Dead Island most élőszereplőkkel

Meghallom az első taktust a zenéből és rögtön beugrik a Dead Island legeslegelső trailere, ami mindent vitt. Kislány, ablak, család, zombik. A Machinima most leforgatta élőszereplőkkel. 18+ vérengzés és érzelmek.

A játék is fun volt, bár nem ilyen erős.

22 hozzászólás a “Dead Island most élőszereplőkkel” bejegyzéshez

 1. Hatalmas amúgy, hogy mindig a leghidegebb játékokhoz csinálják a legérzelmesebb trailereket, én is a napokban próbáltam levadászni ezt a zenét és ahogyan láttam, ennek nincs is eredeti címe, hanem csak dead island theme, tehát még maga a zene is a trailerhez íródott.

 2. én nem értem miért ilyen halott manapság a zombis téma, tényleg ennyi ötletességet igényel egy normális zombifilm leforgatása?

 3. Hát ez reggel most ütött, de nagyon!
  Anno persze az eredeti is zseniális volt, de ez mégis csak élőszereplős.

  Logitech
  Miért halott? Szerintem a 80-as évek óta, pont most kezdik újra a virágkorukat élni.
  De szerintem ez elsősorban a Walking Dead sorozatnak köszönhető. Mert ha egy viszonylag jó mozis zombifilmet leforgatnak (most direkt nem említek egyet sem, mert kinek a pap, kinek a papné, az csak egy darabig marad meg az emberekben.
  De ha van egy remek sorozat, ami évről-évre több nézettséget produkál, akkor a figyelem központjában marad a téma, nem felejtődik el olyan hamar.
  Remélem lesznek még jó zombis mozifilmek, mert bár már nehéz ebben újat mutatni, viszont vannak remek zombis könyvek, amik még megfilmesítésre várnak.

 4. turrican : persze vannak zombis filmek, pl a 2004-es Holtak hajnala zseniális volt, vagy a Haláli hullák hajnala az egyik legjobb,ami valaha készült

  csak egyszerűen azóta nem nagyon volt semmi normális költségvetésű

  pedig nem egy bonyolult dolog, csak vérengző, agyevő lényeket akarunk látni, de ezek szerint mégis nehezen megy

  és hagyjuk a resident evilt, meg a full amatőr baráti bohóckodásokat, amikor lelkes fiatalok megpróbálnak zombifilmet forgatni

  a Walking Dead szerintem elég közepes, de lényegtelen, van akit elszórakoztat, van akit nem

  én zombis mozifilmeket néznék szívesen, de egyszerűen nem csinálnak

  a brad pitt féle hányadéktól meg 5 perc után kikészültem

  meg ennek a dead island élőszereplős feldolgozásnak is mi értelme volt? tulajdonképpen lemásoltak valamit ami már létezett, ehhez nulla ötletesség kellett, leforgatni valamit ami már van

 5. Azért a 2004-es Holtak Hajnala óta voltak nagyon jó próbálkozások is.
  Rec, 28 Weeks Later, (tudom ,lehet csak düh fertőzöttek, de én akkor is zombikat láttam bennük).
  Zombiland se volt rosz. Bár nem volt kiemelkedő, de azért lehetett nevetni rajta.
  Szerintem a Warm Bodies is egész kellemes meglepetés volt. Twilight szintű nyáltengerre számítottam, ehelyett humoros, és minimális romantikát kaptam, pár zombival.
  Vagy a Dead Set egy frankó minisorozat volt, ha még nem láttad pótold.
  Persze a Resi féléket nem veszem ide, mert azok nem zombifilmek, max. ultragagyi, C kategóriás szörnyfilmek.

  Nekem bejött a WWZ, pedig nem voltak túl nagy elvárásaim. Megmutatta, hogy globális szinten milyen gyorsan terjedt el a fertőzés. Felőlem jöhet a folytatás. Hogy a film nem bukott meg, szerintem két dolognak köszönhető. Brad Pitt, és hogy mostanság mennyire népszerűek a zombik.

