Riddick: B-mozi a maximumon?

Még régen a Pitch Blackkel kezdődött, aminek a DVD sikerén szerintem sokan meglepődtek, így a Chronicles of Riddick című folytatásban a tipikus hibákat kaphattuk: nagyobb, több, még még még. Meg is lett az eredménye, hiszen épphogy a pénzüknél lehetnek vele. Itt el is halt volna Riddick karaktere, ha a főszereplő Vin Diesel és a rendező David Twohy is feladja a harcot, de nem így tettek, ezért potom 9 év után újra vásznon láthattuk őt…

riddick 2013-ban is a szörnyek ellen

Egy 4-5 perces flashback után dobják is a Chronicles történetét, Riddick elhagyatottan dekkol egy bolygón, ahol a túlélésért kell küzdenie. Aztán feltűnnek a fejvadászok és a bolygót ritkán ellepő (bár nem 22 évente) ellepő szörnyek. Már csak a buliba keveredő ártatlanok hiányoznak a remakehez, de ők nagyon.

Nekem a legjobban az tetszett, amikor Riddick csak egyedül mászkált a bolygón és a túléléséért küzdött, talán mert ez nem volt benne a Pitch Blackben. Aztán jött az emberek közelében hangtalanul bujkálás, na meg később a szörnyek ellen az összefogás, más néven a bevált recept, és kicsit csökkent az érdeklődésem.

Instead of Furya, they took me to someplace called not-Furya.

Azt azért el kell ismernem, hogy a Chronicles-szel ellentétben ezúttal szórakoztató az összes mellékszereplő, mintha az író rendező Twohy feladta volna a nagyszabású álmait és teljesen magáévá tette volna a B-mozis mentalitást: szinte mindenkinek van szórakoztató egysorosa a klisék között elrejtve. Mondjuk elnézve a CGI-ra költött pénzt érthető is, hogy nem akarták túl komolykodni a filmet.

Néhol katasztrófa, ahogy a trükkök kinéznek, ez azért is durva, mert a Pitch Black mikori, aztán még azt a szintet is csak épphogy hozzák 38 millióból 2013-ban. Összehasonlításképp a District 9 összesen 30-ból készült, bár tény hogy más fajta CGI-t kívánt.

Somewhere along the way I lost a step, I got civilized.

Nyilván nem bántam meg a megtekintést, hiszen pár helyen kellően tökös volt, és hát Riddick az egyik legjobb modern badass, aki tökéletes túlélőként mindenféle idegen lényt felaprít ha kell, de a Pitch Black újrahasznosításából közel sem született annyira újranézhető termék, mint tervezték.

human
írta
2013. 11. 17. 14:12
megjelenés
15
hozzászolás


15 hozzászólás a “Riddick: B-mozi a maximumon?” bejegyzéshez

 1. Voltak részek, amikor csak a fejemet fogtam, de összességében teljesen élvezhető volt. Egész jól hozott a mozikban, meg gondolom a DvD-ből lesz fasza bevétele, szóval remélem nem fog újra elfelejtődni a franchise, és film vagy játék formájában kapunk valamit 3-4 éven belül.

 2. Riddick3 nálam egy gyenge 6/10 vagy erős 5/10 már nem is tudom hogy pontoztam az IMDb-n….

 3. A Riddick nekem tetszett. Sajnos nem tudom azt mondani, hogy kiemelkedő élményt nyújtott, de semmiképpen sem bántam meg, hogy megnéztem. Tehát alapvetően jól szórakoztam rajta. A vicces egysorosokat én viszont keveseltem. A második filmben ennél jóval több emlékezetes mondat volt. Itt viszont alig ragadt meg pár.

  Az amerikai bevétel fedezi a kiadásokat. A nemzetközi bevételből pedig jópár millió befolyik a stúdióhoz. Na meg ott lesznek a DVD eladások is. Szóval látok rá esélyt, hogy kapunk egy hasonló költségvetésű folytatást.

 4. Az volt a bajom vele, hogy darabokra volt tördelve a film, és ráadásul egy pitch black copyra volt kihegyezve.
  De egye fene, volt benne sok badass Riddick, és ez a lényeg, többet úgysem vártam tőle.

