14 hozzászólás a “Közkívánatra: Gravity hangok” bejegyzéshez

  1. nem azért Human, de nem vagy kicsit szerelmes a Gravitybe? Megnéztem, IMAX, oké film, de azért már legyen más filmről is szó. :)

  2. Végre van egy tisztességesen elkészített film, akkor arról inkább többet írjanak, mint olyan fércművekről, mint a Félédes, Vasember 3 vagy Star Trek 12.

  3. Trib: hm? csomó filmről van szó, de tegnap többen jelezték, hogy ha akarok még rakhatok ki érdekességet, nekem tetszett ez a videó így..

  4. Én komolyan odaadnám neki a zene oscart. Tudom, voltak nagyobb szabású score-ok az idén, de ez azóta is a fejemben cseng. A fentebb említett debris különösen. Egyszerűen olyan atmoszférát teremtett, a feszültség csak úgy vibrált a mozivásznon.

  5. Trib: én meg sokszor pont ezt hiányoltam az oldalról, hogy egy filmről többet beszéljenek, ne csak le legyen tudva a megtekintés után. Ilyen alkotásokról, mint a Gravity, beszélni kell, diskurzus kell, hogy folyjon, nem csak megnézed, aztán mehet a levesbe…

    Más oldalakon is még mindig erről beszélnek, sőt, a velencei feszten ez csak nyitófilm volt, aztán jöttek jobbnál jobb filmek, mégis mindenki erről beszélt végig a két hét alatt… (Variety, Hollywood Reporter is beleértve).

    Szóval nekem mindenképpen tetszik a kiemelt foglalkozás (premier után is) egy-egy filmmel.

  6. A soundtrack brutalisan jo. Az utolso ket track hihetetlenul epic.
    Lehet tulzas, hiszen meg friss film, de a Debris track-nek Jaws theme szintu hatasa volt a film alatt. Azt meg utolerni nem kis teljesitmeny.

  7. Most esett le igazából, hogy mennyit adott hozzá a film atmoszférájához a zene. A film nézése közben ez nem is tudatosult bennem (a jó filmzene ismérve), csak a feszültséget éreztem egyfolytában, még akkor is amikor tulajdonképpen nem történt semmi a vásznon csak a zörejek és a “zene” adták a hangulatot…

    Trib: Legyen csak még Gravity! Engem pl. minden érdekel ezzel kapcsolatban, szívesen olvasom/nézem. Neked meg át lehet ugrani a cikket.

  8. köszönöm a posztokat a filmről! Hogy egy tömör személyeset hozzátegyek én is: rég vártam erre, hogy FELNÉZHESSEK egy alkotásra.

    Azt hiszem, jó részünk ezt (is) keresi. Az OST már 2 napja háttérzene munka közben. A filmről még annyit, hogy kétszer is azon vettem észre magam, hogy elhajolok a “felém” közeledő űrszemét elől, túlságosan “jelen voltam”. Biztos ez is volt a cél. Minden kockáján látható és hallható a belefektetett munka.

  9. Én tegnap láttam, és úristen (akarom mondani űristen) de jó volt.
    Pontosan erre való a mozi hogy ilyen élményeket hagyjon az emberben mint ez a film. Minden pénzt megért. Látszik benne a profizmus minden szempontból, nem csak arról szól hogy csináljuk egy filmet ami majd csomó pénzt hoz.

  10. Azt hiszem MEGVAN az a film ami ezt az évet mégiscsak a sci-fi évévé teszi, és meg is menti azt, nem is kicsit. Tegnap volt lehetőségem megnézni és hát elállt a lélegzetem. Minimál story és mégis annyira ver mindent. Gyak. tátva maradt a szám az első 20 percben és a szívverésem se a normál volt. Nekem hatalmas élmény volt. A zene meg nagyon ütős lett.

  11. A zene, a látvány magával ragadó….magával is ragadt a másfél órán keresztül, viszont nem éreztem azt, hogy hűha, a sci-fi etalonja lenne. A fenti videórészleteket látva döbbenek rá, hogy a 3D-s szeműveg mennyi fényt elvesz és általa részleteket is a képen. :S

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.