Még egy Noé

Ha az eddigi előzetesek nem győztek meg, akkor itt van egy kicsit máshogy vágott nemzetközi. A látványt is jobban kiemelik, na meg a történetet, amit ugye nem sokan ismernek.

human
írta
2013. 11. 30. 19:56
megjelenés

hozzászolás


37 hozzászólás a “Még egy Noé” bejegyzéshez

  1. Mindegy milyen színészekkel, forgatókönyvvel vagy látványvilággal megáldva készül film erről a történetről, számomra mindig is egy Biblehoax marad. Annyi sebből vérzik, hogy kár is beszélni róla. Sci-fi -nek elmegy. :)

  2. Szerinten várós. Arronofsky-ban bízok, ő azért érti a dolgát, színészekkel sincs baj. Előzetesből egyébként meg sose lehet megítélni milyen lesz a film. :)

  3. Zombiebie, mesélj azokról a sebekről, mert én semmi olyat nem láttam az eddigi trailerekben, ami nincs benne a bibliában.

    Amúgy a film még mindig nem tud érdekelni. Valahogy a bibliai témák nem állnak közel hozzám, denagyon rüheltem gyerekkoromban a sok bibliaolvasást “hála” nagyanyámnak… De elismerem, baromi látványosnak igérkezik!

  4. Ha megmagyarázzák, hogy azokat a qrva szúnyogokat miért engedte fel a bárkára, lehet, hogy megnézem. :)

  5. Nyílméregbéka, a Bibliai történet vérzik sok sebből. Ahogy Kirk mondta anno, “Why needs God a space ship?” Miért kell Istennek egy bárka és egy ember mindehhez a túlélési kalandhoz? Miért minden példányból csak kettő? Már Ádámot és Évát sem értem genetikailag csúnyán alulszponzoráltak, de hát ez a vallás, Deal with it.

  6. Zombiebie:
    Mint biológus tartom rendkívül primitívnek ezt a hozzáállást. Nem is értem, hogy lehet egy történlmi műhöz így hozzáállni, függetlenül attól, hogy igaz-e vagy sem.

  7. Zombi, ez nem egy újabb keresztény fundamentalista film, mint a Passió vagy a Son of God. Aronofsky végre helyén kezeli a Bibliát: egy hatalmas, fontos és érdekes mítoszgyűjteménynek, aminek a metaforáival nagyon is releváns dolgokról lehet beszélni. Nagyon várom ezt a filmet.

  8. Egy vallásos biológus. Akkor neked biztos bejött a “Kapcsolat” Jodie Fosterrel. Melyik oldalnak szorítottál? A dögös tudósnak, vagy a bongyi kispapnak? :)

    Történelmi “műhöz”? A Biblia nem azért rossz, vagy hibás, mert érdekes mítoszokat meg jelenéseket ír, hanem mert emberek írták. Nyelvi problémák, szóhiány és az éppen fontosnak tartott hatalmi érdekek miatt az eredeti mű már nem létezik, vagy igen jól el van rejtve. Ha ezek napvilágra kerülnének, akkor jönne a holly facepalm. Ráadásul nagyon jól tudjuk, hogy a könyvnyomtatás, mint olyan, mindig a kiváltságosok kezében volt. Ráadásul a vallás maga kétezer éves, az emberiség meg jóval több, mint azt a jelenlegi történelem könyvek el akarják hitetni velünk. Hol volt azelőtt Isten? Elmondom. Ott volt! És most is itt van. És nagyon nincs rászorulva, hogy korrupt emberi kezek írjanak róla. És igaza van Zombienak, Istennek ne kelljen már űrhajó. Annál egy kicsit nagyobb a 6alma…

  9. Hacsi:
    Ki mondott olyat, hogy vallásos vagyok? Egyszerűen csak nem értem, miért zavaró, ha a Bibliából készül film. Mi benne a zavaró? Sose olvastam még ilyen kijelentéseket görög mitológia alapján készült filmek kapcsán, pedig azokra is igaz amiket leírtál.

