A The Daily Bugle főszerekesztője kihívja Spider-Mant a hóra

Vagyis inkább csak felteszi a kérdést, hogy milyen morális alapokon nevezte ki magát a “város seriffjének” a hős.

Last night, I walked out of the 6-train at 96th Street, only to be greeted by a freshly painted graffiti tag of a large red spider painted on a wooden construction fence.

Generally, I ignore the “modern art” of the masses. I must be far too uncivilized to appreciate the subtle nuances of the work. But in this case, the meaning was not open to interpretation.

Do the young people of this city really want to turn the mysterious creature known as Spider-Man into some kind of modern-day Robin Hood?

It has been three months since the terrorist attack at Oscorp Tower in Midtown Manhattan. Three months since a man who had changed into a seven-foot tall lizard battled against another man in a red and blue unitard who could crawl up walls. Three months since the city was introduced to a new status quo, one that will adversely affect the entire planet. It has been three months, and we know nothing more about the man called Spider-Man than we did on that terrible night.

This masked, web-slinging vigilante has refused to identify himself. He has given no public statements. He has refused to be interviewed by the police. He has repeatedly refused requests from the media, including from this paper, to provide some assurance to the people of this city that he means us no harm.

Who appointed him as the new sheriff in town? I didn’t. Did you?

What gives him the moral, much less legal, authority to decide who deserves punishment and how that punishment should be doled out?

Heroes do not need to promote their actions, but they also do not hide from the people they help. Until Spider-Man tells us more about himself, he is no hero. I dare him to prove me wrong.

12 hozzászólás a “A The Daily Bugle főszerekesztője kihívja Spider-Mant a hóra” bejegyzéshez

  1. Egy magyar oldalon igazán gondolhatnátok a magyar olvasókra vagyis inkább az angolul nem tudó magyar olvasókra is, mert bármilyen hihetetlen nem mindenki pro angolos. Egy pro angolosnak meg nem hiszem, hogy nagy feladat lefordítani egy ilyet. Más forrásból ugyan már olvastam ezt a cikket magyarul, de azért erre szerintem rá lehetne menni, hogy ezeket magyarul is lefordítja a cikk író.

    “2013. Október 30.

    Egy szerkesztőségi cikk a Daily Bugle laptulajdonosától, J Jonah Jameson-tól.

    Az elmúlt éjszaka, ahogy szálltam ki a 6-os metróból a 96-dik utcai megállóban, egy frissen festett vörös pók graffiti köszöntött.

    Általában nem veszek tudomást az ilyen modern művészetről. Túl civilizált vagyok, hogy egy ilyen apró munkát értékelni tudjak. De ez esetben az üzenetet nem volt olyan egyszerű értelmezni.

    A város mai fiataljai ezt a misztikus teremtményt, Pókembert, tényleg valamiféle modernkori Robin Hoodnak akarják beállítani?

    Három hónapja már az Oscorp tornyot ért terrorista támadásnak Manhattanben. Három hónapja már, hogy egy hét láb magas gyíkká változott ember megküzdött egy másik torzszülöttel, aki képes falra mászni. Három hónapja jelentkezett ez az állapot a városban, és végül ki fog terjedni az egész világra. Három hónapja nem tudunk többet a Pókemberről, mint amennyit megtudtunk azon a szörnyű estén.

    Ez a maszkos hálószövő bűnöző nem hajlandó felfedni kilétét. Nem ad ki hivatalos közleményt. Nem hajlandó beszélni a rendőrséggel. Folyamatosan visszautasítja a média ajánlatait, ezt az újságot is beleértve, hogy biztosítson minket róla, hogy nem jelent ránk veszélyt.

    Ki nevezte őt ki a város sheriffének? Én nem. És ti?

    Milyen erkölcs adja neki a kevésbé legális hatalmat, hogy eldöntse, ki érdemel büntetést és milyen mértékben?

