Mi van a Die Hardesttel?

A jelenlegi író fecsegett el pár dolgot az aktuális tervekről.

Úgy kerül McClane Tokyo-ba, hogy a Nakatomi meghívja az ominózus túszdráma évfordulójára, amiben ugye 36 ember életét mentette meg hősünk. Itt az író kihangsúlyozt,a hogy nem buddy-cop szerűt tervez, ez nem a Lethal Weapon vagy valami Jackie Chan film, McClane egyedül indult, és most egyedül fejezi is be az útját.

És akkor jön a nagyágyú infó, mert az egyedül végezből rögtön jött a keresztkérdés: ez az utolsó McClane kaland? A válasz pedig igen volt. Szerinte Japán megfelelő hátteret biztosít majd ahhoz, hogy klasszik John kapjunk, de a helyszín miatt pikáns lesz a bevált recept.

Ezen kívül még valamilyen szinten visszatér Samuel L. Jackson is majd.

Az író még azt is megosztotta velünk, hogy szerinte milyen McClane: visszavonult, kiégett, fáradt cowboy. Nem sebezhetetlen, nem Bond. Ezért szerettük meg anno (és ezért fos a Die Hard 5).

Hát ezek alapján remélem, hogy Trebilcook forgatókönyvéből dolgoznak, és Bruce Willis nem borul el az “één vagyok Die Hard” mentalitásával. Aztán lehet az egészből semmi nem lesz, meg csak most etetnek minket, de hinni akarok…

human
írta
2013. 11. 21. 04:31
megjelenés
34
hozzászolás


34 hozzászólás a “Mi van a Die Hardesttel?” bejegyzéshez

 1. A legutóbbi rész elég kaki lett. Ez viszont jól hangzik. Utolsó lenne? Hát azért hallottuk már párszor, hogy valami az utolsó részt kapja, aztán mégsem…

 2. Kiégett, fáradt cowboy lesz? Olyan Bruce Willist még nem is láttunk… Visszavonult legalább nem az összes filmjében volt, csak 80%-ukban. Úgysem tudnak már ’80-as érzetű akció filmet készíteni, szóval sok remény nincs. Nem bírom, amikor előre lehurrognak valamit, de az előző mondatom igazságtartalmát és az 5. részt tekintetbe véve, azért nem alaptalan a csüggedtség ebben az esetben.

 3. Rauer: Nézd, nem is muszáj, hogy 80-as évek hangulatú legyen, nekem, és sokaknak a 4 is tetszett.
  Human: Én is állandóan bízok a folytatásokban, de sajnos az esetek 90-95% -ában koppanunk, mint tudjuk a remény hal meg utoljára, azért a pár jól sikerült folytatás/remakeért megéri.

 4. Csak lépjék meg, hogy az utolsó rész karácsonykor játszódjon.
  plííííz. Az lenne az igazi.

 5. Nos, mivel az évfordulóra hívják meg Willis-t, és az ominózus eset karácsonykor történt, elég sanszos, hogy karácsonykor játszódik majd ez is.

 6. Ahogy kijelentik, hogy valami rendes, felnőtt kategóriát kap, és nem PG lesz vagy ahhoz szintű, akkor reménykedem.

 7. Az ötödik rész, akarommondani egy b-kategoriás mercédesz reklám után, nincs remény. Én nem is értem, hogy készülhetett egyáltalán el ezzel a névvel az a f.s. Semmi köze az elödökhöz. Semmi monumentalitás, semmi laza föhös.
  Bár úgyis el fog venni ez is 1,5órát az életemböl ha nagyon unatkozom. És akkor majd meglepődök, ha mégsem lesz hiába.

 8. A 4-5 rész egy rakás …. A John McTiernan féle harmadik rész szerintem és sokak szerint is a legjobb, a nagy new york-i fogócska. A mai napig az egyik legjobb akciófilm a terminator 2 után!
  Sokan azt mondják hogy willisnek nem jó filmjei vannak mostanában, ez igaz is, viszont nem rajta múlik a dolog hanem a rendezőn.
  Ha az új die hard filmet valaki olyan rendezné, aki ért is az akciófilmekhez pl újra a régiek közül John McTiernan, vagy talán Richard Donner biztos hogy visszahozná a régi John McClanet, az akciót, és az izgalmat. Mostanában nincs is jó akciófilm ahol izgulni lehet a főhősért vagy akárkiért… Mindenhol ezek a barom szuperhősfilmek vannak, meg a CGI ezerrel.

 9. első három alapmű, bármikor. a negyedik elviselhető, az ötödiket nem tudtam végignézni.

  nem nagyon bízom a hatodikban sem.

 10. “Sokan azt mondják hogy willisnek nem jó filmjei vannak mostanában, ez igaz is, viszont nem rajta múlik a dolog hanem a rendezőn.”

  Mivel 1-2 kivétellel /Looper, Moonrise Kingdom/ nincsenek is jó filmjei mostanában . Minden szart beválal, csak jöjjön a pénz.