  10. A primitívség és valami által zavarva lenni nem ugyanaz. Amúgy igazad van, minden vallásnak és mitológiának a maga igaza mellett kell kiállnia. Ettől még azonban nem fogjuk megtudni, hogy ki Isten és hogy hányan vannak. A film ezektől a dolgoktól eltekintve még lehet jó. Elsősorban szerintem pont a hyper keresztények fogják a filmet megtorpedózni, keresve a csomót a kákán, nem pedig az ateisták, azok max legyintenek egyet, “Cool sory bro, és hát jól is nézett ki”. Én is ezt teszem, annak ellenére, hogy én pl hiszek Istenben, csak nem engedem, hogy mások a számba rágják, hogy hogy nézett ki és hogy miket művelt. Peace.

  11. A primitív hozzáállás szokott zavarni. Ez egy film és úgy is érdemes kezelni. Én például kíváncsi vagyok, hogy mit tud kihozni belőle Aronofsky. Meg arra is, hogy Watson tud-e mást is nyújtani Granger-en kívül.

  12. Tiszta sci-fi a Biblia. Mi van, ha Noé és családja egy kisebb aszteroidán élt, amit jóval könnyebb vízzel elárasztani. Valóban űrhajót épített és arra pakolta fel az állatokat vagy inkább egy génbankot. :-) Aztán átrepültek a Földre.
    A film biztosan látványos lesz, de a csili-vili cgi egyre kevésbé érdekel.

  13. Szerintem nem sok embert fog ez érdekelni, de ne legyen igazam.
    Arronofsky meg a többi hiper-szuper színész ide vagy oda, ez csak egy újabb béna bibliai történet (bocs a hívőknek).

  14. én azt nem értem hogy miért készül egyből 2 Noés film ?
    nem elég egy ?
    azt hiszik mindenki befog ülni mind a 2 filmre ?

  15. leviske: +1
    Én sem koptatom az ujjamat, hogy most it vitatkozzak veletek. vagy érveljek hogy miért lehet ez a film jó.
    Egyszerűen érdekel, és kész. Max csalódók rajta. Na és?

    Itt jópáran tudományos, és vallási bölcsességükkel próbálnak igazat adni maguknak.

  16. érdekes, amikor egy háborús film jön, vagy kommandós, vagy kalózos, senki nem kezd el azzal érvelni, hogy “bár nem vagyok katona/kommandós/vitorlás, mégis várós”, de ha bibliai történet kerül elő, egyből megy a villongás, hogy ki a vallásos, meg ki hogyan értelmez egy könyvet. a white house down előtt se olvastam, hogy “bár nem vagyok amerikai elnök se, meg képzett személyi testőr se, mégis jó kis akcióra van kilátás”, úgy itt se azért fogom megnézni, mert vallásos vagyok vagy nem, hanem mert érdekes a történet. vagy nem.

  17. Az új Herkulesből meg anno a Trójából kiradírozták az isteneket, akkor az most jobb volt?

  18. Több epic fail van a sztoriban.

    1. Isten rábízza egy arcra a bárka megépítését, amit egyébként állítólag 120 éven át keresztül barkácsolt az öreg és a haverjai. Miközben végtelen hatalmánál fogva simán odateremthetne egy akármilyen fullos hajtót nekik. De persze szenvedjenek csak, mert végtelen az ő kegyelme is…

    2. Miért kell eleve megmaradnia minden fajból – az embert is beleértve – egy-egy párnak? Ha Isten ennyire elégedetlen volt a teremtésével – úgy, mint tökéletes, így hibát elkövetni nem tudó lény, lol -, akkor miért nem gyalulta le tökéletesen az egész bolygót és indult újra nulláról, egy tökéletesebb értelmes fajjal? Miért kellett a bukott emberiség génkészletét megőrizni?

    Ja, és az állatvilággal mi volt a baja a Górénak? Ráküld az emberiségre valami fajspecifikus vírust és kész. Tiszta meló. De ez? Ez így simán elmebeteg őrjöngés.