  Ez az élőszereplős Dead Island videó, szerintem sokkal inkább egy reklám, amit lehet majd valami nagy hollywood-i stúdió bekajál, és talán egyszer lesz a játékból egy mozifilm. Nem hiszem, hogy a kreativitás volt a szemük elött, amikor leforgatták, viszont jól sikerült.

 6. Nekem bejött ez a rövid kis izéj, jól megcsinálták, a komornyiknak elég rumpelstilskinszerű feje van, fasza nagyon.
  De amúgy én már rég leszarom a zombi filmeket, mióta bejött a fertőzöttes dühkóros divathullám kezdve a 28 as filmekkel meg a rec-el átdolgozva, azóta ezeket a lassan csámpázó vartyogi férgeket már nem nagyon veszem komolyan. Sőt kifejezetten unom. Walking dead sorozat is egy trágya volt, hiába a jó kivitelezés.
  Sokkal jobb ami vérengzősebb pőrgősebb.
  Nekem ezek a Holtak-hajnala,naplója, tízóraia,anyámkínja szarok egyáltalán nem nyújtottak maradandót, nagyon matiné filmek voltak, szódával elmegy kategoria. Az élőhalottak éjszakája az egyetlen amit jónak tartok, a Tony Toddos verzió.
  A pittes film is szeretne inkább a 28 nyomába érni, de nagyon nem ment neki, főleg,hogy nem fertőzöttekkel ment, hanem szimpla szaladós zombikkal.

  Nemrég volt a szerelmes zombi film is, elég hánytatós, de nem a jobbik értelemben. Akárcsak a vámpír és vérfarkas téma, ez is lerágott csont már. Nem nagyon igénylem.

  Szivesebben látnék sokkal elborultabb, elmebetegebb agyszüleményeket, sokkal perverzebbeket, tele mártírhalállal. Volt egykét ilyen gyönyszem, azokat kéne remakelni, biztos beganéznának a moziba, ezek helyett a szellemes gyerekmesék helyett.

 7. “Sokkal jobb ami vérengzősebb pőrgősebb.”

  “Az élőhalottak éjszakája az egyetlen amit jónak tartok, a Tony Toddos verzió.”

  Abban is csak csoszogtak a zombik, és nem volt nagyon véres sem!

  Ez így elég nagy ellentmondás önmagadnak!

 8. NEm ellentmondás, mert az volt az első zombifilm amit láttam asszem, és akkor még abban a megítélésben az nagyot ütött. Pontosan ,hogy tudom mit írok. Aztán elteltek az évek, jöttek tucatjával a “klónfilmek” és egy idő után becsömörlött az egész a fenébe, ráásít az ember. Alapfilmek mindig jók /kinek mi/ nekem az alapfilmnek számít. Azóta viszont változott a megítélésem, és jött újhullám ebben a filmes kategoriába, azóta már másra van igényem. Emeznél meg megmarad a nosztalgia faktor.
  Amiket tehát igazán leszarok azok az utángyárott tucat sablon zombifilmek, az ilyen holtak…akármilye szériák. Ezek nem jók /szerintem/. Főleg a remakekre értem.

 9. Terror tarol: Szerintem a “dühkóros” filmeket is nyugodtan nevezhetjük zombifilmeknek, én is, és nagyjából mindenki egy kalap alá veszi ezeket. Ezt a “dühkórt” is csak azért találták ki, hogy megmagyarázzák a hirtelen kitörését, és a felgyorsulását a zombiknak, amúgy minden másban ugyan az. Megharapják, “meghal”, majd pár pillanat/perc múlva felkel és támad. Ennyi. Ilyen a Holtak hajnala remake, a Dead Set, a 28 Nappal később, REC, WWZ, vagy a The Walking Death is. Még ha nem is ejtik ki az egész film alatt a “zombi” szót, attól az még zombifilm, mindegy, hogy vírus, veszettség, félresikerült kísérlet, vagy más dolog miatt tör ki a zombulás.
  “Klasszikus” csoszogós zombifilmek a 80-as évek óta nem is készültek.