 11. Ha ezt így megkapnánk, az jó lenne. Szeretném hogy a sorozat szépen búcsúzzon, ne gyalázatosan, az 5. résszel…

 12. Csak, hogy megszólaljon az ellen tábor is. Nekem tetszett az 5. rész. Nemtudom sokan mit vártak, de egy nézhető akció mozi volt korrekt trükkökkel. Tényleg elmarad az előző részekhez képest, de még igy is türhető volt.

 13. Bárcsak egy égi radir kitörölné a kollektív tudatból (vagy a mátrixból)az ötödik részt, és minden létező nyomát, akkor reménykednék, hogy ebből valami jó is kisülhet. De a remény hal meg utoljára, úgyhogy valószínű meg fogom majd nézni….

 14. Én már nem vagyok kíváncsi erre a kopasz genyára, se az unott képű nevével eladom haknizására a filmjeiben. Red 2 ben sem volt egy nagy vasz?izdasz. Willis már többé nem az az ember aki ezelőtt 20 évvel volt.
  Egyáltalán nem hiszek benne ,hogy egy tuzat akciófilmnél többre fog telleni nekik. Még ha nem is ilyen igénytelen köpet lesz mint az 5, akkor is Mclane igazi egyénisége nélül kalap szart nem ér ez már. Die hardot is, akárcsak Willist, rég nyugdíjazni kellett volna már. A világ változik, a trendek, az emberek személyisége is. Nem megy minden a végtelenségig.

  Willis még jobban vergődik a vásznon mint Schwarz. meg Stallone, ők legalább még akarnak valamit, csak nem nagyon megy nekik, de a kopasz látszik,hogy már csak pénz orientált. A bizonyítási korszakán igee rég túlvan már.

  Borítékolható, hogy most majd egy japán emeletesházban fog mindenkit pár lazának szeretnék látszani stílusban rommá lőni, aztán jöhet az örömóda hogy nosztalgiázz miliomodszora.

  Szerintem Willisnek már nem áll jól ez a John Mclanesdizés. Kb mintha Arnold ma venné fel a fekete színű “kékosztriga szerkót” a napszemüveggel terminatort játszani.

 15. Még mindig nem ezen kéne, hogy legyen a hangsúly szerintem. Ok, meglenne a hangulata egy karácsonyi tokiói akciónak és utána? Ez nem elég. Egy átgondolt forgatókönyv nélkül ugyan úgy nem lesz értelme. Nézzük meg az első részt, ahol minden apró utalás később jelentős dologgá növi ki magát; a főszereplő közember, mellesleg apa, éppen fasírtban a nejével és a buli előtt egy szerencsétlen tanács miatt leveszi a cipőjét. Ezek közül minden fontossá válik, a sztori részét képezi, ügyes, de igen egyszerű csavarok. Ez a jól átgondolt forgatókönyv.
  Nem az, hogy McClane-nek odalőnek egy gránátot, majd kocsival menekül, de lehagyja egy parkour-os csávó, vagy kamionnal menekül egy vadászgép elöl, meg kocsival szed le egy helikoptert. Ezek látványelemek meg akciójelenetek, nem történet.

 16. Terror tarol: Én tudom rosszul vagy az új Terminátorban benne lesz Schwarzi?
  Nem Willissel van a baj, ő azt hozza amit kérnek tőle.Az 5iket egyértelmű, hogy nem a régi sorozat kedvelőinek akarták eladni,csupán a névvel és egy új, modern,akciófilmmel még több pénzt kicsikarni.

 17. Épp ez a baj, hogy Willis azt csinálja amit kérnek tőle. Ha volna benne tartás, akkor leszarná már ezt az egészet. Egy szinészt nem csak a péééz kéne hogy motiváljon, hanem hogy egy elismert valaki, aki régen letett valamit, igaz csak egyszer egy Mclane karaktert amit aztán hatszázszor eladott más filmekben is, de mindegy, a lényeg,hogy tudnia kéne nemet mondani, főleg a szarra. Mert csak magát járatja le, így meg már a régit sem olyan megítéléssel nézem én példul.

  Megnézem a régen nagy akciósztárok filmjeit manapság, aztán csak jönnek a tolakodó gondolatok az agyamba, hogy jesszus, de egy nevetséges vén marrha, micsoda bohócparádét művel ez már azóta, alázza a nagy multját rendesen.
  Egyszerüen imázsromboló amit ezek csinálnak, nem csak Willis, a többi is pár kivétellel.