    Csak így hirtelen, de persze a hivatalos tudomány is full nevetséges, amikor magabiztos bárgyúsággal kijelenti, hogy a nagy Semmiből lett a Nagy Minden. :)

  19. Fernando: epic fail? Szerintem ma is hasonló a helyzet.
    1. Amíg épült a bárka, addig figyelmeztetésként szolgált a többi ember számára, hogy ítélet fog jönni erre a világra. „Isten hosszan tűr…” talán ismerős lehet ez a szófordulat. A történetnek lehetett volna más végkimenetele is. Másrészt, ha elfogadjuk, hogy van Teremtő Isten, akkor a játékszabályokat is Ő írja, nem pedig a teremtményei. És ha Ő azt mondta: „Noé! Építs!”, akkor most ne építsen?
    2. Isten, mikor teremtett, nem azt mondta rá, hogy tökéletes, hanem azt, hogy jó. Talán ezért nem akarta „legyalulni” az emberiséget.
    3. Az állatvilágban is bekövetkezett egy romlás. Ez, az előző pontot is beszámítva külső hatásra történt. Sátán, kígyó, nefilim. És szerintem ezen a ponton lehet érdekes a film, ui. az Isten fiai feleségül vettek (!) nőket, amelyekből kevert emberek, nefilim született. Az Isten fiai „belenyúltak” a teremtésbe utólag, emiatt romlott meg a föld és jött az ítélet. Számomra valószínűleg itt fog eldőlni a film, hogy ezt a kérdéskört megpiszkálja-e.
    És még egy. Amikor Bibliáról van szó, akkor gyakran előjönnek ezek az érvek: „nem logikus”, „Isten miért nem csinálta úgy, hogy”, „ellentmondásos”. A Biblia nem tudományos mű, mégis gyakran ezt elvárják vele szemben, legyen logikus, ésszerű, levezethető. (Csak halkan jegyzem meg, hogy akkor hol marad a hit?) A Biblia nyelve hétköznapi, és a történeteket sem mindig kronológiai sorrendben mondja el.

  20. Az lenne a szipiszupi, ha olyanok vitatkoznának itt, akik olvasták volna a sztorit pl. Károli fordításban vagy éppen “eredetiben”, és nem csak az anyu felolvasott képesbiblia alapján szájkaratéznának itt.
    A másik meg, hogy a vallás és a hit között egy rohadt nagy szakadék van, így az megint csak nem passzol ide.
    A szereposztás nem passzol a sztorihoz szerintem, de Hopkins alakítására kíváncsi vagyok nagyon! :)

  21. Én nem a biblia elolvasását hanem a képregény elolvasását javasolom, ugyanis a film a KÉPREGÉNYBŐL készült!

    És maga a képregény nagyon hangulatos és érdekes. És igen az elvakult bibliafanok fognak sírni mert meglehetősen lazán kezeli a özönvíz témát, elég érdekes kiegészítésekkel. pl a Watcherek, Enoch stb…

    Érdeklődve várom hogy mit hoz ki belőle rendező. Főleg hogy a képregény készítésében is segédkezett…

  22. Szerintem pont ez az aljas trükk, hogy a trailerben a klasszik Bibliát látod a filmben meg lesznek meglepetések.

  23. Fernando
    Olyan kérdéseket tettél föl amire megvannak a válaszok, én tudom, vallásos családban nőttem föl, de hozzáteszem én nem vagyok az. Ha jól ismernéd a Bibliát és ami a lényeg, értelmezni is tudnád, amit sok ember nem tud, akkor te is megértenéd ezeket. Ha ennyire tudni akarod, beszéljél lelkésszel/pappal, szó nélkül válaszolnak,de ha erre nem tudod rászánni magad, akkor inkább ne is foglalkozz ezzel.

