Ez is lehetett volna a Gravityvel

Érdekesség lehet ahogy a Gravity castingja alakult az évek során, érdekes lehet így a film után, tudva milyen alakítás kellett a műbe.

Női főszereplőnek először Angelina Joliet akarták. A színésznő először a Wanted 2 miatt utasította el (haha) aztán pedig végleg, mint tudjuk, inkább rendezett, meg hasonlók. Mellette Robert Downey Jr. lett volna a férfi főszereplő, a nyilatkozatokból azt hámozgató ki, hogy túl sokat rögtönzött, eltért a forgatókönyvtől, ezért nem működött a munkakapcsolat.

Ekkor még mindig csak 2010-et írunk. A következő esélyesek: Scarlett Johansson és Blake Lively, mindkettő kora alapján vicces lett volna kutatónak, bár a súlytalanság jól állt volna nekik.

Ekkor a Warner hirtelen kipróbált minden ismertebb nevet: Marion Cotillard, Carey Mulligan, Olivia Wilde, Naomi Watts, Abbie Cornish, de nem váltak be. Közben a Black Swan és a The Blind Side is hatalmas kritikai siker lett. A karaktert még mindig ismerjük, korosabb kéne legyen, de a stúdió nagyon Portmant szerette volna a főszerepbe, és Bullock csak akkor jöhetett szóba, ha Natalie elutasítja a munkát. Ami megtörtént, valószínűleg a terhessége miatt.

Bár a lényeg a női szereplő volt, de közben Clooney épp ráért arra a pár hétre, el is vállalta a munkát.

Mellesleg egy erős kisfilm is lesz majd a megjelenő lemezen, mivel a Bullockos rádiós jelenetet felvették a másik oldalról is. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én eléggé kíváncsi vagyok rá.

human
írta
2013. 10. 06. 20:13
megjelenés
11
hozzászolás


11 hozzászólás a “Ez is lehetett volna a Gravityvel” bejegyzéshez

 1. Nem semmi, hogy nem egy-két csaj mondta vissza, vagy mégsem nekik adták, hanem fél Hollywood.
  Naomi Watts mondjuk korban jó lett volna, a talán a neve, a komoly alakításos múltja pedig mindenképpen megvan.
  Arról lehet tudni, hogy a fiatal színésznők mellé RDJ-n kívül ki lett volna még a férfi jelölt?

 2. A szóbakerült nevek közül mind Angelina Jolie, mind Carey Mulligan, Scarlett Johansson, Abbie Cornish számomra nem illett volna bele a karakterbe. Olivia Wild meg szimplán vicc lett volna.
  Naomi Watts szerintem sem lett volna rossz, viszont Portman koránál fogva nem lett volna elég hiteles a szemembe.
  Még Cotillard-ot el tudtam volna képzelni. De összességében szerintem jól döntöttek mind Clooney,mind Bullock remekül passzolt a karakteréhez.

  A plusz kisfilmre meg kíváncsi leszek nagyon.

 3. Fel se volt ajanlva a szerep Natalie Portman-nek:)

  http://www.thedailybeast.com/articles/2013/10/03/alfonso-cuaron-on-the-making-of-his-instant-sci-fi-classic-gravity.html

  “The casting carousel was just amazing Internet gossip,” he says with a laugh. “Suddenly, a casual coffee with someone becomes a deal. With Natalie [Portman], I had a conversation with her for one day, and it’s not like we got into offers or any of that stuff.”

  In addition to Portman, who was rumored to be attached to the role of Dr. Ryan Stone, the female medical engineer, other A-list actors seemingly came and went over the years, and the project appeared doomed. Cuarón admits to having “long conversations with Angelina [Jolie]” before she exited the project to direct In the Land of Blood and Honey, as well as “serious conversations” with Robert Downey Jr. for the role of gregarious astronaut vet Matt Kowalski.

  “With Robert, we talked about the film, his character, and I even did a script rewrite for him,” says Cuarón. “But when we defined the technology, it became clear that it would be incompatible with what he was best at, which is being physical, as well as riffing and changing the screenplay. The movements in this film had to be pre-programmed, like, you have 12 seconds to move from here to here, so it would have been miserable for him.” He pauses. “It was clear that it was not going to work.”

 4. Legalább itt nem megy a bullshitelés, hogy “Mindig is őt akartuk/első pillanattól kezdve beleszerettem a szerepbe/neki lett írva/életem szerepe” és a többi hasonló, ilyenkor szokásos ajnározás.

  Egyedül Marion és Naomi lett volna talán értékelhető a szóba jöttek között.

 5. Bár Clooney végtelenül csömör unszimpatikus pofa, ebben a szerepben épp jó volt.
  Én a női szerepre /bár Sandra tényleg profi volt nagyon/ én Noomie Rapace-t tettem volna. A másik szkafanderes filmben is elég jó volt, itt is jó lett volna. Még talán Carrie Ann Moss, ő is hasonló jó volt a Marsozós filmben.
  Jolie jó hogy nem lett.

 6. Én szeretem Sandra Bullockot, jó hogy ő lett. Pazar alakítást tett le és fehérneműben is jól nézett ki. Furcsa mód max negyvennek tűnt a filmben.

 7. Mintha nem tudnátok, hogy sminkesek százai és CGI áll az egész mögött, vagyis mondhatni kihozták belőle a dögöset. Bullock jó nő nem azt mondom, de a fiatalítás, a sima bőre, stb., nem saját maga miatt van. :D

 8. Nem tudom minek ez a sok körítés… Sandra Bullock jó választás volt, Clooney meg csak húzónévnek kellett.
  Helyette simán jöhetett volna arra a pár percre akár Woody Harrelson, Pierce Brosnan, Denzel Washington vagy Tom Hanks.
  Itt Bullock és a CGI volt a főszereplő!

  Túl sok újat nem nyújtott nekem, de a hangulata kétségkívül egyedi volt. A látvány oscar díjjas, Bullock pedig talán egy golden globe jelölésig eljut.

  Nagyon nagy visszhangja viszont nem lesz. Nagyobb volt a beharangozás….
  De azért simán adok rá egy 8/10est.

 9. Bullock telitalálat volt szerintem, a felsoroltak közül egyik sem lett volna hiteles mint elismert orvos-mérnök, már csak a koruknál fogva sem. Bullock pont megfelelő volt erre a szerepre, nem egy tipikus holivúdi bombázó, de azért nagyon jól néz ki, majdnem ötven, de jól tartja magát, simán elhihető, neki a karakter. Amellett remek színásznő, és lehet, hogy a második Oscart is meghozza neki ez a szerep, de egy jelölést biztos.
  Clooney meg alapból alkalmas bármilyen szerepre, és ráadásul jó húzónév is. Szerencsés konstelláció alatt született a film, ami szerintem egy remekmű a maga kategóriájában.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.