  Csinálják, legfeljebb nem kell megnézni! Csak az a vérlázító,hogy nézegetem hónapról hónapra a moziműsort, és dugig van az egész ilyen kommersz szarokkal, közte meg egykét romkom rohadásig illetve még vagy 10 CGI 6 éves korig mesefilm. Ez a mai mozi felhozatal. Kb 2 hónapban egyszer ha van valami nézhető stresszes egyedibb film, nem a sablonhegyek.
  Nem arról van itt szó,hogy forest gumpot akarna az ember, hanem ,hogy ne a milliószor elnyomott ugyanazt nézzem csak épp másik sznésszel, meg most nem New york hanem Florida a helyszín, de amúgy minden ugyanúgy történik. Ugyanazok a karakterek, ugyanaz a sztori, és ugyanaz a kurva happyend. Ez kissé olyan mintha 100 szór kéne meghallgatnod a yellow submarine-t csak mindig mások éneklik el, de naggyából ugyanúgy. Asszem beszarnék…. Halivuddd kb ezt adja el. Igaz ebbe bejátszik az is,hogy már több mint 1500 filmet láttam életemben….De akkor is, lehetne több jobb, nem csak diehard 6odik rész, de sok

 18. holeee: Nagyon imádkozok,hogy ne legyen benne. Hallani lehetett ilyen hírt is, de inkább reboot lesz ,abban meg nem lesz talán. Szerintem ez még nincs kiforrva.

 19. holee:
  “Nem Willissel van a baj, ő azt hozza amit kérnek tőle.”
  Ja, konkrétan elvállal minden sz*rt ha fizetnek érte. Lassan már azon csodálkozom, ha készül olyan film, amibe nem mászik be haknizni.

 20. Rozsomáknak sem jött be a japcsi akciózás, félő, hogy McClane is beég itt keményen. Kapcsolat az égvilágon semmi, de a legutóbbi “Die Hard” után vajmi kevés az ember bizadalma. Napiegymillidollároswillis sem a régi már, elveszett a varázsa.

 21. Nekem minden egyes bejelentett új, – nyolvanas akciófilm – résztől áll a hajam. Igen, valaki valóban megpróbálja folyamatosan a képünkbe szuszakolni a teljes nyugger hollywoodot, hogy valamennyire mentse a még menthetőt a klisékkel agyonpácolt szuperhősinváziótól. De hát könyörgöm, a mai világ hőse kimondva vagy kimondatlanul Tony Stark, mert van benne valami plusz, ami a mai elvárásoknak pontosan megfelel. Bohém, csajozik, nagyképű, frankó Audija van és Apple fun.. Kell ennél több? Nekem kellene, de sokaknak ez pontosan elég, hát ennyi. Aztán néha felcsillan egy gyöngyszem itt-ott és reménykedünk (Looper, Prometheus, Moonrise Kingdom, Into Darkness.. a teljesség igénye nélkül) De a régi hőseink felett ideje lenne már gyertyát gyújtani, hadd nyugodjanak békében…
  Ez minden esetre “Pulitzer-díjas” beszólás volt!
  “Terror-tarol: Szerintem Willisnek már nem áll jól ez a John Mclanesdizés. Kb mintha Arnold ma venné fel a fekete színű “kékosztriga szerkót” a napszemüveggel terminatort játszani.”
  :-))))

 22. Én nem láttam már 4-5-öt, de nem is véletlenül! :)Szeretném megtartani John McClane olyannak, amilyennek megismertem és megszerettem! Szegény Willis bácsi kiöregedett már ebből,tudom, hogy ő akcióhősként futott be de akkor adjanak neki a korához méltóbb szerepet vagy monnyon le! :D

  Ami a Red-ben még működött már kicsit sántított a Red2-ben, a visszajelzésekből ítélve már az DH5 filmet nagyon unta!

  Off: Szóval Simon már a Pulitzer-díjra fáj a fogad? :)

 23. öö.. izé..
  Kisame, nem adják azt olyan “ingyen”…. :-)
  Majd ha befejeztem a mostani könyvet, írok az életemről… hallottam már nagyon híres botránykönyvről…

 24. Na de vissza a témához… Igen tanusíthatom, hogy az ötödik részben totál látni lehetett rajt, hogy unja, ugyanis egy kedves barátom lekötözött elé és végig kellett néznem… hát, szenvedés volt és nemcsak Willisnek..

 25. Még nem vagy elég híres ahhoz, hogy botránykönyvet írj!Kivéve persze ha más híres személyről írod! :D

  Addig gyúrj arra a Pulitzerre…

 26. a die hard 4ben nem volt sebezhetetlen? F18-on ugrált Ember! az 5t azért volt fos mert szar volt a sztorija. ennyi

 27. Samuel l Jackson jó ötlet, kár h Bonnie Bedelia és egy Larry Bryggman-hez hasonló kaliberű rendőrfőnököt játszó színész a 4. és 5. filmben se tette tiszteletét. Abba nem kötök most bele h nagymértékben megoszlott a közönség véleménye az első a második és a harmadik filmet illetően. Ami engem illet, én úgy szerettem meg azt a műfajt, amilyen volt az első és a harmadik is. A magányos zsaru akciójában aki egyszerre laza és ugyanakkor érti is a dolgát + ha kell a saját célja eléréséért még hülyét is képes csinálni akármelyik rosszfiúból :) Nem tagadom akkor se lennék szomorú, ha a véres trikó és McClane Berettája visszatérne. Az egyedüli ami az összképet elrontja, hogy sajnos John McTiernan rendező itt sem tud közreműködni, pedig imádtam a munkáit McClane kalandjaiban.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.