Reboot or Die

A Verge egy infografikában foglalja össze, hogy a népszerű franchiseok rebootolására mennyit kellett várni a legutolsó régi részük után. (katt a képre)

human
írta
2013. 10. 19. 05:11
megjelenés
16
hozzászolás


16 hozzászólás a “Reboot or Die” bejegyzéshez

 1. Nálam a reboot filmek csak torrent formájában kerülnek szemrevételezésre. Az eredeti ötletekért igenis elmegyek a moziba. Talán ezzel a félkalóz magatartásommal hozzájárulok ahhoz, hogy a rebootokat felejtsék már el csába Unhollywoodban. Mondjuk gázos filmekre akkor sem megyek el moziba, ha éppen eredetit alkotnak. Ez egy összetett dolog.

 2. Keresztapa rebootot terveznek Joseph Gordon Levitt-tal, mint Michael és Jennifer Lawrence-el, mint Kay?
  Ez nagyon durva, erről nem tudtam

 3. Akkor szerinted pl a Chris Nolan fele Batman trilógia is csak egy szánalmas szar reboot pl amit megneztel torrentrol camos verzióban es orultel hogy most ennek hála nem lesz több Batman ?

 4. evone : szerintem Zombiebie csak összekeverte a reboot és remake fogalmakat. :)

  Egyébként X-Men-ből nem volt még remake, az a 6+1 film tök ugyanabban a világban játszódik (erre Hugh Jackman az egyértelmű bizonyíték, aki minden részben játszik), és a Superman visszatér sem az, hanem a Superman II folytatása (szándékosan kihagyva a nézhetetlen III. és IV. részt). A Man of Steel viszont valóban reboot.

 5. Szeritem a cikkben kicsit keverve van a reboot és remake. Az új, tervezett keresztapa pl. inkább remake lenne a leírás szerint, ami szerintem egy baromság, az eredeti ma is időtálló, nincs értelme újraforgatni, ellenben egy rebootnak (vagy folytatásnak)talán lenne értelme, a Corleone család sztorija napjainkban…

 6. Azért vannak jó és szükséges rebootok is, lásd Nolan trilógia ami nélkül még mindig a gagyi Burton/Schumacher filmeket néznénk.

 7. Jól megvezettek benneteket.
  Nincs szó semmilyen Keresztapa rebootról, csak a vicces cikkíró felvetette, mint ötlet, hogy milyen jó lenne.

  Not.

 8. Mind remake és reboot filmeknek is van értelme. Nem attól jó vagy rossz egy film, hanem a produktum minőségéből. Az Ocean’s eleven például remake és remek lett, a Dark Knight reboot meg szintén remek lett. Persze sok negatív példa van de az azért van mert nem törődnek a minőséggel hanem csak az ismert névre támaszkodnak, ettől még van értelme csak odafigyeléssel kell csinálni.

 9. Most nem azért, de van a listában néhány hiba, nem? A Superman Returns nem reboot volt a legjobb emlékeim szerint, az X-Men: First Class pedig előzményfilm.

 10. Jajj, most ezen kár fennakadni!

  Abban az értelemben használja a reboot szót, hogy
  “Egy olyan film, amit azután csinálnak a stúdiók, hogy egy “frencsájz” előző inkarnációja kiapadt, nem tudnak már folytatásokat csinálni hozzá,
  pedig valami kell, amihez folytatásokat lehet csinálni,
  ezért vegyük elő máshogy a frencsájzot.”

  Az most teljesen mindegy, hogy ezt úgy érik el, hogy előzményfilmet csinálnak, remake-elnek vagy éppen 19 évvel később csinálnak egy “folyatatást”.

 11. Miért téma ez egyáltalán? Kit zavarnak a rebootok? 2-3 filmről beszélünk éves szinten. Akit nem érdekel nem nézi meg és kész. De aki például X-MEN rajongó, az megnéz bármennyi részt szivesen. Ugyanez a helyzet a képregény filmekkel is. Attól nem lesz kevesebb az eredeti film, hogy készült új verzió is belőle. Elő lehet venni bármikor. Pozitiv példák még az új Star Trek filmek. Én a régieket abszolút nem szerettem.

 12. “REBOOT OR DIE” Ez a cikk címe. Igen evone, nem megyek rebbotokra moziba. Sorry, ha emiatt rosszul alszol. Ettől függetlenül amíg nincs BDRIP, addig a torrentelést is hanyagolom. Hova siessek? Nézzél te camos filmeket. A Nolan féle Batmenekből csak a sötét lovagra mentem el moziba, csakis Heath Ledger miatt. Az első két rész volt jó. A TDKR-t nem bántam meg, hogy nem moziban láttam. Zoltanek: Nem, nem kevertem semmit, max te szeretnéd félreérteni.

 13. Elegge bugyuta a cikk es sokmindent kever ossze vissza. Batman, x-men es tarsaik alapvetoen kepregenyfigurak akik nem a mozivasznon szulettek. Rengeteg felekeppen meglehet valositani kalandjaikat akarcsak a kepregenyekben. Rengeteg fele rajz, rengeteg tortenet. Ezeket egyaltalan nem kellene a reboot/remake kategoriakhoz sorolni. Nalam a reboot, ha egy filmet leforgatnak ujra es ezt a trendet nem kedvelem, de nem sorolom ide a fent emlitett filmeket.

 14. h1gh: azok képregényben is rebootok sokszor, igazából egy reboot nem akkora gáz, ha tényleg újraértelmezi a karaktert, plusz azért nem 1 éve lett vége az előző sorozatának..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.