Kamerás NOAH!

Avagy a Noé film, amit részben Darren Aronofsky írt viszont teljes egészében ő rendezett. A Bibliából ismert Noé történetét dolgozza fel, baromi sok pénzből, hatalmas díszletekkel, Russell Crowe főszereplésével.

human
írta
2013. 10. 29. 21:48
megjelenés
29
hozzászolás


29 hozzászólás a “Kamerás NOAH!” bejegyzéshez

 1. The Fountain szintű összetettséget és mélységet elvárnék tőle, főként Aronofsky neve miatt. Ha hoz egy Pi élete jelleget, akkor se fogok panaszkodni.

 2. hát, ez egy sima bibliai feldolgozás lett, mai trükkökkel. nyoma sincs az Aronofsky féle nézőpont váltásnak, a máshonnan közelítésnek. gondolom lenyomták a torkán.

 3. Copkuler: De könyörgöm, már megint kezdődik, ez még csak egy trailer, ráadásul kamerás verzió!!!!!!!!! És máris olyan következtetéseket vonsz le, mintha láttad volna a filmet…..

  Nekem amúgy bejött a trailer, nem olyan a hangulata, mint amilyet vártam, sokkal inkább egy epikus, Ben Hur-féle hangulatot akar megütni. Bár remélem olyan szinten fog beleásni a karakterbe, mint ahogy azt Scorsese tette a Last Temptationnel (mondjuk az egész más tészta…)

 4. “The most remarkable event in our history”
  WTF??? Szóval Noé, a bárka és az özönvíz így tényleg megtörténtek? :D
  Számomra ez egyelőre egy hitgyülis szórólap szintjét üti meg. Nem is tudom, láttam-e már Russel Crowe-t értelmes filmben, valószínűleg már az ő jelenléte is intő jel.

 5. Élien
  Szerintem Crowe-ot kevered mással, rengeteg jó filmje van. Az meg vallás kérdése kinek mi a saját “történelme”, ezen nincs is mit beszélni, nem is lehet.

 6. A vallás az vallás, a történelem az történelem. Ezen valóban nincs mit beszélni, te magad is idézőjellel írtad.

 7. “Nem is tudom, láttam-e már Russel Crowe-t értelmes filmben, valószínűleg már az ő jelenléte is intő jel.” U MAD BRO? lol még viccnek is rossz.

 8. hu, ez borzongatóan jónak tűnik.

  ez ugye valami comic conos, vagy hasonló fanatik gyűléses felvétel? már a folyamatos sikongatás, meg tapsorkán miatt kérdezem.

 9. Mert a Frigyláda az valóban létezik és a történelem része. Mert Buddha tényleg rózsákat csinált nyílvesszőkből. Mert Mózes tényleg egy bottal kettéválasztotta a Vörös-tengert… Folytassam?

  Ez egy trailer, pocsék minőségben, várjuk már meg a filmet. Nem kell rögtön lehúzni.

 10. Russel Crowe nem szerepelt még jó filmben????

  Szerintem most hagyd abba a filmek nézését és a mozibajárást!

 11. Az nem abból a Noah képregényből lesz amit Aronofsky írt? Mert annak nagyon jó hangulata és képi világa volt. Ha azt csinálják meg biztosan érdekes film születik belőle.

 12. Később: Megnézve és 1-2 jelenet ismerősnek tűnik képregényből.

  Ha még a

  SPOILER

  “angyalok”

  SPOILER

  is benne lesznek az nagyon kafa lesz.

 13. Biztató, hogy az eredeti bibliai kifejezést használták fel: a bárka ugyanis egy doboz volt és nem hajó formája volt.

  Az Isten fiai (vagy Őrzők) és a Nefilim kérdéskört is érintenie kell a filmnek, ui miattuk jött az özönvíz, mint ítélet. És az egyik képkockán mintha lenne egy érdekes figura …
  Az is jó hogy flashback-elnek a bűnbeesésre és a Noé előtti dolgokra.
  Érdeklődve várjuk! :)

 14. Élien: Az amcsik részéről “érthető” ez a duma, miszerint a “történelmünk legemlékezetesebb története”, hiszen arrafelé elég sok elmebeteg harcore Biblia-fan halálosan komolyan gondolja, hogy amit a Könyvben leírtak, az szóról-szóra úgy is van. Még jobb, hogy ennek a fundamentalista, szélsőséges, ortodox keresztény szárnynak nagyon komoly politikai támogatottsága van – neokonzervatív vonulat -, egyebek mellett ezért állnak ki oly nagy mértékben Izrael mellett, mivel szentül meg vannak győződve arról, hogy az Armegeddonnak meg kell történnie, meghozzá Meggido földjén. És ezt rohadt komolyan gondolják. Azt is, hogy a Teremtés tényleg úgy volt, ahogy az le van írva és a Föld bolygó valójában 5773 éves az egész világegyetemmel együtt. :) A dinók csontjait meg minden mást azért csinálta az istenük, hogy próbára tegye a hitünket. :D

