This is The End (Itt a vége)

Eddig az év vígjátéka, de persze csak azok számára, akik kedvelik Seth Rogen és James Franco közös barmulásait, az olyanokat, mint a Pineapple Express.

Tényleg teljesen tipikus Rogen-Franco komédia, ami azt jelenti, hogy volt egy csomó szkeccs ötletük, amit összefogtak egy történet szerűséggel. Ezúttal eljön az Apokalipszis, ami pár katasztrófafilm klisé sötét elviccelését jelenti, miközben saját magukon is baromi sokat nevetnek a magukat játszó színészek. Avagy a sztárkultúra is kap egy pofont, ahogy az emberek fejében létező önző Seth Rogent alakítja Seth Rogen, hiszen mindenki a rendes nevén tűnik fel a filmben.

Azt azért bevallom, hogy az első 20 perc hiába tartogat pár vicces cameot és halált (tényleg jön az apokalipszis, rapture meg minden), a film onnantól klappol igazán, hogy ez a pár idióta a világtól elzárva dekkol Franco erődítmény szerű házában. A már említett katasztrófafilm és hát démonos film klisék kifigurázásán túl ide olyan párbeszédek kerültek, hogy leborultam a székről.

Mellesleg hiába Rogen-Franco-film ez nagyjából, a legnagyobb arcok ismét Danny McBride és Craig Robinson voltak! Igazából mindenki virította a lóvét, és kapott poént is rendesen, de kiemelni tényleg az előbbi két nagyágyút tudom. Már persze a Cera és a Watson és a többi cameo mellett, amik mindegyike aranyat ért.

Nem hinném, hogy klasszikus lesz a film, ellenben az önreflexióval teli poénáradat legalább egyszer baromi jól működik.

Thuglife.

40 hozzászólás a “This is The End (Itt a vége)” bejegyzéshez

 1. Remek szórakozás, bevállalós cameokkal, szerintem a sírva röhögés garantált :) Ananász expresst nálam simán üti..

 2. általában gyűlölöm ez ilyen gagyihumoros filmeket, ezt is a világvége téma miatt kezdtem csak nézni, de egészen tűrhető volt. egészen tűrhető. nem rossz.

  mondjuk a The World’s End köröket ver rá, persze nem is ugyanazon a pályán játszanak.

 3. Seth-Franco komédia szerető vagyok, és imádtam. Tudom ajánlani a blurayről a commentaryt, még az is hatalmas, ahogyan elmagyaráznak egy két insidert. Jay Baruchel egyáltalán nem volt szimpatikus, és nem is nagyon érdekelt, hogy ott volt-e, de talán pont direkt ez volt a szerepe, nem is nagyon érdekelt, McBride és Robinson viszont tényleg isteniek voltak, de talán a kettő közül is Danny McBride volt a legkiemelkedőbb. Egyébként ne felejtsük el Jonah Hillt se, a megtestesült passzív-aggresszív kétszínűséget.
  Spoiler(?):
  Amikor McBride és Franco veszekszik a pornómagazinról, totális impró volt, és számomra a legsírvaröhögősebb része a filmnek.

 4. Rég óta vártam a filmet,és végül nagyon jól szórakoztam rajta. Bírom a Seth Rogen filmeket! :)

  —-SPOILER—-

  Az utolsó 5 perc Brutális Epic! :D

  …és a “menybe menetelés” rész alatt lévő számot most már nem tudom komolyan venni! :DDDD

  —-SPOILER VÉGE—-

 5. Borzalmas gyenge volt, és a vége meg rohadt kínos… De mondjuk én az Ananász expresszt is kikapcsoltam. De a Superbad-t meg imádtam. Lehet, hogy Seth Rogennel van bajom?

 6. Szeretem a vígjátékokat az elvont meg a ‘grass-es’ poénokat is de ez full gyenge volt még a mai kínálatban is. Az egyetlen poén jelenet az volt amikor Jonah poénkodik a stukkerrel. Meg talán, hogy feltűnt Emma Watson…….aztán ennyi is.

 7. Nagyon jó kis film volt, rengeteg iróniával, bemutatással Hollywoodnak és önmaguknak is. Kimondottan élveztem.

 8. Rég nevettem ennyit filmen, nem láttam még az összes idei vígjátékot, de ez ott van a legjobbak között.

  Kedvenc részem, amikor a lefekvéshez készülődnek. :D

 9. Nálam az év csalódása. Az első 20 perc tetszett csak + azon kívül a sok önreflexió és Channing Tatum, de amúgy nagyon gyenge volt számomra sajnos.

 10. suck my diiiiiiiiiiiiiick

  az egész film hatalmas !!!!!

  nem erőltették meg magukat sztori ügyileg, de annyi baromságot összehordtak, rohadt nagy film ! :)

 11. Lehet, hogy az eredeti hangnak volt hozzá köze, de én Jonah Hillen nevettem szét magam :DD azok a hangsúlyok ahogy rájátszik erre a buzis stílusra :D

 12. Pineapple Express nagyon nagy kedvenc de ez egyáltalán nem jött be, pedig rohadtul vártam…

 13. Imádtam, megnéztem kétszer, mindkét alkalommal szakadtam rajta. Majd megnéztük a haverokkal is és nem értették, úgy meg nem túl vicces.
  Ettől függetlenül nekem eddig az év vígjátéka, szerintem Jonah volt a legjobb :D

 14. Nagyon jó volt!
  Aztán, amikor már azt hinnéd, hogy vége, jön a meglepetés cameo/tánc, nagyon állat volt. :D
  Egyedüli negatívum Jay.
  Eleve nem komálom a színészt, de itt olyan tenyérbemászó figurát alakít, akit az első 5perc után megvertem volna!

