The Last Days on Mars: ebből lehetett volna valami

Szerettem volna, ha ez a kisebb költségvetésű sci-fi horror odabasz, ez lehet befolyásolja a véleményem, de hatalmas csalódás volt ez a Mars-i nap.

A Last Days on Mars főbb szereplői

A történet annyi, hogy kutatócsoport fél éves kiküldetésének utolsó napján van a Marson, már jön a váltás, amikor is az egyikőjük talál valamit… aztán ennek kapcsán elszabadul valami nagyon furcsán összelopkodott horror móka.

Nyilván nem várt senki sem világmegváltást a filmtől, de valami hihetetlen klisés fordulatok vannak benne, borzasztó döntések a főszereplőktől (engedjük előre azt aki feláldozna minket..), és hát az elhangzó szövegektől a falat lehet kaparni. A rendezés és a trükkök pedig egész korrektek ezek mellett, már a műfajon belül.

A legrosszabb, hogy az egész normális tipikus B filmes arcok mellé befért a fontosabb szereplők közé egy Johnny Harris. Na most neki lehet vannak jó filmjei, nemtom, de amit itt hozott az úgy sacc/kb minden jelenetét aláásta, és a filmet is eléggé megrengette.

Gondolom lejön, hogy csalódás lett a Last Days On Mars, még talán úgy is, ha az ember nulla elvárással ül elé, csak egy űrhorrort várva.

15 hozzászólás a “The Last Days on Mars: ebből lehetett volna valami” bejegyzéshez

 1. Végig tudtam nézni, pedig ez nagy szó a b-kateg űrhorroroknál. A CGI és a díszletek szerintem rendben voltak, még talán a sztori is, de a szereplők döntései, meg szövegei borzasztóak. A Kardfog csávó flashbackjeinek értelmére meg egyszerűen nem tudtam rájönni :S

 2. Ja gáz eléggé a film. Agyatlan idióták a főszereplők, nem tudósok. Walking Dead az űrben.

 3. Fel nem foghatom, hogy miért nem írtak hozzá egy normális scriptet, lehetett volna akár valami lassú filózós dráma is belőle (ahhoz sem kell nagy büdzsé)… Ehelyett egy totál klisés szart csináltak belőle, 1000+1 ilyen film volt. Pedig a látvány tényleg jó volt, díszletek meg minden faszák, és akkor összehánynak egy ilyen történetet.

 4. Az a baj hogy rendes scifi horrorból nincs elég, még ilyen bénácskából se. Ilyen szintű filmekkel minden este el tudnék szórakozni, de évente max egy ilyen jön, és az is gagyi.

 5. Fúúú de szar volt. Sima zombis film a Marson. A Mars tényleg el van átkozva (filmes szempontból).

 6. Én egészen egyszerűen nem értem ezt az egészet. Tényleg csak ennyi fantáziát látnak ebben az írók?

  El is képzelem:

  X: – Szóval akkor elmennek a Marsra. Eddig oké.De mi legyen a poén?
  Y: – Hát mondjuk…fertőzze meg a legénységet valami, így a végén egymást írtják majd.
  X: – Ez nem oké. Ezt már ellőtték nem is egy filmben.
  Y: – Jajjj most nem tudom miért szívózol…. mert szerinted miről kellene szólnia? Rakjunk bele űrlényeket? Valami magyarázatot az emberiség eredetét illetően? Legyen vérbeli sci-fi nem ezerszer lerágott klisékkelne? Ugyan már…. Jó lesz ez. Sőt! Vegyük zombisra. Az most úgy is felkapott téma.

  Kár érte!

 7. Gyenge lett, kár érte. A trükkök és a díszletek jók voltak, de itt kb ki is merült a pozitívumok listája. Ez egy fölösleges film lett, semmi eredetiség, csak úgy van.

 8. Szerintem egyszer simán meg lehet nézni, csak sajnáltam, hogy nem derült ki, mit is találtak igazából, bár nyilván nem ez volt a film lényege… :P

 9. Jó volt a maga nemében. Élvztem is. De egyetértek a fent leírtakkal, hülye döntések. Bár amég nem voltunk lyen helyzetben nem lehet tudni… :)

  Föszereplö jól volt felépítve. +pont
  A Csaj végre nem volt túl dögös, de a d..ható kategoria. +pont
  A zomik legyözhetetlenek, kilátástalan helyzet. +pont
  Nincs lezárva a film befelyezésével a story. +pont

 10. Puffin says:
  2013. November 18 at 21:24

  Pontosan ugyan így gondolom én is. Nem, hogy 1000+1 ilyen film lenne, ahogy valaki mondta, hanem irtózatosan kevés van belőlük. A ’80-as évek vége és a ’90-es évek eleje óta ez a műfaj halott volt sajnos. És ez a film simán nézhető szerintem, de a lényeg, hogy 1 a hiánypótló darabok közül. Persze lehetett volna minőségibb is, de a semminél mindenképpen jobb.

 11. remélem a következő Star Warsban is tetvedék zombik lesznek, és akkor tényleg felgyújthajuk végre az összes mozik a ****be.

  egyébként nem lett volna rossz, tényleg nem. volt benne esély.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.