JJ Abrams bocsánatot kért a lens flare miatt

A problémám az alábbi, Star Trek Into Darkness kapcsán megejtett nyilatkozattal, miszerint az ILM baszki retusálással kellett kivegyen lens flaret(!), hogy az első Trek filmje után is ezt mondta: “hallgatok a kritikákra”.

I know I get a lot of grief for that, but I’ll tell you, there are times when I’m working on a shot, I think, ‘Oh this would be really cool… with a lens flare.’ But I know it’s too much, and I apologize. I’m so aware of it now. I was showing my wife an early cut of Star Trek Into Darkness and there was this one scene where she was literally like, ‘I just can’t see what’s going on. I don’t understand what that is.’ I was like, ‘Yeah, I went too nuts on this.’

This is how stupid it was, I actually had to use Industrial Light & Magic to remove lens flare in a couple of shots, which is, I know, moronic. But I think admitting you’re an addict is the first step towards recovery.

human
írta
2013. 10. 01. 03:14
megjelenés
21
hozzászolás


21 hozzászólás a “JJ Abrams bocsánatot kért a lens flare miatt” bejegyzéshez

 1. Nem értem ezt a nagy hisztit a lens flar kapcsán. Engem pl. nem zavar és őszintén szólva észre sem vettem a filmek nézése közben, inkább élveztem a filmet magát, minthogy azt számolgattam volna, hogy “na itt van még egy lens flar”…

 2. Az ST09-ben eléggé észrevehetőek, több a kelleténél, de az STID-ben már annyi volt csak, amennyi kellett….

 3. Ez egy nagyon szimpatikus hozzáállás a részéről. Engem őszintén csak akkor zavar a lens flare, amikor pl forog a kamera és karakterek beszélgetnek. Akció alatt nem zavar.

 4. Nem digitálisan utólag odabiggyesztett lens flarek-ről beszél? Az eltávolításukra pedig egy külön céget kellett megkeresnie? Nice.

  Egyébként ja, engem pl zavar, ha egy filmre több lens flare-t hajigálnak, mint egy teleshop karácsonyi ajánlatánál.

 5. Flying Depris, Lens Flare, én már nem tudok nélkülük élni. Már csak a Blare Witch Projectbe és a 12 dühös emberbe kellene berakni 1-2-őt és máris királyak lennének!

 6. Tényleg túlzásba viszi, de mivel alapvetően egy nagyon jó rendező, szerintem ez abszolút megbocsátható.

 7. Lehetne a Star Wars egy db kurva nagy lens flare két órán át, olcsón kijönne :D

  Mondjuk én ezt eddig észre sem vettem igazán.

  Valakinek meg a rángatózó kamera a görcse, valakinek meg a nyolcvan féle szűrő, ilyen ez.

 8. A rángatózó kamera és a találtkamerás filmek a mozitörténelem mélypontjai. Ja igen, a PG13 se maradjon ki a sorból :D

 9. azért mindenképp üdvös, hogy van egy mainstream hollywoodi rendező, aki észreveszi magát néha

 10. Nekem igazából egyik film alatt se tűnt fel. Amikor másodszorra néztem a Star Trek-et akkor elkezdtem figyelni rá, mert mindenhol panaszkodtak miatta, de akkor sem zavart.

 11. Ezek után nagyon bírnám, ha csak azért is a SW7-et teleszórná lens flare-el. Engem nem zavar amúgy.

 12. koka: Nem kellett külön megkeresnie az ILM-et, alapból ők csinnálták a film trükkjeit. (Azért lettek ilyen istenkirályak.) Am ha megnézed a színfalak mögöttet, nem mindegyik lens flare digitális.

 13. Nekem tetszett a lens flare a Star Trekben. Előtte észre sem vettem más filmekben. Oda viszont, abba a modern környezetbe passzolt.

 14. Star Trek-be ezek a lens flare cuccok nekem bejöttek, jól beállított kameraképeknél adott egy szépséget, hangulatot neki, meg ezzel jobban bele tudtam élni magam, mintha olyan érzést keltene, hogy a fény kikúszik a képből vagy mint a valóságba, hogy az erős fényt is máshogy érzékeli a szem. Nekem ezek ilyen benyomást keltettek, de elhiszem, hogy ez valakit irritálja, na meg persze ezt se szabad túlzásba vinni. Star Wars-ból azért ezt hagyja ki Abrams papa, nem illene hozzá, ez maradjon meg Star Trek-nek.

 15. Én még hozzátenném hogy a kamerarázkódást is felejtse el.
  A lens flaret am is sok helyen túlzásba vitte, volt ahol meg nagyon jól mutatott a ’09-esben. Viszont akkor igazán irritáló volt amikor épp egy gyönyörű nagytotált csúfított el v nem lehetett teljes egészébe megcsodálni az űrcsatákat miatta. Szóval volt feelingje de azért ezt tegye félre az swben. Teljesen.

 16. Szerintem a SW-ben nem is kell majd lézer, meg fénykard effekteket csinálni, mert a LF-től úgy sem fognak látszani.

 17. Mi van? Dehogyis!

  Valakit zavar azok a rohadt szarok a képernyőn? Ki az? Jar Jar, te vagy az egyetelen aki, szerint jól néznek ki és hogy nem túl sok.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.