Rövidfilm: Call of Duty: Finest Hour

Ezt az időzítést, épp az Enemy at the Gates ment a tévében, mondom basszus, rég kaptunk tényleg jó II. világháborús filmet, erre itt ez a kisfilm.

Abba már nem mennék bele, hogy igazán fasza mesterlövészes filmet is baromi rég kaptunk, hiszen az egy másik sirám.

18 hozzászólás a “Rövidfilm: Call of Duty: Finest Hour” bejegyzéshez

 1. nem tetszik

  miért full tiszta az összes katona ruhája? háborúba minden van csak tisztaság nem….sebaj

 2. Azért játék szpból (FPS)jobban szeretem a II.v.h. mint a moderneket…de sajnos nem tudnak újat mutatni már…remélem h 1x rám cáfol vki

 3. Jorus: Vagy drága kölcsönzöi ruhák, amiket nem volt szabad összekoszolniuk, hahaha :D

 4. Balazs: Ilyesmi lesz a Monuments Men is nem? Lehet rosszul írtam a Clooney-s film címét. Vagy David Ayer-nek is lesz valami érdees próbálkozása.

 5. Rég kaptunk bizony! Az utolsó jó második világháborús film a Ryan közlegény volt, az utolsó jó sniper-film, meg az Ellenség a kapuknál. Az egyik 15, másik 12 éves film.

 6. nyílméregbéka: What?? A Ryan közlegény, mint jó film?? Annyi tévedés volt benne, hogy arról külön filmet lehetne csinálni. A sztori se volt vmi nagy eresztés.
  Én inkább egy jó I. világháborús játékot szeretnék inkább.

 7. Papp Sanyi
  Szerintem a naturalista megjelenítés és a jó harcok elvitte a hátán az egészet. Kár savazni.

 8. blade: igen, a Sztálingrád az jön, de ennyi, és az is CGI fesztivál. A Snaiperre akkor ránézek.

 9. Spielberg óta a II. vh.-s téma csak ilyen lehet erőtlen matt színek, kamerarángatás, random helyen főhős shellshockot kap vagy csak szétnéz közben hullazene pillanatnyi szenvedések, visító ember minden snitten. Unom már.

 10. Papp Sanyi: Igen, a Rayen közlegény egy jó film. És gondolom még sokan mások szerint is így van (pl. IMDb 8,6). Ha neked nem tetszik, ez van, ezzel kell élned.
  Amúgy valamivel alá is tudnád támasztani azt az “annyi sok tévedést”, vagy ez csak a szokásos fotelfika? Csak mert én két dokumentumfilmet is láttam azóta, ami arról szólt mennyire valósághűen ábrázolták a filmben a partraszállást, és több száz interjút is készítettek Spielbergék a még élő partraszálló veteránokkal, hogy minél pontosabban adják vissza a történeteket. Sőt a film alapkoncepciója is valós, tényleg küldtek egy alakulatot, hogy kihozzanak egy katonát, aki az utolsó életben maradt fiú volt a családjában…

 11. nyílméregbéka: A partaszállós jelenet az tényleg csillagos ötös. Aláírom. Viszont például, amikor a Tigris tank kémlelőnyílásán(!!) belőnek egy Thomsonnal (asszem), az nem kicsit meredek. Ott ugyanis kb 5 centis páncélüveg van/volt.

 12. Papp Sanyi: Jó, hát egy-két ilyen valóban van a filmben, de ezek nem tárgyi tévedések, vagy történelmi ferdítések, csak egyszerű dramaturgiai fogások. Ezektől nem lesz a film “tele tévedéssel”, pláne egy-két ilyen dologgal nem lehetne “megtölteni egy külön filmet”. A filmben a főbb események, a fegyverzetek, járművek, egyenruhák, még az alakulatjelzések is hitelesek és korhűek voltak…
  Amúgy “csak” 1 centis páncélüveg volt a Panzer VI-os kémlelőnyílásán. ;)

 13. Cirka 10 éve még nagyon divatos volt ez a II. világháborús FPS téma, azóta lecsengett, talán a 2008-as CoD: World At War volt az utolsó jelentős játék, ám a Tréarc nem nagyon tudta megtalálni az irányt amit az Infinity Ward a CoD-dal és a CoD2-vel elkezdett. A Finest Hour, amit a videó vett alapul, egyébként a CoD1-nek a konzolos változata és 2004-es, ezzel csak reagálni szeretnék a Akos hozzászólására (“Ez a Call of Duty már enyhén szólva is fárasztó.”), gondolom azt hitted, hogy ez az új, idei CoD, sajnos nem, a 2009-es Modern Warfare 2 óta már az amerikai 12 éves vérpistikéknek csinálják az évente alig-alig módosított, hiperpatrióta szarokat, bár én nagy rajongója voltam a sorozatnak és a 2007-es CoD4: Modern Warfare 1 is nagyon tetszett (bár az is hiperpatrióta volt, de hihetetlen élvezetes multiplayerrel kecsegtetett), a 2012-es Black Ops 2 szerintem a legalja volt a sorozatnak. Most már a novemberben megjelenő Ghost-tól sem várok sokat, hiába az Infinity csinálja, onnan már rég elmentek a kulcsemberek, az Activision agresszív profitmaximalista nézetei miatt, úgyhogy sajnos temethetjük a CoD1, CoD2 és CoD4 féle irányvonalat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.