 5. A második film is egész kellemes volt szerintem. A legérdekesebb, hogy megnézted az elsőt, és azt hitted egy tök sima földi jövőben játszódó szörnyes film, aztán mekkora loret rittyentettek mögé a második részre. A harmadik meg ezt a hirtelen kifejezni akart monumentalitást próbálta sutba dobni ezzel a szörnyekkel a bolygón feeling újraélesztéssel. Feltételezem a szerényebb költségvetés vetette vissza a sztori nagyságát, hiszen simán csinálhattak volna Riddickből egy űr-Conant.

 6. számomra abszolút csalódás. Szörnyű volt látni riddick-et az első fél órában esetlenül, gyámoltalanul kóvályogni…

 7. Az első fél óra jó, de utána borzalom. A dumák olyanok hogy az egész terem a tenyerébe temette az arcát, a fejvadászok karakterei jellegtelen hulladékok, a látvány néhol iszonyat gyenge, van benne egy kis “kutyán jerry lee” vonal is mert az nagyon kellett, de a legrosszabb az egészben az iszonyatos unalom ami a bázison van a filmben. A semmilyen karakterek bénábbnál bénább tőmondatokkal piszkálják egymást és néha meghal valaki. Nagyon rég láttam ennyire nulla filmet. Külön említést érdemelnek a légpárnás mocik mert azokon legalább jót lehetett röhögni.

 8. Nekem tetszett, simján 8/10. Az, hogy Riddick is esendő a természet erőivel szemben, csak bónusz.

 9. Nekem pont, hogy a második tetszett igazán… Az első se volt rossz, de ez az új rész valahogy nekem nem jött be.

 10. Én már a bemutató megnézése után mondtam, hogy ez egy felejthető film lesz! S itt nem akartam túlozni! Már ott lejött rajta, hogy semmi eredetiség nem lesz a forgatókönyvben! De ennek ellenére is, csak azért, mert “Riddick”, s akkor is jó filmnek tutilálni, elég gáz!
  Más filmet ilyenkor már rég szétzúztak volna, de ezt még képes valaki éltetni?!?!

 11. Nekem nagyon bejött a film. Nagyon jól hozta az első részt hangulatban, teljesen jól megidézte. Emellett a túlélős rész az elején (kifejezetten jó) újdonságot is hozott, és Riddick végig eszméletlen BADASS volt, így nagybetűvel. Mindent összevetve 8/10 lazán.

 12. A masodik resz KIFEJEZETTEN jo volt. Nem ertem azokat akik fanyalognak miatta. Nagyjabol egyedi vilag, nem rossz mellekszereplo karakterek jo hangulat. Fenyevekkel jobb mint az elso. Sajnaom hogy a harmadik nem a masodik reszt folytatja.

 13. Én soha nem fogom megérteni miért fikázzák a 2részt! Ha 30x nem láttam akkor 1x se! Azóta se láttam jobb sci-fit! 1tökéletesen megalkotott nagy világot hoztak létre amibe nagyon nagy lehetőségek lennének, igaz eredetileg trilógiának is szánták. Nagy kár hogy nem az eredetileg tervezet fojtatásokat csinálták meg. Bár igazából talán 1 sorozatnak örülnék a legjobban. Valami Vin Diesel hasonmással is jó lenne, vagy a múltját dolgoznák fel. Mindenesetre a világból 1 csillagkapuhoz hasonló fasza sorozatot ki lehetne hozni, vagy még jó pár nagy filmet, esetleg jobban rámenni Riddick furyan múltjára stb tényleg nem értem miért bukott meg. Nekem az abszolult kedvenc filmjeim közé tartozik a 2 .rész, Az 1is jó de a 2 fényévekkel jobb! A 3at még sajnos nem láttam.

 14. Szvsz ez a leggyengébb rész mindhárom közül. Nekem egyébként a második bejött, hiába húzza le mindenki. Viszont ez a mostani egyértelműen az elsőt akarja idézni, viszont annál gyengébb lett sajnos :\

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.