Saw 8 is, vagyis Saw reboot

Mai Minek van hír, hogy a Lionsgate eléggé szeretne kezdeni valamit a Saw névvel. Elvielg új irányokat keresnek a franchisenak, de az is lehet, hogy ebből reboot lesz… Hát gratulálok innen is. Legutóbb ugye a Saw 3D förmedvényt láthattuk, ami után érhető lenne egy újrakezdés, ha tényleg jó lett volna az első részen kívül a többi.

human
írta
2013. 11. 05. 21:10
megjelenés
34
hozzászolás


34 hozzászólás a “Saw 8 is, vagyis Saw reboot” bejegyzéshez

 1. Azért a 2-3 még elég jó volt… Igaz nem ért föl a zseniális első részhez, de azok még nem voltak annyira rosszak, mint a többi folytatás…

 2. mostan előzmény lesz.
  arról hogy az elmebeteg kiskorában hogyan rabolt és kínzott meg embereket :)

 3. Az első rész kiváló volt – a többi kalap kaka :/
  (Ha nagyon jóindulatú akarnék lenni, akkor a 3-ast még a “nézhető” kategóriába sorolnám :) )

 4. Az első valóban kiváló, illetve nálam még a 2. rész elment, de a többi katasztrófa…

 5. Az első volt a csúcs, de nekem a 2-3-4-5-6 is nagyon tetszett!

  Egyedül az utolsó rész nem jött be…… DE NAGYON NEM!!!

  Folytatás, Reboot, Prequel, Sequel, jöhet…:)

 6. jöhet a reboot.

  zseniális volt, ahogy az első rész után a 2-3-4. epizódot hozzákapcsolták a filmhez. a 3d tényleg rossz volt, de a sorozat alap.

 7. Az első zseniális volt a 2-3 is még jó volt a többik szar.
  Puffin, számból vette ki a szót :) Igazából nem vagyok nagyon nagy reboot ellenes, vannak filmek amikre ráfér.
  DE HOGY EZT MIÉÉÉÉÉÉÉRT???? (jó tudom,h a pénz de akkor is, nem fognak jobbat, faxábbat, ötletesebbet csinálni az biztos)

 8. Első rész még oké volt, kajak lefeküdtem a csattanón, és hát önmagában sem volt egy rossz sztori. De amik utána jöttek… Egészen nevetséges volt, amikor az ikszedik felvonás már arról szólt, hogy a kirakós gyilkos évekre előre kiszámolta mindenki mozdulatát, reakcióját és ennek megfelelően vezényelte le a dolgokat – még holtában is – és persze atompontosan. Sírtam rajta. Mindenféle realizmusát elveszítette a dolog, önmaga paródiájává vált a széria, amit már csak azok szerettek, akik azért buknak a Végső Állomás epizódjaira, mert szeretnek tobzódni a vérben, aprításban, és imádják nézni a szenvedést. Ja, meg ahogy egyre több hívet gyűjtött magának a fószer… Narkós ribi simán megtért neki, rendőrnyomozó szintén. :D Csak mert próbára tesz embereket lehetetlen csapdákkal, olyanokkal, amikben egy átlagfószer simán benne maradna, mert képtelen lenne megcsinálni a feladatot, vagyis a brutális öncsonkítást. Ahhoz, hogy valaki eddig eljusson, idő kell – lásd 127 óra c. film, az első Fűrész ebben még legalább valamennyire nem volt teljes ostobaság -, nem 5 perc. Szóval már az alaptétel is hülyeség: ha nem tudsz kijönni a csapdából, nem tudod kellőképp értékelni az életet… Bazzz, ezek olyan csapdák voltak, amikbe eleve kódolva volt a kudarc! Szóval az egész egy öncélú csalás, csak azért, mert az a vén hülye rákos lett… Hát köszike.

  Szóval reboot? Vicces, mert az első résszel nincs gond, mi a fenét rebootolnak rajta… Esetleg csinálnak egy 2. szériát, más felfogásban, szólhatna arról, hogy „divatba” jön ez effajta túlélősdi és egy csomó városban alakulnak ilyen beteg klubok – a la Fight Club – és ezeket kellene felszámolni adott nyomozópárosnak, aminek egyik tagjáról természetesen kiderül, hogy ő a klubhálózat egyik góréja. Hirtelen esetleg ez jut eszembe, de egy szolgalelkű újraforgatás totálisan felesleges, majd esetleg még tíz év múlva lehetne aktuális egy új generációnak.

 9. Nem értem miért szarozzák le a legtöbb fórumon az 1. részen kívül a többit. Érdemes lenne újra megnézni őket, történet szempontjából zseniálisak. Annyira tetszett, hogy az összes rész össze tudták kapcsolni, így nem csak egy szimpla vérfürdős horrort kaptunk, hanem a háttérben egy ügyes és ütős logikai filmet. Ezt kéne észrevenni.

  Most komolyan, hány olyan filmsorozat van, amiben az 1. rész egyik kulcsjelenetét, kibővítik/visszautalnak benne értelmesen az utolsó részben. Szeritnem egy sem.

  A legtöbb horror 2. 3. 4…. részek csak másolják az előzőt, a Fúrész-széria pont nem ilyen. Szép kerek egész. Ezért is van inkább értelme a rebootnak, mint a folytatásnak. Mert folytatni felesleges lenne, nem lehet hova csavarni. Újrakezdeni már inkább, ha nagyon muszáj.

 10. Nem volt rossz ez a sorozat, jó a 7. már nem kellett volna, vagy még 1 év gondolkodás után talán… de összeségében nem volt katasztrófa.

