16 hozzászólás a “Nem erőltetik meg magukat a könyvtolvajosok” bejegyzéshez

  1. A trailer előtt nem tudtam a könyvről, azóta meg volt és hát… azt nem tudom, hogy lesz ebből film (annyi össze-vissza ugrálás, utalás van az időben, a halál meg, mint elbeszélő gondolom ki lett szedve), de ez nem csak szimplán egy “gonosz nácis dráma”, bár nem tudom kokokokoko hogy értetted ezt, de lehet tudni se akarom.

  2. Kíváncsi lennék, kokokokoko olvasta-e a könyvet. Szerintem nem, és a kommentje alapján más könyveket sem. Ilyenkor szeretném, ha lenne időgép, és vissza lehetne repíteni minden hülyét abba a korba, amelyről különösebb ismeretek nélkül markáns véleményt fogalmaz meg.
    Igen, személyeskedtem, mert már a hócipőm tele van az ilyen “gonosz nácizós” kis pöcsökkel. Na tessék, megint.
    A plakátok meg nekem tetszenek. Az ölelgetős nem annyira, de amelyiken a kiscsaj van, az határozottan szép.

  3. úgy értettem, hogy egy újabb gagyi világháborús film, amiből több ezer van, és már rohadt unalmasak

  4. Egyszer de megnéznék egy őszinte filmet arról, vajon mi minden hívta életre a nácikat és miért tőlük várták a megváltást a németek! 30-as évek, szigorúan német produkció. Élből betiltanák.

  5. nem rasszista vagyok, csak nekem már uncsik a világháborús filmek..

    a nácikat pedig az emberi butaság hívta életre sajnos,amiből látom manapság is sok van

    igenis az akkori győzteseknek szurkolok ma is, Németország
    se ott tart már elhiheted,hanem egy nagyszerű európai ország lett, a mai Németországról példát vehetnénk, de az akkoriról semmiképp

  6. Fú, tényleg, mekkora öngól. Már csak ezért a kommentért érdemes volt ma felkelni.
    Örülök, hogy kokokokoko máshogy gondolja, mint ahogy gondoltam. Elég visszaolvasni a tööbbi kommentet, hogy mégis legyen létjogosultsága az enyémnek.
    Fernando, ne várj az őszinte (hollywoodi) filmre, mikor olvasni is lehet. Persze nem mindegy, hogy mit.

  7. kokokoko: “Németország se ott tart már elhiheted,hanem egy nagyszerű európai ország lett”
    Ez azért némi mosolyra ad okot. Ne csak a multikultit reklámozó és ajnározó híreket olvasd, hanem azokét is, akik helyi lakosként emiatt szenvednek :)
    Amúgy Fernando ötletét szívesen látnám megvalósulni, de azt hiszem, hogy erre nem fog sor kerülni :)

  8. Yakhead : hát aki Németországban szenved az egy nagyon buta és egyszerű ember lehet.. aki arra nem képes, hogy ott meggazdagodjon, annak azért komoly gondjai lehetnek a fejében

    a volt NDK az igen,amit az oroszok meg a kommunisták szétbasztak, az ma is elmaradott, de amúgy kurva jó hely az egész ország

    nem véletlen adtak annyi pénzt a görögöknek

  9. magician: Nem, az őszinteség nem arról szólna, hogy a “nácik jók voltak, vagy mi”, mert rohadtul nem voltak jók, hanem arról, hogy felvázolja, vajon mi minden tette-tehette őket szalonképessé a német nép körében, milyen folyamatokat untak meg a németek, mi volt az oka annak, hogy gyökereket vert náluk néhány nézet. Persze ennek csak felületes megértéséhez kezdésnek elég egyetlen könyvet elég elolvasni, címe: Mesterségem a halál. Ebben nagyszerűen le van írva, hogy milyen helyzetben volt Németország, és hogy mekkora nyomor tombolt ott akkoriban, például a világháborús vesztesnek “kijáró” kegyetlen büntetések okán, vagy például a gazdasági életet kézben tartó elit nagyon durván, szinte embertelen módon kizsákmányoló szemléletmódja miatt. És akkor még meg sem említettem a német néplélekben súlyos sebeket hagyó történelmi sérelmeket, igazságtalanságokat, túlkapásokat. Minden szélsőség térnyeréséhez az szükséges, hogy előzőleg egy másik szélsőség nehezedjen rá adott közösségre.

    Az meg, hogy Németország manapság egy nagyszerű ország… :D Hát ezt azért erősen vitatnám. Az különösen megmosolyogtató gondolat, miszerint Németországban aki nem gazdag, az hülye… Nem arról van szó, hogy nem lehet tisztes életet élni, inkább az alkalmazott gazdaságpolitikai elvekkel, illetve a társadalom látványos satnyulásával vannak igen komoly problémák. És még egyszer: a tisztes életmód és a gazdagság két különböző dolog…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.