 10. A klasszikus csoszogósokba sorolom a remakejeiket is.
  A full gyorsba meg a dühkórost. Félreérthető amit írtam elismerem. Mind1. Amikor a plázában rekedtek, nem tudom melyik volt már, volt egy zombi ujszülött is, nagyon gyér film, az is asszem valamelyik réginek a remakeje volt. MEg amelyikben a Liguizamo is játszott, azért az a zombis film sem volt annyira túlpörgetve tempóban az újabbakhoz képest. Ezeket a féléket én nem szeretem. Langyos tucat számomra. Igaz annyira nem jegyzem melyikben szaladtak, melyikben nem, nem szentírás amit írok.

  Abszolút megítélés kérdése ,hogy mibe sorolod a vérszemet kapott csűrhét, én magam részéről nem sorolom zombikhoz.
  Nekem a zombi az a temetőből előmászó szétesőfélben lévő agyat zabálló oszló hullák maradnak mindig is. Azok a totál kimult állapotból élednek ujra. A dühkorosok meg nem is voltak halottak semikor sem,nem is rohadnak, csak megfertőződnek, és veszettek lesznek. Eléggé más jellege van de ez is teljesen mindegy.
  Van azért sok hasonlóság is a két téma közt, müfajban ugyan oda tartoznak, a túlélőhorror kategoriába.

 11. Ha 100 embert megkérdezel, hogy mondjuk a 28 nappal később, a Dead Set, és akár a Resident Evil is milyen film, 99-től azt a választ kapod, hogy zombifilm. Az hogy neked csak a temetőből kimászó csoszogó alakok a zombik, az egy dolog, de manapság a zombi ez, amit a mostani filmekben látsz, hogy valami miatt kitör egy járvány, ami aztán harapás útján támad, eszkalálódik a helyzet. Most hogy meghal-e előtte vagy csak kómába esik pár percre/másodpercre, mielőtt támadni kezd, az irreleváns ebből a szempontból, de ezek az elemek mindegyikben ott vannak. Úgy néz ki mint egy zombi, élőkre támad mint egy zombi, embert eszik mint egy zombi, tehát ez egy zombi. Az emberek szeretik a skatulyákat és szeretnek mindent kategorizálni, és olyan nem létezik hogy “dühkórosfilmek”, így ezek zombifilmek… :)

 12. Oké, én tudom miről beszélsz. Az általánosítást is értem. Bár nekem kissé szívügyem a “dühkoros filmek” mert még másik horror nem volt rám ilyen hatással, ezért ezeket nagy előszeretettel különböztetem meg a tucat zombifilmektől.

  Egyébként az a baj, hogy kommerszedik ez a zombifilm kategoria, összemossák a kettőt elég erőteljesen, kombinálnak mindent mindennel, mert már nem tudnak kínjukban, ötlethiányukban mit kitalálni a készítők. Ez kissé olyan mint a vámpírfilmek, abban is eléggé ratyiskodnak, egyszer keresztet hord a nyakában és hagymát zabál a vámpír, de a napot nem szereti, van amikor meg napozik de a keresztre se bír ránézni, ezer féle verzió van./eltúlzott példa csak hogy lásd…/ A zombikkal is eléggé barmolgatnak a filmiparban. A Legutóbbi Bradpittes filmben már tökéletesen ötvözték a két kategoriát, a begyorsult zombikkal. Walking deadet nem néztem, csak pár részt, azt is olyan két nap mulva szelektálta az agyam, egy képkocka ha megmaradt belőle, nem tudom ott épp mit kutyultak.
  Sokkal jobban tennék, ha inkább a hangulatra ,a film darkosabb feelingjére koncentrálnának, a szűkülő mozgástérre stb.. Carpenteres effektusokra, mint mindenféle agyhalott baromságok összevonására. Ezért is nem szeretem az utóbbi évek zombifilmjeit, mert nulla feeling, tucat rosszfelé újító vacakok. Egy régi Élőhalottak éjszakájának leglább volt valami hangulata, jó helyszínekkel, darkos érzettel.
  A lényeg, annyira kavarnak a filmiparban, hogy a nézőknek kedve sincs nagyon szelektálni, ez érthető. főleg,ha annyira nem fogta meg őket a Rec/28 héttel később,hogy top 10-es ként említsék a best of listájukon.