 11. Hat, erdekes otlet.
  Nekem gyebkent a 2. tetszett a legjobban – a fecskendos scene maradjunk annyiban, eleg melyen beleutotte magat a tudatomba.
  Be is probalom oket szerintem ujra a kozeljovoben. ;) thx

 12. Az első rész kb zseniális volt, de utána csökkent a színvonal.

  Viszont 1-2 k*rvajó momentum így is belém égett: pl. a már említett injekciótűs jelenet… vagy valamelyik részben, mikor az a feladat, hogy tartsák életben a beteg fickót és csökkentik a koponyaűri nyomást :D

  (érdekes, másra nem is emlékszem, pedig minden részt láttam)

 13. az első rész legfeljebb “oké” volt.
  jaj de elkopott ez a “zseniális” szó, minden szarra elmondják huszan.

 14. Watchmen: nálad a pont, ezt egybe kell kezelni mind a hét részt, mert annyira kerek egész, és elképesztően zseniális a sztori úgy ahogy van.

  Akik fikázzák, azok többsége szerintem évente nézte, amikor kijött mindig az új, így persze hogy baromságnak tűnik, meg az esetleges gagyi killek maradnak meg. Egybe kell ezt ledarálni, akkor mutatkozik meg a zsenialitás.

  10/10 az egész, és rohadtul nem kéne sehogy se hozzányúlni.

 15. Még nem láttam részt se belőle, de már fenn volt a listámon, ezek után előre veszem! :D

 16. wacabooy: Ne siess vele annyira mert nagyon trash feszt az a sorozat. Ezért nem kell kis képernyős Fűrész sem.

 17. Az első rész valóban jó film volt viszonylag, a kategórián belül mindenképp. De mi is volt benne hatásos, hisz alig volt benne gore jelenet..? Hát pontosan ez, hogy 2 órán keresztül építették a történetet, ismertük meg a karaktereket, és az tette a fűrészes jelenetet is hatásossá(úgy hogy nem mutattak semmit!), hogy embereket láttunk szenvedni, nem két lábon járó húscafatokat. Mondhatni kamaradarab volt, tudott feszültséget építeni.

  Erre miről szólt a többi rész? Hogyan lehet minél betegebb és undorítóbb haláltusákat csinálni, és hogyan lehetne megölni minél több embert. Még is hogyan lenne meghökkentő egy karakter halála, ha már a nyitójelenetben 8-at beleztek ki?

  Az erőltetett és borzalmas “csavarokról” már ne is beszéljünk, mert muszáj volt mindenképp másolni az első részt. A hatszor átrágott mondanivaló meg csak hab a tortán.

 18. stargatelost: 10/10 basszus. Hol élsz te? Ill. milyen filmeket láthattál, ha ez 10 pontot ér.

  Fernando: Veled értek egyet. Az első rész ötlete egyedi és meglepő volt. Az összes többi már csak ennek egyre halványuló másolata.

  Az meg, hogy zseniális lenne a sorozat, mert hogy az összes részt össze tudták kapcsolni. Hát nem is tudom. Ennyire erőltetett dolog talán csak anno a Dallasban Bobby visszatérése volt.

  Szóval számomra a “sorozat” az első résszel véget is ért. Az még egy érdekes, ötletes thriller – horror volt, míg a többi rész már csak az egyre extrémebb halálformákról szólt, csakúgy mint a már említett Végső állomás sorozatban.

  Reboot, vagy bármi más ezen a téren teljesen értelmetlen volna. Semmi újat nem tudnak már mutatni, csak még kifacsartabb végtagokat és még több vért.

 19. Én nagyon szerettem anno az első 3 részt, de szerintem sokkal jobban jártak volna ha meghagyják az első részt kultfilmnek és esetleg sorozat formájában, hasonlóan kis költségvetésből folytatják.Természetesen nem ebben a torture porn/gore felállásban hanem az első rész szellemében, feszültséggel, nyomasztó hangulattal-látvánnyal, lassan összeálló történetszálakkal,és minimális szenvedéssel, ami tényleg megrázza a nézőt.

  És vajon mi lesz ezután? Jigsawnak testvérei vannak? Egy őrült rajongója újrakezdi? Maradt még egy tanítványa? Netán 10 évre előre az egész várost becsapdázta?
  Ugye milyen izgi?

 20. Egy f*s ez a sorozat, de az jópofa benne, ahogy minden egyes résszel a saját rajongótáborát ócsárolja. Olyan mint a régi sci-fikben a poénreklámok.

 21. A saw zseniális SOROZAT. Okos és kegyetlen. olyan összekapcsolásokkal amikre csak a legnaygobb írók képesek. Respect a készítőknek. persze aki nem látta mindet vagy nem esett le neki pár jelzés, visszakacsintás az fanyaloghat. Ez pontosan olyan film amire kurvára oda kell figyelni, meg egy kis agy sem árt :D
  őszintén sajnálom aki nem tudja értékelni, mert az biztos, hogy nem is érti

 22. A Saw egy filozófia! Egy vallás! Egy olyan valami ami elhiteti veled hogy okos vagy, hiszen megláttál pár visszakacsintást úristeeeen! Erre csak a “legnaygobb írók” képesek!!!!!!!!

 23. Hiába volt jó a háttértörténet és az összefonódások, átfedések, ha a gore a film nagyobbik részét tette ki, és az is csak egyre szarabb lett. A 6. rész elején lévő kézlevágásnál már hangosan felröhögtem annyira rossz volt.
  És ezt mondom úgy hogy itt virít a gyűjtői doboz az asztalomon.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.