás nélkül, a Star Treken kb. 50 éve, a klasszikus képregényeken is, amik a Második VH után indultak.

  szánalmasnak találod, hogy emberek szeretnek egy világot, és vitáznak róla? fura.

 27. Azt hogy ki lőtt előszőr remekül lemodellezi a Birodalom visszavágban az a jelenet, amikor nyílik az ebédlő ajtaja és Vader ül az asztalnál. Mindenki csak les de Han kérdés nélkül rádurrant. Van is egy ilyen szállóige: Be like Han.

 28. Fenrir azért nem győzhetnek az evokok, mert az indiánok sem győzték le a nyugati gyarmatosítókat, pedig ott technikailag nem több ezer év volt közöttünk :) ilyen egyszerű. Nem értek tökéletesen egyet a felsorolt szabályokkal. Egyébként a film eleve borítékolhatóan cuki style lesz, mivel a disney csinálja majd, a rendezőnek meg nem sok beleszólása van ilyenkor. Kiadják a parancsot az előre megírt forgatókönyvet, és neki abból kell kihoznia valamit, ha nem akarja hogy lecseréljék, és a pénzt más kapja meg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.