 13. Amikor megnézted életed első zombifilmjét (gondolom ez esetben a 90-es Élőhalottak Éjszakája), biztos még kisfiú voltál. Ilyenkor az ember sokkal érzékenyebb, és fogékonyabb a filmben látottakra.
  Ezzel semmi baj nincs, nálam ezt a hatást a Gonosz Halottak első része váltotta ki. Rongyá másolt, narrátoros vhs-en láttam anno, lehettem vagy 10 éves, napközben dugiba néztem meg, és azt hittem majd összeszarom magam rajta.
  Egyébként nem vagyok zombifilm katalógus, de ha jól tudom “agyzabáló” zombik, csak a Return of the Living Dead szériában voltak. Ebben tényleg csak az agyát ették az embereknek. Ennek a sorozatnak a legjobb része a harmadik volt. Érdekes, mert ebbe például belekeverték a romantikát, és mégis működött.
  Az első része is inkább akart vicces lenni, mint komoly (szerintem nem sikerült neki).
  A második meg mintha egy ifjúsági zombifilm lett volna, de jóval gyengébb mint az első.
  A 4-5 rész, jobb ha úgy teszünk mintha nem is léteznének, annyira szarok.

  Amit te írsz, hogy: Temető, darkos környezet, meg hangulat, az ma már nem működne, főleg nem egy zombifilmen. Még az Underworld is csak bukdácsol részről-részre.
  Nyílván neked így maradt meg szép emlékként a gyerekkorodból.

 14. Ja, a vámpíros párhuzam nekem is eszembe jutott ennek kapcsán. Nekem szerencsém, hogy a csoszogóst is bírom, meg a dühöset is így nekem bejön ez a manapság divatos fúzió. A Walking Deadben úgy oldották meg, hogy “friss” zombik gyorsak mint az élők, míg ahogy rohadnak az idővel, meg éheznek, úgy lassulnak be. Ez nekem szimpatikus és a maga kicsavart módján még logikus is. Mint ahogy az is, ahogy a WWZ-ben, ha nem érte inger őket akkor zombultak, ha volt inger akkor jöhetett a “dühkóros” viselkedés…

 15. a return of the living dead első része szerintem a legjobb zombifilm amit valaha készítettek

  punkos, vicces, félelmetes, effektek királyok, vagány, fiatalos, minden benne van ami egy egészséges mozinézőnek kell :)

 16. Ja, azt tudom melyik, amelyiknek az elején egy tégelyben van egy hulla, aztán valahogy kinyílik a fedele, és valami gőz meglepi a város egét. Rémlik, azok a filmek még jók voltak, de hát az oldskull, meg a másik a 85’ös Day of the dead, nekem ezek amik alap filmek, talán lehet hogy a Dayeset láttam előbb, nem az Nightosat, mindegy, a lényeg, ezek alap gyerekkori emlékek, magas nosztalgy faktorral, de a remakejaik azok nem tetszettek, és a többi sem amiket elkövettek sokadik részek “necropolis” és egyéb kókány munkák, sorozatok satöbbi..
  Ami viszont jó fúzió volt, talán onnat indult ki ez a csináljunk zombit koppintást a dühkórosokból is: Tébolyultak. Talán az volt a legutóbbi nézhető zombi kasztba tartozó film.