    A hősöknek nem kell reklámozniuk tetteiket, de nem is bújnak el azoktól, akiket védenek. Amíg Pókember nem árul el magáról többet, addig nem hős. Merészeli-e bizonyítani, hogy tévedek?”

  2. én gyerekkoromban sem értettem hogy miért cseszteti, basztatja mindenki szerencsétlen Pókembert ?
    Ott van az F4, Megtorló, Fenegyerek, Superman, Bosszú Angyalai, őket nem üldözi a rendőrség, nem követelik a fejét mindenféle jöttment médiacápák.

  3. F4ről tudják kicsodák, együttműködnek velük, ugyanez igaz a Bosszú Angyalaira, akik mögött ott van a SHIELD
    Megtorlót hol üldözik, hol nem
    Fenegyereket üldözik
    Supermant elfogadták, sőt, aztán kell is nekik (nem, nem csak a MoS-re gondolok)
    Jamesonnak amúgy volt valami sztorija a képregényekben, hogy valami maffiás lebuktató cikke miatt egy maszkos faszi megölte a feleségét, ezért is gyűlöli a maszkosokat

  4. csabo: egy pro angolos nem biztos, hogy ide fog járni híreket olvasni :)

    Copperhead: Te meg nem vagy képben a képregényekkel, szerintem.

  5. inkább az a kérdés, hogy ki az akit tényleg érdekel. Mert az eddigi Daily cikkekre nem sok reagálás volt, csak amikor szóba került pár lehetséges ellenség még. Egy tipisan nulla marketinget látunk, ami nagyjából senkit nem hoz lázba, mert ők is csak tessék lássék csinálják, mivel manapság már kötelező. Tumbleren is csak 376 notes 1 nap alatt, ami baromi kevés.

  6. az a baj, hogy ez a cikk az untig ismert közhelyet ismétli, azaz J. Jonah James utálja Spideyt, komolyan mit reagáljon erre bárki is aki olvasott már Pókember képregényt ???? ez kb. minden második füzetben el van sütve

  7. Tökre nincs igaza, ugyanis akár hiszitek akár nem, baromi nagy meló a fordítás.
    Ergo pofátlansággal határos elvárni egy nonprofit oldalon, hogy minden automatice le legyen fordítva. Ha valakinek van kedve és ideje, akkor adott a lehetőség, hogy tegyen a közjóért, és a kommentek között lefordítsa, mint ahogy ez itt is történt.

  8. Fishi: hát azért ez egy filmekkel foglalkozó oldalon alap. Akár nonprofit akár nem. Ennyi erővel felmegyek egy külföldi oldalra és olvasgatok, humannak még a beillesztéssel sem kell fáradnia.
    Ha nem is fordítja le, legalább foglalja össze. 10 esetből ezt 3-szor megteszi.

    “Ha valakinek van kedve és ideje, akkor adott a lehetőség, hogy tegyen a közjóért, és a kommentek között lefordítsa, mint ahogy ez itt is történt.”

    human meg 10 esetből 8-szor törli.

  9. Ne vicceljünk már, a fordítást mi a retekért törölné???
    Ahogy nekem lejött, az alapján szinte kizárólag csak az offtopicot szokta irtani.

  10. Ott van összefoglalva a lényege, ahogy a PR cikkeknél mindig.

    És ahogy Fishi mondja, olyasmit nem törlök ami ad a cikkhez-kommentekhez. Nem tudom honnan veszitek ezeket a drámai kommenttörlési élményeket, mert csak a személyeskedést (“te hülye vagy”) és offtopikot szoktam törölni, évek óta ez megy, semmi más. Itt most bennhagytam az offtopik részt, epdig kezd elharapózni, csak érzem sértődés lenne, ha a fordításig visszatörölnék :P

  11. Lényeg a lényeg..nagy álmom,hogy Marc Webb átemeli J.K.Simmonst,ha úgy dönt,hogy behozza a Bugle-t…nála profibb Jameson még nem született,pedig nem először vitték filmre a figurát..vagy hangsávra:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.