 15. még 1 szóra, kis spoilerrel
  kedvencem volt amikor jonah hill imádkozik és bemutatkozik az úrnak jonah hill from moneyball :D ez úgy sokat elmond :D

 16. Az év vígjátéka az Időről időre (About time). Ez a nyomába sem érhet. Tudom, ízlések és pofonok, de akkor is. :)

 17. Kezdek rájönni, hogy nem szabad ezeket a filmeket megnéznem. Már a Your Highness-től is kiütést kaptam, ettől a filmtől meg egyenesen elment az életkedvem. Lehet, hogy az én humorommal van a baj, de szerintem kb. kétszer nevettem a filmen (azt is leginkább megszokásból), és úgy álltam föl utána, hogy egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy akár Seth Rogen, akár Danny McBride arcát hajlandó lennék valaha még egyszer figyelemre méltatni. A többieket is csak azért, mert velük már láttam használható filmet. Pedig a Pineapple Express-t kifejezetten élveztem.
  Amúgy tény, hogy tele van öniróniával és szarkazmussal, de ez önmagában nem tesz élvezetessé vagy értékessé egy filmet. Szerintem az egész erőltetett, nem igazán figyelemre méltó. A “humor” pedig szerintem egy nagycsoportos szintjének felel meg, ilyen kaki-pisi szintű, de persze rég voltam ovis, lehet hogy már ott is jobb poénok mentek. Lehet, hogy még nem vagyok elég felnőtt ahhoz, hogy újra értékelni tudjam az ilyen poénokat.
  Egyébként kifejezetten vártam a filmet, előtte eszembe sem jutott a Your Highness csalódása. Ebből azért már tanulok.

  Ez nyilván csak az én véleményem, nyilván senkit sem akartam megbántani vele, egyszerűen nem élvezem az ilyet. A továbbiakban hanyagolni is fogom az ilyen filmeket.

 18. Nagyon vártam már, mert szeretem ezt a brigádot. A trailer nem villanyozott fel és a neten is rég láttam ennyire megoszló kritikákat, volt aki kiment a felénél, volt akinek ez az év vígjátéka. Ízlések és pofonok, de szerintem kegyetlen jó. Kicsit nehezen indult be, az elején nem voltam benne biztos, hogy egyáltalán bármilyen íve lesz-e a filmnek, de aztán hatalmas lett.

 19. Nem sok vígjátékot láttam eddig, amin ennyit tudtam nevetni, nálam nagyon betalált. Jonah Hill karaktere is nagyon állat volt őt keveset említitek.

 20. Én is bírom ezt a brigádot, de… SPOILER!!!

  Az indside poénokból egyértelműen szeretnék kirakni, hogy James Franco meleg.

  A Chaning Tatum-os rész meg konkrétan ijesztő volt.

 21. Én egy kicsit csalódtam benne, de ez csak annak köszönhető, hogy magamban baromira felhypeoltam a filmet, kb az év vígjátékát vártam és nem az lett.
  A film iszonyatosan hullámzik, vagy zseniális percek követik egymást, vagy rohadtul leül és ez folyamatosan kizökkent.

  Danny Mcbride-ot viszont még mindig nem csípem, ez mostmár tisztán kijelenthető.

 22. Kritikán aluli.. Egy-két poén lett volna benne, de azt is elrontották azzal, hogy miután elsütötték utána még 5 percen keresztül 600 bőrt lehúztak róla. Lehet, hogy velem van a baj, de a fingós poénok mellett szerintem a rejszolós, füves téma sem vicces.

  De az is lehet, hogy nem a Machete Kills után kellett volna megnézni, ami egy kicsit magasra tette a lécet.

 23. májkrém a Machete Kills magasra tette a lécet ? miért abban nem csöcsös faszos poénok vannak?

 24. Sajnos/szerencsére a Cornetto-srácok a leggyengébb pillanatukban is jobbak, mint a Franco-Rogen gárda.
  Nem vártam semmit, nem kaptam semmi különöset.
  A legjobb a végén a BSB össztánc volt. Az hangulatos tényleg.
  És a kis Watson lány kifejezetten bejött, szépen felcseperedett. Vele kapcsolatban volt egy jó poén
  spoiler:
  hogy “az angolok úgyis csupa szart esznek”

  Ha még nagyobb giga-mega agyatlan gusztustalankodást akarnának, létrejöhetne egy Franco-Rogen vs. Harold és Kumar film.

 25. májkrém, ha neked a Machete Kills magasra tette akkor sajnálni tudlak csak ne haragudj..

 26. jó haverok elmennek és forgatnak egy filmet a baromkodásukról, a saját szórakoztatásukra, és még pénzt is kapnak érte. kb. végig ilyen érzésem volt a filmmel kapcsolatban. végig kívülállónak éreztem magam a film alatt, de ők látszólag jól érezték magukat és ez a lényeg (?).

 27. Azt hiszem ez volt az utolsó olyan film, amiben [szereplők felsorolása kivéve E.Watson] szerepel. Az a rész tetszett benne egyedül amikor.. hirtelen nem jut eszembe egy sem :(

 28. Többet vártam a filmtől,bár jó párszor röhögtem rajtuk,néhány jelenetnél könnyesre mulatozván magamat.
  Tényleg tipikus maguknak baromkodás volt az egész, végig az Üvegtigris járt a fejemben,mármint hogy ilyet Magyarok is tudnak, lehet még jobban mint Ők.
  Átlagos volt számomra , pontozva valahogy így: 10/5

 29. Jaj: kifelejtettem Ganxta Zoltán urat…Már többedszerre esik le az állam, nagyon jó őt hallani,nagyon frankó ahogy szinkronizál.Anno Nagy Feróval volt így , a Ford Fairlane című filmmel kapcsolatban. Szóval gratula , jó lett a szinkron.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.