  Na,hát kb. ez lenne a Noé film szellemi-világnézeti hátszele… – legalábbis ezzel a dumával, amit itt a képünkbe toltak…

 15. Fernando azért nem kell elferdíteni a dolgokat. Először is amerika nem vallási szempontból “támogatja” izraelt. A föld életkorát meg gondolom a zsidók időszámításához kötöd, hát ők elég sok mindent furán hisznek, mint például az újszövetséget is megtagadják nagy részben. Egy bizonyítás szerint a Föld nem idősebb 10ezer évnél, de szembe jön az, hogy pár kavics miért millió éves, ezek mind elmélet kérdései. De ahogy már az elején szóba jött ezekről nem lehet vitázni, ahány ember annyi elmélet, ilyen a vallás vagy a tudomány. Itt zárjuk is le a témát, ebben a témában ne beszéljünk tényekről, mindenhol vannak igazságok és hazugságok.

 16. Fernando: nyilván így van, Aranofsky erről a fanatikus vallásáról híres, nézd csak meg a Fountaint. Mielőtt félreérted, ez szarkazmus volt, ne temesd már előre a filmet 1 trailermondat miatt.

 17. A trailer egyébként egy vallásos témájú találkozón ment le, szóval a sikongatás annak szól, hogy milyen jó a Bibliát szélesvászonban nézni. Ez azt is jelenti, hogy ez a trailer kifejezetten erre az eseményre készült, hogy lássák, a vallásos fókuszcsoport hogyan reagál a dologra. A rizikósabb részeket, amik a képregényben is vannak (Nephilimek, alkohol, nyomasztás), ebből kihagyták, csak az ikonikus momentumokra koncentrálnak, amire azonban, ha lehet hinni a szóbeszédnek, a film nem.

 18. De figyeljetek csak, nem arról volt szó, hogy ez valami képregény alapján készül, ami bizony tele van nyomva mindenféle sci-fi elemmel és csatával is? :) Noé persze, de átértelmezve, megfűszerezve, amolyan aronofszkisan?

  vagy valamit keverek mert anno a Mobi Dick az űrben posztnál teljesen megbomlott az agyam? :))

 19. eddig ez így kevés, 20. noé feldolgozásnak tűnik, remélem tényleg lesz valami extra

 20. human: Csupán megjegyeztem, hogy vannak ilyesféle irányvonalak, ezzel még nem temettem magát az alkotást. Megjegyezném, hogy ugyebár egy film nem csak a rendezőtől válik filmmé, van ott még néhány kreatív, vagy kevésbé kreatív elme, akik ilyen-olyan üzeneteket simán belevihetnek alkotásokba. De gondolom, ezt pont neked nem szükséges magyarázni.

  zotty: Megvitatnám én veled ezt a “nem vallási” dolgot, de ez tényleg nem az a terep, ahol ezt célszerű levezetni. Minden esetre a neokonok ortodox hozzáállása nem képezheti vita tárgyát és ha megnézed az USA külpolitikájának építőmestereit évtizedekre visszamenőlegó – Leo Strauss, Francis Fukuyama, Paul Wolfowitz, Richard Perle, Samuel Huntington így, hirtelen – , akkor láthat, hogy mindegyikük a neokon vonalhoz tartozik. A neokonzervítvak egyik műsora, a 700-as Klub szintén ezt, vagyis a vallásos meggyőződést és a jóslatok mindenáron való beteljesítésének feladatát támasztja alá.

  Befejeztem, filmezzünk tovább. :)

 21. Kevés hollywoodi rendezők egyike, akiben sok hitem van és bizalmam, egy darab trailert se fogok megnézni egy Aronofsky filmhez ezt már a Fountain után megtanultam.

 22. Hát nekem az egész bibliából pont a Noe története volt mindig a legmeseszerűbb/hihetetlenebb. Emlékszem isteni segítség ide vagy oda nem fér az agyamba ez a minden állatból kettőt a hajóra story. Vagy segít isten és nem kell hajó vagy nem segít és nem megoldható egy hajóval akár mekkora. (olyan óriási úgyse lehet). Elég jó fantáziám van meg nem vagyok földhöz ragad – igaz vallásos – sem de én nekem ez egyáltalán nem bejövős. Még Aronofsky-tól sem. Sehogyansem. :I

 23. hehe, most az állatoktól, meg hatalamas mentőladiktól eltekintve egy pár éve azért boncolgatják már tudományosan is az özönvíz témát, és könnyen lehet, hogy az alapja tényleg valós – persze nem az egész világot elborító özönvízre kell gondolni, de valamikor a múltban a Fekete-tenger környékén történt egy igazán gigantikus, geológiai léptékű “gátszakadás”, ami egyszerre hatalmas területet öntött el vízzel, szóval kb. ennyi jut most eszembe erről. ki tudja, milyen emlékeket hordozunk a génjeinkben, talán ez a monda onnan származik.

 24. 2:06-tól nem tudjátok a szám címét és az előadót?
  (nekem celine dion-nak tűnik, de nem találtam)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.