Podcast: Nyilvános vetítés 209: Ellenállni a Gravitációnak

A röpke, nem tervezett szünet után megújult erővel visszatértünk, az összes rajongónk bánatára. A jövő hétre a Jeleket nézhetitek újra velünk, már ha van rá bátorságotok.

Premierek: A háború császára, Fogságban, Iron Sky, Adéle élete
Trailerek: A Secret Life of Walter Mitty, Godzilla, Jack Ryan, Out of the Furnace, Need for Speed, Hobbit Smaug, I Frankenstein, Rio 2, Frozen
Egyebek: World War Z új rendezővel?, WoW film, The Chronicles of Narnia: The Silver Chair, A moziélmény jövője
Megtekintve: Gravity, Jobs
RMJV: A sebezhetetlen

Letöltés, RSS, iTunes, Shownotes.

17 hozzászólás a “Podcast: Nyilvános vetítés 209: Ellenállni a Gravitációnak” bejegyzéshez

 1. A Gravity-hez hozzá tenném, hogy azt hoztátok szóba, hogy nem IMAX kamerával vették fel. Azt tudni kell, hogy a mostani kamerák általi felvételek annyira jó minőségűek, hogy nem kell felkonvertálni IMAX-ra. Ez még akkor volt “divat”, mikor nem digi kamerával forgattak. A Skyfall is digitálissal lett felvéve, és Roger Deakins szerint is szükségtelen volt a felkonvertálás. Azon kívül a Gravitáció nagy része egy animáció és ugye ahhoz nem kell kamera. :)

 2. Béla!: (ha már megszólítattam!:))Most komolyan. Egy olyan filmet nevezel jónak (Jelek), amiben az az alapfelvetés, hogy jön egy idegen faj akinek megvan a technológiája, hogy több ezer fényévnyit ideutazzon, de arra nincs, hogy valamilyen fegyvere legyen és ruhája, számára a víz mérgező és megöli, és így puszta kézzel, egyszál pöcsben megtámad egy tökig felfegyverzett bolygót aminek a háromnegyedét víz borítja, és még az égből is víz hullik…?! Hát én csak néztem anno a moziban, hogy WTF!??

 3. Gravity csak 3D-ben megy, ahogy látom. Jól látom? Totál kancsal vagyok meg szemüveges, nekem nézhetetlenné teszi a filmet. Akkor várjak DVD-re?

 4. Nyílméregbéka: Most válaszolnék, de közben rájöttem, hogy elmondom inkább a műsorban majd. ;)

 5. Srácok, megnyugtatnálak titeket, hogy nem annyira hosszú az a 150 perc a Prisoners-nek! :)
  Szombaton néztük meg moziban és egyszerűen zseniális.
  Sokan az Elrabolvához hasonlítják, viszont az ehhez képest egy gaggyer akciófilm.

 6. silver42: Ok, kíváncsi vagyok az érveidre. Lehet, hogy megnézem addig én is még egyszer. :)

 7. Prisoners előzetesét megnéztétek és nem érdekelt? Atyaisten, öreg hiba! Kiváló film, tényleg higgyetek a hype-nak. Nem újítja meg a krimi-thriller műfaját, de tökéletesen kiaknázza az erényeit.

 8. Shyamalannal kapcsolatban nekem úgy áll a mérlegem, hogy szerintem 2 tökéletes (Hatodik érzék, A sebezhetetlen) 2 kiváló (Jelek, A falu) és 1 jó (Lány a vízben) filmet rendezett. Az esemény szerethető, meg vannak benne igen eredeti és izgalmas jelenetek, csak a film kicsit szétesik a végére, a csattanó viszont jó (a párizsi rész).

  Az utolsó léghajlítót mai napig nem akarom elhinni, hogy ő rendezte. Annyira rossz volt. A Föld után pedig tényleg csak egyszer nézős, de szerencsére sokkal jobb, mint az előbb említett borzalom. Ezen a Jaden Smith kalandon sokat javított volna, ha ő ragad bent a gépbe és az apja megy túlélni.

  Bár az igaz, hogy a The Village után történt valami ezzel az emberrel, ami megtörte a karrierjét, csak kérdés, hogy mi és vajon visszatér-e közénk? Amúgy zseniális korai filmjeit illetően én még nem adtam fel a reményt…

 9. Érdekes, hogy M. Night Shyamalan kapcsán, legtöbben milyen indulattal gondolnak az Utolsó léghajlítóra, nekem meg az volt az egyetlen úgy-ahogy nézhető filmje az utóbbi idők munkásságából. Igaz én egy darabot nem láttam a rajzfilmből vagy képregényből vagy mi a szösz volt az eredet, és tök hidegen hagy az egész “mitológia-hűség”, így ez nekem egy látványos, sima fantasy film volt, amin egész kellemesen szórakoztam a moziban, és még a folytatására is beültem volna…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.