 17. Temető, darkos környezet mai kornak megfelelő effektekkel szerintem nagyon is működne, talán lehet már sokaknak a könyökén jön ki a városban kergetőzős zombi téma, abból már rengeteg van. A plázázós volt a mindennek a teteje. Rettentő gagyi volt. Ez a baj a mai filmekkel ,hogy tucatjával tolják a klisé szart, el vannak menve egy teljesen hangulatmentes béna irányba, semmi igazi horror hangulatot nem lehet benne felfedezni, csak a fröccsenő vér emlékeztet rá,hogy ez mi is szeretett volna lenni. Attól én annyira nem ganézok be, hogy egy sereg korhadék a város útcáin csámpázik és néha feléd nyúl, vagy bekóstol. Ez boringshit!
  Kell a jó helyszín is egy jó filmhez. Erről eléggé megfeledkeznek.

 18. Terror tarol: olvass bele a Walking Dead képregénybe egész nyugodtan. Legalább annyira autentikus zombitörténet, mint a World War Z könyvben.

 19. Mert a temető az nem klisé, mi? Milyen darkos környezetet akarsz? A városban egy lépcsőházban a full sötétbe nem elég darkos?
  Ha a városba kóricálnak akkor nem félsz, de ha a temetőbe lenne, akkor meg igen. Érdekes meglátás. “Zombi”-támadáskor pont egy temetőbe szeretnék menni és futkározni a nyílt terepen, az olyan lények elől, akik nem fáradnak el.

 20. Zombi témában szerintem az utóbbi években a The Walking Dead az ami a legtöbbet tette le az asztalra. Csodálkozom, hogy ez előtt nem jutott senkinek eszébe a sorozat formátum a témában, pedig adja magát. Egy mozifilm kevés ahhoz, hogy a puszta rémisztgetésnél, izgalomnál többet nyújtson. Azért is tetszett nekem nagyon a Dead Set is mert a minisorozat már jobban kifejtette a drámát a dologban. A The Walking Dead-ben is kellő hangsúlyt kap a dráma (igaz néha túl sokat is), ahogyan túlélők megpróbálnak kvázi normális életet élni a zombivilágban, de van benne hentelés is rendesen, meg feszültség, hogy ki a következő akinek nem lesz szerencséje és nem éli túl az aktuális beszerzőutat, ki az aki a legjobban tud alkalmazkodni. Ilyenkor az ember belegondol, hogy hasonló helyzetben mit tenne, hogyan próbálna túlélni…
  Ezért tetszett nekem nagyon a WWZ is, mert benne van a lehetőség a folytatásokban, hogy még jobban kibontsák a témát, a Föld globális küzdelme a túlélésért, jóval túlmutat egy szimpla menekülős, túlélős rémisztgetős zombifilmnél.

 21. Az a kontaktlencses beverzes priceless!!!Egesz szemes festett kontaktlencserol meg nem is hallottak.
  Legyunk mar igenyesek.

 22. Terror tarol
  Aha.. szóval már vannak dühkórosak is, akik nem zombik. Remélem tudja, hogy ezt a teóriát most Ön találta ki. :)

  A csoszogós zombik nem életképesek a mostani mozivásznakon, ezért fel kellett őket spanolni. Gyorsabb élőhalottak, pörgősebb akció. Magyarázhatják filmről-filmre ezer féle módon, attól még zombik – csak más, egyedi aspektusba helyezve. Nem ‘dühkórosak’. Attól mert a napjaink pörgős horrorfilmjeihez alakították a őket, még nem lesz külön kategória.

  Egyszerűen: Az ezredforduló előtt csoszogtak a zombik, utána pedig sprintelnek a dühkórtól. Zombi ez is – az is. Vitán felüli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.