Podcast: Nyilvános vetítés: Captain Thor

Végül a RMJV rovat nem fért bele, de helyette elég sok filmről beszélünk 55 percben.

Premierek: Catching Fire, The Butler, Lola versus
Trailerek: Sabotage, Muppets: Most Wanted, Need for Speed, The Machine, Heaven is for Real, Noah
Egyebek: Machete Kills in Space, Die Hardest, The Epic Split, Rövidfilm: Anigaaq (Gravity)
Megtekintve: Captain Phillips, Two Guns, Thor: The Dark World, The Last Days on Mars, Riddick

Letöltés, iTunes, RSS, Shownotes.

4 hozzászólás a “Podcast: Nyilvános vetítés: Captain Thor” bejegyzéshez

  1. Béla! Most komolyan, a 66 éves Schwarzi öreg a szerepre, ezért lecserélnéd a 62 éves Liam Neesonra? :)

    A Captain Philipshez: A nemzetközi hajózási törvények tiltják egy kereskedelmi hajó felfegyverzését. Még a világháború alatt sem tettek fegyvereket a kereskedelmi hajókra, mert onnantól hadihajónak minősül. Az meg hogy miért nem kísérik az adott körzetben hadihajók a kereskedelmi hajókat, azért van mert baromi drága. Bár gyakoriak a térségben a kalóztámadások, az óriási hajóforgalomhoz mérten mégis elenyésző az esetek száma, és bármilyen furcsa, a hajótársaságoknak jobban megéri kifizetni alkalmanként azt a pár milliós váltságdíjat, mint hogy konvojba szervezzék és hadihajókkal kísértessék a szállítóhajóikat. Ez olyan, mintha mondjuk azért mert egy autópálya adott szakaszán időnként balesetek vannak, ezért ezután csak rendőri felvezetéssel autózhatnának az emberek azon a pályaszakaszon…
    Tom Hanks alakítása meg szerintem is zseniális volt. Az a “sokk jelenet” a végén, még most is beleborzongok ha rágondolok, írtam is valahol kommentben, ha jelölik Hanks-et oscarra, a felkonfnál a felvezetőben biztos ezt a jelenetet vágják be hozzá.

    A 2Guns-nál megemlítettem volna helyetekben még Edward J. Olmost (mexikói Eistein) is mint aki viszi a hátán a filmet. :) Amúgy nekem is nagyon tetszett (8/10), szerintem az utóbbi idők egyik legjobb “buddy cops” filmje. Nekem a végével sem volt bajom, egyedül a “támaszpontos jelenetet” csiszolhatták volna, az azért kicsit gáz volt… Ilyen film jöhetne még több is!

  2. Nyílméregbéka: Kell nyilvánvalót magyaráznom? Nem az életkor számít, hanem, hogy ki hogyan néz ki. Van aki 50 évesen 70-nek látszik és van ennek a fordítottja is. Liam Neeson minimum 10 évvel fiatalabbnak tűnik mint Schwarzenegger.

    “Most komolyan” ebbe kötsz bele? ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.