  24. Dzsokole: az el nem álló eső csak az első jele volt az özönvíznek, a biblia szerint mikor maga az özönvíz elkezdődött, “felfakadtak a nagy mélység minden forrásai…” Az ég és a föld vizei egyesesültek bla bla…

  25. zo: ja, értem, tehát a Bibliád a frankó igazság és aki ezt nem veszi be, az egy idióta, mert “úgysem érti”. Erős érvelés, gratulálok. :D

    Az állatvilág egyébként hogyan indulhatott romlásnak? Elkezdtek füvezni, vagy mi? Miről tehetnek a “lelketlen” állatok, amiért kollektíven halál a büntetésük? Eleve a kollektív büntetés eléggé istentelen egy dolog, nem? És ha már Isten bácsinál tartunk…

    Ugye ő végtelen, időtlen, stb. Elég uncsi élete lehetett a teremtés előtt… Meg eleve, azért feltenném azt a kérdést, hogy mi volt előbb, Isten, vagy az idő? Ha az előbbi, az hogyan lehetséges, hiszen bármi kialakulásához kell egy idő, egy történési folyamat, ami alatt kialakul. Ha nem volt idő, akkor hogy alakult ki bármi – pl. maga az idő is? Ha az idő volt előbb, akkor azt nem Isten teremtette, és nem igaz a megállapítás, hogy Isten végtelen és időtlen. Nem volt Isten előtt semmi, igaz? Oké, de mit csinált több évtrilliárdon keresztül? Szép lassan megőrült a rohadt nagy ürességben, semmittevésben és magányában? És mi végre és hogyan, miből alakult ki ő? Mikor jutott eszébe, hogy fú bazz, ez unalmas, kéne valamit teremteni. És lőn. Ezt így? :D Ha már itt tartunk: Ő a tökély, mindent tud, nincs olyan, ami fölött ne lenne kontrollja. Ehhez képest az egész Biblia arról szól, hogy folyamatosan csalódik az emberekben, és pusztítja őket. (Egy tanulmány szerint Isten több millió embert gyilkolt meg, a Sátán viszont alig néhányat… Ez is milyen logikus, nem? Meg olyan kis kedves…) Szóval hogy-hogy Isten, aki mindent tud és előre lát, folyamatosan meglepődik, csalódik, stb? És persze haragosan pusztít…

    Még jó, hogy mindenki a logika hiányát kifogásolja a sztoriban, mivel az élet logikus alapokon nyugszik, kikísérletezhető, ismételhető, állandó törvények alapján, ok-okozati összefüggéseiben. Isten öröktől való létezése felülír mindenféle ok-okozatot és logikát. Ilyen egyszerűen nincs és elképzelhetetlen, már csak a fentebb vázolt paradoxonok miatt is.

    Bocs a lazább stílusért, és a kifejtés hiányosságáért, de most nincs kedvem komplett tanulmányokat írni a kétségeimről és nyilvánvaló hülyeségekről.

  26. Fernando
    Mit forgatod ki a szavam? Mondtam is egy szóval, hogy igaz? Mondtam én nem vagyok hívő, ha mindent igaznak hinnék a Bibliából akkor az lennék, te eszetlen barom. Olyan dolgokat ne mondjál amire nincs alapozásod, nekem van és én vagyok hülye. Kezdj mindent újra ovitól ember. Azt mondtam amiket kérdeztél van válasz, nem hogy az a szent igazság is. b*zdmeg. mondtam olyan emberrel beszéld meg akivel lehet ne itt írogass direktbe amire tudod itt úgyse kapsz választ vagy olyan oldalra írogass ilyeneket ahol ez a főtéma. eszedet találd meg valahol ember. először gondolkozz aztán írj

  27. Fernando: Ha már itt tartunk, akkor tegyük fel, hogy Isten létezik. Ha létezik Isten, akkor szerinted van idő is. Vegyük azt, hogy egy nem annyira összetett dolgot könnyebb elmagyarázni, mint egy bonyolultabbat. Idő egyszerű, Isten bonyolult. Kezdjük a könnyebbel. Magyarázd már el nekem, hogy mi is az az idő (ha Isten létezik)… Csak úgy kíváncsiságból. Hogy tényleg olyan okos vagy, mint amennyire remélem, vagy igazából szart se tudsz.

    Béke!

Comments are closed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.