Blockbuster watch: Gravity

Na még egy Gravity cikk, utána lepattanok róla, de a bevételt muszáj megemlíteni, mert újra erősíti a reményt, miszerint kicsit gyakrabban is vállalhatnának a stúdiók kockázatot. Nem mély filozófiai a film, vagy művész, csak egy tényleg fantasztikusan összerakott látványos blockbuster. 100 millióból készült, arra a reklám egy 50 legalább.

Gravity első hétvége: Amerikában 55,5 millió dollár, világ többi része 27,4 millió (pár fő piacon még nyitott). Remek kezdés. Ez konkrétan az utóbbi évek legjobb októberi nyitánya. Mellesleg odakinn a bevétel 80%-a jött 3D és IMAX 3D vetítésekből, Ez ütötte az Avatar 71%-át, de persze azóta több erre alkalmas terem van.

Közben a Runner Runner is indított Amerikában, meg is bukott gyorsan! Ben Affleck és Justin Timberlake nem mentette meg a borzasztó trailer által sugallt szürkeségtől.

human
írta
2013. 10. 07. 16:08
megjelenés
13
hozzászolás


13 hozzászólás a “Blockbuster watch: Gravity” bejegyzéshez

  1. hát az már baj, ha valamit Batflecknek és Timberflakenek kell megmenteni…Géza inkább rendezzen, Justin meg zenéljen ha nagyon akar :D
    A Gravitynek viszont örülünk, tényleg, még ilyet!

  2. Ami igazan szep volt az a szombati emelkedes. Plusz 31% a pentekhez kepest egy eros reklamhadjarattal felvezetett eloszereplos es latvanyra is epito premierfilmnel igencsak jo (aminek raadasul a csutortok ejszakai vetitesei is a pentekbe van szamolva). Par szaki vasarnapra kisebb esest josol mint amivel a Warner szamolt. Este kiderul, hogy ez bekovetkezik-e vagy sem. Ha igen, akkor Eszak-Amerikaban valoszinuleg a 200 milliot is at fogja majd lepni (viszonylag tiszta oktober all elotte).

  3. Kicsit OFF leszek

    Tudna nekem valaki egy oldalt mondani (nem imdb), ahol meg tudom nézni, hogy milyen filmeket mutatnak be Kínában és kb. mikor?
    Köszi

    ON

    A film még nálam várat magára, de a látványra, ahogy olvastam, nem lesz majd panasz. :) Amit olvastam és nem jött be sokaknak, az a film vége. Nem tudom, mi lehet az – ne is áruljátok el, légyszi – csak annyit, hogy tényleg annyira sablonos és kiszámítható?

  4. Miért akarsz spoilerezni magadnak? :D Én is ma megyek megnézni és nagyon várom.
    Azt viszont nem értem, hogy a “mozi város” hivatalos oldalán magyar nyelven szerepel a trailer. Akkor miért van az, hogy egész M.O.-n csak és kizárólag feliratosan és 3D-ben lehet megnézni? Nincs bajom a felirattal, de ha már ennyire látványfilmnek van beállítva, akkor nem feltétlenül olvasni szeretnék közben, főleg ha szinkron is van, még Bullock hangja is a szokásos.

  5. Kicsitt off: hogy tudtak 80-100 millióból ennyi és ilyen magas szintű CGI-t kihozni? Mikor sok film kétszer ennyibe kerül és fele ilyen jók a trükkök.

    Amúgy én is nagyon örülök a Gravitynek, jöv héten megyek is IMAX 3D-ben megnézni.

  6. Örülünk Vicent! :) Jöhet még akkor ilyen… Az IMDb-n is megy fel szépen, 7,9-en kezdett (premier előtti pont), és most 8,8-on áll. Szerintem a 9 is meglesz, és az már igen csak szép mutató.

    human: Szerintem nem kell lepattanni a témáról, inkább örüljünk hogy a sok hulladék között akad egy-két gyöngyszem is, és beszélhetünk róla minél többet, ha van apropója.

    hannah: Nem tudom hol olvastad ezt, kik azok a “sokak” akiknek nem jött be a vége (én nem nagyon olvastam ilyeneket), de szerintem semmi baj a vele.

  7. Daniel: Én pedig annak örülök de nagyon, hogy végre tudok itt Kecskeméten is megnézni 3D-ben egy filmet feliratosan. Már a t*köm kivolt azzal, hogy minden szinkronizáltan megy. Nagyon remélem, hogy Magyarországon is sikeres lesz a film – itt legalábbis teltház volt – és még több ilyen feliratos film eljut ide.

  8. A film jó volt! És végre feliratosan ment. Aki szinkront akar, várja meg a DVD-t.

  9. filmet nem láttam, nem is különösebben érdekel a téma miatt DE örülők ha egy “egyedi” film jól pörög, több ilyen kellene

  10. “nem is különösebben érdekel a téma miatt”

    Megkérdezhetem, hogy milyen téma nem érdekel benne? Mert “csöppet” félrevezető a trailer, lehet rosszul döntesz.

  11. Hát ez kemény volt. Egyszer sem pillantottam az órámra, sőt többször azon vettem észre magam hogy tátva maradt a szám, és feszítem a lábfejem az előttem levő székhez.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.